Räikkönen túl jó másodhegedűs ahhoz, hogy a Ferrari elküldje?

írta: M4Sport
2016. június 23. 14:34
FOTÓ: ©Ferrari

Kimi Räikkönen jól működik második számú versenyzőként a Ferrarinál, véli Alain Prost. A négyszeres világbajnok szerint épp ezért lenne kockázatos nem hosszabbítani vele.

Ha Kimi Räikkönen sorsáról van szó, évek óta ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlanak az események: a szezon első felében hosszas találgatás indul arról, érdemes-e megtartani a szebb napokat is látott veterán bajnokot, pletyka szintjén számos versenyzőt beültetnek esetlegesen megüresedő ülésébe – aztán pedig megszületik a döntés. Ami a finn szempontjából eddig rendre pozitív végkifejletű volt.

De vajon az lesz-e 2016-ban is?

A Ferrari vezetősége az elmúlt időszakban többször is jelezte, legalábbis nyitott a közös folytatásra, egyes olasz források szerint pedig minden valószínűség szerint kap is új szerződést 2007 világbajnoka. Csakhogy a Pirelli-gumikra rendkívül érzékeny versenyző továbbra is hullámzó teljesítményt nyújt, a közelmúltban pedig elkövetett egy-két hibát (Monacóban kicsúszott, Azerbajdzsánban egy záróvonal átlépése miatt büntették), ami még mindig bizonytalanságban tartja őt.

Maurizio Arrivabene csapatfőnök legutóbb Bakuban dicsérte a „Jégembert”, mondván, kiváló csapatemberként engedte el a más taktikán lévő, végül másodikként célba érkező Sebastian Vettelt a verseny hajrájában. Alain Prost szerint a Ferrarinak pedig ennyi épp elegendő lehet a hosszabbításhoz, Vettel személyében ugyanis szerinte van egy kiváló első számú versenyzőjük.

„Mindenki láthatja a negatívumokat és pozitívumokat is. A pozitívum az ő szempontjából az, hogy jó kapcsolatot ápol Vettellel. Vannak első és második számú versenyzők – nem papíron, csak gyakorlatban. Ez a hangulatnak mindenképp jót tesz. Nem hibáztatom és kritizálom a csapatot – biztosra veszem, hogy jó döntést fognak hozni” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok az FIA többnapos torinói konferenciáján.

Prost úgy véli, Räikkönennél gyorsabb versenyzőt könnyen találhatna magának a Scuderia, ám a fenti érvek miatt abban nem biztos, hogy ez előrelépést jelentene számukra. „A piacon jelenleg van egy-két versenyző, akikkel egészen jól járna a Ferrari, talán gyorsabbak is lennének. De nem tudhatjuk. Azt mindenképp figyelembe kell venni, hogy a Ferrarinál nagy nyomás nehezedik az emberre. Van, hogy egyes versenyzők jól teljesítenek az átlagos csapatoknál, aztán elmennek egy élcsapathoz, és már nem hozzák ugyanazt a formát” – mutatott rá a francia.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#5 albutr 2016. június 23. 20:19  

na az lenne durva.

Enveblo
#4 Enveblo 2016. június 23. 19:20  
astronaut:
lol ez komoly? nem barátom, nem így megy :D soha nem a csapat tesz első számúvá valakit, hanem a versenyző tesz olyat ami által első számúvá válik és utána áll be mögé a csapat ha okuk van rá. bővebben ha érdekel a valóság a szemüveged mögött az, hogy Raikkönen soha nem volt egy marha nagy szám. volt benne tehetség fiatalon de csak tehetségből ilyen hozzáállással annyi is terem mint neki. persze ez is több mint ami másoknak jutott . mikor anno kirúgta a Ferrari ott rontotta el azzal, hogy elment hülyét csinálni magából a rallyba és közben elszálltak felette a legjobb évei. ma pedig mezőny legidősebbje már. fiatalon lehet még tudna kezdeni valamit Sebbel , de ilyen trottyosként, ezzel a teljesítménnyel amit nyújt ne lepődj már meg hogy nem mögötte van a csapat mert bármekkora trógerek is azé nem hülyék ülnek a ferrárinál

milyen a hozzáállás?úgy látom neked insider infóid vannak

am meg inkább rally, mint beMassásodni a semmibe

astronaut
#3 astronaut 2016. június 23. 18:00  
qwerm:
pontosan. ha meg rá építenének, jól működne egyes számúként. így megy ez...

lol ez komoly? nem barátom, nem így megy :D

soha nem a csapat tesz első számúvá valakit, hanem a versenyző tesz olyat ami által első számúvá válik és utána áll be mögé a csapat ha okuk van rá.

bővebben ha érdekel a valóság a szemüveged mögött az, hogy Raikkönen soha nem volt egy marha nagy szám. volt benne tehetség fiatalon de csak tehetségből ilyen hozzáállással annyi is terem mint neki. persze ez is több mint ami másoknak jutott . mikor anno kirúgta a Ferrari ott rontotta el azzal, hogy elment hülyét csinálni magából a rallyba és közben elszálltak felette a legjobb évei. ma pedig mezőny legidősebbje már. fiatalon lehet még tudna kezdeni valamit Sebbel , de ilyen trottyosként, ezzel a teljesítménnyel amit nyújt ne lepődj már meg hogy nem mögötte van a csapat mert bármekkora trógerek is azé nem hülyék ülnek a ferrárinál

f1m12
#2 f1m12 2016. június 23. 16:10  

valamiben egyet értek Prosttal. vannak Kiminél gyorsabbak, szerintem, de vajon megéri-e?
és ha van jobb Kimitől, akkor miért rá építenének már??????

qwerm
#1 qwerm 2016. június 23. 15:22  

pontosan. ha meg rá építenének, jól működne egyes számúként. így megy ez...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”