Rejtélyes betegség gyötörte: minden fékezéskor gyomorfájdalmat érzett

írta: M4Sport
2016. június 17. 08:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hidegrázás, fejfájás, láz és gyomorfájdalom minden fékezésnél – Esteban Gutiérrez rejtélyes betegséggel küzdött Kanadában, és még erre a hétvégére sem vált százszázalékossá.

A Haas versenyzője csak a kanadai hétvége után árulta el, hogy betegséggel küszködött a montreali hétvégén. Esteban Gutiérrez Azerbajdzsánban arról beszélt, hogy magas lázzal és gyomorfájdalmakkal versenyzett a Gilles Villeneuve-versenypályán – s azt sem titkolta, hogy még most sem érzi teljesen egészségesnek magát.

„Nem volt valami jó az elmúlt pár hetem. Remélem, rendben leszek. Csináltattam egy vérvizsgálatot, és mindent rendben találtak. Ez talán csak egy rossz időszak volt a szervezetem szempontjából. Eltérő kontinensek, más-más hőmérséklet – ez elég nehéz. Szerintem a testem is ezt érezte meg. Amikor Montrealba érkeztem, magas lázam volt, egész hétvégén nem voltam valami jól. Eléggé fájt a gyomrom a verseny idején – minden egyes féktávon. Valahányszor fékeztem, arra gondoltam, ajaj. De hetven, pontosabban hatvannyolc körön át kitartottam” – mesélte a mexikói.

Ráadásul a lehető legrosszabb időszakban jött ez a betegeskedés: az F1 mezőnyének nyolcórás időeltolódást kellett leküzdenie, miközben pár nap alatt Kanadából Azerbajdzsánba tette át székhelyét. „Az elmúlt két hétben nem edzhettem. Itt elég meleg van – jobban, mint megszokott –, ezért aztán nem állítom, hogy százszázalékos vagyok, mert csak pénteken derül ki, hogy érzem magam az autóban. Az biztos, hogy már sokkal jobban vagyok, de a teljes gyógyulásomhoz idő kell.”

A mexikói betegsége ellenére Montrealban az időmérő edzésen és a versenyen is legyőzte Romain Grosjeant, ám állapota így is rossz hatással volt teljesítményére. „Természetesen nem túl jó, amikor történik valami a testeddel, és azon agyalsz. Ezen jár az eszed, ami nem segít, de van, hogy nincs választásod – én is ember vagyok, olykor lebetegszem, ezzel együtt kell élni, és a lehető leghamarabb fel kell épülni. Most ezen vagyok” – zárta gondolatát Gutiérrez.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

72016.10.24. 12:32

Fény derült Räikkönen elszúrt kerékcseréjének okára

"A zöld jelzést megkaptam, és ilyenkor persze, hogy elindulok"

52016.10.24. 11:36

Jött, de ki hívta? – Verstappen hatalmas bakival is a „verseny embere” lett

„Tíz másodperccel előtte közölte: »Jövök a boxba!« De akkor már a boxutcában volt!