Räikkönen: „Őrült” lekörözöttek és a nap előzése

írta: M4Sport
2016. október 09. 13:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

Csapattársához hasonlóan Kimi Räikkönen is a lekörözöttek miatt mérgelődött Szuzukában. Az sem vigasztalta, hogy bemutatta a verseny leglátványosabb előzését.

Sok probléma volt a lekörözöttekkel a Japán Nagydíjon – pontosabban több versenyzőnek sok problémája volt velük. Sebastian Vettel, Max Verstappen és Kimi Räikkönen is előszeretettel szidta őket a rádión keresztül vagy mutogatott nekik megelőzésük közben. Miközben Vettel a leintés után már megértőbben beszélt róluk, csapattársa még akkor is frusztrált volt miattuk.

Az 5. helyen célba érő finn úgy érzi, jelentős mértékben hátráltatták versenyét a kék zászlóra nem megfelelően reagáló kollégái. „Minden pálya más, de attól még tény, hogy ha kék zászlót kapnak, egyesek nem lassítanak és engednek el. Én megértem, hogy a saját csatájukat is vívják közben, de attól még nem nehéz elengedni valakit. Mindig időt veszítesz vele, de ha körhátrányban vagy, ez is része a versenynek” – vélekedett.

„Az ilyen pálya nyilván jobban befolyásolja ezt, és a végén oda vezet, hogy mások mögé ragadsz. Egyesek egyszerűen őrültek voltak. Egy körön keresztül másokat kellett követni – szerintem jobban is csinálhatnák. Azt viszont nem hinném, hogy ez megváltoztatta volna a versenyünket.”

Annál jobban megváltoztatta, hogy szombat reggel a Ferrari váltót cserélt autójában. Räikkönen eredetileg a 3. rajthelyről indult volna, ám az 5 rajthelyes büntetése nemcsak a két Red Bull, de Sebastian Vettel mögé is sorolta. Visszakapaszkodnia pedig már nem sikerült. „Ez nagyon is komoly csalódás volt” – mondta büntetéséről. „Jó az autónk, de mivel nem volt tiszta előttünk a terep, nem igazán tudtunk. De mit tehetnénk? Balszerencsés nap volt.”

„Jól rajtoltam, de nem tudtam merre menni utána. Aztán beragadtam bizonyos autók mögé, akiket nehéz volt követni. Nem tudtam igazán közel maradni hozzájuk, így előzni sem. Pedig az autó vezethetősége jó volt. Mihelyst egyedül voltam, az autóm remekül ment.”

„Az ötödik hellyel nem lehetünk elégedettek, de az autót jobbnak éreztem ezen a hétvégén, mint eddig bármikor. Minden edzésen jó volt a tempónk, még a versenyen is. Nem tudom, hogy ez volt-e a legjobb hétvégém, de az biztos, hogy a váltócserét leszámítva minden jól alakult.”

Räikkönen legalább a verseny talán leglátványosabb előzési manőverét elkönyvelhette Szuzukában. Sergio Pérezt a 14. körben a célegyenes végén úgy előzte meg, hogy közben a mexikói az egyik Renault mellett igyekezett épp elmenni. A manővernél egyszerre három autó haladt egymás mellett. „Tudtam, hogy Sergio jobbra fog húzni. Egyszerűen csak még inkább jobbra húztam, aztán mindkettejük mellett elmentem. A friss gumikkal és a szélárnyékkal egészen jól ment” – kommentálta a megmozdulást sajátos lazaságával. „De ez már így is késő volt, túl sok időt vesztettünk. Lewis Hamilton ezért tudott megelőzni a boxban.”

Mivel a Ferrari a hétvégén a vártnál jobb tempót mutatott, adódik a kérdés, hogyan tovább. „Ezen a hétvégén megvolt a szükséges tempónk egy jobb eredményhez. Láthattuk már, hogy az erőviszonyok versenyről versenyre változnak, ezért nehéz megmondani, mi lesz a következő négy futamon. Itt jól ment, remélem, a folytatás is ilyen lesz. A célunk, hogy az élen legyünk, és remélem, sikerül is” – mondta 2007 bajnoka.

Oszd meg!

56 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

DUdi
#56 DUdi 2016. október 09. 21:10  

A Skysports azért szokott érdekesen értékelni. Nem az első eset ez, amikor nem igazán lehet eligazodni az értékelésükön. A Skysports amúgy -szerintem- nem kedveli (értékelés szempontjából) a FER 2 versenyzőjét.
Holnap kijött a Gazettáé. Na az sem biztos, hogy sokkal fog különbözni. Na majd kiderül.

sába
#55 sába 2016. október 09. 21:01  
andrea1:
Legyorsabb kör, de lágyon futotta, Ham 3 századdal rosszabbat ment keményen, bár nyilván ez nem vesz ez az értékéből csak az élen ő rakta fel a lágyat. Mondjuk Kiminél is valahol taktikai bakinak tartom hogy az első kiállásnál nem ők reagáltak először, nem vágtak Ricsiék elé. Simán tudták volna Vettel előtt hozni mert volt köztük 9 mp és akkor a környékére jöhetett volna. Ehelyett vártak ahelyett h Vettel környékére hozták volna és akkor talán nem lett volna iylen egyszerű Haminak.

Mostanság a leggyorsabb körök mindig így születnek. Sportérték semmi, csak érdekességként írtam le.

sába
#54 sába 2016. október 09. 20:59  
guide:
Nem tudni,hogy azért kapott e 7-es értékelést,mert Kimi 0,079 másodperccel verte az időmérőn,vagy mert rossz taktikára tették vagy mert blue flag-ezett!Talán Arrivabene interjúja miatt?A maláj esetért már lepontozták a múltkor,de lehet,hogy hoztak át belőle a mai futamra is!:DD Elfogult vagyok,de szerintem a rajtért és az előzésekért egy 8-as kijárt volna neki.

Szerintem is.

F1890
#53 F1890 2016. október 09. 18:25  
guide:
Régóta híresztelik ezt.Már 2014 nyarán elkezdte egy angol blogger,csak most nem jut eszembe a neve. Hogy van e mögötte valami azt nem tudni biztosan.Hamiltonnak mindenesetre jó fegyver a kezében a Mercedessel szemben,hogy lenne hová mennie.

a mercinek meg jó fegyver h rózbi tudja verni hamiltont és vele is lehet vb-t nyerni :)

guide
#52 guide 2016. október 09. 18:20  
albutr:
ez nekem új bár nem hinném hogy Hamilton odaakarna szerződni.

Régóta híresztelik ezt.Már 2014 nyarán elkezdte egy angol blogger,csak most nem jut eszembe a neve.
Hogy van e mögötte valami azt nem tudni biztosan.Hamiltonnak mindenesetre jó fegyver a kezében a Mercedessel szemben,hogy lenne hová mennie.

guide
#51 guide 2016. október 09. 18:13  
F1890:
számomra egyre kiábrándítobb a skysports. 6,5 ham úgyh gyakorlatilag semmit nem csinált futamon csak stratégiával lépett át mindenkin. és 0,5 ponttal marad el vetteltől úgy h rajt után 6 pozicíiót esett hátra . nice :) verstappen ros megérdemli a 9-est

SkyHam :DD

albutr
#50 albutr 2016. október 09. 18:11  
guide:
Kösz,ezt még nem láttam! Az angolok úgy hiszik vagy szeretnék azt hinni,hogy Marchionne Hamiltont akarja a Ferrariba.Mindenesetre ez az ötlet tetszik nekik,úgyhogy az angol értelmezések mögött van hátsó szándék.

ez nekem új bár nem hinném hogy Hamilton odaakarna szerződni.

andrea1
#49 andrea1 2016. október 09. 18:06  
DUdi:
6,5 ROS és VER: 9 RIC: 6 http://www.skysports.com/f1/news/12528/10606855/japanese-gp-driver-ratings

Hami 6,5? Hm :D 5 . Azért így rajtolni, nem először ráadásul. Taktikailag behozták a 3. helyre majdnem másodikra úgyhogy a legjobb autóban ü, meg kell nézni az utolsó etapot, hiába lágyabb keveréken volt Seb, semmit nem ért vele és kétszeres címvédőként, matematikailag még esélye van a 4. címére aztán így rajtol. Ne vicceljünk.

Utoljára módosítva: 2016. október 09. 18:07

f1m12
#48 f1m12 2016. október 09. 18:05  
DUdi:
6,5 ROS és VER: 9 RIC: 6 http://www.skysports.com/f1/news/12528/10606855/japanese-gp-driver-ratings

mint a Vilmos pilótáknak és oly sokaknak a hátsó régióból...mindezt Vettelnek úgy, h volt egy jó rajtja, aztán előzései, még drs nélküliek is.

f1m12
#47 f1m12 2016. október 09. 18:00  
qwerm:
ez ott kezdődik, h ha nincs váltócsere kiminél, akkor stabil 2. ennyi

én azt nézem futamkezdetnek, amikor és ahogy felállnak a rajtrácsra. és onnan elindulnak. mert ott kezdődik a verseny. persze vannak ezt befolyásoló dolgok, és mostanra a ferkánál sajnos elég sok negativ. de ha nincs váltócsere, akkor van egy kockázatos futama, aminek ki tudja milyen szar vége van! lehet kuka, és akkor is szidnánk a váltót

andrea1
#46 andrea1 2016. október 09. 17:54  
sába:
Miért érzem azt, hogy a Skysport nem éppen elfogulatlan Vettellel. Ez a kék zászlós mizéria, más is ugyanúgy panaszkodott. Szerintem a futamon semmivel nem volt rosszabb mint Kimi. Jól rajtolt, jó volt a tempója, ideiglenesen, de legalább az élen láttunk egy ferrarit. Jó stratégiával sima dobogó lehetett volna. Facen láttam, hogy Vettelé lett a versenyben futott leggyorsabb kör is. Egyébként Kimi nem három, hanem öt rajthelyes büntetést kapott. Egy újabb elvesztegetett lehetőség, ilyen mérleget vonhat le a ferrari ismét. Kiminél technikai, Vettelnél stratlgiai hiba. Arrivabenének is rezeghet így a léc.Ja igen és ezzel Jock Claerral nincsenek előrébb ahogy elnézem.

Legyorsabb kör, de lágyon futotta, Ham 3 századdal rosszabbat ment keményen, bár nyilván ez nem vesz ez az értékéből csak az élen ő rakta fel a lágyat.
Mondjuk Kiminél is valahol taktikai bakinak tartom hogy az első kiállásnál nem ők reagáltak először, nem vágtak Ricsiék elé. Simán tudták volna Vettel előtt hozni mert volt köztük 9 mp és akkor a környékére jöhetett volna. Ehelyett vártak ahelyett h Vettel környékére hozták volna és akkor talán nem lett volna iylen egyszerű Haminak.

Utoljára módosítva: 2016. október 09. 17:58

F1890
#45 F1890 2016. október 09. 17:54  
DUdi:
6,5 ROS és VER: 9 RIC: 6 http://www.skysports.com/f1/news/12528/10606855/japanese-gp-driver-ratings

számomra egyre kiábrándítobb a skysports.
6,5 ham úgyh gyakorlatilag semmit nem csinált futamon csak stratégiával lépett át mindenkin. és 0,5 ponttal marad el vetteltől úgy h rajt után 6 pozicíiót esett hátra . nice :)

verstappen ros megérdemli a 9-est

DUdi
#44 DUdi 2016. október 09. 17:49  
F1890:
nem értem a 7es h jött ki? csodásan rajtolt első két körben megette ricsit és perezt. majd csak a ferrari balfaszsága miatt nem lett 2. csak úgy kíváncsiságból hamilton hanyast kapott?

6,5

ROS és VER: 9
RIC: 6


http://www.skysports.com/f1/news/12528/10606855/japanese-gp-driver-ratings

qwerm
#43 qwerm 2016. október 09. 17:40  
f1m12:
nem. itt folyamatosan mindenki megmondja, és ez általában abból áll, h Kimi mekkora peches, Vettel meg mennyivel rosszabb. és ha ma valamelyik ferraris dobogón végezhetett volna, az pont Vettel egyáltalán nem arról beszéltem, ki mit érdemelne, hanem ki érhetett volna inkább fel. ennyi

ez ott kezdődik, h ha nincs váltócsere kiminél, akkor stabil 2. ennyi

guide
#42 guide 2016. október 09. 17:40  
sába:
Miért érzem azt, hogy a Skysport nem éppen elfogulatlan Vettellel. Ez a kék zászlós mizéria, más is ugyanúgy panaszkodott. Szerintem a futamon semmivel nem volt rosszabb mint Kimi. Jól rajtolt, jó volt a tempója, ideiglenesen, de legalább az élen láttunk egy ferrarit. Jó stratégiával sima dobogó lehetett volna. Facen láttam, hogy Vettelé lett a versenyben futott leggyorsabb kör is. Egyébként Kimi nem három, hanem öt rajthelyes büntetést kapott. Egy újabb elvesztegetett lehetőség, ilyen mérleget vonhat le a ferrari ismét. Kiminél technikai, Vettelnél stratlgiai hiba. Arrivabenének is rezeghet így a léc.Ja igen és ezzel Jock Claerral nincsenek előrébb ahogy elnézem.

Nem tudni,hogy azért kapott e 7-es értékelést,mert Kimi 0,079 másodperccel verte az időmérőn,vagy mert rossz taktikára tették vagy mert blue flag-ezett!Talán Arrivabene interjúja miatt?A maláj esetért már lepontozták a múltkor,de lehet,hogy hoztak át belőle a mai futamra is!:DD

Elfogult vagyok,de szerintem a rajtért és az előzésekért egy 8-as kijárt volna neki.

qwerm
#41 qwerm 2016. október 09. 17:34  
guide:
Igen,Kiminek sokkal több szurkolója van. Vettelnek meg még Arrivabene is beszólt,úgyhogy most szerintem ő lett a "fekete bárány".

ne drámázzuk túl. ha ez beszólás az öregtől, akkor tavaly 2 hetente kapta kimi az ívet tőle. nem kell komolyan venni.

F1890
#40 F1890 2016. október 09. 17:34  
DUdi:
Sebastian Vettel’s less than ideal run of form continues. He was on the back foot anyway going into this weekend, with a three-place grid penalty for causing a collision in Malaysia hanging over him. Despite fighting back to fourth from sixth on the grid, a feeling of frustration must surely be looming over the German. Third place could potentially have been his for the taking, but Ferrari’s gamble on strategy was hampered by the back-markers that prompted numerous radio rants about blue flags. This was also a weekend where Ferrari team principal Maurizio Arrivabene pronounced that Vettel must earn a contract extension at the Scuderia and Sky F1’s Brundle predicted his long-term future in F1 might not be a given. Only time will tell how that story is set to unfold. Rating out of ten: 7 Skysports

nem értem a 7es h jött ki? csodásan rajtolt első két körben megette ricsit és perezt. majd csak a ferrari balfaszsága miatt nem lett 2.

csak úgy kíváncsiságból hamilton hanyast kapott?

qwerm
#39 qwerm 2016. október 09. 17:33  
andrea1:
a tegnpi q3-as köre https://twitter.com/Gianludale27/status/784853553831612416 nem is emlékszem mikor rakott össze ilyen jó kört a q3-ba

a visszafordítóban sajnos látszott. h alulkormányzott. az utolsó sikánban pedig vesztett. de a kör többi része szép volt.

sába
#38 sába 2016. október 09. 17:25  
DUdi:
Sebastian Vettel’s less than ideal run of form continues. He was on the back foot anyway going into this weekend, with a three-place grid penalty for causing a collision in Malaysia hanging over him. Despite fighting back to fourth from sixth on the grid, a feeling of frustration must surely be looming over the German. Third place could potentially have been his for the taking, but Ferrari’s gamble on strategy was hampered by the back-markers that prompted numerous radio rants about blue flags. This was also a weekend where Ferrari team principal Maurizio Arrivabene pronounced that Vettel must earn a contract extension at the Scuderia and Sky F1’s Brundle predicted his long-term future in F1 might not be a given. Only time will tell how that story is set to unfold. Rating out of ten: 7 Skysports

Miért érzem azt, hogy a Skysport nem éppen elfogulatlan Vettellel. Ez a kék zászlós mizéria, más is ugyanúgy panaszkodott. Szerintem a futamon semmivel nem volt rosszabb mint Kimi. Jól rajtolt, jó volt a tempója, ideiglenesen, de legalább az élen láttunk egy ferrarit. Jó stratégiával sima dobogó lehetett volna. Facen láttam, hogy Vettelé lett a versenyben futott leggyorsabb kör is. Egyébként Kimi nem három, hanem öt rajthelyes büntetést kapott. Egy újabb elvesztegetett lehetőség, ilyen mérleget vonhat le a ferrari ismét. Kiminél technikai, Vettelnél stratlgiai hiba. Arrivabenének is rezeghet így a léc.Ja igen és ezzel Jock Claerral nincsenek előrébb ahogy elnézem.

Utoljára módosítva: 2016. október 09. 17:29

DUdi
#37 DUdi 2016. október 09. 17:00  

Oh, what could have been for Kimi Raikkonen. The Finn looked quick all weekend and is finding some late-season form for Ferrari, but a three-place grid penalty after qualifying just behind the Mercedes all but ruined his weekend.

Suzuka isn’t the ideal track for overtaking, and Raikkonen found it as such, despite displaying impressive race pace. Other than criticising the backmarkers and keeping a Red Bull at bay, there was little more the veteran could do here.

"Obviously, there’s a lot of disappointment," he said. Quite.
Rating out of ten: 8

Skysports

DUdi
#36 DUdi 2016. október 09. 17:00  

Sebastian Vettel’s less than ideal run of form continues. He was on the back foot anyway going into this weekend, with a three-place grid penalty for causing a collision in Malaysia hanging over him. Despite fighting back to fourth from sixth on the grid, a feeling of frustration must surely be looming over the German.

Third place could potentially have been his for the taking, but Ferrari’s gamble on strategy was hampered by the back-markers that prompted numerous radio rants about blue flags.

This was also a weekend where Ferrari team principal Maurizio Arrivabene pronounced that Vettel must earn a contract extension at the Scuderia and Sky F1’s Brundle predicted his long-term future in F1 might not be a given. Only time will tell how that story is set to unfold.
Rating out of ten: 7

Skysports

Utoljára módosítva: 2016. október 09. 17:01

guide
#35 guide 2016. október 09. 16:35  
DUdi:
Illetve a gond még az, hogy Kimit a 2014-15-ös teljesítménye alapján könyvelik el. Az sokaknak meg sem fordul a fejében, hogy sokkal jobban teljesít. Ennek fényében azt gondolják, hogy Seb sz@rabb és nem jól teljesít.

Látod ,ha Hamiltonnak rossz sorozatai is van,akkor sem veszíti el a MOJO-ját az angolok szerint.Bezzeg Kimi vagy Vettel!:D Na ezt utálom.

sába
#34 sába 2016. október 09. 16:16  
andrea1:
Hát sok sikert :D nem fog menni és minek csak spórolna mint tavaly Spa-ba. Itt így valóban jó ötlet lett volna, próbálják meg megint Mexikót és essen ki a Q1-be megsporolva egy csomó gumit.

Mexico tavaly feküdt a ferrariknak. Mindketten kiestek. :)

kimi-sebfan
#33 kimi-sebfan 2016. október 09. 16:15  
DUdi:
Illetve a gond még az, hogy Kimit a 2014-15-ös teljesítménye alapján könyvelik el. Az sokaknak meg sem fordul a fejében, hogy sokkal jobban teljesít. Ennek fényében azt gondolják, hogy Seb sz@rabb és nem jól teljesít.

Ez igaz,de Vettel viszont gyengébb,mint ’15-ben!

guide
#32 guide 2016. október 09. 16:13  
DUdi:
Na akkor már annyira nem is volt gázos MA nyilatkozata?

Egy külföldi hozzászólásban azt olvastam,hogy olaszul nem volt olyan durva,mint az angol fordításban.Én sajna nem tudok olaszul.:D

sába
#31 sába 2016. október 09. 16:13  
andrea1:
Miért ne lehetne keseregni!? Majd te fogod megmondani h min lehet? Jól ment egész hétvégén,aztán ma meg se.próbálhatta,nem.ezt érdemelte. Szóval igen ma a ferrari csapat eredményét nézve Kimi eredménye a legsajnalatosabb ahogy Bahrainbe Vettel. Ez van.

Vettel esetében még idesorolnám Singapurt is. Időmérőn eltörik a felfüggesztés, aztán kicserélik a fél autót és rajtol a mezőny végéről azon a pályán, ahol a talán az egyik legjobb szokott lenni. Azért az is elég szívás volt.

andrea1
#30 andrea1 2016. október 09. 16:08  
DUdi:
Ki tudja? Lehet megpróbálják kihúzni csere-bere és büntetés nélkül az évet (szerintem nem fog menni, de ne legyen igazam)

Hát sok sikert :D nem fog menni és minek csak spórolna mint tavaly Spa-ba. Itt így valóban jó ötlet lett volna, próbálják meg megint Mexikót és essen ki a Q1-be megsporolva egy csomó gumit.

DUdi
#29 DUdi 2016. október 09. 16:07  
guide:
Ezt írtam is,hogy azelőtt Kimivel csinálták ugyanezt! Arrivabenét kezdettől fogva nem tartom egy komoly főnöknek,Marchionneről meg inkább nem is mondok semmit. Egyébként biztosan megvan ez a legtöbb pilótával kapcsolatban ,csak mindenki a saját kedvencére figyel elsősorban.Kimit nagyon lenézték a szurkolók,a szakértők és a média is.Örülök,hogy ez most megváltozott!! Csak most meg Vettellel lettek igazságtalanok kissé.Mondjuk ő se tartozott a média kedvencei közé soha.

Illetve a gond még az, hogy Kimit a 2014-15-ös teljesítménye alapján könyvelik el. Az sokaknak meg sem fordul a fejében, hogy sokkal jobban teljesít. Ennek fényében azt gondolják, hogy Seb sz@rabb és nem jól teljesít.

kimi-sebfan
#28 kimi-sebfan 2016. október 09. 16:06  
F1890:
kimi idén nagyon jól megy de ne essünk azért át a másik térfélre. egyik pályán egyik másikon meg másik megy jól. kiegyenlített tempó terén köztük a csata kanada utáni futam óta. azelőtti futamokon vettel volt egyértelműen jobb mint kimi. azóta meg számomra egál a meccs.

Még Baku is Vettelé volt.Utána jöttek azok a pályák,ahol még Webbertől is kikapott anno.
Mondjuk most ott is kikap,ahol eddig jól ment!

DUdi
#27 DUdi 2016. október 09. 16:03  
guide:
Kösz,ezt még nem láttam! Az angolok úgy hiszik vagy szeretnék azt hinni,hogy Marchionne Hamiltont akarja a Ferrariba.Mindenesetre ez az ötlet tetszik nekik,úgyhogy az angol értelmezések mögött van hátsó szándék.

Uhh ezt az új avatart még szokni kell :D

DUdi
#26 DUdi 2016. október 09. 16:02  
guide:
Kösz,ezt még nem láttam! Az angolok úgy hiszik vagy szeretnék azt hinni,hogy Marchionne Hamiltont akarja a Ferrariba.Mindenesetre ez az ötlet tetszik nekik,úgyhogy az angol értelmezések mögött van hátsó szándék.

Na akkor már annyira nem is volt gázos MA nyilatkozata?

F1890
#25 F1890 2016. október 09. 16:01  

kimi idén nagyon jól megy de ne essünk azért át a másik térfélre. egyik pályán egyik másikon meg másik megy jól. kiegyenlített tempó terén köztük a csata kanada utáni futam óta. azelőtti futamokon vettel volt egyértelműen jobb mint kimi. azóta meg számomra egál a meccs.

guide
#24 guide 2016. október 09. 16:00  
DUdi:
Egyébként itt van az a "hírhedt" Arrivabene nyilatkozat. Mindenki megnézheti, elolvashatja. Azt, hogy utána a riporterek mit gondolnak az egy dolog. https://www.youtube.com/watch?v=hEuveEHANGU

Kösz,ezt még nem láttam!
Az angolok úgy hiszik vagy szeretnék azt hinni,hogy Marchionne Hamiltont akarja a Ferrariba.Mindenesetre ez az ötlet tetszik nekik,úgyhogy az angol értelmezések mögött van hátsó szándék.

DUdi
#23 DUdi 2016. október 09. 15:59  
KIMI AND THE RED POWER:
Csak azt sajnálom, hogy nem raktak be neki úgy 153 egységet mindenből, és rajtolt volna a mezőny végéről. A 6. hely mindenképp meglett volna, így ezért az 1 pozícióért beáldoztak még egy versenyt, amikor nem küzdhet a dobogóért.

Ki tudja? Lehet megpróbálják kihúzni csere-bere és büntetés nélkül az évet (szerintem nem fog menni, de ne legyen igazam)

f1m12
#22 f1m12 2016. október 09. 15:59  
andrea1:
Miért ne lehetne keseregni!? Majd te fogod megmondani h min lehet? Jól ment egész hétvégén,aztán ma meg se.próbálhatta,nem.ezt érdemelte. Szóval igen ma a ferrari csapat eredményét nézve Kimi eredménye a legsajnalatosabb ahogy Bahrainbe Vettel. Ez van.

nem. itt folyamatosan mindenki megmondja, és ez általában abból áll, h Kimi mekkora peches, Vettel meg mennyivel rosszabb. és ha ma valamelyik ferraris dobogón végezhetett volna, az pont Vettel egyáltalán nem arról beszéltem, ki mit érdemelne, hanem ki érhetett volna inkább fel. ennyi

DUdi
#21 DUdi 2016. október 09. 15:57  
guide:
Ezt írtam is,hogy azelőtt Kimivel csinálták ugyanezt! Arrivabenét kezdettől fogva nem tartom egy komoly főnöknek,Marchionneről meg inkább nem is mondok semmit. Egyébként biztosan megvan ez a legtöbb pilótával kapcsolatban ,csak mindenki a saját kedvencére figyel elsősorban.Kimit nagyon lenézték a szurkolók,a szakértők és a média is.Örülök,hogy ez most megváltozott!! Csak most meg Vettellel lettek igazságtalanok kissé.Mondjuk ő se tartozott a média kedvencei közé soha.

Azért kezdik ki Sebet, mert ehhez nem voltak hozzászokva. Volt 4 olyan éve amikor hengerelt a csapatával, majd átült a Ferrariba és ott is nagyszerűen kezdett. Majd itt ez az évés valljuk be olyan hibákat lehet tőle látni amit korábban nem. Nem tudom miért akarta többször az első kanyarban eldönteni a dolgokat. Nem tett jót neki sem ez az év. valószínű túlerőltette. De nem jutott ezzel messzire. Persze nem hülyék ők tudták azt kb. áprilisban, hogy semmi esélyük. Leettek volna esélyek győzelmekre akkor meg a csapat nem állt a helyzet magaslatán.
Majd jövőre jobb lesz (én hiszek benne) és akkor ismét Seb lesz akit imádni fognak.

KIMI AND THE RED POWER
#20 KIMI AND THE RED POWER 2016. október 09. 15:56  
guide:
Ezt írtam is,hogy azelőtt Kimivel csinálták ugyanezt! Arrivabenét kezdettől fogva nem tartom egy komoly főnöknek,Marchionneről meg inkább nem is mondok semmit. Egyébként biztosan megvan ez a legtöbb pilótával kapcsolatban ,csak mindenki a saját kedvencére figyel elsősorban.Kimit nagyon lenézték a szurkolók,a szakértők és a média is.Örülök,hogy ez most megváltozott!! Csak most meg Vettellel lettek igazságtalanok kissé.Mondjuk ő se tartozott a média kedvencei közé soha.

Ez mindig így volt, van és lesz. Az emberek memóriája rövid, szeretnek a legutóbbi dolgokra emlékezni.

KIMI AND THE RED POWER
#19 KIMI AND THE RED POWER 2016. október 09. 15:54  
DUdi:
Jó azért mártírkodni nem kéne ennyit. Tavaly Rajkót ütötte vágta mindenki ott ahol tudta. Az amit Seb "kap" az ahhoz képest semmi. Főleg, hogy legtöbbször a saját szurkolói ekézik. Az meg, hogy MA "beszólt". ugyanezt tavalyi is megtette Kimivel, akkor senkit nem zavart. (sőt majdnem meglett dicsérve, hogy milyen frankó csapatfőnök) Idén ezt a "meg kell dolgozni" a szerződés hosszabításért Marchionne Kimi esetében is elmondta. Az sem zavart senkit. #11 F1M12 Nyilván többen sajnálkoznak (de nem csak azért, mert több a szurkolója), hanem a váltócsere miatt is. (emlékezeteim szerint amikor Sebnél volt ilyen akkor is volt sajnálkozás) Elnézve a mai verseny alakulását sokba került. Persze inkább cseréljék ki, minthogy kiesett volna. Az jobban fájt volna ennél is.

Csak azt sajnálom, hogy nem raktak be neki úgy 153 egységet mindenből, és rajtolt volna a mezőny végéről. A 6. hely mindenképp meglett volna, így ezért az 1 pozícióért beáldoztak még egy versenyt, amikor nem küzdhet a dobogóért.

guide
#18 guide 2016. október 09. 15:51  
DUdi:
Jó azért mártírkodni nem kéne ennyit. Tavaly Rajkót ütötte vágta mindenki ott ahol tudta. Az amit Seb "kap" az ahhoz képest semmi. Főleg, hogy legtöbbször a saját szurkolói ekézik. Az meg, hogy MA "beszólt". ugyanezt tavalyi is megtette Kimivel, akkor senkit nem zavart. (sőt majdnem meglett dicsérve, hogy milyen frankó csapatfőnök) Idén ezt a "meg kell dolgozni" a szerződés hosszabításért Marchionne Kimi esetében is elmondta. Az sem zavart senkit. #11 F1M12 Nyilván többen sajnálkoznak (de nem csak azért, mert több a szurkolója), hanem a váltócsere miatt is. (emlékezeteim szerint amikor Sebnél volt ilyen akkor is volt sajnálkozás) Elnézve a mai verseny alakulását sokba került. Persze inkább cseréljék ki, minthogy kiesett volna. Az jobban fájt volna ennél is.

Ezt írtam is,hogy azelőtt Kimivel csinálták ugyanezt!
Arrivabenét kezdettől fogva nem tartom egy komoly főnöknek,Marchionneről meg inkább nem is mondok semmit.
Egyébként biztosan megvan ez a legtöbb pilótával kapcsolatban ,csak mindenki a saját kedvencére figyel elsősorban.Kimit nagyon lenézték a szurkolók,a szakértők és a média is.Örülök,hogy ez most megváltozott!! Csak most meg Vettellel lettek igazságtalanok kissé.Mondjuk ő se tartozott a média kedvencei közé soha.

DUdi
#17 DUdi 2016. október 09. 15:48  

Egyébként itt van az a "hírhedt" Arrivabene nyilatkozat. Mindenki megnézheti, elolvashatja.
Azt, hogy utána a riporterek mit gondolnak az egy dolog.

https://www.youtube.com/watch?v=hEuveEHANGU

Utoljára módosítva: 2016. október 09. 15:49

Janisf
#16 Janisf 2016. október 09. 15:43  
andrea1:
a tegnpi q3-as köre https://twitter.com/Gianludale27/status/784853553831612416 nem is emlékszem mikor rakott össze ilyen jó kört a q3-ba

Ez egy hibátlan kör volt, öröm nézni hogy ennyire vezethető volt ezen a pályán a ferrari, ahol azt hittük hogy szenvedni fognak... Talán az extrém gumikopás segített nekik 1 körön jó tempót futni talán nagyon eltalálták a beállításokat...

DUdi
#15 DUdi 2016. október 09. 15:40  
guide:
Igen,Kiminek sokkal több szurkolója van. Vettelnek meg még Arrivabene is beszólt,úgyhogy most szerintem ő lett a "fekete bárány".

Jó azért mártírkodni nem kéne ennyit. Tavaly Rajkót ütötte vágta mindenki ott ahol tudta. Az amit Seb "kap" az ahhoz képest semmi. Főleg, hogy legtöbbször a saját szurkolói ekézik. Az meg, hogy MA "beszólt". ugyanezt tavalyi is megtette Kimivel, akkor senkit nem zavart. (sőt majdnem meglett dicsérve, hogy milyen frankó csapatfőnök) Idén ezt a "meg kell dolgozni" a szerződés hosszabításért Marchionne Kimi esetében is elmondta. Az sem zavart senkit.

#11 F1M12
Nyilván többen sajnálkoznak (de nem csak azért, mert több a szurkolója), hanem a váltócsere miatt is. (emlékezeteim szerint amikor Sebnél volt ilyen akkor is volt sajnálkozás) Elnézve a mai verseny alakulását sokba került. Persze inkább cseréljék ki, minthogy kiesett volna. Az jobban fájt volna ennél is.

andrea1
#14 andrea1 2016. október 09. 15:38  
f1m12:
amúgy nem vezet klasszisokkal jobban. hogy lehet ilyet belelátni? ma Vettelt is jó volt nézni. amikor megláttam a lágy gumit, sőt, amikor azt, h nem hozzák ki tudtam, h viszlát dobogó. ez van. ma sokkal nagyobb esélye volt a dobogóra, de mindenki azon kesereg, h szegény Kimit fosztotta meg a csapat. ott, h váltót cseréltek és büntit kapott a dolog elment

Miért ne lehetne keseregni!? Majd te fogod megmondani h min lehet? Jól ment egész hétvégén,aztán ma meg se.próbálhatta,nem.ezt érdemelte. Szóval igen ma a ferrari csapat eredményét nézve Kimi eredménye a legsajnalatosabb ahogy Bahrainbe Vettel. Ez van.

vandr
#13 vandr 2016. október 09. 15:29  

A lehető legjobbkor jött ez a váltócsere, sima 2. hely helyett lett egy 5...

guide
#12 guide 2016. október 09. 15:27  
f1m12:
amúgy nem vezet klasszisokkal jobban. hogy lehet ilyet belelátni? ma Vettelt is jó volt nézni. amikor megláttam a lágy gumit, sőt, amikor azt, h nem hozzák ki tudtam, h viszlát dobogó. ez van. ma sokkal nagyobb esélye volt a dobogóra, de mindenki azon kesereg, h szegény Kimit fosztotta meg a csapat. ott, h váltót cseréltek és büntit kapott a dolog elment

Igen,Kiminek sokkal több szurkolója van.
Vettelnek meg még Arrivabene is beszólt,úgyhogy most szerintem ő lett a "fekete bárány".

f1m12
#11 f1m12 2016. október 09. 15:21  
guide:
"Kimi amúgy klasszisokkal jobban vezet és minden részében tényező mind Vettel." Csak túlzásnak éreztem ezt a mondatodat,de mindenkinek meglehet a saját véleménye.

amúgy nem vezet klasszisokkal jobban. hogy lehet ilyet belelátni? ma Vettelt is jó volt nézni. amikor megláttam a lágy gumit, sőt, amikor azt, h nem hozzák ki tudtam, h viszlát dobogó. ez van. ma sokkal nagyobb esélye volt a dobogóra, de mindenki azon kesereg, h szegény Kimit fosztotta meg a csapat. ott, h váltót cseréltek és büntit kapott a dolog elment

andrea1
#10 andrea1 2016. október 09. 15:18  
DUdi:
Hát tegnap :D :P ( ha nem emlékeznél :D :D :P)

xD Jó, de azon kívül :D

DUdi
#9 DUdi 2016. október 09. 15:11  
andrea1:
a tegnpi q3-as köre https://twitter.com/Gianludale27/status/784853553831612416 nem is emlékszem mikor rakott össze ilyen jó kört a q3-ba

Hát tegnap :D :P ( ha nem emlékeznél :D :D :P)

guide
#8 guide 2016. október 09. 15:08  
Go.Michael:
Rajtad kívül senki sem kiáltotta ki fekete báránynak Vettelt.

"Kimi amúgy klasszisokkal jobban vezet és minden részében tényező mind Vettel."

Csak túlzásnak éreztem ezt a mondatodat,de mindenkinek meglehet a saját véleménye.

andrea1
#7 andrea1 2016. október 09. 14:59  


a tegnpi q3-as köre
https://twitter.com/Gianludale27/status/784853553831612416
nem is emlékszem mikor rakott össze ilyen jó kört a q3-ba

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Marcus Ericsson

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

02016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni

02016.10.26. 11:33

Így segíti a NASA módszere Hamiltont és a Mercedest

Csúcsformában bármilyen időzónában