Rákapcsolnak: Spában egyszerre több versenyző is teszteli a glóriát!

írta: M4Sport
2016. augusztus 25. 11:02
FOTÓ: ©xpbimages.com

Glóriák bevetésen! Az eddigi bizonytalan próbálkozások után magasabb fordulatszámra kapcsolnak a csapatok: a belga hétvégén egyszerre több résztvevő is próbára teszi a fejvédőt.

Bár az istállók legutóbbi ülésükön leszavazták a jövő évi kötelezővé tételét, mindez még nem jelenti azt, hogy az FIA félretette volna a glória fejvédőt. Olyannyira nem, hogy szerdán kiderült, harmadik csapatként Belgiumban a Mercedes is próbára teszi majd azt Nico Rosberggel – majd csütörtökön a Force India is megerősítette, Nico Hülkenberg is pályára viszi a biztonsági eszközt. Sőt, az Auto Motor und Sport információi szerint a Toro Rosso is csatlakozik hozzájuk.

A mostani lesz az első alkalom, hogy egyszerre többen is tesztelik a fejvédőt. Az FIA korábban jelezte, szeretné, ha hamarosan valamennyi csapat fölszerelné autójára azt, hogy mindenki pontosabb képet kapjon hatásairól. A helyszínválasztás sem véletlen. Többen aggályuknak adtak hangot annak kapcsán, hogy a glória fölfelé korlátozza a versenyzők látóterét, ami nemcsak a rajtoknál, de az Eau Rouge-hoz hasonló meredek emelkedőn lévő kanyarok esetében is problémát jelenthet.

A két Nico és a faenzaiak pénteken teljesítenek installációs köröket a glóriával – s a hírek szerint hamarosan a McLaren is beállhat a tesztelők sorába.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Austin

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

552016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta