Red Bull: Majd holnap…

írta: M4Sport
2016. október 08. 10:37
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem a tervek szerint alakult a Red Bull időmérője, a biztató szabadedzések után ugyanis a bikások kikaptak a Ferraritól. Daniel Ricciardót bosszantja, hogy időt veszített az egyenesekben, Max Verstappen szerint pedig ezúttal a kanyargósabb részeken sem voltak annyira erősek.

A Red Bull pilótái izgatottan várták a Japán Nagydíjat, a pálya ugyanis papíron kedvez az autójuknak. Ezt a szabadedzések is igazolták, melyek után mindketten magabiztosan nyilatkoztak, igaz, elsősorban a versenytempót emelték ki erősségükként. Ennek ellenére a holland és az ausztrál is bízott abban, már az időmérőn elkaphatják a Ferrarit, és ott lehetnek a második sorban.

Bár végül nem előzték le a vörösöket, Verstappen ott lehet a második rajtsorban, a negyedikként végző Sebastian Vettel hátrasorolásával ugyanis már most nyert egy pozíciót. Persze a vereség miatt azért kissé csalódott volt. „Tűrhető volt” – kezdte, amikor arra kérték, vesse össze a Red Bull és a Ferrari tempóját. „Előttük akarunk lenni, de valamiért nem voltunk olyan erősek a lassabb kanyarokban, mint szoktuk. Talán a hőmérséklet miatt, de ezt még ki kell elemezni.”

„Az a lényeg, hogy nem vagyunk annyira messze. Az első szektorban nagyon jók voltunk, a leggyorsabb ottani időtől csak három századdal maradtunk el. Szóval, nem akarok panaszkodni, de azért egy kicsit lehetett volna jobb is” – magyarázta a fiatal holland, aki úgy érzi, a holnapi futam könnyen átalakulhat egy komoly taktikai csatává.

„Jól érzem magam az autóban, és eléggé közel vagyunk, ahogyan azt az időmérőn is láthattuk. Ezen a pályán nem egyszerű előzni, szóval holnap minden a taktikáról szól majd a három legjobb csapat küzdelmében” – jelezte, majd megemlítették, hogy a bikások esélyei akkor lennének igazán jók, ha vasárnapra megérkezne az eső (ilyen körülmények között már 2014-ben is meggyőzően teljesítettek), ám Verstappen nem bízik az égi áldásban. „Egy kicsit eshet, de nem hiszem, hogy a futam alatt…”

A leintést követően Daniel Ricciardo (ő hatodik lett, de az ötödik helyről indulhat majd) sem tűnt túlságosan boldognak. „Mindent megetetem, amit tudtam. Volt néhány problémánk ezen az időmérőn. Egy kicsit bosszantó ez ilyenkor, mikor ennyire közel vannak. Próbálkoztam. Az utolsó körömön javítottam egy kicsit az első szektorban, de az utolsóban már nem voltak tökéletesek a gumik. Kissé bosszantó, hogy nem vagyunk előrébb. Egy pozíciót nyerek Sebastian büntetése miatt, de az első két rajtsort vettük célba” – fogalmazott az előző futam győztese.

Kiemelte, elsősorban az bosszantotta, hogy nem autója nem volt elég gyors az egyenesekben. „Egy kicsit lassú voltam ott… remélhetőleg a versenyt ez nem fogja befolyásolni. Majd meglátjuk. Egy picit bosszantó ez, de a versenyt magabiztosan várom. Nem hiszem, hogy a Mercedes olyan domináns lesz holnap. Még ha meg is szerzik a kettős győzelmet, nem hiszem, hogy utcahossznyi lesz az előnyük. Pórbálunk nyomást gyakorolni rájuk. Mindent megteszünk, amit lehet. Ma a Ferrari is nagyon gyors volt, szóval jó kis hármas csata lehet ez” – zárta gondolatát.

Azt, hogy ma nem volt olyan jó a tempó, a csapatvezető, Christian Horner is elismeri, a futammal kapcsolatban pedig egyelőre ő is bizakodó. „Az első szektorban nagyon jó volt az autónk, mindkét pilóta remekül ment ott, a 130R-ben viszont nem volt elég erőnk. Tudjuk, hogy az ellenfelek kvalifikációs módban mentek, de holnap ez nem áll majd végig a rendelkezésükre, szóval remélhetőleg erősebbek leszünk. A stratégia még nyitott, de egyelőre száraz futamra számítunk. Igyekszünk valami mást csinálni, de ez a többiek taktikájától is függ” – mondta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#1 Jadeite 2016. október 08. 12:54  

Ez elég vérszegény volt, nem bánnám, ha eső lenne, mert ez így nagyon 3-4nek néz ki.

HairHungary