Räikkönen újra dobogón – de többre vágyik

írta: M4Sport
2016. május 01. 21:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönen Oroszországban megszerezte idei második dobogós helyezését. A hétvége alakulása után a finn elégedett az eredménnyel – összességében mégsem az.

2007 bajnoka jó ütemben kapta el a rajtot, s az első körben már a második helyen haladt. Aztán a biztonsági autós fázis után lendületet vesztett, s ezzel ismét Valtteri Bottas mögé került. Csatázott honfitársával, majd Lewis Hamiltonnal, ám előbbit végül csak a boxban tudta megelőzni, míg utóbbinak annak műszaki problémái ellenére is bottal üthette a nyomát.

Kimi Räikkönen mindezek után felemás érzésekkel beszélt versenyéről. „A rajt itt nagyon fontos, mert hosszú út vezet az első kanyarhoz. Nagyon jó rajtom volt – nos, nem nagyon jó, de volt olyan jó, mint az előttem lévőké. Megvolt a szélárnyékom, ezért megelőztem Valtterit. Aztán jött a biztonsági autó, és ugyanaz történt, ami tavaly: a Williams szélárnyékot fogott a hosszú egyenesben, majd megelőzött. Semmit sem tehettem.”

„Ezt követően jó köridőket autóztam, tudtam követni őt, és amikor megpróbáltam előzni az első kanyarban, kicsit bizonytalan voltam. Tempót veszítettem a következő kanyarokban, elkövettem egy kis hibát, és Lewis már mellettem is volt. Próbáltam tartani, de már ott volt, így elengedtem. Az egyetlen esélyem az volt, hogy követem őket, és egy kicsit hosszabb etapot futok, hogy aztán jobban odalépjek, ha tiszta lesz előttem az út.”

„Sikerült elkapnunk a Williamst. Az autó egész jól viselkedett, de kicsit spórolnom kellett az üzemanyaggal, ami korlátozta a tempómat. Ennek ellenére ez egy jó verseny volt. Nyilván előrébb akarunk kerülni a két autónkkal – ilyen szempontból nem volt ideális. Egész hétvégén küszködtem kicsit, így a harmadik hely jó. A versenyen jó volt az autóm, olyan, amilyennek szeretem, de az edzéseken és az időmérőn szenvedtem vele. Szóval rendben vagyunk, de még ez sem az, mire vágyunk.”

Az ugyanis a Mercedes legyőzése lenne, ami viszont eddig idén még nem jött össze a Ferrarinak. Räikkönen a nap végén elismerte, még mindig túl lassúak az ellenfélhez képest. „Nem könnyű megállapítani, mire lenne szükségünk, de biztos vagyok benne, hogy több apró dologban javulhatunk, és lesznek még újításaink. De a Mercedes nagyon gyors volt az elmúlt években, és idén is az. Nem hiszem, hogy idén eddig bármikor is sikeresen összeraktunk volna egy tiszta hétvégét, és ez sem segített. De nem várhatod el, hogy csak úgy legyőzz egy ilyen csapatot. Nem s ikerült mindkét autónkkal olyan helyen célba érni, amit megérdemelnénk. Ez csalódás, de biztosra veszem, hogy odaérünk” – összegezte helyzetüket a „Jégember”.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

andrea1
#4 andrea1 2016. május 02. 08:05  

A versenyen jó volt az autóm, olyan, amilyennek szeretem, de az edzéseken és az időmérőn szenvedtem vele. - Pontosan látszott, lekövethető volt sajnos mind pénteken és szombaton, hol sikerült összerakni egy kört, hol egy körbe futott két zöld szektort majd egy fehéret stb és ezt sorra eljátszotta. Nehéz, szenvedős volt a hétvége sajnos...szerintem ez verseny után is látszott, még azt is mondhatnám örült ennek a 3. helynek vagy talán azért mert befejeződött a hétvége :D. Én is csak azt tudom írni, hogy remélem nem a tavalyi szindróma kezdi felütni a fejét, hanem a pálya nem feküdt. A következő versenyre kell koncentrálni.;)

qwerm
#3 qwerm 2016. május 02. 07:50  

hamiltonnak milyen műszaki gondja volt?

Bogyi007
#2 Bogyi007 2016. május 01. 23:28  

Most újranézve a futam elejét annyiban adom esetleg azt hogy lehetett volna a Ferrari második is ha nincs Kvyat ökörsége s ezzel a Safety Car bejövetele.
Ugyanis akkor szerintem Bottas nem tudott volna visszatámadni s Lewisnak is kellett volna még egy Mercedes motoros (Williams - Massa) verdát is támadnia és persze még Vettel is ott lett volna a képletben...

KIMI AND THE RED POWER
#1 KIMI AND THE RED POWER 2016. május 01. 23:23  

Remélem a barcelonai teljesítmény Kínára hajaz majd, semmint erre. Különösen nehéz pálya ez számára, és remélem nem a tavalyi szerencsétlenkedés kezdődik újra ahogy megjöttek a fejlesztések, hanem csak egyedi eset volt, mert ezidáig egész jól teljesített idén. Tavalyhoz képest mindenképp jobban.

Utoljára módosítva: 2016. május 01. 23:23

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

22016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!