Ralf Schumacher a balesetéről beszélt

írta: Motorsportal
2003. szeptember 03. 10:30
Autodromo Nazionale di Monza, 17:57: Ralf Schumacher egy utolsó kört szeretett volna tenni az FW25 volánjánál, amikor kétszáz kilométeres óránkénti sebességgel haladva elvesztette uralmát autója felett a Lesmo kanyarban, majd a gumifalnak csapódott. Az orvosok azonnal a szerencsétlenül járt pilóta segítségére igyekeztek, akit biztonsági okokból kórházba szállítottak. Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, Ralf már jól van, és hazaengedték a kórházból.

"Nem vagyok valami fényesen. A kórházban töltött éjszaka még rendben volt, már gyerekként is szenvedtem agyrázkódást, akkor borzalmasan éreztem magam, és most, azt követően, hogy hazajöhettem, érzem, hogy hatalmasat buktam. A fejem egy ideig még fájni fog, de nem lehet okom a panaszra. Örülnöm kell annak, hogy az agyrázkódástól eltekintve más bajom nem esett."

A balesetre azonban még mindig nem emlékszik a 28 esztendős pilóta. "Tudtam, hogy nagyon kemény lesz, és az volt a benyomásom, hogy felborul az autóm. Ezt követően leültem az autóm mellé, és ami az után történt, azt számomra homály fedi. Filmszakadás. A kivizsgálásról, és arról, hogy a testvéremmel Michaellel együtt utaztunk a helikopterrel halvány emlékeim vannak. Ezenkívül semmi másra. Állítólag mindig ugyanazt a kérdést tettem fel, ugyanazt a történetet meséltem el, -legalábbis nekem így mondták- és elnézést, hogy el kel mosolyodnom ezen, de tényleg nem tudok semmit."

Egyelőre nem biztos, hogy az Olasz Nagydíjon rajthoz állhat-e a BMW-Williams versenyzője. "Számomra ezzel véget is értek a tesztek, most néhány nap pihenő következik, ahogyan azt az orvosok elrendelték, aztán majd meglátjuk. Jelenleg semmi nem zárja ki azt, hogy Monzában rajthoz álljak, de nem tervezek ennyire előre. Most az a legfontosabb, hogy újra jól érezzem magam, és fitt legyek, a többi pedig majd magától adódik."


Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.21. 20:23

Amerikai Nagydíj – második szabadedzés

Beszámoló az eseményről

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak

02016.10.21. 19:33

Gyorsan reagált az FIA a lefulladó autók problémájára

Kifejlesztettek egy automatikus rendszert