Räikkönen rátalált topformájára

írta: M4Sport
2016. október 08. 13:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

Pályafutása legjobb szuzukai rajthelyezését szerezte meg Kimi Räikkönen. Az egyre jobb formát mutató finn arcára árulkodó mosoly is kiült az időmérőt követően!

Bármennyire is hihetetlen, 2007 bajnokának eddigi legelőkelőbb szuzukai rajtpozícióját a 2002-es 4. hely jelentette. Eddig. A finn versenyző szombaton megerősítette egész hétvégén érezhető jó formáját, és 79 ezreddel megelőzve Sebastian Vettelt, megkaparintotta a Mercedesek által hátrahagyott legjobb rajtkockát. A Ferrari Monza óta először került a legjobb háromba szombaton.

A nyilatkozatait általában rövidre fogó Räikkönen ezúttal viszonylag beszédes volt, amikor a Sky Sports televízió az orra alá dugta mikrofonját, s ami még beszédesebb volt: amikor formajavulásáról kérdezték, válaszadás közben többször is elmosolyodott. Persze csak visszafogottan. „Nem is tudom. Folyamatosan érzi az ember, hogy itt-ott javítani akar. Az előző pár versenyen egészen rendben volt” – nyilatkozta. „Itt eleinte alulkormányzott volt az autó, de ettől megszabadultunk. Ez sokat számít az itteni, gyors kanyarokkal teli első szektorban. Az ember mindig úgy érzi, hogy lehetne jobb is. Nem gyakran van úgy, hogy azt mondod, tökéletes volt minden. Ne értsék félre, a mai nap jó volt, de mindig lehet javítani.”

Kimi RäikkönenRäikkönen fejlődési görbéje fölfelé ívelt eddig Szuzukában. Pénteken kicsit sem volt elégedett autójával, a rádión egyszer meg is jegyezte, néha olyan érzése van, mintha nem is lenne első szárnya. Ehhez képest már akkor is harmadik volt a Mercedesek mögött, s előnyben Vettellel szemben. A vörös gép még szombaton is tolta az orrát a tempós kanyarokban, ám a mindent eldöntő Q3-ra javult a helyzet.

A fölvetésre, előnyére vált-e, hogy a Red Bull-lal ellentétben már a Q1-ben használhatta a lágy abroncsokat, elmondta: „Nem jött rosszul, az biztos. Mindig sokkal könnyebb, amikor több kört teljesíthetsz ugyanolyan gumin, és hozzáigazíthatod a beállításokat – még ha az időmérőn már nem is sok mindent tehetsz. Egész hétvégén alulkormányzással küzdöttünk, még az időmérőn is lelassított ez minket az első szektorban, de a végére egyre jobb lett. Ekkor már gyorsabb voltam, ami csak annak köszönhető, hogy a kis részletek összeálltak, és az autó jól viselkedett.”

Megkérdezték tőle, vasárnap lát-e esélyt a győzelemre? „Nem tudom. Mindent megteszünk. Megpróbálok jó rajtot venni, majd a lehető leggyorsabban teljesíteni a távot. Aztán a végén kiderül, ez mire elég.”

Kimi Räikkönen

A 2017-es autók állandósíthatják Räikkönen jó formáját?

Räikkönen javuló formája csapattársa utóbbi időben mutatott gyengébb teljesítményének viszonylatában is szembeötlő. „Az elmúlt két évben valami ilyesmit vártunk tőle. Most pedig megmutatta, hogy még mindig eltökélt szándéka, hogy visszatérjen a remélhetőleg győztes útra” – állapította meg Johnny Herbert.

Anthony Davidson szerint szó sincs arról, hogy a négyszeres világbajnok kezdett el alulteljesíteni mostanság. Úgy látja, a pálya és a finn stílusának kedvező autó együttesen eredményezte azt, hogy a négyszeres bajnoknak most meg kellett elégednie a 4. pozícióval. „Ez egy igazi versenyzőpálya, amely kiváló autót is igényel. Sebastian ma gyors volt, de Kimi is az volt, és remek munkát végez, már azóta, hogy először kihajtott a pályára a hétvégén” – dicsérte a „Jégembert”.

Előrebocsátotta, ez akár 2017 szempontjából is biztató lehet. „Szingapúr és Monaco talán nehezebb a ritmus megtalálása szempontjából, mint Szuzuka. Viszont nehéz megtalálni itt az autó egyensúlyát. A versenyzőnek is a nagyobb tempóra kell felkészülnie, valamint jóval pontosabbnak kell lennie a gyors, sodró kanyarokban. Itt tehát másfajta képességekre van szükség, mint például az utcai pályákon. Kimi esetében úgy tűnik, az autója jobban fekszik a stílusának, nagyobb is a tapadása. És már várom a következő szezont, amikor az autók még jobban fognak tapadni. Talán akkor végig ilyen teljesítményre számíthatunk majd tőle.”

Akkor bizonyára azt a visszafogott mosolyt is gyakrabban látnánk tőle.

Oszd meg!

42 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#42 f1m12 2016. október 09. 11:18  
Kimi345:
’’Lehet Kimi az okos, jövőre lehet ő fog szüretelni ha esetleg àlomvilàgban fogunk èbredni ahol a ferka dominàl.’’ Inkább úgy mondanám, hogy egyenlőre jól jön ki a lépés neki. Kimi már elérte amit akart amiről álmodott egész élete óta ami ezutn jön neki csak plussz. Azért van itt mert szereti a vezetést ezt nyilatkozta nem egyszer, ha ez nem lenne így már rég lelépett volna. Vettel azért megint más mivel fiatalabb, és mondhatni ő még csúcsformájában van. Az viszont teljesen aláírom, hogy így barát úgy barát Vettel olyan mint Alonso nem bírja a 2. hegedűs szerepet csak ő inkább sunyin tolja, és nem politizál annyira. Na most a Ferrarinal ilyen nincs vagy legalábbis most tényleg érezhető ,hogy egy csapatról beszélünk, és mintha látnák amit kell ami kifejezetten jó hír, és szerintem Kimi ezért is maradt itt mert jól érzi magát érzi azt, hogy hangsúlyozom Egyenlőek a feltételek nincs sumák senki felé. Na a lényeg a lényeg majd meglátjuk kinek jön ki a lépés a jövőben, de ahhoz egy jó autó is kell.

nincs sumák. és ez valószínű Vettelre is igaz, mert ha nem az lenne, Kimin látszódna. Alonso ideje alatt nem volt ennyire nyugodt. szerintem ők sok dolgot megbeszélnek, amit mi nem tudunk

Vito
#41 Vito 2016. október 09. 02:10  
júdás:
Láttuk

Nem, nem. Nem làttok csak nèztek.

KIMI AND THE RED POWER
#40 KIMI AND THE RED POWER 2016. október 09. 01:09  
sába:
Nem Kimivel van bajom, hanem a helyzettel. Igen, a szezon elején még jöhettek volna az eredmények, de azt eltolta a csapat. Sokaknál ez már felejtve. Ahogy jöttek a fejlesztések, úgy esett vissza Vettel teljesítménye, ami ugyebár nem segíti a csapatot. Egyébként emlékszem jó néhány Kimisre (Frontember), akik tavaly már szégyenükben elküldték volna Kimit nyugdíjba, most meg jönnek a nagy arccal. Megjegyzem életem egyik nagy élményének tartom, hogy 2012-ben láthattam Schumachert élőben a ringen. Bántam én, hogy a büntetések miatt a mezőny után loholt leginkább. Minden egyes körben üvöltöztük a nevét a csapattal. Kimit meg nyugdíjazni akarták már két éve, most meg ő a király. Ezt nem szeretem. Engem lenyűgözött Vettel tavalyi ferraris teljesítménye, főleg egy ilyen mercedes dominancia mellett. Most meg utálom, hogy mindenki rúgni akar bele egyet. Schumisként ismerős érzés már, talán ezért reagálom túl kicsit.

Ezért most te pedig belerúgsz Kimibe?

KIMI AND THE RED POWER
#39 KIMI AND THE RED POWER 2016. október 08. 23:18  
sába:
Hát igen, mindenki örül Kimi feltámadásának. A kérdés csak az, hogy a ferrari mire is ment eddig vele? A nagy büdös semmire. Allison épített egy autót Kimi alá, az eredmény 3-4 dobogó, egyéni 4., konstruktőri 3. hely. Hú, micsoda előrelépés tavalyhoz képest. Vettel tavaly legalább hozta a győzelmeket, dobogókat azzal az autóval. Még ha csak a versenyeken menne jobban Kimi mint Vettel, még el is hinném, hogy nem az autó gond. De az időmérős eredmények mindenre választ adnak. Mind Alonso, mind Vettel időmérőn feltörölték Kimivel a padlót, most meg hirtelen veri azt a Vettelt, aki tavaly egyedüliként verte el a mercit időmérőn. Hihető. Nem mintha nagy jelentősége lenne már idén, de remélem Allison távozásával a jövő évi autóval Vettel is tud majd mit kezdeni.

A gondolatmeneteddel az a gond, hogy standardként kezeled azt, hogy Kiminek ki kell kapni 3-4 tizeddel. Hidd el, van olyan konstrukció amit Kimi tud ugyanennyivel gyorsabban vezetni. Többek között ezért halott ötlet az ugyanolyan autók = ugyanolyan esélyek. Kiminek nagyon jót tett Alonso és Vettel, mert szemmel láthatóan keményebben dolgozik a sikerért és bizonyítja, hogy egy szint velük. Grosjean mellett kényelmes volt No.1-ként.

velorex
#38 velorex 2016. október 08. 22:14  

A Ferrari idei autója egyértelműen Kimi vezetési stílusának jobban fekszik. 2015-ben nem tudott azzal a konstrukcióval boldogulni. 2015-ben viszont Vettel megmutatta, hogy Ő is-ahogyan Alonso- jól alkalmazkodik ahhoz , ami van. Kimi viszont szűk tartományban tudja csak hozni önmagát.

júdás
#37 júdás 2016. október 08. 22:08  
Vito:
Aha, ès Todt is hülye a fotelszakèrtőhöz kèpest aki azt mondta hogy Kimi ès Alonso között nincs teljesìtmenybeli különbbsèg.

Láttuk

qwerm
#36 qwerm 2016. október 08. 22:02  
andrea1:
https://twitter.com/murotommasini/status/784765357449842688 Dudi

jól teszi.

qwerm
#35 qwerm 2016. október 08. 21:49  
sába:
Hát igen, mindenki örül Kimi feltámadásának. A kérdés csak az, hogy a ferrari mire is ment eddig vele? A nagy büdös semmire. Allison épített egy autót Kimi alá, az eredmény 3-4 dobogó, egyéni 4., konstruktőri 3. hely. Hú, micsoda előrelépés tavalyhoz képest. Vettel tavaly legalább hozta a győzelmeket, dobogókat azzal az autóval. Még ha csak a versenyeken menne jobban Kimi mint Vettel, még el is hinném, hogy nem az autó gond. De az időmérős eredmények mindenre választ adnak. Mind Alonso, mind Vettel időmérőn feltörölték Kimivel a padlót, most meg hirtelen veri azt a Vettelt, aki tavaly egyedüliként verte el a mercit időmérőn. Hihető. Nem mintha nagy jelentősége lenne már idén, de remélem Allison távozásával a jövő évi autóval Vettel is tud majd mit kezdeni.

ezt az autót is allison tervezte, ahogy az azt megelőzőt is. nem a tavalyi autó feküdt vettelnek és az idei nem, hanem a tavalyi és az azelőtti kiminek nem. vettel nem lett gyengébb. raikkonen tudja hozni ugyanazt, amit korábban. nyilván nem butult el 2013 év végén. 2014-ben az első felfüggesztéssel szopágra került a régi/új csapatánál. idén ezzel nincs gond, és versenyben van vettellel. maga az autó meg messze szarabb az élmezőnyhöz képest, mint tavaly. ennyi csupán a sztori.

qwerm
#34 qwerm 2016. október 08. 21:44  
f1m12:
sokat ideges alatta az autó. és ez nem azért van, mert fekszik neki tudom, Kminek se, és ha 1-2 versenyt kellene megítélni, akkor igazat andnék neked. de mivel ez tendencia, vagyis régóta tart, azt gondolom, h neki jobban fekszik. egy szar gép is tud különbözőképpen illeni 2 pilótához. az allison autói Kiminek mindig is feküdtek

soha nem volt jó időmérőre allison egyik autója sem, amit kimi vezetett. én pont úgy látom idén, h a 2 pilóta azt hozza ki belőle, amit az autó tud. éppen ezt mutatja az, h (asszem) a maláj q2-ben 112 illetve 113 ezred volt a lemaradásuk (a tizedesben nem vagyok biztos, de hogy 1 ezred volt vhol, az tuti). tavaly kiminek valóban nem feküdt. ez a vettelnek nem fekszik teória csak kontra. egyiknek se jó idén sem. lassú is a vas.

sába
#33 sába 2016. október 08. 21:29  
Vito:
A Ferrari lassan 10ève minden èven "előrelèp". Mèg nem szoktad meg? Alonàl is ugyanez volt minden èven, "hol volt hol nem volt" esèlye a vb cìmre. Szàmomra semmi rendkìvüli nincs benne, sőt èn màr most borìtèkolom neked hogy jövőre is max harmadik erők lesznek. Senki nem ìrt olyat hogy elèg Kimi feltàmadàsa. Vèlemènyem szerint Vettel csak fusztràlt azèrt hibàzik sokat. Màr csak abbòl ki indulva hogy MA IS MI AZ ISTENVERTE F...ÀT KELLETT NYILATKOZNI? Azt hogy a harmadik hely is meg lehetett volna mert ezèrt mert azèrt...... Nem bìrja elviselni ha a csapattàrsa előtte vègez. Ès.... ez csak szemèlyes vèlemènyem de ezzel kicsit maga alatt vàgja a fàt. Kimi konkrètan leszarja hogy előtte vagy mögötte vègez ; Ha Pèldàul 4-5-ben futnak be a futam vègèn ès Kimi az 5-ik akkor letudja azzal hogy ennyi volt az autòban. Nem kezdi hogy màs stratègiàval Vettel előtt is vègezhetett volna. Vettel ezzel ellentètben màr a rajtnàl letudja a kèrdèst, vagy mindenàron megelőzi Kimit vagy lerendezi őt vagy màsokat. A gond csak az hogy a csapat làtja a valòsàgot. Ès pèldàul 4-5-ben beèrve làtjàk körröl körre az időket. Ami mutatja hogy Vettel Kimi versenytempò ugyanaz. Monzàban is Kimi vègig lekövette Vettelt, amint ràszoltak ràdiòn azonnal hagyta is Vettelt. Vettelről nem tudom elkèpzelni hogy Monzàban lemaradt volna "mert szèlàrnyèkban tùlmelegszik a motor". Vettel nem csapatjàtèkos, hozzà egy màsodszàmù kell. Ezt kezdheti szerintem làtni Arivabene, ès nem tudom mit rèszesìt erènynek vagy amiről ő ùgy gondolja hogy jò a csapatnak deeee van egy santa gyanum. Kimi bevàllalta a teljes megsemmisülèst a Ferrarièrt, mert -ezt ìgy utòlag tènyleg nevezhetjük- hűsèges. Lehet Kimi az okos, jövőre lehet ő fog szüretelni ha esetleg àlomvilàgban fogunk èbredni ahol a ferka dominàl.

A nyilatkozattal nem tudom mi a gondod. Visszajátszották, rontott, úgy érezte anélkül meg lehetett volna a 3. hely is. "Q3-ban elkövettem egy kis hibát a kör végén."
"Kimi jobb munkát végzett”. A kötsögje, képes volt elismerni, hogy a másik jobb munkát végzett, csak ez valahogy elkerülte a figyelmedet.

Vito
#32 Vito 2016. október 08. 21:12  
andrea1:
https://twitter.com/murotommasini/status/784765357449842688 Dudi

XD XD. Beszaràs ez az ember. Tavaly ès főleg tavaly előtt egy egy futam utàn mèrgemben, dühömben azt mondtam bàrcsak vonulna vissza mert ez tenyleg nem mèltò hozzà... Korai hangzatos szavakat mondani de ha valòban ezt fogja folytatni, abbòl a gödörből felàllni azt hiszem a legnagyobb bajnokokkal fogjàk egy lapon emlìteni, attòl függetlenül hogy 1 vagy csak 2VB cìme lesz.

andrea1
#31 andrea1 2016. október 08. 20:50  

https://twitter.com/murotommasini/status/784765357449842688
Dudi

andrea1
#30 andrea1 2016. október 08. 20:39  
sába:
Nem Kimivel van bajom, hanem a helyzettel. Igen, a szezon elején még jöhettek volna az eredmények, de azt eltolta a csapat. Sokaknál ez már felejtve. Ahogy jöttek a fejlesztések, úgy esett vissza Vettel teljesítménye, ami ugyebár nem segíti a csapatot. Egyébként emlékszem jó néhány Kimisre (Frontember), akik tavaly már szégyenükben elküldték volna Kimit nyugdíjba, most meg jönnek a nagy arccal. Megjegyzem életem egyik nagy élményének tartom, hogy 2012-ben láthattam Schumachert élőben a ringen. Bántam én, hogy a büntetések miatt a mezőny után loholt leginkább. Minden egyes körben üvöltöztük a nevét a csapattal. Kimit meg nyugdíjazni akarták már két éve, most meg ő a király. Ezt nem szeretem. Engem lenyűgözött Vettel tavalyi ferraris teljesítménye, főleg egy ilyen mercedes dominancia mellett. Most meg utálom, hogy mindenki rúgni akar bele egyet. Schumisként ismerős érzés már, talán ezért reagálom túl kicsit.

Én em átom a nagy arcot? Szerintem teljesen természetesen van kezelve, nem felejtette el senki azt az évet, soha nem is lehet. Viszont az elismerés akk is jár. Most nemcsak azt kel látni, nézni hogy Vettel nincs annyira formában, hanem azt az utat amiből Kimi megérkezett rá és ez több annál mint hogy van egy kezében jól viselkedő autó, hanem azokból az évekből felállni, mikor maximum már csak pár ember hisz benned és valahol te is tudod h a hírneved tart itt és akarod h menjen a dolog. Azért én emlékszem arra a csalódott tekintetre mikor Kimi nyilatkozott, tanácstalanul nyilatkozott. De ez az eddigiekre vonatkozik, meglátjuk hogy megy holnap meg a maradék futamokon.
A többihez nem tudok mit írni, megértelek, de nincs mindenben igazad.

Enveblo
#29 Enveblo 2016. október 08. 20:32  
Vito:
A Ferrari lassan 10ève minden èven "előrelèp". Mèg nem szoktad meg? Alonàl is ugyanez volt minden èven, "hol volt hol nem volt" esèlye a vb cìmre. Szàmomra semmi rendkìvüli nincs benne, sőt èn màr most borìtèkolom neked hogy jövőre is max harmadik erők lesznek. Senki nem ìrt olyat hogy elèg Kimi feltàmadàsa. Vèlemènyem szerint Vettel csak fusztràlt azèrt hibàzik sokat. Màr csak abbòl ki indulva hogy MA IS MI AZ ISTENVERTE F...ÀT KELLETT NYILATKOZNI? Azt hogy a harmadik hely is meg lehetett volna mert ezèrt mert azèrt...... Nem bìrja elviselni ha a csapattàrsa előtte vègez. Ès.... ez csak szemèlyes vèlemènyem de ezzel kicsit maga alatt vàgja a fàt. Kimi konkrètan leszarja hogy előtte vagy mögötte vègez ; Ha Pèldàul 4-5-ben futnak be a futam vègèn ès Kimi az 5-ik akkor letudja azzal hogy ennyi volt az autòban. Nem kezdi hogy màs stratègiàval Vettel előtt is vègezhetett volna. Vettel ezzel ellentètben màr a rajtnàl letudja a kèrdèst, vagy mindenàron megelőzi Kimit vagy lerendezi őt vagy màsokat. A gond csak az hogy a csapat làtja a valòsàgot. Ès pèldàul 4-5-ben beèrve làtjàk körröl körre az időket. Ami mutatja hogy Vettel Kimi versenytempò ugyanaz. Monzàban is Kimi vègig lekövette Vettelt, amint ràszoltak ràdiòn azonnal hagyta is Vettelt. Vettelről nem tudom elkèpzelni hogy Monzàban lemaradt volna "mert szèlàrnyèkban tùlmelegszik a motor". Vettel nem csapatjàtèkos, hozzà egy màsodszàmù kell. Ezt kezdheti szerintem làtni Arivabene, ès nem tudom mit rèszesìt erènynek vagy amiről ő ùgy gondolja hogy jò a csapatnak deeee van egy santa gyanum. Kimi bevàllalta a teljes megsemmisülèst a Ferrarièrt, mert -ezt ìgy utòlag tènyleg nevezhetjük- hűsèges. Lehet Kimi az okos, jövőre lehet ő fog szüretelni ha esetleg àlomvilàgban fogunk èbredni ahol a ferka dominàl.

Mekkora lenne ha pont Kimi maradna a ferkánál 17 után és Vettel nélkül aláznának :D

Horizont
#28 Horizont 2016. október 08. 20:29  

Csak felébrednek már az emberek. Vettelke oda került ahová való, és végre az az urban legend is megszűnik hogy egykörön az egyik legjobb.

Kimi345
#27 Kimi345 2016. október 08. 20:26  

’’Lehet Kimi az okos, jövőre lehet ő fog szüretelni ha esetleg àlomvilàgban fogunk èbredni ahol a ferka dominàl.’’

Inkább úgy mondanám, hogy egyenlőre jól jön ki a lépés neki. Kimi már elérte amit akart amiről álmodott egész élete óta ami ezutn jön neki csak plussz. Azért van itt mert szereti a vezetést ezt nyilatkozta nem egyszer, ha ez nem lenne így már rég lelépett volna.
Vettel azért megint más mivel fiatalabb, és mondhatni ő még csúcsformájában van.

Az viszont teljesen aláírom, hogy így barát úgy barát Vettel olyan mint Alonso nem bírja a 2. hegedűs szerepet csak ő inkább sunyin tolja, és nem politizál annyira. Na most a Ferrarinal ilyen nincs vagy legalábbis most tényleg érezhető ,hogy egy csapatról beszélünk, és mintha látnák amit kell ami kifejezetten jó hír, és szerintem Kimi ezért is maradt itt mert jól érzi magát érzi azt, hogy hangsúlyozom Egyenlőek a feltételek nincs sumák senki felé.

Na a lényeg a lényeg majd meglátjuk kinek jön ki a lépés a jövőben, de ahhoz egy jó autó is kell.

Vito
#26 Vito 2016. október 08. 20:14  
sába:
Nem mondtam, hogy nem gyorsabb ez az autó mint a tavalyi. Ettől függetlenül Vettel számára a vezethetősége egyáltalán nem előrelépés. Azt nem tudom pontosan, hogy az autó melyik része nem stimmel, de láthatóan nem tud vele határon autózni. Legalábbis hiba nélkül biztosan nem. Milyen szignapuri versenyről beszélsz? Vettel: "A harmadik szektorban viszont rendre gondot okozott az utolsó sikán. Fékezés és kigyorsítás – ezen vesztettem." Lehet a fékrendszer a gond. Fene bánná, ha Kimivel, de legalább azt látnám, hogy előrelépett a ferrari. Ehhez képest az idei év egyetlen pozitív eredménye Kimi feltámadása. Ez tényleg elég?

A Ferrari lassan 10ève minden èven "előrelèp". Mèg nem szoktad meg? Alonàl is ugyanez volt minden èven, "hol volt hol nem volt" esèlye a vb cìmre. Szàmomra semmi rendkìvüli nincs benne, sőt èn màr most borìtèkolom neked hogy jövőre is max harmadik erők lesznek.


Senki nem ìrt olyat hogy elèg Kimi feltàmadàsa. Vèlemènyem szerint Vettel csak fusztràlt azèrt hibàzik sokat. Màr csak abbòl ki indulva hogy MA IS MI AZ ISTENVERTE F...ÀT KELLETT NYILATKOZNI? Azt hogy a harmadik hely is meg lehetett volna mert ezèrt mert azèrt...... Nem bìrja elviselni ha a csapattàrsa előtte vègez. Ès.... ez csak szemèlyes vèlemènyem de ezzel kicsit maga alatt vàgja a fàt. Kimi konkrètan leszarja hogy előtte vagy mögötte vègez ; Ha Pèldàul 4-5-ben futnak be a futam vègèn ès Kimi az 5-ik akkor letudja azzal hogy ennyi volt az autòban. Nem kezdi hogy màs stratègiàval Vettel előtt is vègezhetett volna. Vettel ezzel ellentètben màr a rajtnàl letudja a kèrdèst, vagy mindenàron megelőzi Kimit vagy lerendezi őt vagy màsokat. A gond csak az hogy a csapat làtja a valòsàgot. Ès pèldàul 4-5-ben beèrve làtjàk körröl körre az időket. Ami mutatja hogy Vettel Kimi versenytempò ugyanaz. Monzàban is Kimi vègig lekövette Vettelt, amint ràszoltak ràdiòn azonnal hagyta is Vettelt. Vettelről nem tudom elkèpzelni hogy Monzàban lemaradt volna "mert szèlàrnyèkban tùlmelegszik a motor". Vettel nem csapatjàtèkos, hozzà egy màsodszàmù kell. Ezt kezdheti szerintem làtni Arivabene, ès nem tudom mit rèszesìt erènynek vagy amiről ő ùgy gondolja hogy jò a csapatnak deeee van egy santa gyanum.
Kimi bevàllalta a teljes megsemmisülèst a Ferrarièrt, mert -ezt ìgy utòlag tènyleg nevezhetjük- hűsèges. Lehet Kimi az okos, jövőre lehet ő fog szüretelni ha esetleg àlomvilàgban fogunk èbredni ahol a ferka dominàl.

ddb
#25 ddb 2016. október 08. 20:04  

Nem gondoltam volna az elmúlt 2 szezon után, hogy labdába fog még rúgni. Jó ezt látni. Vettel teljesen szétesik, Raikkonen meg teszi csöndben a dolgát. Kár, hogy nem a győzelemért mennek, de remélem holnap össze fog jönni neki egy dobogós hely. A két Mercedes elintézhetné egymást.

DUdi
#24 DUdi 2016. október 08. 19:52  
sába:
Nem Kimivel van bajom, hanem a helyzettel. Igen, a szezon elején még jöhettek volna az eredmények, de azt eltolta a csapat. Sokaknál ez már felejtve. Ahogy jöttek a fejlesztések, úgy esett vissza Vettel teljesítménye, ami ugyebár nem segíti a csapatot. Egyébként emlékszem jó néhány Kimisre (Frontember), akik tavaly már szégyenükben elküldték volna Kimit nyugdíjba, most meg jönnek a nagy arccal. Megjegyzem életem egyik nagy élményének tartom, hogy 2012-ben láthattam Schumachert élőben a ringen. Bántam én, hogy a büntetések miatt a mezőny után loholt leginkább. Minden egyes körben üvöltöztük a nevét a csapattal. Kimit meg nyugdíjazni akarták már két éve, most meg ő a király. Ezt nem szeretem. Engem lenyűgözött Vettel tavalyi ferraris teljesítménye, főleg egy ilyen mercedes dominancia mellett. Most meg utálom, hogy mindenki rúgni akar bele egyet. Schumisként ismerős érzés már, talán ezért reagálom túl kicsit.

Hát ezzel egyet tudok érteni.

Utoljára módosítva: 2016. október 08. 19:52

DUdi
#23 DUdi 2016. október 08. 19:48  
andrea1:
Nem tudom azért ennyire csak nem gáz a helyzet, de nem gondolnám hogy ekkora kamu lenne, én hiszek Vettelnek,évelején elmondta jó vezetni az autót, lehet h időközben voltak olyan változtatások.amik már nem.voltak kedvezőek de szerintem az első futamokon egész problémamentesen ment vele. Igazából az egész autó néha annyira kiszámíthatatlan, olyan hirtelen reagál de ezek onboardokbol, és rettentő érzékeny a körülményekre. Mondjuk én kicsit azt nehezmenyezem az embereknél,hozzaállasba pl saba véleményében hogy ahogy kezelik most Kimit. Kiindulnak az elmúlt két évből, azokban az években is ő volt, teljesen megsemmisült mindenki előtt, nagyon melyre került, de azt ne felejtsük el hogy ha meg van az autó eleje neki ami fontos akkor az sokat segít neki,jön az önbizalom és azt se felejtsük el azért ő még mindig az a Kimi Raikkonen akinek soha nem.kellett szűköskodnie tehetségbe. Ez egyértelmű és ha valamiben vilagszinvonalu az a tempója. No mindegy :D Érdekesség : ma volt egy fórum ahol a pilóták este a pályán találkozztak a rajongókkal,nagyon jó volt a hangulat és ahogy kimentek a pályára Kimirol készült egy felvétel amikor ment a rajtracson hogy némely foltot vizsgált a lábával. :D

Hol lehet ez a képet megnézni?

sába
#22 sába 2016. október 08. 19:46  
andrea1:
Nem tudom azért ennyire csak nem gáz a helyzet, de nem gondolnám hogy ekkora kamu lenne, én hiszek Vettelnek,évelején elmondta jó vezetni az autót, lehet h időközben voltak olyan változtatások.amik már nem.voltak kedvezőek de szerintem az első futamokon egész problémamentesen ment vele. Igazából az egész autó néha annyira kiszámíthatatlan, olyan hirtelen reagál de ezek onboardokbol, és rettentő érzékeny a körülményekre. Mondjuk én kicsit azt nehezmenyezem az embereknél,hozzaállasba pl saba véleményében hogy ahogy kezelik most Kimit. Kiindulnak az elmúlt két évből, azokban az években is ő volt, teljesen megsemmisült mindenki előtt, nagyon melyre került, de azt ne felejtsük el hogy ha meg van az autó eleje neki ami fontos akkor az sokat segít neki,jön az önbizalom és azt se felejtsük el azért ő még mindig az a Kimi Raikkonen akinek soha nem.kellett szűköskodnie tehetségbe. Ez egyértelmű és ha valamiben vilagszinvonalu az a tempója. No mindegy :D Érdekesség : ma volt egy fórum ahol a pilóták este a pályán találkozztak a rajongókkal,nagyon jó volt a hangulat és ahogy kimentek a pályára Kimirol készült egy felvétel amikor ment a rajtracson hogy némely foltot vizsgált a lábával. :D

Nem Kimivel van bajom, hanem a helyzettel. Igen, a szezon elején még jöhettek volna az eredmények, de azt eltolta a csapat. Sokaknál ez már felejtve. Ahogy jöttek a fejlesztések, úgy esett vissza Vettel teljesítménye, ami ugyebár nem segíti a csapatot. Egyébként emlékszem jó néhány Kimisre (Frontember), akik tavaly már szégyenükben elküldték volna Kimit nyugdíjba, most meg jönnek a nagy arccal. Megjegyzem életem egyik nagy élményének tartom, hogy 2012-ben láthattam Schumachert élőben a ringen. Bántam én, hogy a büntetések miatt a mezőny után loholt leginkább. Minden egyes körben üvöltöztük a nevét a csapattal. Kimit meg nyugdíjazni akarták már két éve, most meg ő a király. Ezt nem szeretem. Engem lenyűgözött Vettel tavalyi ferraris teljesítménye, főleg egy ilyen mercedes dominancia mellett. Most meg utálom, hogy mindenki rúgni akar bele egyet. Schumisként ismerős érzés már, talán ezért reagálom túl kicsit.

andrea1
#21 andrea1 2016. október 08. 19:19  
f1m12:
én arra jöttem rá nem csak ezek miatt a nyilakozatok miatt, éspedig arra, hogy Vettel egyre többet kamuzik. annyira átlátszóan, hogy már szinte fáj. előreléptünk, csak nem látszik, fejlődünk az időmérőre, csak az ellenfeleink jobban, de mindent megteszünk, és sikerül. meg nem is estünk vissza, csak nem jött ki a lépés a futamokon. év közepén ezt nyomatta versenyeken át....szóval preferálta ezt a csomagot, mert kurvára nem volt más választása. még csak rossz szót sem szólhat, mert rögtön befenyítik, és szerintem muszáj neki jókat mondani. és ezt teszi úgy, h átlátszó

Nem tudom azért ennyire csak nem gáz a helyzet, de nem gondolnám hogy ekkora kamu lenne, én hiszek Vettelnek,évelején elmondta jó vezetni az autót, lehet h időközben voltak olyan változtatások.amik már nem.voltak kedvezőek de szerintem az első futamokon egész problémamentesen ment vele. Igazából az egész autó néha annyira kiszámíthatatlan, olyan hirtelen reagál de ezek onboardokbol, és rettentő érzékeny a körülményekre.
Mondjuk én kicsit azt nehezmenyezem az embereknél,hozzaállasba pl saba véleményében hogy ahogy kezelik most Kimit. Kiindulnak az elmúlt két évből, azokban az években is ő volt, teljesen megsemmisült mindenki előtt, nagyon melyre került, de azt ne felejtsük el hogy ha meg van az autó eleje neki ami fontos akkor az sokat segít neki,jön az önbizalom és azt se felejtsük el azért ő még mindig az a Kimi Raikkonen akinek soha nem.kellett szűköskodnie tehetségbe. Ez egyértelmű és ha valamiben vilagszinvonalu az a tempója. No mindegy :D

Érdekesség : ma volt egy fórum ahol a pilóták este a pályán találkozztak a rajongókkal,nagyon jó volt a hangulat és ahogy kimentek a pályára Kimirol készült egy felvétel amikor ment a rajtracson hogy némely foltot vizsgált a lábával. :D

Utoljára módosítva: 2016. október 08. 19:43

f1m12
#20 f1m12 2016. október 08. 18:52  
sába:
Nem mondtam, hogy nem gyorsabb ez az autó mint a tavalyi. Ettől függetlenül Vettel számára a vezethetősége egyáltalán nem előrelépés. Azt nem tudom pontosan, hogy az autó melyik része nem stimmel, de láthatóan nem tud vele határon autózni. Legalábbis hiba nélkül biztosan nem. Milyen szignapuri versenyről beszélsz? Vettel: "A harmadik szektorban viszont rendre gondot okozott az utolsó sikán. Fékezés és kigyorsítás – ezen vesztettem." Lehet a fékrendszer a gond. Fene bánná, ha Kimivel, de legalább azt látnám, hogy előrelépett a ferrari. Ehhez képest az idei év egyetlen pozitív eredménye Kimi feltámadása. Ez tényleg elég?

2 singapúri futam, egyiken tündöklés végig, csodás győzelem, másikon első kanyaros kieséses ütközés. dicshimnuszok és blama minden oldalról. ez van. és még az is lehet, h sokan kiegyeznének ezzel, mindenesetre jobb, m két 4-5. hely.
amúgy Vettel gáz

f1m12
#19 f1m12 2016. október 08. 18:48  
andrea1:
Azért azt ne felejtsük el Vettel is.ezt a csomagot preferálta, évelején még azt mondta sokkal jobban vezethető az autó,mint a.tavalyi és stb és hány és hány hír volt hogy tavaly ezen a csomagon dolgoznak, hány és hány olyat mondott amúgy Vettel is hogy Kimivel mindig uazok az észrevételeik egy autóval kapcsolatban. Szóval kicsit gondold ezt át és legfőképpen olvass ;)

én arra jöttem rá nem csak ezek miatt a nyilakozatok miatt, éspedig arra, hogy Vettel egyre többet kamuzik. annyira átlátszóan, hogy már szinte fáj. előreléptünk, csak nem látszik, fejlődünk az időmérőre, csak az ellenfeleink jobban, de mindent megteszünk, és sikerül. meg nem is estünk vissza, csak nem jött ki a lépés a futamokon. év közepén ezt nyomatta versenyeken át....szóval preferálta ezt a csomagot, mert kurvára nem volt más választása. még csak rossz szót sem szólhat, mert rögtön befenyítik, és szerintem muszáj neki jókat mondani. és ezt teszi úgy, h átlátszó

sába
#18 sába 2016. október 08. 18:32  
Vito:
Szar ügy az amnèzia. Andrea1 kifejtette. Annyit hozzàfűznèk; Szingapurban Vettel milyen versenyt is ment? Vaaaagy csak nèzd màr meg a tavalyi ès idei szezon időmèrős ès futam alatti köridőket. Vettel ùgy gyorsabb ezèven önmagàhoz kèpest hogy nem is fekszik neki az auto??? Deeee mikor mondott olyat hogy nem fekszik neki az idei auto? Ez most tipikus "kimiszurkolos" hiszti amit művelsz ès mèg valòsàgalapja sincs.

Nem mondtam, hogy nem gyorsabb ez az autó mint a tavalyi. Ettől függetlenül Vettel számára a vezethetősége egyáltalán nem előrelépés. Azt nem tudom pontosan, hogy az autó melyik része nem stimmel, de láthatóan nem tud vele határon autózni. Legalábbis hiba nélkül biztosan nem. Milyen szignapuri versenyről beszélsz?
Vettel: "A harmadik szektorban viszont rendre gondot okozott az utolsó sikán. Fékezés és kigyorsítás – ezen vesztettem." Lehet a fékrendszer a gond.
Fene bánná, ha Kimivel, de legalább azt látnám, hogy előrelépett a ferrari. Ehhez képest az idei év egyetlen pozitív eredménye Kimi feltámadása. Ez tényleg elég?

Utoljára módosítva: 2016. október 08. 18:38

Vito
#17 Vito 2016. október 08. 18:15  
sába:
Hát igen, mindenki örül Kimi feltámadásának. A kérdés csak az, hogy a ferrari mire is ment eddig vele? A nagy büdös semmire. Allison épített egy autót Kimi alá, az eredmény 3-4 dobogó, egyéni 4., konstruktőri 3. hely. Hú, micsoda előrelépés tavalyhoz képest. Vettel tavaly legalább hozta a győzelmeket, dobogókat azzal az autóval. Még ha csak a versenyeken menne jobban Kimi mint Vettel, még el is hinném, hogy nem az autó gond. De az időmérős eredmények mindenre választ adnak. Mind Alonso, mind Vettel időmérőn feltörölték Kimivel a padlót, most meg hirtelen veri azt a Vettelt, aki tavaly egyedüliként verte el a mercit időmérőn. Hihető. Nem mintha nagy jelentősége lenne már idén, de remélem Allison távozásával a jövő évi autóval Vettel is tud majd mit kezdeni.

Szar ügy az amnèzia. Andrea1 kifejtette.
Annyit hozzàfűznèk;
Szingapurban Vettel milyen versenyt is ment? Vaaaagy csak nèzd màr meg a tavalyi ès idei szezon időmèrős ès futam alatti köridőket. Vettel ùgy gyorsabb ezèven önmagàhoz kèpest hogy nem is fekszik neki az auto??? Deeee mikor mondott olyat hogy nem fekszik neki az idei auto?

Ez most tipikus "kimiszurkolos" hiszti amit művelsz ès mèg valòsàgalapja sincs.

andrea1
#16 andrea1 2016. október 08. 18:06  
sába:
Hát igen, mindenki örül Kimi feltámadásának. A kérdés csak az, hogy a ferrari mire is ment eddig vele? A nagy büdös semmire. Allison épített egy autót Kimi alá, az eredmény 3-4 dobogó, egyéni 4., konstruktőri 3. hely. Hú, micsoda előrelépés tavalyhoz képest. Vettel tavaly legalább hozta a győzelmeket, dobogókat azzal az autóval. Még ha csak a versenyeken menne jobban Kimi mint Vettel, még el is hinném, hogy nem az autó gond. De az időmérős eredmények mindenre választ adnak. Mind Alonso, mind Vettel időmérőn feltörölték Kimivel a padlót, most meg hirtelen veri azt a Vettelt, aki tavaly egyedüliként verte el a mercit időmérőn. Hihető. Nem mintha nagy jelentősége lenne már idén, de remélem Allison távozásával a jövő évi autóval Vettel is tud majd mit kezdeni.

Azért azt ne felejtsük el Vettel is.ezt a csomagot preferálta, évelején még azt mondta sokkal jobban vezethető az autó,mint a.tavalyi és stb és hány és hány hír volt hogy tavaly ezen a csomagon dolgoznak, hány és hány olyat mondott amúgy Vettel is hogy Kimivel mindig uazok az észrevételeik egy autóval kapcsolatban. Szóval kicsit gondold ezt át és legfőképpen olvass ;)

sába
#15 sába 2016. október 08. 17:46  

Hát igen, mindenki örül Kimi feltámadásának. A kérdés csak az, hogy a ferrari mire is ment eddig vele? A nagy büdös semmire. Allison épített egy autót Kimi alá, az eredmény 3-4 dobogó, egyéni 4., konstruktőri 3. hely. Hú, micsoda előrelépés tavalyhoz képest. Vettel tavaly legalább hozta a győzelmeket, dobogókat azzal az autóval. Még ha csak a versenyeken menne jobban Kimi mint Vettel, még el is hinném, hogy nem az autó gond. De az időmérős eredmények mindenre választ adnak. Mind Alonso, mind Vettel időmérőn feltörölték Kimivel a padlót, most meg hirtelen veri azt a Vettelt, aki tavaly egyedüliként verte el a mercit időmérőn. Hihető. Nem mintha nagy jelentősége lenne már idén, de remélem Allison távozásával a jövő évi autóval Vettel is tud majd mit kezdeni.

andrea1
#14 andrea1 2016. október 08. 17:29  

Kimi eddig az idei év meglepetése,pozitív értelemben. :)
Egy körön nagyon élvezetes amilyen csatákat vívnak. Az biztos h sokban segített neki az,hogy ez az autó fekszik neki, amitől megjott az önbizalom, de nem hiszem hogy ez csak a kulcs, itt változni kellett neki is. Nagyon jó ezt látni és ha ez lenne az utolsó év nagyon elégedett, büszke lennék. Azt tudtam hogy még 36 évesen is tud jó, tisztességes szezont futni, azt hogy ilyen szinten tud még menni ezt nem és főleg egy körön nem.

Kicsit aggasztó volt olvasni hogy nagyban szerelték az autóját az edzés.után,kis remhir terjengett ,fék, de hátha nem lesz gond és holnap jó versenyt tud futni.

f1m12
#13 f1m12 2016. október 08. 17:19  
KIMI AND THE RED POWER:
Szerintem egy véleményt nem az alapján kell formálni, hogy mit mondana most a másik versenyző szurkolóinak magja és akkor nyomom azt én is, csak fordított felállásban. Az, hogy Seb túlerőlteti és hibáz, még nem azt jelenti, hogy rongy az autó és nem fekszik neki. Ha elolvasod a nyilatkozataikat péntekenként, és megnézed az onboardjaikat, semmivel sem különb a garázs egyik fele mint a másik. Räikkönen egész hétvégén alulkormányzottságra panaszkodik, de Vettel előtt van és a közvélemény szerint mégis tökéletesen fekszik neki az autó. Jelenleg kb egyensúlyban vannak, egyiknek se jobb mint a másiknak, és éppen az aktuális forma dönti el, hogy ki pakol össze jobb kört. A különbség az, hogy mostanában mindemellett Vetteltől több a hiba, de a tempója attól függetlenül nem rossz.Szingapúrban, amikor tényleg ideges volt az autó alatta 1 körön, ott valóban köze nem volt Kimi tempójához az edzések gyors körein.

sokat ideges alatta az autó. és ez nem azért van, mert fekszik neki
tudom, Kminek se, és ha 1-2 versenyt kellene megítélni, akkor igazat andnék neked. de mivel ez tendencia, vagyis régóta tart, azt gondolom, h neki jobban fekszik. egy szar gép is tud különbözőképpen illeni 2 pilótához. az allison autói Kiminek mindig is feküdtek

aw123
#12 aw123 2016. október 08. 16:36  

Egy futamgyozelem hogy megkoronazna az idei teljesitmenyet, uristen, nem lenne semmi! :)

DUdi
#11 DUdi 2016. október 08. 16:26  

Nagyon örülök, hogy jó formában van. Remélem egész a szezon végéig megmarad és tényleg igaz, hogy kedvezhetnek neki a jövő évi szabályok.
Na de holnap először is jó lenne a dobogóra állni a 2 RB-t nehéz lesz maga (maguk) mögött tartani.

KIMI AND THE RED POWER
#10 KIMI AND THE RED POWER 2016. október 08. 16:06  
f1m12:
fordított esetben ilyenkor már rég mennének a :Vettelre fejlesztik az autót szlogenek Kiminek jól megy, Vettel ezzel az autóval szenved, látszik, h milyen idegesen vezet. ebből következtetünk, h nem fekszik neki. a tavalyi se nagyon feküdt, de jobban teljesjtett. viszont mégsem jelenti azt, h jobbat el se tudott volna magának képzelni

Szerintem egy véleményt nem az alapján kell formálni, hogy mit mondana most a másik versenyző szurkolóinak magja és akkor nyomom azt én is, csak fordított felállásban. Az, hogy Seb túlerőlteti és hibáz, még nem azt jelenti, hogy rongy az autó és nem fekszik neki. Ha elolvasod a nyilatkozataikat péntekenként, és megnézed az onboardjaikat, semmivel sem különb a garázs egyik fele mint a másik. Räikkönen egész hétvégén alulkormányzottságra panaszkodik, de Vettel előtt van és a közvélemény szerint mégis tökéletesen fekszik neki az autó. Jelenleg kb egyensúlyban vannak, egyiknek se jobb mint a másiknak, és éppen az aktuális forma dönti el, hogy ki pakol össze jobb kört. A különbség az, hogy mostanában mindemellett Vetteltől több a hiba, de a tempója attól függetlenül nem rossz.Szingapúrban, amikor tényleg ideges volt az autó alatta 1 körön, ott valóban köze nem volt Kimi tempójához az edzések gyors körein.

Oporto
#9 Oporto 2016. október 08. 15:55  
F1890:
azért az nem kifogás h nem fekszik neki. vettelnek se túlzottan fekszi kaz idei mégis pariban van kimivel akinek meg kurvára fekszik

És ezt honnan veszed?

f1m12
#8 f1m12 2016. október 08. 15:46  
KIMI AND THE RED POWER:
Ki mondja, hogy Kiminek kurvára fekszik Vetttelnek pedig nem? Elkezdett jobban feküdni a finnek. Ennyi történt. Ez közel sem azt jelenti, hogy ennél el se tudna jobb autót képzelni magának. Adott körülmények között ő is igencsak tudná bucizni Sebet, biztos lehetsz benne.

fordított esetben ilyenkor már rég mennének a :Vettelre fejlesztik az autót szlogenek

Kiminek jól megy, Vettel ezzel az autóval szenved, látszik, h milyen idegesen vezet. ebből következtetünk, h nem fekszik neki. a tavalyi se nagyon feküdt, de jobban teljesjtett. viszont mégsem jelenti azt, h jobbat el se tudott volna magának képzelni

KIMI AND THE RED POWER
#7 KIMI AND THE RED POWER 2016. október 08. 15:27  
F1890:
azért az nem kifogás h nem fekszik neki. vettelnek se túlzottan fekszi kaz idei mégis pariban van kimivel akinek meg kurvára fekszik

Ki mondja, hogy Kiminek kurvára fekszik Vetttelnek pedig nem? Elkezdett jobban feküdni a finnek. Ennyi történt. Ez közel sem azt jelenti, hogy ennél el se tudna jobb autót képzelni magának. Adott körülmények között ő is igencsak tudná bucizni Sebet, biztos lehetsz benne.

kimi-sebfan
#6 kimi-sebfan 2016. október 08. 15:18  
F1890:
azért az nem kifogás h nem fekszik neki. vettelnek se túlzottan fekszi kaz idei mégis pariban van kimivel akinek meg kurvára fekszik

Ez igaz,de azt te se gondolod,hogy annyi különbség van Kimi és Alo+Vettel között?

Vito
#5 Vito 2016. október 08. 15:16  
F1890:
azért az nem kifogás h nem fekszik neki. vettelnek se túlzottan fekszi kaz idei mégis pariban van kimivel akinek meg kurvára fekszik

Aha, ès Todt is hülye a fotelszakèrtőhöz kèpest aki azt mondta hogy Kimi ès Alonso között nincs teljesìtmenybeli különbbsèg.

F1890
#4 F1890 2016. október 08. 14:54  
kimi-sebfan:
Nem biztos! Az Alo drukkerek szerint a ’14-es év adott valós képet! Csak azt sajnálom,hogy nincs lehetősége visszavágni a "buciért"!

azért az nem kifogás h nem fekszik neki. vettelnek se túlzottan fekszi kaz idei mégis pariban van kimivel akinek meg kurvára fekszik

kimi-sebfan
#3 kimi-sebfan 2016. október 08. 14:50  
Mendez:
Én személy szerint sosem kételkedtem a tudásában.Ez van,ha egy vezethető autót kap,ami fekszik neki.Még ennyi idősen is képes bárkit megverni hasonló körülmények között.

Nem biztos!
Az Alo drukkerek szerint a ’14-es év adott valós képet!
Csak azt sajnálom,hogy nincs lehetősége visszavágni a "buciért"!

Mendez
#2 Mendez 2016. október 08. 14:26  

Én személy szerint sosem kételkedtem a tudásában.Ez van,ha egy vezethető autót kap,ami fekszik neki.Még ennyi idősen is képes bárkit megverni hasonló körülmények között.

ernike
#1 ernike 2016. október 08. 14:07  

Az utóbbi 2 év után nem gondoltam hogy ilyen szinten is látom még vezetni. Top class ez nem is kétség, remélem marad a lendület.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.23. 22:56

Hülkenberg bosszús Vettel miatt

"Nem tudom, akarta-e egyáltalán használni azt a helyet"

4072016.10.23. 22:44

Életbevágó rajt-cél győzelem: Hamilton ismét meghódította Texast!

Verstappen és Räikkönen is kiesett