Reagált a Ferrari a motorgondjukról szóló baljós hírekre

írta: M4Sport
2016. március 02. 11:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

Cáfolja a Ferrari csapatfőnöke, hogy komolyabb problémájuk lenne az új erőforrásukkal. Azt azonban megerősítette, hogy Sebastian Vettel ma új V6-ost kapott.

Már az első teszthét műszaki problémái után felröppentek olyan hírek a Ferrari kapcsán, miszerint bármit is mond a csapat időszaki leállásaik okáról, vélhetően komolyabb gondjaik is vannak a technikával. Miközben Kimi Räikkönen (egyébként váltóhiba miatt) két órára ismét kényszerszünetet tartott kedd délután, olasz és német lapok arról kezdtek el találgatni, hogy a 2016-ra jelentős mértékben átalakított erőforrás jelenti a Scuderia legnagyobb gyengéjét – amit partnercsapatuk, a Haas fennakadásai is erősítenek.

E pletykák már a csapatfőnökhöz, Maurizio Arrivabenéhez is eljutottak, aki azonban Barcelonában határozottan cáfolta, hogy gondjaik lennének. „A Ferrarinak nincsen motorproblémája. Ezt hivatalosan is kijelenthetem” – mondta a Motorsportnak.

Az Auto Motor und Sport arról számolt be, hogy az új elrendezésű V6-ost az erős vibráció miatt eddig nem használhatták teljes erővel, s a probléma megoldására szerdán egy új, módosított hajtóegységet szereltek Sebastian Vettel autójába. A vibráció tényét nem, az új motor érkezését viszont Arrivabene is megerősítette. Egyúttal pedig azt a pletykát is cáfolta, hogy már három motort elfogyasztottak volna a teszteken: elmondása szerint a mostani volt az első cseréjük a két hét alatt. „Ez a motor még nem teljesítette az előírt élettartamát, ezért visszaküldtük Maranellóba, ahol folytatják a tesztelését a próbapadon. Ugyanezt fogjuk tenni a mostani erőforrással is, amit ma Vettel autójába építettünk” – árulta el az olasz.

A Motorsport szerint a Scuderia azért is szeretné, ha a próbapadon derülne ki, mikor jön az első meghibásodás az új motornál, mert a korábbi MGU-K-val, üzemanyagrendszerrel, valamint váltóval kapcsolatos hibák után már nem szeretne egy nap közbeni motorcsere miatt is időt veszteni.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

frontember
#7 frontember 2016. március 02. 17:09  

ha versenyképes a cucc, csak néha megrohad, azt asszem egyszerűbb rendbetenni, mintha lassú a cucc, de végigmegy.

Engem már nem érdekel, talán az utolsó év jön, legyen gyors az a kocsi, app#&@&#csába :D

Timad
#6 Timad 2016. március 02. 15:01  

"It’s true, all of it" :D

HannaLill
#5 HannaLill 2016. március 02. 14:12  

A Ferrarinak nincsen motorproblémája.

Ha lenne akkor is letagadnák .

HannaLill
#4 HannaLill 2016. március 02. 14:11  
Sebees:
Nem egyszerű növelni a teljesítményt és megőrizni a megbízhatóságot. A Mercedes nagyon magasra tette a lécet. Lehet hogy P Attila segítségével űrtechnikát alkalmaznak? :-)

Földönkívüli technikát:) :) :) :

Sebees
#3 Sebees 2016. március 02. 13:02  

Nem egyszerű növelni a teljesítményt és megőrizni a megbízhatóságot. A Mercedes nagyon magasra tette a lécet. Lehet hogy P Attila segítségével űrtechnikát alkalmaznak? :-)

Tasi-r
#2 Tasi-r 2016. március 02. 12:26  

Na mikor a honda gy kiállt cáfolni akkor volt a legnagyobb gond! Mikor leszarják a pletykákat akkor van minden rendben! Szóval Ferrarival vannak bajok... szvsz

Hombre B
#1 Hombre B 2016. március 02. 11:53  

Azért annyira nem rózsás a helyzet, a Haas-nak a turbó feltöltővel van gondja és a Sauber se volt még kint nagyon.

HairHungary