Räikkönen nem is érti, honnan ez az idő…

írta: M4Sport
2016. október 07. 09:18
FOTÓ: ©xpbimages.com

Meglepte Kimi Räikkönent, hogy övé volt a harmadik helyet érő időeredmény a Japán Nagydíj második szabadedzésén. A finn délutánja a szenvedésről szólt. A Red Bullnál úgy érzik, ezúttal is elkaphatják az olaszokat.

„Annyira alulkormányzott, mintha nem is lenne első szárnyam.” Kimi Räikkönen rádiós üzeneténél szemléletesebben nem lehetne leírni 2007 bajnokának szuzukai délutánját. A finn versenyző végig erős alulkormányzottságra panaszkodott, a hajtűben délelőtt és délután is bemutatott egy pályaelhagyást, a második edzés második felében pedig mét autóját is szétszedték, miután motorproblémára is panaszkodott.

Ehhez képest ő volt az a versenyző, aki a mezőnyből egyedüliként fél másodpercen belül maradt a Mercedesekhez képest – Sebastian Vettelnél például több mint fél másodperccel jobb időt autózott a lágy gumin. Ez az eredmény még a finnt is meglepte.

„Az autó egyensúlya nem volt olyan jó, mint szerettem volna. A köridőm egészen rendben volt, de az érzés nem volt meg. Sokat küzdöttem az autóval, folyton alulkormányzott volt a pálya első szakaszán. Nem volt túl jó érzés. Emiatt meg is lepődtem kicsit a köridőmön. A végén javult a helyzet, de még mindig nem tartunk ott, ahol kéne” – értékelt Räikkönen a Sky Sportsnak.

Vettel sem tűnt teljesen elégedettnek autójával. Szerinte azonban még változhat helyzetük. „Dolgoznunk kell a tapadáson. A több tapadás mindig kívánatos ezen a pályán, mert ha megvan, az fantasztikus érzés. Kicsit változtathatunk még az egyensúlyon, javíthatunk a tapadáson, és így jobb formába kerülhetünk holnapra” – vélekedett.

A négyszeres bajnoknak persze három rajthelyes büntetésével is számolnia kell. „Bármi megtörténhet. Ha esik, akkor készen kell állnunk a kínálkozó lehetőségekre. Persze jobb lenne kicsit előrébbről rajtolni, az előzés ugyanis itt nem túl könnyű” – mondta helyzetéről.

Sebastian VettelA két Ferrari formája nem aggasztja különösebben a Red Bullt. Daniel Ricciardóék a nap elején csak a keményebb keverékekkel köröztek, így csak délután derült ki, mennyire gyorsak egy körön. Miközben az ausztrálnak egy virtuális biztonsági autós fázis miatt nem volt módja befejezni körét, Max Verstappen lett a mérce: ő pedig fél másodperccel lassabb volt Räikkönennél.

„Valószínűleg 1:32-es időt futottunk volna” – vélekedett Ricciardo. „Talán ott lettünk volna Kimi mögött. A Ferrari eléggé erősnek tűnt, de közel vagyunk hozzájuk. Jó van ez az eredmény. Az időmérőn erősek lehetünk, közel kerülhetünk a Mercedeshez, és remélhetőleg ott lehetünk a Ferrari előtt.”

Verstappen szerint a versenyen ők lesznek előnyben. „A rövid etapokon szerintem eléggé közel vagyunk egymáshoz, a hosszabbakon viszont úgy érzem, elkaphatjuk őket.”

Különbség a két csapat között, hogy a Ferrari több lágy gumit rendelt a Pirellitől, mint ellenfele. Vettelnek meggyőződése, hogy ez a helyes taktika, Räikkönen viszont kiemelte: ilyen egyensúllyal sokra nem mennek egyik gumin sem. „Mint mondtam, ma nem volt jó az érzés. A köridő jó volt, és a végére javultunk is, szóval szerintem sokat tudunk még fejlődni. Holnap majd meglátjuk, sikerül-e” – fogalmazott a „Jégember”.

Daniel Ricciardo

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Alexandrosz
#9 Alexandrosz 2016. október 08. 00:44  
K.i.m.i_:
Meglátjuk , mindenesetre kíváncsi leszek :) Hami vs Kimi .Belga 2008 utolsó körök mikorra megérkezett az eső .. Igaz rossz vége lett ,de ezt soha nem felejtem rohadt izgalmas volt :D :D https://www.youtube.com/watch?v=u48U_-eALsY

És amikor valaki olvassa az eredményeket évtizedek múlva, azt látja, hogy Massa nyert egy Belga Nagydíjat. Miközben a világon semmi köze nem volt hozzá. Annyira szánalmas ez. :D
Nem a szívem csücske Hamilton, de inkább akkor maradt volna nála a győzelem, nagyot küzdöttek érte Kimivel.

K.i.m.i_
#8 K.i.m.i_ 2016. október 07. 15:35  
KIMI AND THE RED POWER:
Räi alatt ha rossz az autó, az eső max felerősíti, de ha jó, akkor simán jól vezet vizen is. Idén Silverstone-ban is jobb versenyt futott mint Vettel, 14-ben Spaban pedig az utolsó körét kivéve, amibe belehibázott, végig egy tempót ment Aloval. A korábbi versenyeiről nem is beszélve: Fuji 2007, Kína 2006, Spa 2005...

Meglátjuk , mindenesetre kíváncsi leszek :)

Hami vs Kimi .Belga 2008 utolsó körök mikorra megérkezett az eső ..
Igaz rossz vége lett ,de ezt soha nem felejtem rohadt izgalmas volt :D :D
https://www.youtube.com/watch?v=u48U_-eALsY

KIMI AND THE RED POWER
#7 KIMI AND THE RED POWER 2016. október 07. 14:25  
K.i.m.i_:
Az neki sose jó , de nekünk se :D :-/

Räi alatt ha rossz az autó, az eső max felerősíti, de ha jó, akkor simán jól vezet vizen is. Idén Silverstone-ban is jobb versenyt futott mint Vettel, 14-ben Spaban pedig az utolsó körét kivéve, amibe belehibázott, végig egy tempót ment Aloval. A korábbi versenyeiről nem is beszélve: Fuji 2007, Kína 2006, Spa 2005...

Raikkönen
#6 Raikkönen 2016. október 07. 10:43  

Mondjuk az bizakodásra adhat okot, hogy szenvedős nap volt, ehhez képest Kimi ott van a 3. helyen kevés hátránnyal. Persze, holnap a Mercik majd adnak fél vagy 1 mp-et, de nem rossz ez :D

DUdi
#5 DUdi 2016. október 07. 10:27  

Hát nem is tudom 2014 után szerintem nem sokan szeretnénk esős versenyt itt. A versenyirányítás tuti telesz@rná a gatyáját. Némileg érthető okok miatt. Amúgy is kissé kabarék voltak idén az esős versenyek.

DUdi
#4 DUdi 2016. október 07. 10:23  

http://www.myweather2.com/Motor-Racing/Japan/Suzuka-Circuit.aspx

Ez alapján a holnapi nap zűrös lehet, de a vasárnap már kevésbé, sőt szinte semennyire.

Zasalamel
#3 Zasalamel 2016. október 07. 10:20  

Most eléggé jó formában van Kimi, szal nem biztos az h esőben nem fog úgy menni, meglátjuk, én mindenesetre optimista vagyok a finnel kapcsolatban.

K.i.m.i_
#2 K.i.m.i_ 2016. október 07. 10:16  
andrea1:
Jól hangzik. :/ Meglátjuk holnap. (Kimi készüljön lélekben az esőre :D :/)

Az neki sose jó , de nekünk se :D :-/

andrea1
#1 andrea1 2016. október 07. 10:01  

Jól hangzik. :/ Meglátjuk holnap.

(Kimi készüljön lélekben az esőre :D :/)

Utoljára módosítva: 2016. október 07. 10:02

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

koponya

32016.10.27. 19:16

Amiért Rosberg és Ecclestone nem lesznek cimborák…

Sok kérdés, egyféle válasz – "Miért beszélünk annyit mások véleményéről?"

142016.10.27. 17:28

Az újságíróknál Alonso az ász!

A rutinos tudósítók közül egy kivétellel valamennyien a spanyolt tartják a legjobbnak