Räikkönen: Sebastian bocsánatot kért, de ez nem igazán változtat semmin

írta: M4Sport
2016. április 17. 14:09
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönen nem hibáztatja Sebastian Vettelt elszúrt versenyéért, és már annak is örül, hogy kiesés helyett látványos előzéseket bemutatva célba ért az ötödik helyen.

A csapattárs már a leintés után azonnal a finnhez sietett, hogy tisztázzák az első kanyarban történt ütközésüket. Kimi Räikkönen elsőre valójában azt sem tudta, ki és hogyan hajtott belé a rajt után, és bár rendkívül csalódott volt az elszalasztott lehetőségért, mégsem tűnt indulatosnak balszerencséje miatt.

„Nekem jöttek, ami pech, nem volt épp ideális a versenyem szempontjából. Elveszítettem az első szárnyamat, defektet is kaptam, de sikerült visszatérnem a boxba, és kezdhettem mindent elölről. A versenyem ezzel meg is pecsételődött, ezután már csak próbáltam a legtöbbet kihozni belőle. Eleinte kissé beragadtam, de aztán újra lendületbe jöttem” – tekintett vissza a nap végén. „Az autóm egész furcsán viselkedett eleinte – nem tudom, hogy sérülés miatt-e –, de a végére minden kezdett jobb lenni. Végül egész jó versenyt futottam – nem hiszem, hogy az első kanyarban történtek után bármit is tehettünk volna még. Olykor megesik az ilyesmi.”

„Sebastian bocsánatot kért, de ez nem igazán változtat semmin. Biztos vagyok benne, hogy nem direkt csinálta, de nem volt ideális számomra, sem a csapat számára. Olykor viszont sajnos megtörténhet. Megfizettük az árát, de nem történt katasztrófa. Többet vártunk ettől a versenytől, de még mindig jobb, mint ha egy pontot sem szereztünk volna. Rossz nap volt, de legalább sikerült kihozni belőle valamit.”

Räikkönen látványos hajrát produkált. A lágy gumin a közepesen futó ellenfelekkel szembeni tempóelőnyét kihasználva a végén Lewis Hamiltont és Felipe Massát is megelőzte – a címvédő elleni manővere pedig olyannyira látványos volt, hogy a finnért megőrülő kínai szurkolók is üdvrivalgásban törtek ki. A „Jégember” kicsit másképp élte meg a pillanatot. „Nem igazán hallottam. De itt nem csak az ő megelőzése számított, hanem az is, hogy a maximumot hozzam ki a futamból. Sajnos az elején történtekért súlyos árat fizettünk, de ilyen helyzetben próbálsz olyan sok embert megelőzni, amennyit csak tudsz. Ő is csak egy volt közülük. Örülök, hogy megelőztem, annak is, ahogy a többieket sikerült a végén. De nem csak miatta vagy a Mercedes miatt, hiszen ugyanannyi pontot kaptunk így is, mintha mást előztünk volna meg” – kommentálta a mercedesessel való csatájukat.

A kérdésre, vajon sima rajt esetén lett volna-e esélyük elkapni a győztes Rosberget, nem tudott felelni. „Lehetetlen megmondani. Így alakult sajnos. A végeredmény ez lett, és legalább pontokat szereztünk. Nyilván sok szempontból alakulhatott volna jobban, de ez is több a semminél.”

Oszd meg!

43 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Raikkönen
#43 Raikkönen 2016. április 18. 12:28  
McLarenHonda:
Kösz a videót, ez jobb szög. Tényleg nem sodródott le annyira, mint a belső kameráson látszik. És valószinüleg Vettel tényleg megijedt Kvjattól:) Viszont azt tartom, ha kevésbé tart befelé (vajon látta Vettelt és Kvjatot?), akkor elkerülhető lett volna a dolog. Azlrt nem semmi, hogy a különböző kameraállások kb mást mutatnak:)

Nem hiszem, hogy Kimi látta Őket, mert már megkezdte a kanyart és ezzel Seb és Kvjat pont holttérbe került.
A lényeg, hogy tudták folytatni és egész jó verseny kerekedett belőle :)

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 12:29

McLarenHonda
#42 McLarenHonda 2016. április 18. 12:05  
DUdi:
https://twitter.com/Gianludale27/status/721583913144086528 Rosberg miatt kellett fékeznie, de olyan nagyon nem hagyta el az ideális ívet, nem volt akkora lesodródása. Amúgy is ebből a kis videóból is jól látszik, hogy pl. ROS és az egyik WIL sokkal jobban szélesebben kanyarodik, de a kanyar csúcspontjának a közelében ( a P Zero feliratnál) már az ideális nyomvonalon van. Lehet, hogy beszorították Sebet, de neki is volt egy kormánymozdulata bal felé (lentebbi videó), mert gondolom megijedt Kvyattól (de ez csak az én véleményem) Azt meg ne várjuk már el tőle, hogy fékezzen és elengedjen jópár versenyzőt (akkor meg az lenne a baj)

Kösz a videót, ez jobb szög. Tényleg nem sodródott le annyira, mint a belső kameráson látszik. És valószinüleg Vettel tényleg megijedt Kvjattól:) Viszont azt tartom, ha kevésbé tart befelé (vajon látta Vettelt és Kvjatot?), akkor elkerülhető lett volna a dolog.

Azlrt nem semmi, hogy a különböző kameraállások kb mást mutatnak:)

DUdi
#41 DUdi 2016. április 18. 11:47  

https://twitter.com/Gianludale27/status/721583913144086528
Rosberg miatt kellett fékeznie, de olyan nagyon nem hagyta el az ideális ívet, nem volt akkora lesodródása. Amúgy is ebből a kis videóból is jól látszik, hogy pl. ROS és az egyik WIL sokkal jobban szélesebben kanyarodik, de a kanyar csúcspontjának a közelében ( a P Zero feliratnál) már az ideális nyomvonalon van.
Lehet, hogy beszorították Sebet, de neki is volt egy kormánymozdulata bal felé (lentebbi videó), mert gondolom megijedt Kvyattól (de ez csak az én véleményem)
Azt meg ne várjuk már el tőle, hogy fékezzen és elengedjen jópár versenyzőt (akkor meg az lenne a baj)

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 11:48

F1890
#40 F1890 2016. április 18. 11:25  

ha vki mar felig melletted van akkor nem fog visszabb venni.ezzel az erovel kimi vegyen vissza mert kiment a palya szelere es varhato volt h lesznek belul.az h nem nezte a tukrot vagy holt ponton volt az most lenyegtelen.egyszeruen vettelnek nem maradt helye es mivel ott fekeznej ezert nagyon mit tenni sem lehetett sztem ebben a szituban ha nem akkor akkor 1 seccel kesobb utkoznek

McLarenHonda
#39 McLarenHonda 2016. április 18. 11:23  
Raikkönen:
Vettelnek meg egyrészt jobban kellett volna védeni a belső ívet, másrészt ha már látta hogy Kvjat beesett mellé, akkor ilyenkor fékezek hogy elkerüljem az ütközést.Erre Vettelnek lett volna lehetősége, nem tette meg.

Igen, csakhogy ő akkor már Kimi mellett volt, feltételezhette, hogy a csapattársa nem húzza rá. Abban ő volt a hibás, hogy a belsőt nyitva hagyta.

Raikkönen
#38 Raikkönen 2016. április 18. 11:18  
McLarenHonda:
Nem látom hogy Rosberg annyira bevágna. És attól még nem kellett volna úgy bevágnia Vettel elé.

Vettelnek meg egyrészt jobban kellett volna védeni a belső ívet, másrészt ha már látta hogy Kvjat beesett mellé, akkor ilyenkor fékezek hogy elkerüljem az ütközést.Erre Vettelnek lett volna lehetősége, nem tette meg.

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 11:19

McLarenHonda
#37 McLarenHonda 2016. április 18. 11:16  

Nem látom hogy Rosberg annyira bevágna. És attól még nem kellett volna úgy bevágnia Vettel elé.

Raikkönen
#36 Raikkönen 2016. április 18. 11:11  
McLarenHonda:
Nem értek egyet, Rosberg tartotta az ivet, Kimi meg azelőtt füstölt, túl szűken akarta venni a kanyart, és ami után kicsúszott, balgaság volt úgy visszajönni Vettel elé.

Akkor füstölt amikor Rosberg bevágott elé, tisztán látszik mindegyik onboardon :D

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 11:14

Árnyék
#35 Árnyék 2016. április 18. 11:10  
McLarenHonda:
Nem értek egyet, Rosberg tartotta az ivet, Kimi meg azelőtt füstölt, túl szűken akarta venni a kanyart, és ami után kicsúszott, balgaság volt úgy visszajönni Vettel elé.

Kimi azért füstölt egyet, mert Rosberg bevágott elé... mit nem látsz ezen baszki? :)

McLarenHonda
#34 McLarenHonda 2016. április 18. 11:01  
Raikkönen:
https://www.youtube.com/watch?v=ZGHcHtsySnc 1:04. Rosberg bevágott elé, ezért fékezett Kimi, nem azért mert túl gyorsan esett be a kanyarba. 1:07 Látható, hogy Vettel nem zárja rendesen a belső ívet, ezért Kvjat be tud esni, amitől megijed, és felökleli Kimit.Itt egyébként azt is látod, hogy Kimi mellett bőven van hely, és azért indult el befelé, mert ebben az ívben akarta venni a kanyart, hogy Rosberget tudja majd támadni.

Nem értek egyet, Rosberg tartotta az ivet, Kimi meg azelőtt füstölt, túl szűken akarta venni a kanyart, és ami után kicsúszott, balgaság volt úgy visszajönni Vettel elé.

Raikkönen
#33 Raikkönen 2016. április 18. 09:52  
McLarenHonda:
Kimi akkor is túl nagy sebességgel érkezett a kanyarba, az elfékezés az ő sara. És utána minek igyekezett befelé? Ha tudom, hogy lesodródtam, és tempót vesztettem, nem indulok el befelé anélkül, hogy ne tudnám, biztos lesznek ott. Ha marad a külsőn, elférnek.

https://www.youtube.com/watch?v=ZGHcHtsySnc

1:04.
Rosberg bevágott elé, ezért fékezett Kimi, nem azért mert túl gyorsan esett be a kanyarba.
1:07
Látható, hogy Vettel nem zárja rendesen a belső ívet, ezért Kvjat be tud esni, amitől megijed, és felökleli Kimit.Itt egyébként azt is látod, hogy Kimi mellett bőven van hely, és azért indult el befelé, mert ebben az ívben akarta venni a kanyart, hogy Rosberget tudja majd támadni.

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 09:54

ddb
#32 ddb 2016. április 18. 09:24  
Lewisthebest:
1. Meg se említettem Hamiltont 2. Voltak sz*r versenyei, de ő is jött már fel pl boxból a 3. helyre vagy GP2-ben utolsóról a 2.-ra

Maldonado bajnok lett a GP2-ben.

McLarenHonda
#31 McLarenHonda 2016. április 18. 07:23  
HappyBobby:
Nem elfékezés volt, Rosberg bevágott elé.

Kimi akkor is túl nagy sebességgel érkezett a kanyarba, az elfékezés az ő sara.
És utána minek igyekezett befelé? Ha tudom, hogy lesodródtam, és tempót vesztettem, nem indulok el befelé anélkül, hogy ne tudnám, biztos lesznek ott. Ha marad a külsőn, elférnek.

Utoljára módosítva: 2016. április 18. 07:24

HappyBobby
#30 HappyBobby 2016. április 18. 00:07  
sába:
Vettel is elmondta, hogy minden Kimi elfékezésével kezdődött, persze mindenki arrogáns pöcsnek tartotta érte.

Nem elfékezés volt, Rosberg bevágott elé.

sába
#29 sába 2016. április 17. 23:03  
McLarenHonda:
Sky elemzés: https://www.youtube.com/watch?v=ZGHcHtsySnc Én úgy érzem, Kimi is elkerülhette volna az ütközést, ha a kicsuszasa után marad a külső iven és nem próbál befelé jönni. Tudnia kellett, hogy az elfékezés után lesz valaki mögötte-mellette. Szerencsétlen baleset.

Vettel is elmondta, hogy minden Kimi elfékezésével kezdődött, persze mindenki arrogáns pöcsnek tartotta érte.

fagyi
#28 fagyi 2016. április 17. 22:53  
Enveblo:
előkészítette az ívet a köv kanyarra, 180°ban befordulva végtelen időt veszt, ha egy kocsi van ott tőle jobbra ez a tökéletes manőver. 1,5 kocsi széles hely volt tőle jobbra

Igen, mert a kovi kanyarban nyero pozicioja lett volna.

Egyebkent latvanyos a javulasa, szerintem rengeteget nyom a lattba, h az elso tengelyt megvaltoztattak. Az a trend amit a ferrari evekig kovetett nem az o stilusa volt sztem. Van ilyen.

Enveblo
#27 Enveblo 2016. április 17. 21:49  
F1890:
sokadjára megnézve, úgy gondolom h kimi nem tartotta a kanyar ívét és befordult vettelbe, persze ettől még versenybaleset.3-an nehéz elfordulni ilyen tempós kanyarban egymás mellett

előkészítette az ívet a köv kanyarra, 180°ban befordulva végtelen időt veszt, ha egy kocsi van ott tőle jobbra ez a tökéletes manőver. 1,5 kocsi széles hely volt tőle jobbra

Utoljára módosítva: 2016. április 17. 21:51

F1890
#26 F1890 2016. április 17. 21:30  

sokadjára megnézve, úgy gondolom h kimi nem tartotta a kanyar ívét és befordult vettelbe, persze ettől még versenybaleset.3-an nehéz elfordulni ilyen tempós kanyarban egymás mellett

vandr
#25 vandr 2016. április 17. 20:34  
REPARATUR:
Szerintem egyértelműen Kimi volt a hibás. Kvjat és seb egyenes vonalban haladtak. Kimi húzta rá a kocsit sebre. Nézzétek meg lassítva. Ráadásul úgy jött vissza Kimi a pályára, hogy hamiltonék törését is ő okozta. Ezért Maldonatot eltiltották volna. ő is megérdemelné.

Lehagytad a TrollModeOn a taget.

Utoljára módosítva: 2016. április 17. 20:34

REPARATUR
#24 REPARATUR 2016. április 17. 20:09  

Szerintem egyértelműen Kimi volt a hibás. Kvjat és seb egyenes vonalban haladtak. Kimi húzta rá a kocsit sebre. Nézzétek meg lassítva. Ráadásul úgy jött vissza Kimi a pályára, hogy hamiltonék törését is ő okozta. Ezért Maldonatot eltiltották volna. ő is megérdemelné.

Utoljára módosítva: 2016. április 17. 20:12

McLarenHonda
#23 McLarenHonda 2016. április 17. 19:53  

Sky elemzés:
https://www.youtube.com/watch?v=ZGHcHtsySnc

Én úgy érzem, Kimi is elkerülhette volna az ütközést, ha a kicsuszasa után marad a külső iven és nem próbál befelé jönni. Tudnia kellett, hogy az elfékezés után lesz valaki mögötte-mellette. Szerencsétlen baleset.

trialboj
#22 trialboj 2016. április 17. 19:41  

Alonso szurkolóként, nem sok mindennek örülhettem az utóbbi években, a legemlékezetesebb talán az volt hogy tavaly már nem emlékszem hol, Alo tudta tartani pár körön keresztül Vettelt, és ez annyira jó érzés volt, de kb szart sem jelentett. Viszont a lényeg az akart lenni, hogy aki viszont Rainak drukkol, az kb még ennél is 2-3x nehezebb helyzetben van, mert ő egy viszonylag jó autóban 10/7x a balszerencse miatt nem képes említésre méltó eredményt elérni.
Tényleg nehéz lehet ezt benyelni, már én is fogom a fejem, mikor történik vele valami, nem tudom milyen módszerrel dolgozza ezt fel, a külvilág fele lehet azt mutatja hogy túl van rajta, de azért ipari mennyiségben érkezik neki a szopóka :(

F1890
#21 F1890 2016. április 17. 17:23  
guide:
Kár,hogy nem lépett rá a fékre,kíváncsi vagyok mi lett volna akkor.Bár valószínű,hogy azért világbajnok,mert nem szívesen lép hasonló esetekben a fékre,még ha néha rosszul sül is el.

nem lehet úgy satut nyomni h oldalterhelés van mert kipördülsz, lásd fisico 2006 törökben :D sajnos előbb utóbb bezárult volna az olló, ez a szitu akarva akaratlanul is balesetet hordozott magában. de hát ez van ha nem első két helyről indulsz :D

guide
#20 guide 2016. április 17. 17:06  
F1890:
azért az bájos h le sem ment egy normális futam de egyesek kimi hétvégéjéről beszélnek, pedig most sem volt reális mérce kettejük között. megnéztem sokadjára a crasht. elkerülhetetlen volt mert látszik h kimi is befele megy kvyat meg kifele így előbb utóbb sajna összeért volna a 3 autó :/

Kár,hogy nem lépett rá a fékre,kíváncsi vagyok mi lett volna akkor.Bár valószínű,hogy azért világbajnok,mert nem szívesen lép hasonló esetekben a fékre,még ha néha rosszul sül is el.

KIMI AND THE RED POWER
#19 KIMI AND THE RED POWER 2016. április 17. 17:05  
Lewisthebest:
1. Meg se említettem Hamiltont 2. Voltak sz*r versenyei, de ő is jött már fel pl boxból a 3. helyre vagy GP2-ben utolsóról a 2.-ra

"Ha a mezőny legjobb autóiban ülsz akkor az egy elvárható dolog"

Ebbe úgy gondolom Ham is beletartozik. Nem arról volt szó, hogy más ne csinálta volna meg, hanem, hogy Räikkönen ezeket a helyzeteket kimagaslóan jól kezeli és higgadtan hozza ki magát olyan helyzetekből, amikor feje tetejére áll a versenye már az elején.

Lewisthebest
#18 Lewisthebest 2016. április 17. 16:59  
KIMI AND THE RED POWER:
Vicces ezt egy ilyen névvel olvasni. Hamilton pont, hogy nem áll ilyenkor a helyzet magaslatán. Elég csak mai reggelig visszaemlékezni, vagy tavaly a Hungaroringre. Hibát hibára halmoz mikor szétesik a versenye az elején.

1. Meg se említettem Hamiltont
2. Voltak sz*r versenyei, de ő is jött már fel pl boxból a 3. helyre vagy GP2-ben utolsóról a 2.-ra

KIMI AND THE RED POWER
#17 KIMI AND THE RED POWER 2016. április 17. 16:53  
Lewisthebest:
"Egyedülálló amilyen higgadtsággal képes átmenni a mezőnyön " Persze :D Még ezen a futamon is volt aki megcsinálta ugyanezt (Ricciardo) a múltban meg rengetegen. Ha a mezőny legjobb autóiban ülsz akkor az egy elvárható dolog, hogy visszatudj kapaszkodni legalább egy erős pontszerző helyre. Plusz nem mindig jó az, ha valaki higgadt és leáll pöcsölni a másikkal, hogy "tisztán" tudjon előzni. Jelen esetben (is) Vettel kapkodós minden kanyarban próbálkozó stílusa eredményesebb volt. Végső soron meg az számít, hogy ki hány pontot szerez nem az, hogy ki milyen elegánsan előzött.

Vicces ezt egy ilyen névvel olvasni. Hamilton pont, hogy nem áll ilyenkor a helyzet magaslatán. Elég csak mai reggelig visszaemlékezni, vagy tavaly a Hungaroringre. Hibát hibára halmoz mikor szétesik a versenye az elején.

F1890
#16 F1890 2016. április 17. 16:51  
Lewisthebest:
"Egyedülálló amilyen higgadtsággal képes átmenni a mezőnyön " Persze :D Még ezen a futamon is volt aki megcsinálta ugyanezt (Ricciardo) a múltban meg rengetegen. Ha a mezőny legjobb autóiban ülsz akkor az egy elvárható dolog, hogy visszatudj kapaszkodni legalább egy erős pontszerző helyre. Plusz nem mindig jó az, ha valaki higgadt és leáll pöcsölni a másikkal, hogy "tisztán" tudjon előzni. Jelen esetben (is) Vettel kapkodós minden kanyarban próbálkozó stílusa eredményesebb volt. Végső soron meg az számít, hogy ki hány pontot szerez nem az, hogy ki milyen elegánsan előzött.

azért tegyük hozzá h kimi és vettel között jópár versenyző volt sc után. tehát esélye nem volt h vettel mögött fusson be.

Lewisthebest
#15 Lewisthebest 2016. április 17. 16:36  
KIMI AND THE RED POWER:
Raikkonen eddig idén nagyon rendben van, bízom benne hogy ezt folytatni tudja a későbbiekben is. Ez az ő hétvégéje volt csapaton belül, a kvalis teljesítményének pedig ez az új szabály jót tett. Ismét bizonyította, hogy fejben elképesztő erős. Egyedülálló amilyen higgadtsággal képes átmenni a mezőnyön azok után, hogy az első körökben kirántják a talajt a lába alól. Nincs kapkodás, nincs eszetlen manőver, csak profi versenyzés.

"Egyedülálló amilyen higgadtsággal képes átmenni a mezőnyön " Persze :D Még ezen a futamon is volt aki megcsinálta ugyanezt (Ricciardo) a múltban meg rengetegen. Ha a mezőny legjobb autóiban ülsz akkor az egy elvárható dolog, hogy visszatudj kapaszkodni legalább egy erős pontszerző helyre. Plusz nem mindig jó az, ha valaki higgadt és leáll pöcsölni a másikkal, hogy "tisztán" tudjon előzni. Jelen esetben (is) Vettel kapkodós minden kanyarban próbálkozó stílusa eredményesebb volt. Végső soron meg az számít, hogy ki hány pontot szerez nem az, hogy ki milyen elegánsan előzött.

F1890
#14 F1890 2016. április 17. 16:13  

azért az bájos h le sem ment egy normális futam de egyesek kimi hétvégéjéről beszélnek, pedig most sem volt reális mérce kettejük között.

megnéztem sokadjára a crasht. elkerülhetetlen volt mert látszik h kimi is befele megy kvyat meg kifele így előbb utóbb sajna összeért volna a 3 autó :/

Enveblo
#13 Enveblo 2016. április 17. 16:06  
guide:
http://i.imgur.com/pJGqwbf.jpg Érdemes megnézni ezeket a fotókat az ütközésről.Vettel csak úgy kerülhette volna el az ütközést,ha beletapos a fékbe,de lehet,hogy Kvyat akkor is belerongyol Kimibe.

szerintem ott kvyjat csak engedte tovább mert az ütközés után, már balra is fél kocsi "előnye" volt

guide
#12 guide 2016. április 17. 16:02  
KIMI AND THE RED POWER:
Egyébként visszanézve az esetet, Vettelnek is igazat lehet adni. Ha Vettel 1 méterrel hátrébb van, Kimi és Kvyat összemennek, mivel ahogy Seb is mondta, az orosz olyan tempóval érkezett belül, amivel teljesen a normálistól eltérő módon, keresztben, kifelé kezdett sodródni ott, ahol már mindenki befelé húzza az autóját.

http://i.imgur.com/pJGqwbf.jpg

Érdemes megnézni ezeket a fotókat az ütközésről.Vettel csak úgy kerülhette volna el az ütközést,ha beletapos a fékbe,de lehet,hogy Kvyat akkor is belerongyol Kimibe.

HappyBobby
#11 HappyBobby 2016. április 17. 15:51  
qwerm:
tavaly ausztráliában is raikkonennek kellett észnél lennie. reméljük, így, h ki is lökte a csapattársat, most már tanult belőle vettel.

Sajnos nincs miért, hiszen mindkétszer jó jött ki belőle.

KIMI AND THE RED POWER
#10 KIMI AND THE RED POWER 2016. április 17. 15:40  

Egyébként visszanézve az esetet, Vettelnek is igazat lehet adni. Ha Vettel 1 méterrel hátrébb van, Kimi és Kvyat összemennek, mivel ahogy Seb is mondta, az orosz olyan tempóval érkezett belül, amivel teljesen a normálistól eltérő módon, keresztben, kifelé kezdett sodródni ott, ahol már mindenki befelé húzza az autóját.

andrea1
#9 andrea1 2016. április 17. 15:35  

Érthető a csalódottsága.
Mindegy is el kell ezt engedni és a következő versenyhétvégére koncentrálni. Eddig jó viszont. ;)

Utoljára módosítva: 2016. április 17. 15:36

iceblaze
#8 iceblaze 2016. április 17. 15:34  
vandr:
Kimi nem igazán sodródott le, egyszerűen eleve egy másik, külsőbb íven vette be a kanyart (vagyis próbálta bevenni) .

Pont a kanyar elején kellett fékeznie, mert túl gyorsan érkezett meg Rosberg mögé és így került ki a külső ívre. Aztán mikor ő elkezdett fordulni Vettel nem tudott Kyvat-tól és ennyi volt.

qwerm
#7 qwerm 2016. április 17. 15:30  

tavaly ausztráliában is raikkonennek kellett észnél lennie. reméljük, így, h ki is lökte a csapattársat, most már tanult belőle vettel.

vandr
#6 vandr 2016. április 17. 15:25  
csaby_massa:
Ha Kimi nem sodródik le akkor Vettel nem bujt volna be. mind1, felesleges bárkit is hibáztatni, tipikus start baleset, csak azért beszélünk róla mert egy csapat pilótái ütköztek.

Kimi nem igazán sodródott le, egyszerűen eleve egy másik, külsőbb íven vette be a kanyart (vagyis próbálta bevenni) .

KIMI AND THE RED POWER
#5 KIMI AND THE RED POWER 2016. április 17. 15:19  
csaby_massa:
Ha Kimi nem sodródik le akkor Vettel nem bujt volna be. mind1, felesleges bárkit is hibáztatni, tipikus start baleset, csak azért beszélünk róla mert egy csapat pilótái ütköztek.

Ez azért gyenge ürügy, hogy Kimi elfékezte. Vettel megijedt Kvyattól és nem figyelt a csapattársára.

KIMI AND THE RED POWER
#4 KIMI AND THE RED POWER 2016. április 17. 15:16  

Raikkonen eddig idén nagyon rendben van, bízom benne hogy ezt folytatni tudja a későbbiekben is. Ez az ő hétvégéje volt csapaton belül, a kvalis teljesítményének pedig ez az új szabály jót tett. Ismét bizonyította, hogy fejben elképesztő erős. Egyedülálló amilyen higgadtsággal képes átmenni a mezőnyön azok után, hogy az első körökben kirántják a talajt a lába alól. Nincs kapkodás, nincs eszetlen manőver, csak profi versenyzés.

vandr
#3 vandr 2016. április 17. 15:14  

Az egész mezőnynek nem volt köze Rosberg tempójához, szóval amúgy sem sikerült volna. Persze egy 2. hely az elérhető volt.

csaby_massa
#2 csaby_massa 2016. április 17. 15:14  
HappyBobby:
Vettel elrotntja, Kimi pedig megfizeti az árát. Ez van. :/

Ha Kimi nem sodródik le akkor Vettel nem bujt volna be. mind1, felesleges bárkit is hibáztatni, tipikus start baleset, csak azért beszélünk róla mert egy csapat pilótái ütköztek.

HappyBobby
#1 HappyBobby 2016. április 17. 15:04  

Vettel elrotntja, Kimi pedig megfizeti az árát. Ez van. :/FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ