Räikkönen: Semmit sem jelent, hogy legyőztem Sebet

írta: M4Sport
2016. július 09. 18:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönen szerint semmi jelentősége annak, hogy az időmérőn legyőzte Sebastian Vettelt. Túl lassúnak tartja a Ferrarit.

A vörösök azt remélték a hétvégétől, hogy szoros csatára kényszeríthetik a Mercedest, azonban többszörösen is csalódniuk kellett. Egyfelől egész hétvégén alig-alig tudtak másodpercen belül kerülni a németekhez, másfelől bebizonyosodott, hogy a Red Bullok is versenyképesebbek náluk Silverstone-ban.

A Scuderia a két csapat négy versenyzője mögött az 5-6. helyen zárta a szombatot. „A hétvége előtt mindig nehéz jósolni arról, mire is számíthatunk. Nem ideális a helyzetünk, de kicsit számítottunk is erre. Nehéz volt. Egyszerűen nincs meg a megfelelő tempónk, a szeles idő nem segített. Ezen a pályán, ilyen körülmények között erre vagyunk képesek, de remélem, hogy holnap könnyebb lesz kicsit, és előrébb léphetünk” – nyilatkozta az 5. rajtkockát megszerző Kimi Räikkönen.

A finn az edzésen kicsúszásokat is bemutatott. Elmondása szerint a beállítások módosítása sem segített bizonyos vezethetőségi problémáikon. „Végső soron nem volt olyan rossz. Az időmérőn volt a legjobb az autóm egész hétvégén, de még így sem volt könnyű. Bizonyos dolgok hátráltattak, és a beállítások segítségével nem tudtunk változtatni ezen. Sok mindent meg lehet változtatni, de ez most bizonyos dolgok miatt nem segített. Hogy a pályán vagy a körülményeken múlt-e inkább? Szerintem inkább a körülmények miatt szenvedtünk.”

Räikkönen azzal vigasztalódhatott, hogy idén harmadik alkalommal legyőzte Sebastian Vettelt. Elmondása szerint azonban ennek nem tulajdonít jelentőséget. „Ez nem jelent semmit. Titeket nagyon érdekelnek a számok, de neki most gondjai voltak, és elég csak egyet hibázni, máris nagy az időkülönbség” – fogalmazott a riportereknek. „Számomra semmit sem jelent, hogy Seb előtt vagyok. Ha elsők és másodikak lennénk, más lenne, de az ötödik és hatodik helyen ettől én nem érzek boldogságot.”

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kimi-sebfan
#4 kimi-sebfan 2016. július 10. 05:57  
KIMI AND THE RED POWER:
Azért mert leszakadt az eső, Kimi interekre váltott, Seb pedig maradt slickeken. Amúgy mögötte volt szinte egész versenyen.

Annyira nem szakadt az az eső,mivel Vettel tudott slickeken is menni!

Utoljára módosítva: 2016. július 10. 06:00

KIMI AND THE RED POWER
#3 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 09. 23:40  
kimi-sebfan:
Az biztos,hogy nem sokat.A győzelemre nincs esély úgyse,a többi meg csak kármentés.Egyébként itt tavaly is legyőzte kvalin Vettelt,Kiminek fekszik jobban ez a pálya.Bár a futamon viszont Vettel 3. lett Kimi meg csak 8.

Azért mert leszakadt az eső, Kimi interekre váltott, Seb pedig maradt slickeken. Amúgy mögötte volt szinte egész versenyen.

andrea1
#2 andrea1 2016. július 09. 22:18  

Titeket nagyon.érdekelnek a számok, de neki most gondjai voltak, elég egyet hibázni és máris nagy az időkülönbség..

:) nagyon korrekt,sportszerű

Utoljára módosítva: 2016. július 09. 22:30

kimi-sebfan
#1 kimi-sebfan 2016. július 09. 20:30  

Az biztos,hogy nem sokat.A győzelemre nincs esély úgyse,a többi meg csak kármentés.Egyébként itt tavaly is legyőzte kvalin Vettelt,Kiminek fekszik jobban ez a pálya.Bár a futamon viszont Vettel 3. lett Kimi meg csak 8.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki