Räikkönent nem érdekli a harmadik hely

írta: M4Sport
2016. október 06. 09:16
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönen ezúttal sem hazudtolta meg önmagát. 2007 bajnoka a Japán Nagydíj sajtótájékoztatóján kijelentette, nem izgatja különösebben, harmadikként vagy negyedikként zárja a pontversenyt, hiszen neki és a Ferrarinak is csak egy célja van: győzni akarnak.

A finn formája sokat javult a 2014-es és a 2015-ös évhez képest, a hibridéra első szezonjaiban ugyanis rendre kikapott csapattársaitól (először Fernando Alonso, majd Sebastian Vettel hagyta le a bajnokságban), idén viszont stabilan teljesít, és öt futammal a bajnoki finálé előtt a márkatárs előtt tanyázik. Sőt, még az összetett pontverseny harmadik helyének megszerzésére is van esélye.

Más kérdés persze, hogy őt ez nem hatja meg különösebben. „Nehéz lenne elégedettnek lenni a jelenlegi helyzettel, mert egyértelmű, hogy előrébb szeretnénk kerülni és a mezőny elején szeretnénk harcolni” – kezdte, amikor a csapattárssal vívott küzdelemről és a dobogós esélyről kérdezték. „Most azonban azzal kell boldogulnunk, amink van. A legjobbat próbáljuk nyújtani, de nem tartunk még ott, ahol szeretnénk. Dolgoznunk kell, a maximumot kell hozni, és akkor előreléphetünk” – folytatta.

„Nem jelent komoly különbséget, ha a csapattárs előtt végzet, vagy megszerzem a harmadik helyet. Azért vagyunk itt, mert nyerni akarunk. Nem a győzelemnél rosszabb eredmények miatt. A ferraris srácok azért dolgoznak, hogy elérjük ezt a célt. A második hely persze jobb, mint a harmadik, de ez sem jelent túl nagy különbséget. Az évem jobb és kiegyensúlyozottabb volt, de mint mondtam, vissza akarunk térni az élre, és azért akarunk küzdeni, hogy legyen esélyünk a győzelemre” – magyarázta.

„Ez a célunk. Viszont, teljesen egyértelmű, hogy a teljesítése sok különböző dologtól függ. Egy kicsit gyorsabbnak kellene lennünk. De nem fogjuk feladni, folyamatosan igyekszünk javítani, ez azonban időt vesz igénybe. Idén jobban teljesítek, mint az előző években, de még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk” – hangsúlyozta ismét, hogy a vörösök szeme előtt csak egy cél lebeg.

A sajtótájékoztatón a 2017-es gumik is szóba kerültek, melyekkel Räikkönen is megtett már néhány kört. A Mercedesszel tesztelő Pascal Wehrlein „nem közölhetett komolyabb részleteket”, a korábbi bajnok azonban megosztott néhány információmorzsát a jelenlévőkkel. „Az elején járunk még. Nincs túl sok összehasonlítási alapunk, kivéve az időeredményeket a korábbi tesztekről és futamokról, a körülmények azonban mások voltak. Nagyobb a tapadás, de még az elején tartunk. Majd jövőre látjuk, milyenek, amikor az igazi autókkal teszteljük őket. A hibridautók elég messze vannak még az újaktól. Gyorsabbak lesznek a gumik, de hogy mennyivel azt még nem tudjuk” – fogalmazott.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt