Räikkönen tudja, mi kell most a Ferrarinak

írta: M4Sport
2016. július 21. 19:15
FOTÓ: ©Ferrari

A türelemre van most a legnagyobb szüksége a Ferrarinak Kimi Räikkönen szerint. A finn úgy látja, a csalódottság és a pánik nem segít rajtuk.

„Magyarországon nem hibázhatunk” – jelentette ki gyengén sikerült silverstone-i futamuk után Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke, utalva arra, hogy ha továbbra is alulteljesítenek, annak komolyabb következményei lehetnek a csapatra nézve. Sergio Marchionne elnök sem könnyíti meg a helyzetüket: már a télen kijelentette, csakis a győzelmet tartja elfogadhatónak a vörösök részéről Ausztráliában – ehhez képest azóta is nyeretlen a gárda.

Miközben Olaszországban kisebbfajta pánik lett úrrá a médián a Ferrari helyzete miatt, Kimi Räikkönen figyelmeztetett, valójában épp a türelemre van most a legnagyobb szükségük. „Mindig javulhatunk, és tudjuk, mik a gyengeségeink. Dolgozunk rajtuk, de ez nem megy egyik napról a másikra. Türelemre van szükségünk. Amink most van, az határozottan jobb, mint amink a szezon elején volt, de a többiek is nagyot léptek előre. Még sok futam van hátra, így még fordíthatunk. A végsőkig harcolni fogunk, amíg csak lehetséges. Remélhetőleg sok pontot és dobogós helyezéseket tudunk szerezni” – fogalmazott 2007 bajnoka.

A finn pillanatnyilag jobban áll a bajnokságban, mint Sebastian Vettel – a 3. helyen. Emiatt azonban nem érez elégedettséget. „Harmadik vagyok, de nem ezért vagyunk itt. Futamokat akarunk nyerni, harcolni akarunk a bajnoki címért, de ettől még messze vagyunk. Realistának kell maradnunk, és lassan el kéne kezdenünk futamokat nyerni, legyőzni mindkét Mercedest. Szerencsére harcban állnak egymással, így rabolhatunk tőlük pontokat, és biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan versenyek, amelyen elég erősek leszünk ahhoz, hogy legyőzzük őket. Nyilván mindenki csalódott most, kicsit szenvedünk, mert nem nyerünk, de a csalódottság nem segít” – mutatott rá a finn.

A Ferrari korábbi versenyzője, az 1990-es ével elején nehezebb időket is megélő Gerhard Berger egyetért Räikkönennel. „A Ferrarinak időre van szüksége. A múlt évük jobban alakult, mint várták, emiatt magasabbak lettek az elvárások. Mindenki a visszatérésüket várta, de ehelyett valójában még nagyobb is lett a hátrányuk” – fogalmazott az osztrák.„Hagyják nyugodtan dolgozni a Ferrarit, Maurizio Arrivabenének és a fiainak több idő kell. Valószínűleg 2017-ben már képesek lesznek a Mercedesszel egy szintre kerülni. De nem a következő három-négy versenyen fog ez bekövetkezni. Minél közelebb kerülsz a csúcshoz, annál nehezebb lesz a mászás.”

Räikkönent a Ross Brawnnal kapcsolatos pletykákról is kérdezték csütörtökön. „Erről semmit sem tudok. De még ha nem is megy most olyan jól, csodálatos csapatunk van” – jelentette ki.

Végül pedig magyarországi esélyeikről is beszélt. „Meggyőződésem, hogy jobbak leszünk, mint Silverstone-ban, de hogy ez a győzelemre elég lesz-e, azt nem tudom. Az egyes autók versenyképessége pályáról pályára változik, de sok múlik az időjárási körülményeken is. A pénteki edzések után okosabbak leszünk. A silverstone-i teszten sikerült megoldást találnunk pár problémára. Az autónk azon a két napon gyorsabb volt, mint előtte a versenyhétvégén, ami azt mutatja, hogy jól dolgoztunk. Tudom, hogy utólag már mindig könnyű mondani ezt, de Silverstone-ban versenyképesebbnek kellett volna lennünk” – nyilatkozta.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

fist1
#2 fist1 2016. július 22. 00:09  

Lassan ott tart a Ferrari, ahol 2009-ben. De az lehet még csak jövőre jön el. Az élre mindenesetre nem őket tippelném 2017-re, RB és Merci a legesélyesebb. De a RB ezúttal jobban, Newey alaposan ki fogja élni magát az új aero-szabályokkal. Motorban meg már most sem annyira jelentős a különbség, jövő évtől pedig szabad a fejlesztése.

Thibczy
#1 Thibczy 2016. július 21. 23:34  

„Meggyőződésem, hogy jobbak leszünk, mint Silverstone-ban". Annál nem lesz nehéz.

Utoljára módosítva: 2016. július 21. 23:36

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

42016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa