Räikkönen: Nem tudom, itt leszek-e jövőre…

írta: M4Sport
2016. május 02. 19:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Akárcsak tavaly, idén is Kimi Räikkönen lesz a pilótakeringő egyik kulcsfigurája, szerződése ugyanis a szezon végén jár le, a csapat pedig még nem döntött arról, megtartja-e a 2007-es világbajnokot. Jövőjéről egyelőre ő sem tudott új információkkal szolgálni.

Räikkönen két nagyszerű lotusos év (2012 és 2013) után tért vissza a Ferrarihoz, a vörösöknél azonban eddig alaposan elmaradt csapattársaitól; 2014-ben Fernando Alonso nőtt a fejére, tavaly pedig Sebastian Vettel. Idén már két dobogós helyezést is szerzett, a különböző ütközések és hibák miatt azonban nagyon nehezen lehet megállapítani, közeledett-e márkatársához, egyes források szerint azonban a Ferrari még mindig többet vár tőle – a jó teljesítmény pedig mindenképpen kelleni fog az idén lejár szerződés meghosszabbításához.

A csapatvezető, Maurizio Arrivabene például a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában utalt erre az Orosz Nagydíj után, amikor harmadikként célba érkező pilótájáról kérdezték. „Räikkönen? Jó versenye volt, de a biztonsági autós fázis után lehetett volna jobb is” – mondta az olasz sportvezető a korábbi bajnok futamáról, aki a szóban forgó fázist követően Valtteri Bottast csak a kerékcserék után tudta megelőzni, Lewis Hamilton ellen pedig hamar pozíciót veszített.

A finn szombaton is elmaradt a várakozásoktól, hiszen „csak” a negyedik helyet tudta megszerezni a Ferrarival (Vettel büntetése miatt végül a harmadik helyről indulhatott), amit Bottas is leelőzött a Williams-Mercedesszel. „Azt hiszem, számára a harmadik hely lett volna a legideálisabb, hiszen így a büntetésem után az első sorból rajtolhat” – közöltek egy interjúrészletet a csapattárstól, kinek véleményét még szombaton kérték ki Räikkönen kvalifikációs teljesítményéről.

A futam utáni sajtótájékoztatón 2007 bajnokának jövője is szóba került, amikor egy orosz újságíró megkérdezte, jövőre is ott lesz-e Szocsiban. „Nem tudom” – felelte Räikkönen. „Az év végéig van szerződésem, szóval ki tudja, mi lesz jövőre, de nem lennék itt, ha már nem élvezném, amit csinálok. Egyértelmű, hogy a versenyzés a szenvedélyem, de sok olyan dolog van, amiről nem mi döntünk. Csak próbáljuk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, és majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Versenyről versenyre haladuk. A szezon egy pontján, de legkésőbb jövőre minden kiderül” – tette hozzá.

Oszd meg!

52 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

raynor
#52 raynor 2016. május 03. 18:53  
trialboj:
Nem vagyok benne biztos hogy én fogalmaztam ennyire hibásan, vagy mások nem akarják érteni amit mondtam, de többen is arra reflektáltak amit én pozitívumként emeltem ki a személyiségéből. Tehát mikor lazán beszólogatott, vagy különösebb izgalom nélkül, esetleg közönyösen állt egy olyan dologhoz ami egy másik pilótának óriási dolog lenne, az vicces/érdekes/különleges, és szerintem aki nem rajongó az is így gondolja. Senkit nem szoktam, és más értelmes szurkoló sem szokott hibáztatni azért pilótát, mert az autóban ülve, ha valami nem úgy jött ki ahogy ő azt még elviselhetőnek találja mutogat v káromkodik. Szóval szerintem ez nem téma, és nem is húznám tovább ezt a kis vitát, már kifejtettem a véleményem, és nekem ennyi elég.

Szerintem mindenki érti mire gondolsz, de kb. olyan mintha arról vitatkoznánk kinek milyen szín tetszik. Nem tök mindegy? Nekem meg pont az teszik benne amit te kifogásolsz. És sem te sem én nem fogunk változtatni ezen. Felesleges róla beszélni. Az biztos, ha Kimi, Alonso, Button befejezik a versenyzést mi szurkolók és maga a sport is sokat veszít majd vele. Lehet őket szeretni vagy nem szeretni de ők legalább valamilyenek, mögöttük sajnos én többségében semmilyeneket látok.

Az is igaz, hogy én már kicsit régebb óta figyelem ezt a sportot és Senna, Mansell, Hakkinen stb. figurákon nevelkedtem. Nekem a mai forma 1 túlszabályozott és mesterkélt. Engem nem érdekel például ki mit csinál a magánéletében, az sem hoz lázba ha egy pilóta a "Milyenek voltak a gumik?" kérdésre 5 körmondatban válaszol. Én a versenyt szeretem, és például azt amikor üvöltenek a rádióban hogy "Ki a f*sz volt az aki kilökött? *********** " mint most Vettel. Kár hogy lassan ezekből van a legkevesebb.

Másrészt az érdektelen riportok és a hülye kérdések miatt én nem Kimit hibáztatnám. Te mit válaszolnál ha 1000-szer is megkérdeznék ugyanazt? Meddig lennél türelmes?

trialboj
#51 trialboj 2016. május 03. 18:13  
andrea1:
Értem, de Vettel ilyen, egy laza, közvetlen ember aki teljesen otthonosan mozog, átragasztja az emberekre és ez a személyiségéből fakad. Mindenki olyan amilyen a mezőnyben, Kimi is olyan amilyen, aztán úgy kell elfogadni ahogy kell és mondjuk Seb még ilyen interjúkon, pódiumon feltudja lazítani. Ezekre válaszoltak előttem, de te is más személyiség vagy neked az jön be másnak az, eltud szórakozni az ilyenen is. Mondjuk ez a hagy magamra dolog: vezetsz, sc van elmondják mire ügyelj vagy 5ször, te is stresszes vagy mert versenyzel és még a mérnököd is stresszel az baromi idesíthető lehet és akkor figyelj mindenre oda. Nem feltétlenül jó stílusba mondta,de még ő is stresszes volt. :D Mondjuk ezzel a rádiózás dolog, nem csak ő kérte hogy hagyják békén, hanem mások is. Akarnak segíteni a mérnökök, ő is stresszel mert egy csapatba vannak éppúgy ahogy egy fociedző a pálya szélén, egy teniszedző a lelátón. Utóbbi nem tud segíteni csak drukkolni, a mérnökök a géphez tudnak segítséget nyújtani, információt adni viszont nem tud vezetni azt a versenyzőnek kell megoldania, nem feltétlenül érzik át azt a helyzetet mikor kell csendben lenni. De ez így van a mi életünkben is, iskolában, munkahelyen hogy ha koncentrálsz,csinálod a dolgot hogy mondja mondja neked a tanárod, kollégád, főnököd mit hogyan csinálj emrt épp te is tudod vagy mindjárt rájössz hogyan is kell az roppantul idegesítő. És ők ezt autóban, nagy tempóban élik meg. :D Szóval ha nem is tetszik a stílus akkor is meg lehet érteni őket. Jó hogy bizonyos rádiókat bejátszanak, viszont ilyen szempontból nem szerencsés, nem fair mert tökre lejártja az emebreket, pedig tudható hogy a stressz, a helyzet miatt viselkedik így az ember.

Nem vagyok benne biztos hogy én fogalmaztam ennyire hibásan, vagy mások nem akarják érteni amit mondtam, de többen is arra reflektáltak amit én pozitívumként emeltem ki a személyiségéből.

Tehát mikor lazán beszólogatott, vagy különösebb izgalom nélkül, esetleg közönyösen állt egy olyan dologhoz ami egy másik pilótának óriási dolog lenne, az vicces/érdekes/különleges, és szerintem aki nem rajongó az is így gondolja.

Senkit nem szoktam, és más értelmes szurkoló sem szokott hibáztatni azért pilótát, mert az autóban ülve, ha valami nem úgy jött ki ahogy ő azt még elviselhetőnek találja mutogat v káromkodik. Szóval szerintem ez nem téma, és nem is húznám tovább ezt a kis vitát, már kifejtettem a véleményem, és nekem ennyi elég.

f1m12
#50 f1m12 2016. május 03. 17:19  
Go-Kimi R.-Go:
Érdekes ilyenkor mennyit számít hogy ,"csak " azért van Vettel előtt mert a hülye orosz kiütötte. De ha most Kimit ütik ki és Vettel lenne a 3. a vb .pontállásban majd 2-szer annyi ponttal ......akkor Kimit azonnal cseréljük le szöveg hegyek lennének :D

valakinél.....mások pont úgy látják, h már ha előtte van, idén mennyire pariban van vele!!!!

GM555
#49 GM555 2016. május 03. 17:19  
Go-Kimi R.-Go:
Érdekes ilyenkor mennyit számít hogy ,"csak " azért van Vettel előtt mert a hülye orosz kiütötte. De ha most Kimit ütik ki és Vettel lenne a 3. a vb .pontállásban majd 2-szer annyi ponttal ......akkor Kimit azonnal cseréljük le szöveg hegyek lennének :D

Egyetértek.

Go-Kimi R.-Go
#48 Go-Kimi R.-Go 2016. május 03. 14:23  

Remélem minél tovább Vettel előtt marad a bajnokságban.....mert az idén eddig mindent kihozott ami a kocsiban volt......pont mint Vettel

Go-Kimi R.-Go
#47 Go-Kimi R.-Go 2016. május 03. 14:21  

Érdekes ilyenkor mennyit számít hogy ,"csak " azért van Vettel előtt mert a hülye orosz kiütötte. De ha most Kimit ütik ki és Vettel lenne a 3. a vb .pontállásban majd 2-szer annyi ponttal ......akkor Kimit azonnal cseréljük le szöveg hegyek lennének :D

guide
#46 guide 2016. május 03. 13:29  
Zasalamel:
* .... jobb Kiminél! Azért sztem Vettel is biztosan jobb nála! :P :D

Én azokra gondoltam,akik Kimit válthatnák a Ferrarinál.

Zasalamel
#45 Zasalamel 2016. május 03. 13:25  
guide:
Nagy divat lett Kimit mindenért kritizálni. Tény,hogy néha becsúszik nála egy-két baki,de nem több,mint egy erős közepes képességű pilótánál.Időmérőn nincs a legjobbak között,de szerintem ott sincs vele különösebb baj.Gumikímélésben,versenytempóban viszont még mindig a legjobbak egyike! Összességében ki lenne nála jobb?Alonso,Hamilton,Ricciardo biztosan,Rosberg valószínűleg,Button talán,Verstappen számomra még kipróbálatlan.A többi pilótáról semmiképpen nem állítanám,hogy jobb Kimitől!Akkor meg mire a sok kritika?

* .... jobb Kiminél!

Azért sztem Vettel is biztosan jobb nála! :P :D

guide
#44 guide 2016. május 03. 13:16  
Rikii:
Sajnos Kimi nem tudja mar hozni a maximumot, rengeteg az apro hiba, ami helyzeskebe kerul.

Nagy divat lett Kimit mindenért kritizálni.
Tény,hogy néha becsúszik nála egy-két baki,de nem több,mint egy erős közepes képességű pilótánál.Időmérőn nincs a legjobbak között,de szerintem ott sincs vele különösebb baj.Gumikímélésben,versenytempóban viszont még mindig a legjobbak egyike!
Összességében ki lenne nála jobb?Alonso,Hamilton,Ricciardo biztosan,Rosberg valószínűleg,Button talán,Verstappen számomra még kipróbálatlan.A többi pilótáról semmiképpen nem állítanám,hogy jobb Kimitől!Akkor meg mire a sok kritika?

Utoljára módosítva: 2016. május 03. 13:17

fagyi
#43 fagyi 2016. május 03. 12:33  
Rikii:
Sajnos Kimi nem tudja mar hozni a maximumot, rengeteg az apro hiba, ami helyzeskebe kerul.

A mai F1 nem az Ő stílusa meglátásom szerint. Ricsi elmondta a véleményét, amivel teljes mértékben egyetértek. Sokat dob a latba, hogy brutálisan népszerű.

Egyébként én úgy gondolom, hogy MSC, KIMI, ALO, VETTEL, HAMILTON rendelkezik a legnagyobb küszöbértékkel a sebesség tekintetében. Mármint minél gyorsabban menne a verseny, annál jobban jönne ki a tehetségük v tökösségük és ezek kombinációja. Mindenkinek van egy sebességhatára, na szerintem Ők állnak a legmagasabb szinten ezen a téren. De ez csak az én szvsz. viszont ezt a határt manapság elérni lehetetlen. Max időmérőn pár körig, de az sem ugyan az, mert az egyenesben nyernek sokat, ami nem nagy cucc számukra.

Utoljára módosítva: 2016. május 03. 12:36

Rikii
#42 Rikii 2016. május 03. 12:17  

Sajnos Kimi nem tudja mar hozni a maximumot, rengeteg az apro hiba, ami helyzeskebe kerul.

fagyi
#41 fagyi 2016. május 03. 12:16  
vandr:
Azért magától nem mondott ilyet, hogy shut the fuck up... Egyszer volt ilyen, mégpedig akkor, amikor Permane beszólt neki, hogy "get out of the fucking way". Ekkor Kimi is valami fuck-szerűséggel válaszolt. De spontán nem történt ilyen. A "leave me alone" pedig nem értem, miért durva, Hamilton is kb minden futamon elmondja ezt, Rosberg és Button is mondta ezt párszor. Ez nem is beszólás, csak jelzés a pitwall felé, hogy vszínűleg úgyse tudna az üzenetre figyelni a pilóta.

Nekem még mindig a "Just leave me alone. I know what I’m doing." a hátterem telón HD-be :D

"Yes, yes, yes, yes. I do it all the time. :D

Munkámból kifolyólag is jó szöveg :P

Utoljára módosítva: 2016. május 03. 12:19

andrea1
#40 andrea1 2016. május 03. 10:22  
trialboj:
Nem fogalmaztam helyesen, azt akartam mondani, hogy igaz hogy pl Vettelről semmit sem tudunk, ami számomra teljes mértékben kielégítő, de ő mégis aktívabb résztvevője bármilyen eseménynek, pl interjúszoba, pódium, random paddock interjú. Nem úgy megy oda, hogy na csak legyünk már túl rajta, és minél hamarabb hárítsam a kérdést, tavaly pl végig szívatta a merciseket, jól érezte magát, és kicsit a nézőket is felvidította, idén mikor Webberrel viccelődött a pódiumon, én azt is nagyon élveztem, jó volt látni hogy már nem halálos ellenségek. (Reméljük Ham és Rózi is kibékülnek egyszer) Én csak azt mondom, hogy egy ilyen v ehhez hasonló személyiség, többet ad az embereknek, és szórakoztatóbb mint Kimi, akire azok akik nem rajongók, csak a "Leave me alone I know"... "Shut the fuck up don’t talk to me during a"... és hasonló durva beszólásai miatt figyelnek fel, mert ilyet nem nagyon szabad de ő mégis megteszi, mert megteheti... Továbbá ha jövőre neadjisten, (de azért nem lenne rossz :)) ) a ferka is egy tényező lenne, akkor az eddigiek alapján nem tudna éles harcot vívni Vettellel, és ez szerintem mind nekem, mind a Kimi szurkolóknak rendkívül frusztráló lenne.

Értem, de Vettel ilyen, egy laza, közvetlen ember aki teljesen otthonosan mozog, átragasztja az emberekre és ez a személyiségéből fakad. Mindenki olyan amilyen a mezőnyben, Kimi is olyan amilyen, aztán úgy kell elfogadni ahogy kell és mondjuk Seb még ilyen interjúkon, pódiumon feltudja lazítani.

Ezekre válaszoltak előttem, de te is más személyiség vagy neked az jön be másnak az, eltud szórakozni az ilyenen is. Mondjuk ez a hagy magamra dolog: vezetsz, sc van elmondják mire ügyelj vagy 5ször, te is stresszes vagy mert versenyzel és még a mérnököd is stresszel az baromi idesíthető lehet és akkor figyelj mindenre oda. Nem feltétlenül jó stílusba mondta,de még ő is stresszes volt. :D Mondjuk ezzel a rádiózás dolog, nem csak ő kérte hogy hagyják békén, hanem mások is. Akarnak segíteni a mérnökök, ő is stresszel mert egy csapatba vannak éppúgy ahogy egy fociedző a pálya szélén, egy teniszedző a lelátón. Utóbbi nem tud segíteni csak drukkolni, a mérnökök a géphez tudnak segítséget nyújtani, információt adni viszont nem tud vezetni azt a versenyzőnek kell megoldania, nem feltétlenül érzik át azt a helyzetet mikor kell csendben lenni. De ez így van a mi életünkben is, iskolában, munkahelyen hogy ha koncentrálsz,csinálod a dolgot hogy mondja mondja neked a tanárod, kollégád, főnököd mit hogyan csinálj emrt épp te is tudod vagy mindjárt rájössz hogyan is kell az roppantul idegesítő. És ők ezt autóban, nagy tempóban élik meg. :D Szóval ha nem is tetszik a stílus akkor is meg lehet érteni őket. Jó hogy bizonyos rádiókat bejátszanak, viszont ilyen szempontból nem szerencsés, nem fair mert tökre lejártja az emebreket, pedig tudható hogy a stressz, a helyzet miatt viselkedik így az ember.
Utoljára módosítva: 2016. május 03. 10:33

vandr
#39 vandr 2016. május 03. 09:36  
trialboj:
Nem fogalmaztam helyesen, azt akartam mondani, hogy igaz hogy pl Vettelről semmit sem tudunk, ami számomra teljes mértékben kielégítő, de ő mégis aktívabb résztvevője bármilyen eseménynek, pl interjúszoba, pódium, random paddock interjú. Nem úgy megy oda, hogy na csak legyünk már túl rajta, és minél hamarabb hárítsam a kérdést, tavaly pl végig szívatta a merciseket, jól érezte magát, és kicsit a nézőket is felvidította, idén mikor Webberrel viccelődött a pódiumon, én azt is nagyon élveztem, jó volt látni hogy már nem halálos ellenségek. (Reméljük Ham és Rózi is kibékülnek egyszer) Én csak azt mondom, hogy egy ilyen v ehhez hasonló személyiség, többet ad az embereknek, és szórakoztatóbb mint Kimi, akire azok akik nem rajongók, csak a "Leave me alone I know"... "Shut the fuck up don’t talk to me during a"... és hasonló durva beszólásai miatt figyelnek fel, mert ilyet nem nagyon szabad de ő mégis megteszi, mert megteheti... Továbbá ha jövőre neadjisten, (de azért nem lenne rossz :)) ) a ferka is egy tényező lenne, akkor az eddigiek alapján nem tudna éles harcot vívni Vettellel, és ez szerintem mind nekem, mind a Kimi szurkolóknak rendkívül frusztráló lenne.

Azért magától nem mondott ilyet, hogy shut the fuck up... Egyszer volt ilyen, mégpedig akkor, amikor Permane beszólt neki, hogy "get out of the fucking way". Ekkor Kimi is valami fuck-szerűséggel válaszolt. De spontán nem történt ilyen.

A "leave me alone" pedig nem értem, miért durva, Hamilton is kb minden futamon elmondja ezt, Rosberg és Button is mondta ezt párszor. Ez nem is beszólás, csak jelzés a pitwall felé, hogy vszínűleg úgyse tudna az üzenetre figyelni a pilóta.

DUdi
#38 DUdi 2016. május 03. 07:48  
sába:
Szerintem is javult a teljesítménye, de fontos momentumokban hibázik, ahelyett hogy villantana vmi meglepőt. A hétvégi teljesítményével még Arrivabene sem volt elégedett hiába jött vissza a dobogóra.

Egy picit szerintem félreértelmezték azt amit MA mondott. Egy általam megbízhatónak tartott olasz srác twitterén ez a "nem volt elégedett" vele így hangzott:

Arrivabene: "I think Kimi could do a bit better after the safety car but he did a good race" #Raikkonen #RussianGp

trialboj
#37 trialboj 2016. május 03. 07:41  
andrea1:
Igazából én tavaly ősszel se adtam arra sokat hogy a kapott plusz egy év után lesz tovább is, most is így gondolom. Ez csak egy megérzés. Meg igazából mindegy, egyszer enneka napnak el kell jönnie, az a nap biztos szomorú lesz :/ Viszont így van versenyről versenyre kell koncentrálni. Az eddig eltelt 4 hétvégével összességében én elégedett vagyok, lehetett volna ami jobban is összejöhetett volna. Meglátjuk a folytatásban mi lesz, meg ha leülnek egyszer beszélgetni milyen döntést hoznak. #3 Bobák vagy xy írt valamit, láttak egy pillanatot és akkor mi van? nem az életüket látják. Igazából ehhez kettőjükön kívül senkinek semmi köze, főleg nem Bobáknak vagy társainak. "Nem ismerem 1 pilóta magánéletét sem, csak annyit tudok róluk amit a komolyabb oldalakon megosztottak, de úgy érzem hogy róla abszolút semmit nem tudok, pedig már régebb óta itt van minthogy én elkezdtem F1et nézni. " És ez miért baj? Azért vannak hírességek akik nem akarnak a közéletben szerepelni. Bár 3-4 versenyzőt követek a közösségi médiában de őszintén nem igazán jellemző hogy a magánéletükkel bombáznák a közösségi médiát. Amúgy ez a semmit nem tudunk versenyt Vettel nyerné magasan. :D

Nem fogalmaztam helyesen, azt akartam mondani, hogy igaz hogy pl Vettelről semmit sem tudunk, ami számomra teljes mértékben kielégítő, de ő mégis aktívabb résztvevője bármilyen eseménynek, pl interjúszoba, pódium, random paddock interjú. Nem úgy megy oda, hogy na csak legyünk már túl rajta, és minél hamarabb hárítsam a kérdést, tavaly pl végig szívatta a merciseket, jól érezte magát, és kicsit a nézőket is felvidította, idén mikor Webberrel viccelődött a pódiumon, én azt is nagyon élveztem, jó volt látni hogy már nem halálos ellenségek. (Reméljük Ham és Rózi is kibékülnek egyszer)

Én csak azt mondom, hogy egy ilyen v ehhez hasonló személyiség, többet ad az embereknek, és szórakoztatóbb mint Kimi, akire azok akik nem rajongók, csak a "Leave me alone I know"... "Shut the fuck up don’t talk to me during a"... és hasonló durva beszólásai miatt figyelnek fel, mert ilyet nem nagyon szabad de ő mégis megteszi, mert megteheti...

Továbbá ha jövőre neadjisten, (de azért nem lenne rossz :)) ) a ferka is egy tényező lenne, akkor az eddigiek alapján nem tudna éles harcot vívni Vettellel, és ez szerintem mind nekem, mind a Kimi szurkolóknak rendkívül frusztráló lenne.

sába
#36 sába 2016. május 02. 22:47  
qwerm:
idén semmivel sem rosszabb kimi, mint vettel. legalább is az eddigiek alapján. hol az egyik, hol a másik erősebb. és ezt jó látni. a kérdés, h meddig tart.

Szerintem is javult a teljesítménye, de fontos momentumokban hibázik, ahelyett hogy villantana vmi meglepőt. A hétvégi teljesítményével még Arrivabene sem volt elégedett hiába jött vissza a dobogóra.

F1890
#35 F1890 2016. május 02. 22:42  

kvalin lazán 3:1. és vettel ha előrébb rajtol, még nem igen volt olyan h kimi előtte végzett volna, legalábbis tavalyról nekem nem rémlik

qwerm
#34 qwerm 2016. május 02. 22:33  

idén semmivel sem rosszabb kimi, mint vettel. legalább is az eddigiek alapján. hol az egyik, hol a másik erősebb. és ezt jó látni. a kérdés, h meddig tart.

F1890
#33 F1890 2016. május 02. 22:07  
ego:
120%-ot:)

azt csak egyetlen egy ember képes !

GreenHonda
#32 GreenHonda 2016. május 02. 22:07  
Lombardo:
Raikkonen kicsit olyan, mint az agg Schumacher, ezért kicsit elkezdtem szimpatizálni vele. Időmérőn többnyire verve van, de a futamon tud olyat produkálni, ami megmutatja,, hogy miért is volt különleges egykor. Nem kedveltem, de ő is a régi iskolát képviseli, szóval hiányozni fog, ha visszavonul.

Én nem láttam még mikor tudott volna futamon valami mutatni a csapattársa ellen. Schumacher tudott időnként, de Raikkonen...

guide
#31 guide 2016. május 02. 22:05  
F1890:
(akkor vettel mit hoz?)

Pályabírót kismotoron.:)

albutr
#30 albutr 2016. május 02. 21:55  
ego:
120%-ot:)

azt csak Alonso tudja.:-)

andrea1
#29 andrea1 2016. május 02. 21:54  
ego:
120%-ot:)

a 120%ot kibérelték már pár éve. :)

Utoljára módosítva: 2016. május 02. 21:54

ego
#28 ego 2016. május 02. 21:51  
F1890:
(akkor vettel mit hoz?)

120%-ot:)

kimi-sebfan
#27 kimi-sebfan 2016. május 02. 21:51  
trialboj:
Elnézést kérek a drukkereitől de remélem távozik, és valaki olyan kerül a helyére aki néha azért meglepetéseket is okoz majd. Én sosem láttam benne azt a hihetetlen tehetséget, de ettől még lehet megvolt, de a balszerencséje mindig hátráltatta, és az utóbbi időben már komolyan idegesít, hogy nem tud egy sima versenyt futni ahol Vettelelel kicsit harcolna vagy legalább megközelítené, hogy lássunk valamit házon belül. Persze a ferka mindig is félt 2 erős pilótát futtatni, most sem várok mást, de Kimit én személy szerint nem kedvelem, nagyon ritka a tényleg vicces megszólalás (amiért állítólag milliók szeretik) többnyire az jön le tőle, hogy kurvára nem érdekli, semmi a vezetésen kívül és semmivel sem próbál többet adni magából mint amennyit az interjúk során kötelező. Nem ismerem 1 pilóta magánéletét sem, csak annyit tudok róluk amit a komolyabb oldalakon megosztottak, de úgy érzem hogy róla abszolút semmit nem tudok, pedig már régebb óta itt van minthogy én elkezdtem F1et nézni. Utóbbi időbeb elkezdték mutatni a közvetítések során a feleségét, aki gondolom a gyereke miatt van most vele, de pl valamelyik hozzászólásban vagy talán pont Bobák mondta, hogy 1x mikor megérkeztek valahova, félrelökte kicsit magától, v nem engedte hogy átkarolja, mert őt zavarta ha úgy fotózzák... Joga van hozzá, de akkor sem kedvelem ezt a hozzáállást, és most meg is osztottam a nagyvilággal, mennyivel jobb érzés.

https://youtu.be/EZwluGshJ_E
Na itt láthatod egy màsik arcát is!

Lombardo
#26 Lombardo 2016. május 02. 21:50  

Raikkonen kicsit olyan, mint az agg Schumacher, ezért kicsit elkezdtem szimpatizálni vele. Időmérőn többnyire verve van, de a futamon tud olyat produkálni, ami megmutatja,, hogy miért is volt különleges egykor.
Nem kedveltem, de ő is a régi iskolát képviseli, szóval hiányozni fog, ha visszavonul.

Utoljára módosítva: 2016. május 02. 21:55

F1890
#25 F1890 2016. május 02. 21:49  
guide:
Milyen kritikán aluli teljesítmény?? A forma1-ben az autó számít,Kimi hozza azt,amire az autó képes.

(akkor vettel mit hoz?)

andrea1
#24 andrea1 2016. május 02. 21:46  
albutr:
viszont idén jobban megy mint tavaly,így sokkal több esélye van arra hogy marad.(de ez az én véleményem)

Érdemes elolvasni ezt: sok olyan dolog van, amiről nem mi döntünk

Ez ennél sokkal összetettebb történet, ott a háttérben biztos bonyolultabb, ami biztos el leszünk kényeztetve ezzel a témával még pár hétig, hónapig. jeeee :D

guide
#23 guide 2016. május 02. 21:41  
Jadeite:
Élcelődni valakin, aki évek óta kritikán aluli teljesítményt nyújt egy élcsapatnál nem azonos azzal, h "szidok" 1 pilótát; az meg, h te minek látod...

Milyen kritikán aluli teljesítmény??
A forma1-ben az autó számít,Kimi hozza azt,amire az autó képes.

albutr
#22 albutr 2016. május 02. 21:39  
andrea1:
Igazából én tavaly ősszel se adtam arra sokat hogy a kapott plusz egy év után lesz tovább is, most is így gondolom. Ez csak egy megérzés. Meg igazából mindegy, egyszer enneka napnak el kell jönnie, az a nap biztos szomorú lesz :/ Viszont így van versenyről versenyre kell koncentrálni. Az eddig eltelt 4 hétvégével összességében én elégedett vagyok, lehetett volna ami jobban is összejöhetett volna. Meglátjuk a folytatásban mi lesz, meg ha leülnek egyszer beszélgetni milyen döntést hoznak. #3 Bobák vagy xy írt valamit, láttak egy pillanatot és akkor mi van? nem az életüket látják. Igazából ehhez kettőjükön kívül senkinek semmi köze, főleg nem Bobáknak vagy társainak. "Nem ismerem 1 pilóta magánéletét sem, csak annyit tudok róluk amit a komolyabb oldalakon megosztottak, de úgy érzem hogy róla abszolút semmit nem tudok, pedig már régebb óta itt van minthogy én elkezdtem F1et nézni. " És ez miért baj? Azért vannak hírességek akik nem akarnak a közéletben szerepelni. Bár 3-4 versenyzőt követek a közösségi médiában de őszintén nem igazán jellemző hogy a magánéletükkel bombáznák a közösségi médiát. Amúgy ez a semmit nem tudunk versenyt Vettel nyerné magasan. :D

viszont idén jobban megy mint tavaly,így sokkal több esélye van arra hogy marad.(de ez az én véleményem)

ego
#21 ego 2016. május 02. 21:37  
Jadeite:
Élcelődni valakin, aki évek óta kritikán aluli teljesítményt nyújt egy élcsapatnál nem azonos azzal, h "szidok" 1 pilótát; az meg, h te minek látod...

http://www.kislexikon.hu/elc.html
Talán még keresd tovább...

andrea1
#20 andrea1 2016. május 02. 21:36  

Igazából én tavaly ősszel se adtam arra sokat hogy a kapott plusz egy év után lesz tovább is, most is így gondolom. Ez csak egy megérzés. Meg igazából mindegy, egyszer enneka napnak el kell jönnie, az a nap biztos szomorú lesz :/ Viszont így van versenyről versenyre kell koncentrálni. Az eddig eltelt 4 hétvégével összességében én elégedett vagyok, lehetett volna ami jobban is összejöhetett volna. Meglátjuk a folytatásban mi lesz, meg ha leülnek egyszer beszélgetni milyen döntést hoznak.

#3
Bobák vagy xy írt valamit, láttak egy pillanatot és akkor mi van? nem az életüket látják. Igazából ehhez kettőjükön kívül senkinek semmi köze, főleg nem Bobáknak vagy társainak.
"Nem ismerem 1 pilóta magánéletét sem, csak annyit tudok róluk amit a komolyabb oldalakon megosztottak, de úgy érzem hogy róla abszolút semmit nem tudok, pedig már régebb óta itt van minthogy én elkezdtem F1et nézni. " És ez miért baj? Azért vannak hírességek akik nem akarnak a közéletben szerepelni. Bár 3-4 versenyzőt követek a közösségi médiában de őszintén nem igazán jellemző hogy a magánéletükkel bombáznák a közösségi médiát. Amúgy ez a semmit nem tudunk versenyt Vettel nyerné magasan. :D

Jadeite
#19 Jadeite 2016. május 02. 21:34  
ego:
Fingom sincs mi az a butthurt rajkó fan, de se nem vicces se nem értelmes hsz nem volt részedről amit jeleztem, de nem én szídom massat egy massa cikknél, nem tudom feltünt-e.

Élcelődni valakin, aki évek óta kritikán aluli teljesítményt nyújt egy élcsapatnál nem azonos azzal, h "szidok" 1 pilótát; az meg, h te minek látod...

ego
#18 ego 2016. május 02. 21:25  

Fingom sincs mi az a butthurt rajkó fan, de se nem vicces se nem értelmes hsz nem volt részedről amit jeleztem, de nem én szídom massat egy massa cikknél, nem tudom feltünt-e.

F1890
#17 F1890 2016. május 02. 21:22  
Wolverine:
Idén szerintem nem lehet összehasonlítani Vettellel a teljesítményét. Az ütközések és technikai hibák nem tették lehetővé hogy tiszta versenyt fussanak. Annak a kretén Bobáknak meg nem nagyon adnék a szavára. "Félrelökte a kicsit..." Ja jó hogy nem félrerúgta...

kvalin ismét verve van, onnan meg nem lehet vettelt megfogni, most is ha ideális lett volna minden, kb lett volna köztük egy autó, sajnos kimi már nem elég összeszedett az elmúlt 3 évben. de mivel nincs nála jobb jelenleg a piacon aki elérhető , így maradni fog

Jadeite
#16 Jadeite 2016. május 02. 21:20  
ego:
Ne erőltesd, DDB nek legalább jó a humora. Albutr, merkel még a nézőszámot is emelné néhány millióval :)

Szörnyen bánt, ha a hozzászólásom nem nyeri el egy butthurt rajkó-fan tetszését. De majdcsak feldolgozom.

Utoljára módosítva: 2016. május 02. 21:21

GM555
#15 GM555 2016. május 02. 21:18  
albutr:
Rosberget meg Merkel váltja:D

nagyon LOL :D :D :D

ego
#14 ego 2016. május 02. 21:15  
Jadeite:
Vetteltől (v akárkitől) ennyire kikapni Putyin is simán tud, de ő még akár meglepetést is okozhat.

Ne erőltesd, DDB nek legalább jó a humora. Albutr, merkel még a nézőszámot is emelné néhány millióval :)

Utoljára módosítva: 2016. május 02. 21:18

albutr
#13 albutr 2016. május 02. 21:15  
Wolverine:
Hamiltont meg Obama váltja. Stimmelnek a színek :D

Rosberget meg Merkel váltja:D

Jadeite
#12 Jadeite 2016. május 02. 21:11  
ddb:
Putin is elég peches pilóta. Se a Lada Granta, se a ZIL limó nem működött rendesen, amikor ő vezette.

Ez mondjuk igaz. De legalább szponzornak hozza a Ladát. Meg az Uralvagonzavodot.

ddb
#11 ddb 2016. május 02. 21:09  
Jadeite:
Vetteltől (v akárkitől) ennyire kikapni Putyin is simán tud, de ő még akár meglepetést is okozhat.

Putin is elég peches pilóta. Se a Lada Granta, se a ZIL limó nem működött rendesen, amikor ő vezette.

Jadeite
#10 Jadeite 2016. május 02. 21:07  
ddb:
Állítólag Putyin.

Vetteltől (v akárkitől) ennyire kikapni Putyin is simán tud, de ő még akár meglepetést is okozhat.

Utoljára módosítva: 2016. május 02. 21:07

Wolverine
#9 Wolverine 2016. május 02. 21:01  
ddb:
Állítólag Putyin.

Hamiltont meg Obama váltja. Stimmelnek a színek :D

f1m12
#8 f1m12 2016. május 02. 21:00  
Kepano:
Hogy lehetsz ekkora sértett picsa?

viccel te!!! 7 hsz
egy cuki troll

ddb
#7 ddb 2016. május 02. 20:54  
albutr:
de ki jönne a helyére?

Állítólag Putyin.

albutr
#6 albutr 2016. május 02. 20:49  
trialboj:
Elnézést kérek a drukkereitől de remélem távozik, és valaki olyan kerül a helyére aki néha azért meglepetéseket is okoz majd. Én sosem láttam benne azt a hihetetlen tehetséget, de ettől még lehet megvolt, de a balszerencséje mindig hátráltatta, és az utóbbi időben már komolyan idegesít, hogy nem tud egy sima versenyt futni ahol Vettelelel kicsit harcolna vagy legalább megközelítené, hogy lássunk valamit házon belül. Persze a ferka mindig is félt 2 erős pilótát futtatni, most sem várok mást, de Kimit én személy szerint nem kedvelem, nagyon ritka a tényleg vicces megszólalás (amiért állítólag milliók szeretik) többnyire az jön le tőle, hogy kurvára nem érdekli, semmi a vezetésen kívül és semmivel sem próbál többet adni magából mint amennyit az interjúk során kötelező. Nem ismerem 1 pilóta magánéletét sem, csak annyit tudok róluk amit a komolyabb oldalakon megosztottak, de úgy érzem hogy róla abszolút semmit nem tudok, pedig már régebb óta itt van minthogy én elkezdtem F1et nézni. Utóbbi időbeb elkezdték mutatni a közvetítések során a feleségét, aki gondolom a gyereke miatt van most vele, de pl valamelyik hozzászólásban vagy talán pont Bobák mondta, hogy 1x mikor megérkeztek valahova, félrelökte kicsit magától, v nem engedte hogy átkarolja, mert őt zavarta ha úgy fotózzák... Joga van hozzá, de akkor sem kedvelem ezt a hozzáállást, és most meg is osztottam a nagyvilággal, mennyivel jobb érzés.

de ki jönne a helyére?

ego
#5 ego 2016. május 02. 20:48  
trialboj:
Elnézést kérek a drukkereitől de remélem távozik, és valaki olyan kerül a helyére aki néha azért meglepetéseket is okoz majd. Én sosem láttam benne azt a hihetetlen tehetséget, de ettől még lehet megvolt, de a balszerencséje mindig hátráltatta, és az utóbbi időben már komolyan idegesít, hogy nem tud egy sima versenyt futni ahol Vettelelel kicsit harcolna vagy legalább megközelítené, hogy lássunk valamit házon belül. Persze a ferka mindig is félt 2 erős pilótát futtatni, most sem várok mást, de Kimit én személy szerint nem kedvelem, nagyon ritka a tényleg vicces megszólalás (amiért állítólag milliók szeretik) többnyire az jön le tőle, hogy kurvára nem érdekli, semmi a vezetésen kívül és semmivel sem próbál többet adni magából mint amennyit az interjúk során kötelező. Nem ismerem 1 pilóta magánéletét sem, csak annyit tudok róluk amit a komolyabb oldalakon megosztottak, de úgy érzem hogy róla abszolút semmit nem tudok, pedig már régebb óta itt van minthogy én elkezdtem F1et nézni. Utóbbi időbeb elkezdték mutatni a közvetítések során a feleségét, aki gondolom a gyereke miatt van most vele, de pl valamelyik hozzászólásban vagy talán pont Bobák mondta, hogy 1x mikor megérkeztek valahova, félrelökte kicsit magától, v nem engedte hogy átkarolja, mert őt zavarta ha úgy fotózzák... Joga van hozzá, de akkor sem kedvelem ezt a hozzáállást, és most meg is osztottam a nagyvilággal, mennyivel jobb érzés.

Mások vagyunk...ennyi. Közönség előtt én is utálom a magánéletem "élni", de hogy továbbmenjek a ricsi féle fülig vigyorok egyenesen az agyamra mennek. Másnak meg szimpatikus, ki érti ezt?

Wolverine
#4 Wolverine 2016. május 02. 20:44  
trialboj:
Elnézést kérek a drukkereitől de remélem távozik, és valaki olyan kerül a helyére aki néha azért meglepetéseket is okoz majd. Én sosem láttam benne azt a hihetetlen tehetséget, de ettől még lehet megvolt, de a balszerencséje mindig hátráltatta, és az utóbbi időben már komolyan idegesít, hogy nem tud egy sima versenyt futni ahol Vettelelel kicsit harcolna vagy legalább megközelítené, hogy lássunk valamit házon belül. Persze a ferka mindig is félt 2 erős pilótát futtatni, most sem várok mást, de Kimit én személy szerint nem kedvelem, nagyon ritka a tényleg vicces megszólalás (amiért állítólag milliók szeretik) többnyire az jön le tőle, hogy kurvára nem érdekli, semmi a vezetésen kívül és semmivel sem próbál többet adni magából mint amennyit az interjúk során kötelező. Nem ismerem 1 pilóta magánéletét sem, csak annyit tudok róluk amit a komolyabb oldalakon megosztottak, de úgy érzem hogy róla abszolút semmit nem tudok, pedig már régebb óta itt van minthogy én elkezdtem F1et nézni. Utóbbi időbeb elkezdték mutatni a közvetítések során a feleségét, aki gondolom a gyereke miatt van most vele, de pl valamelyik hozzászólásban vagy talán pont Bobák mondta, hogy 1x mikor megérkeztek valahova, félrelökte kicsit magától, v nem engedte hogy átkarolja, mert őt zavarta ha úgy fotózzák... Joga van hozzá, de akkor sem kedvelem ezt a hozzáállást, és most meg is osztottam a nagyvilággal, mennyivel jobb érzés.

Idén szerintem nem lehet összehasonlítani Vettellel a teljesítményét. Az ütközések és technikai hibák nem tették lehetővé hogy tiszta versenyt fussanak.

Annak a kretén Bobáknak meg nem nagyon adnék a szavára. "Félrelökte a kicsit..." Ja jó hogy nem félrerúgta...

trialboj
#3 trialboj 2016. május 02. 20:26  

Elnézést kérek a drukkereitől de remélem távozik, és valaki olyan kerül a helyére aki néha azért meglepetéseket is okoz majd. Én sosem láttam benne azt a hihetetlen tehetséget, de ettől még lehet megvolt, de a balszerencséje mindig hátráltatta, és az utóbbi időben már komolyan idegesít, hogy nem tud egy sima versenyt futni ahol Vettelelel kicsit harcolna vagy legalább megközelítené, hogy lássunk valamit házon belül.
Persze a ferka mindig is félt 2 erős pilótát futtatni, most sem várok mást, de Kimit én személy szerint nem kedvelem, nagyon ritka a tényleg vicces megszólalás (amiért állítólag milliók szeretik) többnyire az jön le tőle, hogy kurvára nem érdekli, semmi a vezetésen kívül és semmivel sem próbál többet adni magából mint amennyit az interjúk során kötelező. Nem ismerem 1 pilóta magánéletét sem, csak annyit tudok róluk amit a komolyabb oldalakon megosztottak, de úgy érzem hogy róla abszolút semmit nem tudok, pedig már régebb óta itt van minthogy én elkezdtem F1et nézni.

Utóbbi időbeb elkezdték mutatni a közvetítések során a feleségét, aki gondolom a gyereke miatt van most vele, de pl valamelyik hozzászólásban vagy talán pont Bobák mondta, hogy 1x mikor megérkeztek valahova, félrelökte kicsit magától, v nem engedte hogy átkarolja, mert őt zavarta ha úgy fotózzák... Joga van hozzá, de akkor sem kedvelem ezt a hozzáállást, és most meg is osztottam a nagyvilággal, mennyivel jobb érzés.

HairHungary