Räikkönen: Nem tudom, mi lesz jövőre

írta: M4Sport
2016. június 30. 16:17
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönen elismeri, bizonytalan a jövője a Ferrarinál. A csapattal hírbe hozott Sergio Pérez eközben semmit sem tart lehetetlennek.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne a héten jelezte: csakis Kimi Räikkönenen múlik, lesz-e számára folytatás 2017-ben Maranellóban. A finn szerződése ez év végén lejár, és az olasz szerint csakis attól függ, megújítják-e, hogy a versenyző megfelelő teljesítményt nyújt-e.

A csütörtöki sajtótájékoztatón 2007 bajnokát is megkérdezték helyzetéről – sok újdonsággal nem tudott szolgálni, ám a szituációt lassan már unalomig ismeri. „Nem tudom. Annyit tudok, hogy az év végéig van szerződésem, aztán hogy mi lesz jövőre, azt nem tudom. Sokat beszélnek erről, minden évben azóta, hogy itt vagyok az F1-ben. Nincs ebben semmi újdonság” – nyilatkozta a Ferrari versenyzője.

„Minden évben ugyanaz a történet. Mindenki azt mond, amit csak akar, de senki sem tudja, mi is történik valójában. Nem írtam alá új szerződést, ha már megszületett volna a döntés, nagyon könnyű lenne megmondanom, mi fog történni – de nem tudom. Minden tőlem telhetőt megteszek, a csapat pedig tudja, mi a helyzet velem. Nekem ez elég is, a többi nem érdekel, semmi amit erről mondanak – csak amit a csapat mond.”

Pérez szerint minden lehetséges, Bottas stratégiát változtat

A Scuderiával az utóbbi időben a csapat egykori utánpótlásneveltjét, az idén már két dobogós helyezést is begyűjtő Sergio Pérezt hozták hírbe. Bár a Force India jelezte, szándékukban áll megtartani a mexikóit, egyelőre nyitott kérdés a versenyző jövője.

Spielbergben elárulta, a pletykákkal ellentétben nem áll kapcsolatban a vörösökkel, de nyitva hagyta a kaput az esetleges váltás előtt. „Az F1-ben semmit sem lehet kizárni, ezt a múltban már megtanultam. Sosem tudhatod, mit hoz a jövő, ezért várjuk ki, hogy alakul. Egyre közelebb kerülünk a jövőmmel kapcsolatos döntés meghozatalához – meglátjuk, lesz-e lehetőségem vagy sem.”

Pérez hozzátette, jelenleg menedzsmentje foglalkozik ezzel a kérdéssel, a zsúfolt program miatt ő inkább a versenyzésre összpontosít. „2012-ben hasonló helyzetben voltam, de most nem hagyom elterelni a figyelmemet, szeretnék a munkámra és a csapatomra összpontosítani. Ha az F1-ben jól megy, előbb-utóbb hírbe hoznak a Ferrarival. Ez a legnagyobb csapat, szóval ha hírbe hoznak vele, akkor jól végzed a munkád. Ez minden versenyzőnél így van, aki jól teljesít. Ez büszkévé tesz, különösen karrierem eddigi alakulását ismerve – végre újra elismernek. De ezek mégiscsak pletykák” – figyelmeztetett.

„A végső célom, hogy bajnok legyek. Sikeressé akarok válni. Nem célom, hogy bizonyítsam, a McLaren tévedett, amikor elküldött, csakis magamnak akarom bizonyítani, hogy elég jó vagyok a bajnoki címhez. A Force Indiával együtt fejlődünk, meglátjuk, mi történik” – zárta gondolatát.

A Räikkönen ülésével szintén többször hírbe hozott Valtteri Bottas eközben arról adott hírt, hogy a közeljövőben maga is jobban belefolyik majd a jövőjével kapcsolatos tárgyalásokba. „A menedzsmentem a régi, egyszerűen csak jobban figyelek majd dolgokra. Ha valamit aláírunk, szeretnék aktívabban részt venni ebben. Ez csak egy kis változás, nem kell túlreagálni” – fogalmazott.

Majd jelezte, minél hamarabb szeretné tisztázni, hol folytatja 2017-ben. „Versenyzőként a lehető legkorábban tudni akarod ezt. Ha az év végéig húzódik, az nem segít. Azonban van, hogy nem lehet ilyen korán tisztázni” – nyilatkozta a finn, akinek minden bizonnyal meg kell várnia a Ferrari döntését, ha tisztán akarja látni az előtte álló lehetőségeket.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

12016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”