Régi rekorder az újról: Vettelt nem zavarja „trónfosztása”

írta: M4Sport
2016. május 16. 13:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel nem bánja, hogy a minden idők legfiatalabb győztesévé váló Max Verstappen vasárnap átadta a múltnak rekordját.

2008-ban Monzában Sebastian Vettelt ünnepelte úgy a paddock, ahogyan most Max Verstappent. Ahogy most a hollandról, úgy akkor róla is tudták, nagy jövő várhat rá, a gyenge Toro Rossóval aratott esős győzelme pedig legalább annyira váratlan volt, mint a hollandé. Vettel akkor 21 évesen és 73 naposan vált a sportág történetének legfiatalabb győztesévé – ám rekordja 8 évig állt csupán. Ő is ott ünnepelt a dobogón, amikor a 18 éves és 227 napos Verstappen átadta a múltnak.

S hogy mit érzett ennek kapcsán? „Nem igazán számít. A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket” – felelte a díjátadót követő sajtótájékoztatón. „Amikor én lettem a legfiatalabb győztes, nagyon izgatott voltam, de valójában csak a mostani verseny érdekel, amit meg akartam nyerni. Amikor láttam Maxot az élen, reméltem, hogy jön egy karaván, sárga rendszámos autókkal, de sajnos nem az autópályán voltunk… Az talán lelassította volna őt, de nem állt meg, nem ért utol karavánt a kiállás után. Szerintem azt mondta, nem most, nem kérek karavánt…”

Vettel szerint az életkor nem számít, ha egy versenyző tehetséges. „Annyira izgatott voltam az első győzelmemkor, hogy nem számított, húsz vagy huszonöt éve vagyok-e, és szerintem ez felelet is a kérdésre, amit korábban Maxnak tettek fel: nem hinném, hogy a kor számít. Ha elég gyors vagy, itt a helyed, és nem számít, hogy tizennyolc vagy-e. Michael negyvenhárom évesen is versenyzett, ugye? Találkoztam pár hete Stirling Moss-szal. Sajnos ő csak a harmincas éveiig versenyzett, de szerintem versenyezhetett volna még ötven évesen is. Az autókat manapság valamivel könnyebb vezetni, mint amikor én kezdtem, de még így is azt gondolom, semmi sem szól ez ellen. Nem tudom, Kimi most pontosan hány éves, de harmincöt évesen is fitten tarthatod magad, elvezetheted ezeket az autókat. Ha elég gyors vagy, akkor elég fiatal is vagy.”

Ha számít, ha nem, Verstappen életkora így is beszédtéma volt. A sajtótájékoztatón a megkérdezték a hollandot, emlékszik-e két dobogó társa, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen első F1-es győzelmére. Válaszai már önmagában is mulatságosak voltak. „Sebastiané mikor is volt? 2008-ban? Monza. Talán épp gokartoztam. Igen, valahol remekül szórakoztam” – mondta Vettel sikeréről. „És a tiéd?” – kérdezte az első győzelmét a 2003-as Maláj Nagydíjon arató Räikkönentől. „Akkor hat éves voltam, szóval nem emlékszem. Nem tudom” – felelte. Vettel viccesen megjegyezte: „Biztosan vittek haza az óvodából…”

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#7 albutr 2016. május 17. 21:20  

esélyes hogy a vb címet is megdöntse.

Ozzman
#6 Ozzman 2016. május 17. 09:18  
Enveblo:
azonos alakú szó, MR nyelvtudós, mind a kettőt jelenti.

Az eredeti nyilatkozatot olvasva viszont nem csak az a gond, hogy valóban lakókocsiról van szó, hanem totális férefordítás történt.

"I was hoping at some point to see a caravan trailing his car and the yellow number plates, but unfortunately we weren’t on the autobahn so... I thought that this would slow him down but he didn’t stop and pick up a caravan after the pit stop. I guess he was quite smart to say ‘no guys, no caravan yet’."

Azaz Vettel abban reménykedett, hogy egyszercsak meglátja, hogy Verstappen mögé egy lakókocsit akasztottak, már látta maga előtt a sárga rendszámtáblát is, de aztán rájött, hogy sajnos ez nem az autópálya, a boxkiállás után Verstappen nem kapott lakókocsit maga mögé, mert volt annyi esze, hogy azt mondja, "nem srácok, még nem kérek lakókocsit"

Aki látott már TopGear-t annak ez egyből leesik, de közepes angoltudással is érthető szerintem, hogy szó nincs karaváról, ami feltartja Verstappent.

Enveblo
#5 Enveblo 2016. május 16. 23:35  
vacsad:
Pedig de :) Angol nyelvterületen a lakókocsi (caravan) tipikusan az a jármű, ami mindenkit feltart.

azonos alakú szó, MR nyelvtudós, mind a kettőt jelenti.

vacsad
#4 vacsad 2016. május 16. 15:43  
Kepano:
vagy nem ;)

Pedig de :) Angol nyelvterületen a lakókocsi (caravan) tipikusan az a jármű, ami mindenkit feltart.

f1m12
#3 f1m12 2016. május 16. 14:28  

miért is lenne ez olyan fontos, hogy hány évesen nyert először valaki?
amúgy vicces, Vettel nem tudja hány éves Kimi

Kepano
#2 Kepano 2016. május 16. 14:28  
vacsad:
Az a "karaván" lakókocsi lesz....

vagy nem ;)

vacsad
#1 vacsad 2016. május 16. 14:14  

Az a "karaván" lakókocsi lesz....

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt