Räikkönen: Távol az ideális naptól

írta: M4Sport
2016. szeptember 30. 10:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönen egyáltalán nem elégedett Ferrarijával, holott jó köridőket értek el Malajziában. De vajon idén is kezükre játszhat-e a nagy meleg?

A két Mercedes után két Ferrari következett a sorban mindkét sepangi edzésen. Bár a különbségek azt mutatják, a címvédő csapat továbbra is fölényben van velük szemben, a Red Bullban pedig vélhetően maradtak még tartalékok, Első ránézésre nem volt ez rossz kezdés az olaszoktól.

Sebastian Vettel legalábbis így látja, igaz, sem versenyképességükről, sem újításaikról nem alkotott konkrét véleményt. „Nem sok mindent tudok mondani. Rendben volt a napunk, teszteltünk pár dolgot, de még alaposabban is ki kell értékelnünk a látottakat, mielőtt bármi mást mondanék” – nyilatkozta a négyszeres bajnok a Sky Sportsnak.

Miután a múlt évben részben a hőség, részben a kíméletes gumikezelés hozta meg a győzelmet Vettelék számára, fölmerült a kérdés, ezúttal is kedvez-e nekik az új sötét aszfalton mért nagy forróság. „Nem is tudom. Általában jól szokott menni a nagy melegben, ma pedig meleg volt. De Malajzia mindig meleg. Próbálunk versenyképesek lenni, és a tempónk nem is tűnt rossznak, nekem legalább is ezt mondták. A hőség általában fekszik nekünk, itt pedig hőség van, ami jó lehet.”

Kimi Räikkönen nem gondolja, hogy nagy előnyt jelentene számukra a hőség. „Őszintén szólva nem tudom, hogy ez olyan nagy különbséget jelent-e. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján talán valóban jobban kedvez nekünk a meleg, de nem gondolnám, hogy ez olyan sokat segítene” – vélekedett a finn.

Vettel mindenesetre töretlenül bízik abban, hogy lesz esélye megismételni 2015-ös sepangi győzelmét – amely akkor is váratlanul jött. A kérdésre, ez a hétvége kínálja-e számukra a legnagyobb esélyt, elmondta: „Remélem, hogy nem ez az utolsó esélyünk. Bízom benne, hogy folyamatosan fejlődni tudunk, és bármi is jön, mi elfogadjuk. A célunk, hogy nyerjünk egy versenyt, vagy akár több versenyt is. Hogy lesz-e esélyünk erre, az csakis rajtunk múlik, hogy ki tudjuk-e hozni a maximumot a csomagunkból és mindent jól csináljunk. Aztán majd kiderül, ez mire elég.”

Räikkönen szerint ahhoz, hogy magas célokat tűzzenek ki, még jócskán fejlődniük kell. 2007 bajnoka délután kicsit sem volt elégedett autója vezethetőségével, jó időre el is tűnt a garázsban, s időmérős körét is mindenkinél később teljesítette. „Ami engem illet, elég kaotikus nap volt ez számomra. Nem sikerült tiszta edzést teljesítenem. Egész nap nem volt valami jó érzés vezetni. Az érzéshez képest meglepő, hogy a köridő nem is volt olyan rossz. Biztos vagyok benne, hogy holnapig sikerül javulnunk, de a mostani messze volt az ideális naptól” – állapította meg.

Oszd meg!

12 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Enveblo
#12 Enveblo 2016. október 01. 00:44  
albutr:
csak ne hogy jövőre a Meki elverje a Ferkát:P

ne aggódj ;)

albutr
#11 albutr 2016. szeptember 30. 21:37  
fagyi:
A McLaren szerintem még jövőre sem fog a dobogóért harcolni, én ilyen szotyola dobogót tudok elképzelni maximum :D De vágom, hogy irónia volt, legalábbis remélem :D

csak ne hogy jövőre a Meki elverje a Ferkát:P

sába
#10 sába 2016. szeptember 30. 15:47  
KIMI AND THE RED POWER:
Ennek ellenére -ahogy mondta is- az idő nem rossz, pláne annak fényében hogy a legjobb időt a 2. gyors körén futotta.

Nem mérvadó az ideje, amikor futotta a többiek már versenyszimen voltak és a pálya jobban fel volt gumizódva mint a többiek gyorskörén. Majd holnap fog elválni valójában a valós tempójuk.

KIMI AND THE RED POWER
#9 KIMI AND THE RED POWER 2016. szeptember 30. 14:55  

Räikkönen laughed to teams error - mechanics forgot a lamp under the pedals.
Kimi’s driving in the Malaysian Formula One race weekend began with Ferrari’s errors, which the Finn could not help but laugh.
Räikkönen drove the third best time in the morning but in the afternoon he sat for a while in the pit. Ferrari announced that in the front end of the car had problems of adjustment. The question of quality defect brought a smile to the lips of Finnish.
- Somehow difficult day, not really nothing worked as it should.
- There were tools or really lamp in the back of the pedals, so it was little difficult when pressing the gas, Räikkönen said to MTV Sport.

KIMI AND THE RED POWER
#8 KIMI AND THE RED POWER 2016. szeptember 30. 14:43  
kayassine:
Időmérőn felesleges feltekerni a motort 30 hely büntetéssel.

Feltekerni? Beindítani :D

kayassine
#7 kayassine 2016. szeptember 30. 13:40  
Schwarzi:
Jaja, irónia :) Bár a bennem élő optimista idióta hisz benne, hogy jövőre dobogóért mehet a harc. Ez az új motor mintha előrelépés lenne, és mivel ez volt az első napja, talán még kicsit vissza is fogták. Az időmérő lesz az igazi próba, főleg Buttonhoz képest.

Időmérőn felesleges feltekerni a motort 30 hely büntetéssel.

Schwarzi
#6 Schwarzi 2016. szeptember 30. 12:24  
fagyi:
A McLaren szerintem még jövőre sem fog a dobogóért harcolni, én ilyen szotyola dobogót tudok elképzelni maximum :D De vágom, hogy irónia volt, legalábbis remélem :D

Jaja, irónia :)
Bár a bennem élő optimista idióta hisz benne, hogy jövőre dobogóért mehet a harc. Ez az új motor mintha előrelépés lenne, és mivel ez volt az első napja, talán még kicsit vissza is fogták. Az időmérő lesz az igazi próba, főleg Buttonhoz képest.

KIMI AND THE RED POWER
#5 KIMI AND THE RED POWER 2016. szeptember 30. 12:02  
andrea1:
Ez a nap tényleg nem volt tiszta, szóval remélem holnap már tiszta lesz Kiminek.

Ennek ellenére -ahogy mondta is- az idő nem rossz, pláne annak fényében hogy a legjobb időt a 2. gyors körén futotta.

fagyi
#4 fagyi 2016. szeptember 30. 11:53  
Schwarzi:
Szerencséjük, hogy Alonso hátulról indul, így van esélyük a dobogóra :)

A McLaren szerintem még jövőre sem fog a dobogóért harcolni, én ilyen szotyola dobogót tudok elképzelni maximum :D

De vágom, hogy irónia volt, legalábbis remélem :D

Zasalamel
#3 Zasalamel 2016. szeptember 30. 11:38  

Ez a meleg főként kimi kezére játszhat, remélem lesz meglepi és nyer a ferrari :D

andrea1
#2 andrea1 2016. szeptember 30. 11:17  

Ez a nap tényleg nem volt tiszta, szóval remélem holnap már tiszta lesz Kiminek.

Schwarzi
#1 Schwarzi 2016. szeptember 30. 10:56  

Szerencséjük, hogy Alonso hátulról indul, így van esélyük a dobogóra :)FORMA-1 HÍREK

Austin

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

552016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta