Räikkönen úgy érzi, nyerhetett is volna

írta: M4Sport
2016. április 16. 11:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem sikerült megszereznie Kimi Räikkönennek a hét év óta első pole pozícióját. A finn versenyző csalódott a Q3-ban elkövetett hibája miatt.

Több volt ennél a Ferrariban szombaton Kínában, és ezt a „Jégember” is nagyon jól tudja. Az időmérő edzés utolsó szakasza remekül indult a Ferrari számára: Kimi Räikkönen a későbbi győztes Nico Rosberg elé ugrott az eredményjelzőn, s úgy tűnt, ezúttal erőből legyőzheti az egyetlen állva maradt Mercedest.

A 2008-as Francia Nagydíj, egészen pontosan 7 év 9 hónap és 26 nap óta ez lehetett volna az első alkalom, hogy a finn az első rajtkockából vág neki egy F1-es versenynek – de végül nem így lett. És emiatt igencsak bosszús is volt.

„Kicsit csalódott vagyok, mert elkövettem egy hibát, ami a könnyedén megszerezhető második helyembe került. És az első helyhez is közel voltam. Megpróbáltam, nem sikerült. Így is harmadik vagyok, tehát nem történt katasztrófa, de nyilvánvaló, hogy ennél jóval több volt ebben” – ismerte el 2007 világbajnoka.

Hogy megszerezhette volna-e a pole-t, Räikkönen nem tudja biztosan, arról viszont meg van győződve, hogy ezúttal harcba szállhatott volna érte. „Nem tudom, de legalábbis nagyon közel lehettem volna. Mindenesetre megpróbáltam” – fogalmazott. „Már az előző körben is elég mélyen mentem bele abba a kanyarba. Az utolsó próbálkozásnál kis hátrányban voltam, aztán hibáztam a hajtűben, és sok időt veszítettem, amiért nagy kár.”

Rosberg mindeközben nemcsak a rajtrácson, talán a stratégia terén is előnybe került a Ferrarival szemben. Míg ő a valamivel tartósabbnak vélt lágy gumikkal rajtolhat, Räikkönenéknek a szuperlágyon kell startolniuk. „Nehéz megmondani, ez mekkora különbséget jelent. Mindent megteszünk, aztán meglátjuk, mit hoz a holnap” – hárította el a jósolgatást a Ferrari veteránja, aki egyébként idén először győzte le kvalifikáción Sebastian Vettelt.

Oszd meg!

15 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Wolverine
#15 Wolverine 2016. április 16. 23:37  
KIMI AND THE RED POWER:
Nem tudod kiszámolni, mert azt adják vissza amelyiket akarják. Egyébként 1. edzés 40. perce után 1 szett, az edzés végén 1 szett, aztán a 2. és 3. edzés után is 2-2 szett. Ezen felül a Q3-ra meg kell tartani legalább 1-et a leglágyabból, illetve a 2 keményebb keverékből 1-1 szettet a versenyre.

Köszi. Most tényleg nem lehet kiszámolni mert ugye kimaradt a 3. edzés, de egyébként ki lehet, mivel tudjuk hány gumit használtak el. És nyilván a használtat adják vissza.

KIMI AND THE RED POWER
#14 KIMI AND THE RED POWER 2016. április 16. 20:27  
Wolverine:
Nem tudja valaki hogy is van az a szabály hogy bizonyos mennyiségű gumit vissza kell adni az edzések után? Azt próbálom kiszámolni kinek milyen gumija maradt.

Nem tudod kiszámolni, mert azt adják vissza amelyiket akarják. Egyébként 1. edzés 40. perce után 1 szett, az edzés végén 1 szett, aztán a 2. és 3. edzés után is 2-2 szett. Ezen felül a Q3-ra meg kell tartani legalább 1-et a leglágyabból, illetve a 2 keményebb keverékből 1-1 szettet a versenyre.

Utoljára módosítva: 2016. április 16. 20:31

Zasalamel
#13 Zasalamel 2016. április 16. 18:37  

Rajtnál meg kell fogni Riccit minél hamarabb, majd Rosbi mögött tartani a tempót, annyi előnyben lehetnek h elévágásos taktikával kényszeríthetik Rosbiékat a taktikaváltásra és a két ferraris közül valamelyikük nyerhet.

Én Kimit húznám mert most edzések alapján ő tűnik gyorsabbnak vettelnél.

guide
#12 guide 2016. április 16. 16:31  
DUdi:
A verseny holnap lesz. Szóval nem kellene ennyire temetni sem a versenyzőket, sem a csapatot. Ahhoz, hogy a hátrányukat le tudják dolgozni kockáztatniuk kellett (de szerintem ezzel Te is tisztában vagy csak lehet bedőltél a vezetők hangzatos szavainak) . Ebből a szempontból (szinte természetes módon) vannak hibák. De legalább nem a langyos vízben úszkálnak. A motor (turbó) hibájának kijavítását pl. már a szovjet versenyre pletykálják. (Gianlu D’Alessandro @Gianludale27 La Gazzetta dello Sport reports that Ferrari will bring some upgrades in Russia, especially related to the engine) Szóval fel a fejjel. Inkább most legyenek ilyen jellegű hibák most, mint a későbbiekben sorsdöntő helyzetekben.

Kösz a biztatást,hajlamos vagyok a csüggedésre!
Nagyon várom már azokat a sorsdöntő helyzeteket,ahol nem lesznek hibák.:))

Wolverine
#11 Wolverine 2016. április 16. 16:30  

Nem tudja valaki hogy is van az a szabály hogy bizonyos mennyiségű gumit vissza kell adni az edzések után? Azt próbálom kiszámolni kinek milyen gumija maradt.

DUdi
#10 DUdi 2016. április 16. 16:25  
guide:
Azt hiszem akkor járunk a legjobban,ha alaposan leszállítjuk az elvárásainkat.:) A tavalyi győzelmek váratlanok voltak,az idén titkon mindenki bízott valami nagy dobásban.Ha az eszünk azt is mondta,hogy hatalmas a merci előnye,a szívünk mást súgott. Ez a csapat most egy kicsit össze van zavarodva.Mindenki kapkod,erőlködik.Győzni akarnak és túl sokat kockáztatnak.Nem tudtuk kihasználni Hamilton szerencsétlenségeit,pedig ennek vége szakad,ilyenre már nem lehet számítani.Ez van.Egyszer majdcsak történik valami jó is!:D

A verseny holnap lesz. Szóval nem kellene ennyire temetni sem a versenyzőket, sem a csapatot. Ahhoz, hogy a hátrányukat le tudják dolgozni kockáztatniuk kellett (de szerintem ezzel Te is tisztában vagy csak lehet bedőltél a vezetők hangzatos szavainak) . Ebből a szempontból (szinte természetes módon) vannak hibák. De legalább nem a langyos vízben úszkálnak. A motor (turbó) hibájának kijavítását pl. már a szovjet versenyre pletykálják.
(Gianlu D’Alessandro @Gianludale27
La Gazzetta dello Sport reports that Ferrari will bring some upgrades in Russia, especially related to the engine)

Szóval fel a fejjel. Inkább most legyenek ilyen jellegű hibák most, mint a későbbiekben sorsdöntő helyzetekben.

Utoljára módosítva: 2016. április 16. 16:27

guide
#9 guide 2016. április 16. 16:09  
f1m12:
talált süllyedt

Azt hiszem akkor járunk a legjobban,ha alaposan leszállítjuk az elvárásainkat.:)

A tavalyi győzelmek váratlanok voltak,az idén titkon mindenki bízott valami nagy dobásban.Ha az eszünk azt is mondta,hogy hatalmas a merci előnye,a szívünk mást súgott.
Ez a csapat most egy kicsit össze van zavarodva.Mindenki kapkod,erőlködik.Győzni akarnak és túl sokat kockáztatnak.Nem tudtuk kihasználni Hamilton szerencsétlenségeit,pedig ennek vége szakad,ilyenre már nem lehet számítani.Ez van.Egyszer majdcsak történik valami jó is!:D

KIMI AND THE RED POWER
#8 KIMI AND THE RED POWER 2016. április 16. 14:49  
Rikii:
Nehogymar ezt is a balszerencsere fogjuk. Amikor kell akkor sosem tudja odatenni magat.

Nem tudom a te szótáradban mit jelent az, hogy odatenni magát, de a mai teljesítményére mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy nem próbált volna meg mindent, hogy a technikai hátrányt ellensúlyozza.

Rikii
#7 Rikii 2016. április 16. 14:37  

Nehogymar ezt is a balszerencsere fogjuk. Amikor kell akkor sosem tudja odatenni magat.

f1m12
#6 f1m12 2016. április 16. 13:09  
guide:
Mondjuk az idén eddig nem sok örömem volt a forma1-ben.Neked sem?:D

talált süllyedt

guide
#5 guide 2016. április 16. 12:38  
f1m12:
haragszom most kimire, mert k***va jól ment, de amikor kellett, hibázott. lehet, h akkor sincs meg Rózsi, de akkor nem merülnek fel azok a kérdések, m most: m lett volna ha..... Vettelre is kváraharagszom, mert nem elég, h szarul ment, de még el is rontotta.

Mondjuk az idén eddig nem sok örömem volt a forma1-ben.Neked sem?:D

f1m12
#4 f1m12 2016. április 16. 12:24  

haragszom most kimire, mert k***va jól ment, de amikor kellett, hibázott. lehet, h akkor sincs meg Rózsi, de akkor nem merülnek fel azok a kérdések, m most: m lett volna ha.....
Vettelre is kváraharagszom, mert nem elég, h szarul ment, de még el is rontotta.

Utoljára módosítva: 2016. április 16. 12:25

ernike
#3 ernike 2016. április 16. 12:08  

Bosszantó, a 2. szektor végén 0,05 másodpercre volt Rosberg idejétől, és még így is azzal a hibával ahol 3-4 tizedet lazán eldobott 35,977-et ment.

Utoljára módosítva: 2016. április 16. 12:11

trialboj
#2 trialboj 2016. április 16. 12:04  

Kár hogy nem jött össze, habár én nem úgy láttam hogy komoly esélye lett volna a pole-ra. Viszont azért örülök is, mert reálisan nézve nincs komoly esélyük vb-ért menni, és akkor meg ne pont Rózit szívassák, akinek minden pszichikai támogatás jól jön, hogy idén év végig kitartson az önbizalma.

Nem zavarna ha lenne kis kavarodás a futamon, csak a végén Rózi legyen a befutó, muszáj életben tartsa a rajongókban a hitet, hogy idén kiélezett Merci csata lesz a vb-ért.

KIMI AND THE RED POWER
#1 KIMI AND THE RED POWER 2016. április 16. 12:00  

Holnap hiba nélkül kell menni, mert ezen a hétvégén ő a Ferrari húzóembere.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt, Japán

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

32016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze