Red Bull: nincs más, marad a Renault?

írta: M4Sport
2016. március 04. 16:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

A jelenlegi állás szerint biztos, hogy nem lesznek alternatív motorok és új gyártó sem érkezik 2017-ben, a Red Bull lehetőségei tehát továbbra is korlátozottak, azaz a csapat a következő szezonban is folytathatja együttműködését a Renault-val – hintette el Christian Horner.

A gyártók már korábban megegyeztek abban, hogy csökkentik az erőforrások árát, így a Nemzetközi Automobil Szövetség lesöpörte az asztalról az alternatív motorokkal kapcsolatos szabályterveket, a felek legutóbbi találkozóján pedig ismét „jelentős előrelépés” történt az ügyben. Ennek ellenére a szabályokat továbbra sem sikerült véglegesíteni; a motorokkal kapcsolatos kérdéseket – az új technikai előírásokhoz hasonlóan – április végéig kell rendezni.

A jelenleginél olcsóbb alternatív erőforrások bevezetésének egyik legnagyobb támogatója a Red Bull volt, a csapatvezető pedig továbbra sem engedte el az elképzelést, sőt szerinte még a sport vezetői sem feledkezhetnek el róla. Ezt akkor jelentette ki, amikor arról kérdezték, mit kellene tennie a szövetségnek, ha a Mercedes és a Ferrari végül megvétózza a motorok árának csökkentését. „Azon a ponton kellene ismét felülvizsgálniuk a független erőforrásokkal kapcsolatos elképzelést” – nyilatkozta az Autosportnak. „Persze, ez nem valószínű, viszont nem elképzelhetetlen” – tette hozzá.

A bikások azért is támogatták a javaslatot, mert 2015-ben a Mercedesszel, a Ferrarival és a Hondával sem tudtak megegyezni, a Renault-val pedig meg akarták szakítani együttműködésüket, az alternatív motorral tehát több választási lehetőségük lett volna. Ám mivel a tervet lesöpörték az asztalról, és új gyártók sem csatlakoznak a kategóriához (korábban szó volt a Volkswagen érkezéséről, akiket egyébként pont a Red Bull-lal hoztak szóba) a csapat továbbra sem válogatgat.

„A lehetőségeink elég korlátozottak, és nyilvánvalóak” – mondta, amikor a 2017-es motorpartnerről kérdezték. „Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Új gyártók nem érkeznek jövőre, hiszen már túl kevés idő lenne számukra” – teszi hozzá a tapasztalt szakember, aki nem aggódik amiatt, hogy csapatának a folytatásban is ügyfélként kell helyt állnia. „A szabályok szerint a gyártóknak a sajátjaikkal megegyező erőforrást kell biztosítaniuk a partnereknek. 2010-ben ügyfélként nyertünk, miközben a Renault-nak még volt gyári csapata. Mi magunk nem akarunk motorgyártóvá válni, nem ez a célunk, így ennek nem lenne értelme” – reagált végül egy másik régóta keringő pletykára.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1 fan
#1 f1 fan 2016. március 04. 22:50  

Úgy vélem hogy a Red Bull most issza annak a levét hogy üdcsi gyártó mivolta ellenére tul komolyan vette magát az F1 ben...ill az sem volt szép amit a Renault val műveltek tavaly.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"