Räikkönen semmit sem változott…

írta: M4Sport
2016. február 19. 15:57
FOTÓ: ©Ferrari

A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen tisztában van azzal, hogy a csapat komoly célokkal vág neki a 2016-os évnek, ő azonban nem akar jóslatokba bocsátkozni az első teszt kezdte előtt. Persze szeretne futamokat nyerni és szívesen harcba szállna a végső győzelemért is…

Miután 2015-ben visszatalált a győztesek útjára, a Ferrari idén méltó kihívója lenne a királykategóriát két éve uraló Mercedesnek. Azt, hogy ebben az évben a címvédő megszorongatása lesz a cél a márka elnöke és a Forma–1-es csapat első embere is kijelentette már; utóbbi épp az SF16-H bemutatóját beszélt a nagyratörő tervekről. Egyelőre Räikkönen is bizakodó, ő azonban még várna a jóslással.

„Új szezon, új autó” – kezdte mondandóját. „Máshogy néz ki, mint az elődje. Mindig izgalmas ott lenni egy új autó születésénél. Sokat várunk ettől a géptől, és egyelőre minden a helyes irányba halad, viszont meg kell várnunk az első pályatesztet. Teljesítenünk kell néhány kört” – tette hozzá, majd saját céljairól is beszélt. „Jól szeretnék teljesíteni, versenyeket akarok nyerni és harcolni a bajnoki címért, de még korai erről beszélni. Még egy kört sem teljesítettünk, szóval várnunk kell, majd meglátjuk, hogyan mennek a tesztetek, de úgy érzem, jól fel fogunk készülni!”

A Ferrari bemutatóján néhány szurkoló (ők voltak a csapat közösségi játékának győztesei) is kérdezhetett a résztvevőktől; egyikük arra volt kíváncsi, vajon visszatér-e Räikkönen 2007-es formája, azaz a gyengébb szezonok után tud-e ismét úgy teljesíteni, mint akkor, amikor elhódította a világbajnoki címet. „Természetesen még mindig ugyanaz a fickó vagyok, csak pár évvel öregebb lettem. A cél az, hogy jól teljesítsek ebben az évben, és erős szezont zárjak. Majd meglátjuk, mi történik” – tette egyértelművé a mezőny egyik legtapasztaltabb pilótája.

Később az is szóba került, hogy a Ferrari szerkezeti átalakítása és Vettel érkezése megváltoztatta-e Räikkönent. „Nem hinném, hogy mindez megváltoztatta volna a hozzáállásomat, vagy a vezetési stílusomat. Viszont megváltoztatta a csapatot magát. Mióta Maurizio vezeti a csapatot a hangulat is megváltozott, Sebastiannal pedig nagyon jó kapcsolatot ápolok” – zárta gondolatát a finn, akire sorsdöntő év vár, szerződése ugyanis 2016 végén jár le.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt