Räikkönen: Tíz éve ugyanaz a történet…

írta: M4Sport
2016. július 28. 20:06
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem változtatta meg Max Verstappen megmozdulásáról alkotott véleményét Kimi Räikkönen, de aggasztóbbnak tartja az FIA szabályalkalmazásának következetlenségét.

Alaposan felbőszítette Kimi Räikkönent a Red Bull tehetségének múlt hétvégi versenyen bemutatott irányváltoztatós védekezési módszere. A finn a futam után is kifakadt amiatt, hogy az FIA még csak vizsgálatra sem méltatta az eseteket, ám elsősorban már akkor sem Max Verstappenre haragudott, sokkal inkább a büntetési rendszerre.

A versenyzők pénteki megbeszélésén az egyik központi téma lesz a féktávokon történő irányváltás is, 2007 bajnoka azonban minden tapasztalatát latba vetve nem tudja, mit várjon ettől. „A Forma–1-ben mindig sok a beszéd. Ezek fele csak pletyka, a többi valami más. Ha ott lennétek ezeken a megbeszéléseken – szólította meg az újságírókat –, láthatnátok, hogy az elmúlt tíz évben mindig ugyanarról szólnak. Többségükben a kék zászlókról és a pálya határairól és hasonló dolgokról. Most csak egy újabb ilyen jön. Az ember ezt hallgatva sokszor azt hiszi, ha hallgatnának arra, amit mondunk, talán lenne esély megoldani dolgokat. De nem mi alkotjuk a szabályokat. Elmondjuk a saját véleményünket, aztán majd meglátjuk, mi történik. Az biztos, hogy lesznek erről viták, de hogy mi lesz, az majd kiderül.”

Räikkönen ismét szót emelt a szabályalkalmazás következetlenségei ellen. „Ahogy most döntenek, az teljesen más, mint ahogy egy másik versenyen döntenek, mivel mások a bírák is, és az emberi természet sajátossága, hogy mindenki másképp lát dolgokat. Az eset kapcsán nem változott a véleményem. De úgy történt, ahogy. Nincs ellenemre, de jó lenne, ha mindenkor hasonló döntések születnének. És minden téren, nemcsak a Maxszal és velem történtek kapcsán. Ott volt, ami az időmérőn történt a százhét százalékkal, a dupla sárga zászlóval. Nem azért mondom ezt, mert mások büntetése árán szeretnék előrébb lépni a rajtrácson. Csupán azért, mert nem tartom helyesnek, hogy bizonyos dolgokat másképp kezelnek, elvégre ezért vannak a szabályok” – mutatott rá a hasonló kérdésekről ritkán beszélő „Jégember”.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary