Red Bull: grafikák a fejvédőről

írta: M4Sport
2016. március 19. 06:14
FOTÓ: ©xpbimages.com

Néhány nappal azt követően, hogy a Motorsport technikai elemzője, Giorgio Piola elkészíttette első rajzát a Red Bull fejvédőjéről, a csapat is közzétett néhány grafikát a szélvédős megoldásról, amit a tervek szerint áprilisban – egy bemutató alkalmával – visznek először pályára.

Noha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) többször jelezte, egyelőre a Mercedes által javasolt glóriás megoldást támogatja, a Red Bull is elkészítette saját fejvédő eszközét. Az elképzelésről a múlt hét végén már láthattunk egy fantáziarajzot, most azonban a csapat is közzétette saját grafikáit, melyeken több szögből is megvizsgálhatjuk a szélvédős megoldást.

Christian Horner korábban elmondta, eszközüket elegánsabbnak tartja, mint a Mercedes glóriáját és azt a kezdetleges fejvédőt, amit a Ferrari versenyzői Barcelonában teszteltek (ez is a stuttgartiak elképzelésén alapult). A csapatvezető ezen felül úgy érzi, ez kevésbé zavarja a versenyzőket a kilátásban, mint az eddig látott eszközök.

Hasonló véleményen volt az istálló ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo is, aki a gyárban már beülhetett egy olyan autó volánja mögé, amin helyet kapott a fejvédő egyik mintapéldánya; ő nyilatkozata során úgy fogalmazott, az eszköz mögül „egészen jól ki lehetett látni”. A megoldást egyébként a Williams helyettes csapatvezetője is izgalmasnak tartja.

Csütörtökön az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting is beszélt a Red Bull fejvédőjéről; noha a szélvédős elképzelésben szerinte is van fantázia, azt nem tartja valószínűnek, hogy már 2017-ben bevezetik azt, a glóriát ugyanis több alkalommal tesztelték, fejlesztése pedig „jó úton halad”, az eddigi munkát pedig nem szeretné félresöpörni a kiforratlanabb megoldás miatt.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

VettelFactor
#6 VettelFactor 2016. március 19. 17:11  

De röhögnék, ha a Redbull azt mondaná, hogy ugyan olyan súly korlátozások mellett inkább sajátját veti be. A vicc az, hogy szebb és biztonságosabb is lenne, mint a glória...

Lewisthebest
#5 Lewisthebest 2016. március 19. 09:29  

100000000x inkább ez. Erre még azt is mondanám, hogy jól néz ki + kisebb alkatrészek ellen is véd nem csak a kerék ellen ami kb 50 évente 1x fog leszakadni az autóról. Whiting meg fogja be a pofáját láttuk most az időmérőnél is, hogy mennyire alkalmas arra, hogy bármiben is döntsön. A Red Bull majd kifejleszti felrakja és megmutatja, hogy ennek is nekilehet lőni 400-al egy kereket aztán felrakhatják a többiek is.

cnote76
#4 cnote76 2016. március 19. 08:48  

Szerintem kifejezetten jól néz ki. De az utolsó bekezdés mindent elárul. Aminek van értelme, arra az FIA nemet mond, mint általában...

Tasi-r
#3 Tasi-r 2016. március 19. 06:58  

ez 5x jobb mint a mercié...

NYA.
#2 NYA. 2016. március 19. 06:46  

Olyan verseny motorcsónakos hatást kelt szerintem de ez a megoldás azért jobban néz ki.

daviid
#1 daviid 2016. március 19. 06:40  

Ha kellene választani az FIA megoldása és e között, akkor egyértelműen a Red Bullé viszi nálam prímet. Személy szerint, nekem nagyon tetszik ez a koncepció. és már nagyon várom, hogy élőben milyen hatást kelt,

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso, Ron Dennis

02016.10.28. 11:18

Abu-Dzabiig nem nyugszik meg Hamilton – csapata szerint alaptalanul aggódik

„Ha valamikor életem legjobbját kell nyújtanom, akkor ezen a három versenyen”

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"