Räikkönen: Nem várhatunk ismétlést

írta: M4Sport
2016. szeptember 15. 17:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönen szerint nem várhatjuk el a Ferraritól, hogy megismételje tavalyi produkcióját Szingapúrban. A többiekétől eltérő gumiválasztásukban sem lát kiugró lehetőséget.

Egy éve Szingapúrban a Ferrari kicsit Mercedesnek érezhette magát. Bár nem arattak kettős győzelmet, Sebastian Vettel az időmérőt és a versenyt is magabiztosan nyerte meg. Akkor még nem sejthették, hogy ha egy évvel később visszatérnek az ázsiai helyszínre, még mindig ez jelenti majd az utolsó győzelmüket.

A múlt ugyanakkor nem garancia az ismétlésre. Így látja ezt Kimi Räikkönen is, aki szerint senki sem veheti biztosra, hogy a Ferrari idén is jól teljesít majd a villanyfényes pályán. „Ugyanaz a helyzet, mint az összes versenyen. Előbb meg kell várnunk, mi történik a szabadedzéseken. Igen, tavaly valóban jók voltunk itt, de ez nem garancia arra, hogy idén ugyanez lesz a helyzet. Remélem, de majd idővel kiderül. Ugyanúgy vágunk neki ennek a hétvégének, mint az összes többinek. Végigcsináljuk a programunkat pénteken, és akkor már lesz sejtésünk arról, hogy is állunk” – összegezte a helyzetet a finn.

Räikkönen maga is elismeri, nem hozták azt a teljesítményt 2016-ban, amit elvártak maguktól, ám szerinte, így is sikerült fejlődniük a múlt évi győzelem óta. „Nyilván nyerni akarunk, harcban lenni a győzelmekért, az élen lenni minden hétvégén, esélyesként a sikerre. Idén sajnos nem ez a helyzet. Jobbak vagyunk, mint tavaly voltunk, de a többiek nyilvánvalóan többet fejlődtek. Biztosra veszem, hogy helyes úton járunk, jó embereink vannak, jó a hangulat, csak épp hiányzik a tempó.”

Szingapúr kapcsán elmondta: „Elég meleg van itt, a pálya pedig hosszú. Bonyolult pálya ez, az autónak rendben kell lennie ahhoz, hogy igazán gyors legyél rajta. Egy utcai helyszínen az ilyesmi mindig fontosabb. Nem könnyű helyszín, de általában jó itt versenyezni. Izgalmas futamokat szoktunk látni, és előzéseket is. Utcai pályáról van szó, de nem olyanról, mint a monacói. Itt legalább nagyobb területed van, próbálkozhatsz és megúszhatod” – utalt a bukóterekre a Monacóban a szalagkorlátnak ütköző, s emiatt kieső 2007-es bajnok.

A Ferrari múlt évi sikerét nem kismértékben kiváló gumikezelésének köszönhette. Akkor a szuperlágy abroncsok jelentették a kulcsot a győzelemhez – idén az eggyel puhább ultralágyak is rendelkezésre állnak.

A vörösök a gumiválasztás terén eltérő utat választottak, mint a Mercedes és a Red Bull: több lila abroncsot kértek (9-et), míg a lágy gumikból mindössze egyet. A „Jégember” nincs meggyőződve arról, hogy ez hatalmas különbséget eredményez majd. „Nehéz megmondani, mi lesz az eredménye. Nem gyakran használnak a csapatok egyforma gumikat. A versenyen ennek ellenére általában mégis ugyanolyan gumikon futnak, és akkor megint teljesen másképp fest a helyzet. Szerintem itt nincs jó vagy rossz választás” – vélekedett a mezőny korelnöke.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája

62016.10.25. 14:05

Besegített az F1-nek Taylor Swift

Ugrásszerű növekedés az austini futam látogatottságában

82016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják