Red Bull: 35 lóerős javulással cél a harmadik hely

írta: M4Sport
2016. március 08. 15:15
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár motorerő tekintetében a csapat továbbra is hátrányban van a közvetlen ellenfelekkel szemben, Helmut Marko úgy érzi, a Red Bull megszerezheti a harmadik helyet a gyártók bajnokságában. A kanadai futamtól egyébként motorszállítójuktól is komoly előrelépést várnak…

2009 és 2014 között a Red Bull rendre ott volt a legjobb három között, tavaly azonban megszakadt a csapat sorozata, hiszen a Mercedes, a Ferrari és a Williams is előkelőbb pozícióban végzett. Idén vissza akarnak térni a legjobbak közé, igaz, tisztában vannak azzal, hogy a TAG Heuer névvel ellátott Renault-motorok még nem tudják felvenni a versenyt a Mercedes és a Ferrari hajtóegységeivel, a szezon közben azonban komolyabb előrelépést várnak a franciáktól.

„Úgy tűnik, a motorfejlesztéssel a helyes irányba haladnak” – mondta a csapat tanácsadója, Helmut Marko a Forma–1 hivatalos honlapjának. „Az élmezőny előnyének csökkentéséhez azonban időre van szükségünk. Az év első felében a Mercedes kettős győzelmeket arathat, ha semmi sem jön közbe nekik. Én úgy látom, őket még mindig a Ferrari követi, mögöttük pedig nagyon szoros csata lehet a Williams, a Force India, a Toro Rosso és a Red Bull között. A szezon felétől javulhat a motorunk teljesítménye, ezért hiszem, hogy megszerezhetjük a harmadik helyet” – tette hozzá.

Miközben a Red Bull a tavalyi nézeteltérések és nyilvános sárdobálások ellenére kitartott a Renault mellett, a testvércsapat, azaz a Toro Rosso váltott: ők 2015-ös Ferrari-motorokat használnak majd, Marko pedig úgy érzi, ezeknek köszönhetően az év első felében gyakran le is előzhetik az első számú alakulatot. „Elképzelhetőnek tartom, hogy az év feléig ott lesznek a Red Bull előtt, hiszen még mindig elég komoly a motorok közötti teljesítménykülönbség. A szezon felétől talán gyengébben teljesítenek majd, hiszen nem fejleszthetik a tavalyi motorokat” – magyarázta.

A csapat első embere, Christian Horner eközben az Auto Motor und Sportnak nyilatkozott a Renault fejlesztéseiről. Elmondta, a sokat emlegetett új erőforrás a Kanadai Nagydíjon debütálhat, és a tervek szerint 35 lóerővel jobb lesz, mint az, amivel nekivágnak a szezonnak. Ez a Red Bull számításai szerint körönként 6 tizedmásodperces javulást jelent (a Renault korábban fél másodpercről beszélt). „Az ugrás akkora lehet, mint amit tavaly a Ferraritól láttunk” – mondta Horner.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HannaLill
#1 HannaLill 2016. március 08. 20:55  A McHondát számításba sem veszi pedig lehet hogy nagyon rosszul teszi :) :) :)

Utoljára módosítva: 2016. március 08. 20:56

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.27. 16:56

Horner: Már csak a trükkös időmérős beállítás terén nagy a Mercedes előnye

Ha Rosberg és Hamilton összeakad, a Red Bull lecsapna a lehetőségre

22016.10.27. 15:56

Titkos adatok láttak napvilágot a 2017-es autókról

Ekkora javulást várnak a csapatok az autóktól és a motoroktól

02016.10.27. 14:57

Schumacher és Vettel nyomdokain Rosberg

Még nem bajnok, de hazájában már díjat kapott