Rejtvényfejtés 350-es tempónál – „Arra gondoltam: most én vagyok idióta?”

írta: M4Sport
2016. június 20. 09:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

Miközben csapattársa a futam után azt sem tudta, miért kérdezgeti mindenki egy hétköznapi nehézségről, Lewis Hamilton már-már azt hitte, ő bolondult meg a kormánykapcsolgatás közben. Szerinte a rádiós szabály biztonsági kockázatot jelent.

Nico Rosberg nem értette. Közvetlenül bakui győzelme után feltűnően sokat kérdezgették az újságírók arról, mi is volt a gondja a motorbeállítással a futam közepén. Nem érezte akkora problémának, hogy ez legyen a legfontosabb téma a verseny után – már csak azért sem, mert számára ez csak egy volt azon nehézségek közül, melyekkel egy futam során időnként szembesülnek a versenyzők.

„Ez csak rövid ideig tartott. Valamit állítottam a kormányon, és minden megoldódott. Legfeljebb egy körig tartott, és nem is került sok időmbe” – tulajdonított kis jelentőséget az esetnek. Aztán miután sajtósa közölte vele, hogy Lewis Hamilton körökön keresztül tartó szenvedése miatt ez a sok kérdés, már megvilágosodott. „Éreztem az erővesztést, megnéztem a kormányomat. A rádióban csak annyit mondtak, hogy valami nem stimmel a beállítási móddal, de többet nem mondhattak. Kicsit elgondolkodtam, aztán rájöttem, miről lehet szó.”

Miután Lewis Hamilton csütörtökön még jókedvűen hangoztatta, mennyire nem szeret szimulátorozni, és hogy Bakura is mindössze egy nyolckörös felkészülést iktatott közbe, fölvetődött, talán most a virtuális gyakorlás hiánya ütött vissza a bajnoknál – miközben a felkészült Rosbergnek gyerekjáték volt a megoldás. Valójában erről szó sem volt – a csapat is hangsúlyozta, a több gyakorlás sem segített volna a britnek.

Maga Rosberg is úgy nyilatkozott, „nem biztos benne”, hogy korábbi felkészülése bármit is segített neki ebben a konkrét helyzetben, Toto Wolff pedig elárulta, valójában az okozta Hamilton vesztét, hogy eleve más motorbeállítással rajtolt el, mint csapattársa.

A probléma forrását a mérnökök hibája jelentette: a verseny előtt rosszul kalibrálták a kapcsolót, így az egyik motormódban váratlanul korán töltő módba kapcsolt a hibrid rendszer, s emiatt az autók nem tudták maximálisan kihasználni teljesítményüket. Miközben Hamilton a rajttól ugyanabban a módban volt, ő nem tudhatta, mi a probléma, míg Rosberg nem sokkal az erővesztés előtt váltott motormódot, ennek köszönhetően pedig könnyen kitalálta, mi nem stimmel.

Nico Rosberg

„Most én vagyok idióta?!”

A címvédő kicsit sem volt elégedett azzal, hogy egy általa értelmetlennek tartott szabály miatt a mérnökök nem mondhatták meg neki sem azt, min kéne változtatnia, sem azt, mi a konkrét probléma. Szerinte igencsak veszélyes volt a gyors, falakkal szegélyezett pályán a kormányt bámulni és kapcsolgatni hosszú körökön keresztül.

„Ez veszélyes volt. a kör jelentős részében csak a kormányt néztem, végig lent volt a tekintetem az egyenesben, és ők csak annyit mondhattak, hogy valami nem stimmel a kapcsolókkal” – nyilatkozta. „Minden egyes kapcsolót néztem, és csak arra gondoltam: most én vagyok idióta, valamit én szúrtam el? De nem. A rádiós tilalmat azért vezették be, hogy csökkentsék a versenyzőknek adott tanácsokat, de ez nem volt tanács, ez egy technikai probléma volt. Az F1 túlságosan is technikaközpontú lett. A látványosságot az növelte volna, ha teljes erővel mehetek. Akkor jobb versenyt láthattak volna.”

„Nem tudtam, mi a probléma, ezért azt sem tudtam, hogy én csináltam-e bármi olyat, ami miatt a motor nem működött jól. A csapat kapcsolgatott valamit, tehát már az elejétől ezzel mentem. Aztán valamit kikapcsoltam, de semmin sem változtatott, ezért visszakapcsoltam, és az sem változtatott semmin. Végül újra kikapcsoltam, és a motorerő úgy tíz kör után visszatért. De a mérnökök ekkor azt mondták, már csak pár kör van hátra, így letekertem a motort, hogy takarékoskodjak vele.”

Lewis Hamilton

Keresztrejtvényfejtés 350-es tempónál…

Hamilton úgy véli, sokkal előrébb jutott volna a mezőnyben a hiba nélkül. Hogy pontosan mennyi időt bukott a kapcsolgatással, arról azonban ő és a Mercedes is mást mondott. „Egyből egy másodpercet gyorsultam, miután helyreállt” – jelentette ki a versenyző. Paddy Lowe technikai vezető viszont csak pár tizedes veszteségről beszélt.

A szakember ugyancsak bizarrnak találta a kialakult helyzetet. „Mindkét autónknál problémát észleltünk a hibridenergia-felhasználásnál. Sajnos nem jól állítottuk be a konfigurációt a verseny előtt. Ez oda vezetett, hogy az egyenesekben idő előtt tölteni kezdett a rendszer, ami sok időbe került a versenyzőinknek – úgy három-négytized másodpercbe körönként. Ez a probléma csak akkor állt fen, amikor a versenyzőnk egy meghatározott stratégiai módot választott ki a kormányon. A többi módot nem érintette” – magyarázta Lowe.

„Megkaptuk az FIA-tól az engedélyt arra, hogy irányt mutassunk a versenyzőinknek – de nem többet. Tehát ez olyan volt, mintha arra kértük volna őket, fejtsenek meg egy keresztrejtvényt, miközben 350 km/órás tempóval versenyeznek. Gyerekjáték! Lewisnál tizenöt körig tartott, mire a probléma megoldódott. Sok idejébe került, mire újra a maximális tempóval autózhatott.”

Olyan sok idejébe, hogy a hajrában a harmadik helyért csatázó Sergio Pérez és Kimi Räikkönen utolérésére már esélye sem volt. Mire újra maximális teljesítménye volt, már 14 másodperces hátrányban volt, így a brit inkább már nem is erőltette a hajszát.

Oszd meg!

40 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

s60pcc
#40 s60pcc 2016. június 21. 11:13  
kroni1:
Könnyen lehet, hogy van amiben irigy vagyok Hamiltonra, de biztosan nem emiatt.. :) Azt viszont nem rejtem véka alá, nekem soha nem volt szimpatikus, főleg amiatt amit a pályán kívül művel. Sokkal szimpatikusabb pl. a Vettel féle vicceskedős, de még az általam nem igazán jó pilótának tartott Rosberg felől utóbbi időben tapasztalható intelligens hozzáállás is. Amúgy pont ezen gondolkodtam, én sosem láttam Schumit pl. a Backstreet Boyz-al pezsizni, de javitsatok ki ha rosszul emlékszem.. :)

De csak azért mert a BSB nem járt F1 versenyre.
Egyébként Alonsot láttam pózolni Enrique Iglesias-al.... nahát. :D

Utoljára módosítva: 2016. június 21. 11:13

hammertime
#39 hammertime 2016. június 20. 23:15  
sába:
Azt gondolom, hogy a pénteki beszólok mindenkinek,hogy ne legyenek p*ncik ill. mekkora zseni vagyok technikai téren, mert ki tudom választani a 10 legfontosabb tudnivalót, a többire meg sz*rok tipusu nyilatkozatok nélkül talán más aspektusbóé tudnám nézni a hétvégéjét. Így viszont csak a vinnyogása maradt meg a futamából. Ha ehhez hozzáteszem a gumicserét, azt gondolom, hogy baromira nem sajnálom, hogy kínlódott. Nem emlékszem olyanra, hogy valaki a,saját hibájából kockásra fékezi a gumijait, biztonsági okokra hivatkozva kapott volna másikat. Ha annyira veszélyesnek ítélték meg azt a gumit,akkor kapjon másikat, de ennek fejében induljon a boxutcából. Baromira nem éreztem fair lépésnek ezt. Kíváncsi lettem volna, hogy egy manoros csak úgy kaphatott volna-e egy jobb állapotú gumit mindenféle szankció nélkül. Mindenkit agyon büntetnek apró sz*rságok miatt, ő meg a kritikán aluli munkája jutalmául kapott ajándékba egy másik gumit. Kettős mérce, de veszettül.

Pont Ham kapott két nevetséges esetért megrovást, amivel ott lóg a feje fölött egy 10 rajthelyes bünti. Az már csak bónusz, hogy alkatrészekkel is sokkal szarabbul áll.

Lali
#38 Lali 2016. június 20. 21:56  
Paberto:
Hiszti... Amikor Monaco utan a statisztika azt mutatja hogy Hamilton az idomerok 50%-n muszaki hibaval nezett szembe, mig a csapattarsanak minden ossze jott, addig ne vard hogy szo nelkul turjuk azt ami megy. De nem kertunk sokat, csak egyenlo felteteleket, egyenlo mennyisegu mazli/pech faktort. Semmi tobbet. Ezt egyesek hisztinek nevezik, masok fairplay-nek. Ha igazi hisztit akarsz latni, nezz szet mit muvelnek a Raikkonen szurkolok...

Hogy kérhető a mázli / pech faktor mert én is kérnék egy kis feljavítást és ha valami hát ez nem fair play!

Lali
#37 Lali 2016. június 20. 21:52  
Paberto:
Nem hiszti. Csak mert te annak nevezed... Es Hamilton MErcedese nem megbizhato, nem pedig mindketto. Nagy es fontos kulonbseg. Ott vagyunk mint 2014-ben.

Hujuj persze elrontják a kocsit mint Kiminek igaz?

Lali
#36 Lali 2016. június 20. 21:50  

Na itt van az hogy Rosberg marad a megbeszélések végén a mérnökökkel és tanul figyel, ilyen Vettel is. Hamilton megy megy aludni a kutyusaival. Ennyi... Még hogy a mérnökök könnyű rájuk fogni a hiányosságot. Balma

Utoljára módosítva: 2016. június 20. 21:51

sába
#35 sába 2016. június 20. 20:40  

Azt gondolom, hogy a pénteki beszólok mindenkinek,hogy ne legyenek p*ncik ill. mekkora zseni vagyok technikai téren, mert ki tudom választani a 10 legfontosabb tudnivalót, a többire meg sz*rok tipusu nyilatkozatok nélkül talán más aspektusbóé tudnám nézni a hétvégéjét. Így viszont csak a vinnyogása maradt meg a futamából. Ha ehhez hozzáteszem a gumicserét, azt gondolom, hogy baromira nem sajnálom, hogy kínlódott. Nem emlékszem olyanra, hogy valaki a,saját hibájából kockásra fékezi a gumijait, biztonsági okokra hivatkozva kapott volna másikat. Ha annyira veszélyesnek ítélték meg azt a gumit,akkor kapjon másikat, de ennek fejében induljon a boxutcából. Baromira nem éreztem fair lépésnek ezt. Kíváncsi lettem volna, hogy egy manoros csak úgy kaphatott volna-e egy jobb állapotú gumit mindenféle szankció nélkül. Mindenkit agyon büntetnek apró sz*rságok miatt, ő meg a kritikán aluli munkája jutalmául kapott ajándékba egy másik gumit. Kettős mérce, de veszettül.

Paberto
#34 Paberto 2016. június 20. 20:30  
Zasalamel:
Haminak egy ellenfele van, mégpedig a csapattársa, világverő technika van alatta, sokszor csak annyi dolguk van h végigguruljanak. Az ad némi izgalmat h nem olyan megbízható a merci mint az utóbbi két évben, kb ennyiért nem kéne még hisztiket levágni.

Nem hiszti. Csak mert te annak nevezed...

Es Hamilton MErcedese nem megbizhato, nem pedig mindketto. Nagy es fontos kulonbseg. Ott vagyunk mint 2014-ben.

Zasalamel
#33 Zasalamel 2016. június 20. 20:18  
Paberto:
Eloszor is megmondtam ev elejen hogy nem bannam ha nem lenne egyszeru az ev. DE! Csendben izgulni? Mondj egy peldat kerlek hogy melyik pilota szurkoloi izgultak csendben amikor a kedvencuk a VB-ert harcolt.

Haminak egy ellenfele van, mégpedig a csapattársa, világverő technika van alatta, sokszor csak annyi dolguk van h végigguruljanak. Az ad némi izgalmat h nem olyan megbízható a merci mint az utóbbi két évben, kb ennyiért nem kéne még hisztiket levágni.

Paberto
#32 Paberto 2016. június 20. 19:54  
Tasi-r:
JB :)

Eloszor is nem volt csendes szurkolas, de ertheto, elso VBert ment. Masodszor viszont ide nem igazan szamit ha egy versenyzo az elso versenytol vegig vezette a tabellat az ev vegeig. Ugy biztos a gyozelem, semmi izgalom nincs benne.

2015
2011
2009

stb...

Tasi-r
#31 Tasi-r 2016. június 20. 19:43  
Paberto:
Eloszor is megmondtam ev elejen hogy nem bannam ha nem lenne egyszeru az ev. DE! Csendben izgulni? Mondj egy peldat kerlek hogy melyik pilota szurkoloi izgultak csendben amikor a kedvencuk a VB-ert harcolt.

JB :)

Paberto
#30 Paberto 2016. június 20. 19:03  
Zasalamel:
Legalább lesz egy kis izgalom az évben, és nem vezet Hami dupla annyi ponttal a második helyezetthez képest. Volt egy laza éve, most megdolgozik keményebben, nem vinnyogni kell hanem csendben izgulni.

Eloszor is megmondtam ev elejen hogy nem bannam ha nem lenne egyszeru az ev. DE!

Csendben izgulni? Mondj egy peldat kerlek hogy melyik pilota szurkoloi izgultak csendben amikor a kedvencuk a VB-ert harcolt.

Zasalamel
#29 Zasalamel 2016. június 20. 18:56  
Paberto:
Hiszti... Amikor Monaco utan a statisztika azt mutatja hogy Hamilton az idomerok 50%-n muszaki hibaval nezett szembe, mig a csapattarsanak minden ossze jott, addig ne vard hogy szo nelkul turjuk azt ami megy. De nem kertunk sokat, csak egyenlo felteteleket, egyenlo mennyisegu mazli/pech faktort. Semmi tobbet. Ezt egyesek hisztinek nevezik, masok fairplay-nek. Ha igazi hisztit akarsz latni, nezz szet mit muvelnek a Raikkonen szurkolok...

Legalább lesz egy kis izgalom az évben, és nem vezet Hami dupla annyi ponttal a második helyezetthez képest. Volt egy laza éve, most megdolgozik keményebben, nem vinnyogni kell hanem csendben izgulni.

Paberto
#28 Paberto 2016. június 20. 17:38  
Zasalamel:
Sztem rossz embert akarsz kioktatni, továbbá ne mesélj nekem h mik voltak itt, mert én is aktív tagja vagyok a fórumnak és látom h mi folyik itt. A hiszti nemcsak most hétvégétől kezdődtek hanem már a szezon elejétől.

Hiszti... Amikor Monaco utan a statisztika azt mutatja hogy Hamilton az idomerok 50%-n muszaki hibaval nezett szembe, mig a csapattarsanak minden ossze jott, addig ne vard hogy szo nelkul turjuk azt ami megy. De nem kertunk sokat, csak egyenlo felteteleket, egyenlo mennyisegu mazli/pech faktort. Semmi tobbet. Ezt egyesek hisztinek nevezik, masok fairplay-nek.

Ha igazi hisztit akarsz latni, nezz szet mit muvelnek a Raikkonen szurkolok...

Zasalamel
#27 Zasalamel 2016. június 20. 17:23  
Paberto:
Marmint most hetvegen, azaz egy napja. Cukkolas honapok ota tart. Nem lehet hogy felcserelted az ok-okozati osszefuggest? En tegnap kezdtem a "durcizast. Justin Bieber meg Palvin Barbi sztori hetek ota megy. Ebbol kifolyolag a sok anti tett azert hogy olyan kommenteket irjak, es nem forditva. Ha ilyen jol atlatod a dolgokat, reszemrol nincs mit mondanom innentol kezdve. Buta vagy, ezen nem segithetek.

Sztem rossz embert akarsz kioktatni, továbbá ne mesélj nekem h mik voltak itt, mert én is aktív tagja vagyok a fórumnak és látom h mi folyik itt. A hiszti nemcsak most hétvégétől kezdődtek hanem már a szezon elejétől.

almodopelikan
#26 almodopelikan 2016. június 20. 16:02  
Paberto:
Marmint most hetvegen, azaz egy napja. Cukkolas honapok ota tart. Nem lehet hogy felcserelted az ok-okozati osszefuggest? En tegnap kezdtem a "durcizast. Justin Bieber meg Palvin Barbi sztori hetek ota megy. Ebbol kifolyolag a sok anti tett azert hogy olyan kommenteket irjak, es nem forditva. Ha ilyen jol atlatod a dolgokat, reszemrol nincs mit mondanom innentol kezdve. Buta vagy, ezen nem segithetek.

Úgy kb Hamilton az F1-be érkezése óta megy az ellenfél lenézése, és Hamilton mosdatása. Mert ő a szegény cukifiú. Ha hibázik nem is ő a hibás, ha nem nyer csak az autó/motor/szemébe ment valami. Ha 2-szer nem nyer a csapat hátráltatja. A tömény lenézés Button felé, mely szerint oké, hogy megverte, de akkor Hamilton problémái.

Paberto
#25 Paberto 2016. június 20. 15:46  
Zasalamel:
Azok a hisztik meg durcis kommentek amiket a hétvégén levágtál sok embernél kihúztad a gyufát és tettél érte rendesen h most páran elkezdik/elkezdték cukkolni hamit. :D

Marmint most hetvegen, azaz egy napja.

Cukkolas honapok ota tart. Nem lehet hogy felcserelted az ok-okozati osszefuggest?
En tegnap kezdtem a "durcizast. Justin Bieber meg Palvin Barbi sztori hetek ota megy. Ebbol kifolyolag a sok anti tett azert hogy olyan kommenteket irjak, es nem forditva.

Ha ilyen jol atlatod a dolgokat, reszemrol nincs mit mondanom innentol kezdve. Buta vagy, ezen nem segithetek.

Zasalamel
#24 Zasalamel 2016. június 20. 15:39  
Paberto:
?

Azok a hisztik meg durcis kommentek amiket a hétvégén levágtál sok embernél kihúztad a gyufát és tettél érte rendesen h most páran elkezdik/elkezdték cukkolni hamit. :D

Tasi-r
#23 Tasi-r 2016. június 20. 15:31  
kroni1:
Valóban nem túl következetes szerintem sem. Lekisfiúzza a többieket akik érthető módon a pályát ill. a boxbejáratot szeretnék a lehetőségekhez mérten biztonságossá tenni, aztán másnap meg egy másik dolog miatt sír, hogy az mennyire nem biztonságos. Lehet itt vitatkozni melyik nagyobb kockázat, de az F1 veszélyes, aki nem tud 350-nél lenézni a kormányra, az ne nézzen le! Vagy kérje meg a csapatot h legközelebb ne hibázzanak! Rossz a szabály? Hogy egy másik biztonsági kérdésben Hamiltont idézzem: "Olyan, amilyen, és ha közénk akarsz tartozni, el kell fogadnod ezt" Szerintem sem biztos hogy jó a szabály, de pont az ő siránkozása tette egy kicsit izgalmassá a dolgot. A csapat hibázott, ez a lényeg. Izgalmasabb lett volna a futam, ha tudnak neki segíteni? Neki lehet, de szerintem kicsit úgy érzi, hogy körülötte forog minden, és ő az F1 egén a legnagyobb sztár. Néha van egy két normális megmozdulása, de nekem sosem volt szimpatikus, ezt nem tagadom. És ha már szóbakerült: Rohadtul nem zavar hogyha magyar csajjal mutatkozik, sőt! De a Justin Bieberrel lefolytatott monacói celeb pezsgőzése szerintem kicsit furcsa volt, nálam nem javított a megítélésén..

+1 ;)

Paberto
#22 Paberto 2016. június 20. 14:42  
Zasalamel:
Maradjunk annyiban h itt a fórumon tettél is érte h még jobban utálhassák.

?

kroni1
#21 kroni1 2016. június 20. 14:24  
Rikii:
Furcsa? Ugyan mar, hiszen egy Hakkinen vagy Schumacher is egyutt pezsgozott volna a Backstreet Boys-al. Szimplan csak irigy vagy.

Könnyen lehet, hogy van amiben irigy vagyok Hamiltonra, de biztosan nem emiatt.. :) Azt viszont nem rejtem véka alá, nekem soha nem volt szimpatikus, főleg amiatt amit a pályán kívül művel. Sokkal szimpatikusabb pl. a Vettel féle vicceskedős, de még az általam nem igazán jó pilótának tartott Rosberg felől utóbbi időben tapasztalható intelligens hozzáállás is.

Amúgy pont ezen gondolkodtam, én sosem láttam Schumit pl. a Backstreet Boyz-al pezsizni, de javitsatok ki ha rosszul emlékszem.. :)

Utoljára módosítva: 2016. június 20. 14:24

Zasalamel
#20 Zasalamel 2016. június 20. 13:41  
Paberto:
Eddig kb ez volt az elso hetvege aminek az elbaszasat csak sajat maganak koszonhette. Fel lehet hozni a rajtokat meg a neve mellett, de azok Rosbergnek sem jok, csak valamivel jobbak mint Hamiltone, de boven rosszabbak mint a REd Bull vagy a Ferraris rajtok. Miota bevezettek az egy kuplungos rendszert, azota mindket Mercedes gyengen rajtol. De nem vitatkozom ezen. Iden tetozik a Hamilton utalat, mindegy mit mondok. A Hamilton szurkolok fele mar igy sem szol hozza egyik cikkhez sem, plane miota minden Barbi es Justin miatt van (sokak szerint).

Maradjunk annyiban h itt a fórumon tettél is érte h még jobban utálhassák.

Rikii
#19 Rikii 2016. június 20. 13:40  
kroni1:
Valóban nem túl következetes szerintem sem. Lekisfiúzza a többieket akik érthető módon a pályát ill. a boxbejáratot szeretnék a lehetőségekhez mérten biztonságossá tenni, aztán másnap meg egy másik dolog miatt sír, hogy az mennyire nem biztonságos. Lehet itt vitatkozni melyik nagyobb kockázat, de az F1 veszélyes, aki nem tud 350-nél lenézni a kormányra, az ne nézzen le! Vagy kérje meg a csapatot h legközelebb ne hibázzanak! Rossz a szabály? Hogy egy másik biztonsági kérdésben Hamiltont idézzem: "Olyan, amilyen, és ha közénk akarsz tartozni, el kell fogadnod ezt" Szerintem sem biztos hogy jó a szabály, de pont az ő siránkozása tette egy kicsit izgalmassá a dolgot. A csapat hibázott, ez a lényeg. Izgalmasabb lett volna a futam, ha tudnak neki segíteni? Neki lehet, de szerintem kicsit úgy érzi, hogy körülötte forog minden, és ő az F1 egén a legnagyobb sztár. Néha van egy két normális megmozdulása, de nekem sosem volt szimpatikus, ezt nem tagadom. És ha már szóbakerült: Rohadtul nem zavar hogyha magyar csajjal mutatkozik, sőt! De a Justin Bieberrel lefolytatott monacói celeb pezsgőzése szerintem kicsit furcsa volt, nálam nem javított a megítélésén..

Furcsa? Ugyan mar, hiszen egy Hakkinen vagy Schumacher is egyutt pezsgozott volna a Backstreet Boys-al. Szimplan csak irigy vagy.

Utoljára módosítva: 2016. június 20. 13:41

csaby_massa
#18 csaby_massa 2016. június 20. 13:39  

most sajnos igazat kell adjak Hamiltonnak. Az FIA a biztonságos vezetésért kampányol, de arra kényszeritik a pilótákat, hogy 350es tempónál "SMS-ezzenek" lehajtott fejjel. Ezen gondolkodni kellenel.

kroni1
#17 kroni1 2016. június 20. 13:02  

Valóban nem túl következetes szerintem sem. Lekisfiúzza a többieket akik érthető módon a pályát ill. a boxbejáratot szeretnék a lehetőségekhez mérten biztonságossá tenni, aztán másnap meg egy másik dolog miatt sír, hogy az mennyire nem biztonságos. Lehet itt vitatkozni melyik nagyobb kockázat, de az F1 veszélyes, aki nem tud 350-nél lenézni a kormányra, az ne nézzen le! Vagy kérje meg a csapatot h legközelebb ne hibázzanak! Rossz a szabály? Hogy egy másik biztonsági kérdésben Hamiltont idézzem: "Olyan, amilyen, és ha közénk akarsz tartozni, el kell fogadnod ezt"
Szerintem sem biztos hogy jó a szabály, de pont az ő siránkozása tette egy kicsit izgalmassá a dolgot. A csapat hibázott, ez a lényeg. Izgalmasabb lett volna a futam, ha tudnak neki segíteni? Neki lehet, de szerintem kicsit úgy érzi, hogy körülötte forog minden, és ő az F1 egén a legnagyobb sztár. Néha van egy két normális megmozdulása, de nekem sosem volt szimpatikus, ezt nem tagadom. És ha már szóbakerült: Rohadtul nem zavar hogyha magyar csajjal mutatkozik, sőt! De a Justin Bieberrel lefolytatott monacói celeb pezsgőzése szerintem kicsit furcsa volt, nálam nem javított a megítélésén..

Utoljára módosítva: 2016. június 20. 13:11

hammertime
#16 hammertime 2016. június 20. 12:52  
Tasi-r:
Nem és amugy nem is ez votl a lényeg hogy buta Hamilton azt eddig is tudtuk hogy nem az észért fogják elrabolni :D Hanem Pénteken még kurva keményen beszolt mindenkinek ,hogy ez a nagyfiúk jatéka ebben benne van veszély.. Aztán összetörte a kocsit most meg szerinte nagyon veszélyes ez a szabály... De az hogy nincs bukótér az rendben van neki. Buta az a baj és nem következetes . csak most éppen rájött ja hát ez a szabály nekem hátrány meg amúgy se tudom megtanulni akkor veszély... ( Más kérdés hogy maga a szabaly tényleg baromság ) idén ha jóval gyengébb Rosberg elveri azt csakis magának és a hozzáállásnak köszönheti .

Értem mire utalsz, de szerintem a kevés bukótér (majd mindenki meggondolja hogy mer bemenni egy kanyarba mint a kavicságyak idejében) és a verseny közben a pálya helyett a kormányt kell nézni dolog nem egészen ugyanaz.

Paberto
#15 Paberto 2016. június 20. 12:47  
Tasi-r:
Nem és amugy nem is ez votl a lényeg hogy buta Hamilton azt eddig is tudtuk hogy nem az észért fogják elrabolni :D Hanem Pénteken még kurva keményen beszolt mindenkinek ,hogy ez a nagyfiúk jatéka ebben benne van veszély.. Aztán összetörte a kocsit most meg szerinte nagyon veszélyes ez a szabály... De az hogy nincs bukótér az rendben van neki. Buta az a baj és nem következetes . csak most éppen rájött ja hát ez a szabály nekem hátrány meg amúgy se tudom megtanulni akkor veszély... ( Más kérdés hogy maga a szabaly tényleg baromság ) idén ha jóval gyengébb Rosberg elveri azt csakis magának és a hozzáállásnak köszönheti .

Eddig kb ez volt az elso hetvege aminek az elbaszasat csak sajat maganak koszonhette.

Fel lehet hozni a rajtokat meg a neve mellett, de azok Rosbergnek sem jok, csak valamivel jobbak mint Hamiltone, de boven rosszabbak mint a REd Bull vagy a Ferraris rajtok. Miota bevezettek az egy kuplungos rendszert, azota mindket Mercedes gyengen rajtol.

De nem vitatkozom ezen. Iden tetozik a Hamilton utalat, mindegy mit mondok.
A Hamilton szurkolok fele mar igy sem szol hozza egyik cikkhez sem, plane miota minden Barbi es Justin miatt van (sokak szerint).

Utoljára módosítva: 2016. június 20. 12:50

Tasi-r
#14 Tasi-r 2016. június 20. 12:38  
Paberto:
Ja ertem. Tenlyeg inkabb Bieber meg Palvin Barbi-val van osszefuggesben a dolog, nem azzal ami a cikkben le lett irva..

Nem és amugy nem is ez votl a lényeg hogy buta Hamilton azt eddig is tudtuk hogy nem az észért fogják elrabolni :D

Hanem Pénteken még kurva keményen beszolt mindenkinek ,hogy ez a nagyfiúk jatéka ebben benne van veszély.. Aztán összetörte a kocsit most meg szerinte nagyon veszélyes ez a szabály... De az hogy nincs bukótér az rendben van neki. Buta az a baj és nem következetes . csak most éppen rájött ja hát ez a szabály nekem hátrány meg amúgy se tudom megtanulni akkor veszély... ( Más kérdés hogy maga a szabaly tényleg baromság )

idén ha jóval gyengébb Rosberg elveri azt csakis magának és a hozzáállásnak köszönheti .

Paberto
#13 Paberto 2016. június 20. 12:27  
Tasi-r:
Bla bla bla ... Mosdatás semmi több

Ja ertem.

Tenlyeg inkabb Bieber meg Palvin Barbi-val van osszefuggesben a dolog, nem azzal ami a cikkben le lett irva..

Utoljára módosítva: 2016. június 20. 12:29

Tasi-r
#12 Tasi-r 2016. június 20. 12:22  
Paberto:
El kene olvasni a cikket is. Akkor latnad hogy ismeri o a gombokat, es azok szerint o jo modban volt. A mernokok csesztek el a beallitast, ez esetben a gomb/modok jelenteset...

Bla bla bla ... Mosdatás semmi több

Paberto
#11 Paberto 2016. június 20. 12:14  
Tasi-r:
Hamilton ... miért kell benned egyre jobban csalódnom? Ős kedvencem voltál Gp2 óta... Péntek : sok rinyálnak a biztosság miatt ... Na akkor most hogy is van ez ? Akkor most legyél következetes és ne rinyálj tanuld meg a gombokat Justin Biber számai helyett és nem lesz gond ... Mitörtént veled te ...

El kene olvasni a cikket is. Akkor latnad hogy ismeri o a gombokat, es azok szerint o jo modban volt. A mernokok csesztek el a beallitast, ez esetben a gomb/modok jelenteset...

Tasi-r
#10 Tasi-r 2016. június 20. 11:46  

Hamilton ... miért kell benned egyre jobban csalódnom? Ős kedvencem voltál Gp2 óta...

Péntek : sok rinyálnak a biztosság miatt ... Na akkor most hogy is van ez ? Akkor most legyél következetes és ne rinyálj tanuld meg a gombokat Justin Biber számai helyett és nem lesz gond ...

Mitörtént veled te ...

ernike
#9 ernike 2016. június 20. 11:34  
cyberpunk999:
NIncs magasan, de még így is nagyon durván veri az ottani szintet. Látszik, hogy a facebookon már mindenki jelen van, és a boxutca remekül kiszolgálja az ostoba tömeget. Szerintem le is veszem a liket róluk, egyszerűen semmi értelme foglalkozni velük, színvonaltalan semmi az egész. Amúgy melyik az a jó nemzetközi oldal, ahol gyorsan kikerülnek a hírek és rendes mélyelemzések meg ilyenek? Sajnos a magyar f1 sajtó egy rakás...

autosport.com AMuS f1technical.net fóruma

autosport elemzései sajnos nem ingyenesek

Utoljára módosítva: 2016. június 20. 11:36

vacsad
#8 vacsad 2016. június 20. 11:20  
cyberpunk999:
NIncs magasan, de még így is nagyon durván veri az ottani szintet. Látszik, hogy a facebookon már mindenki jelen van, és a boxutca remekül kiszolgálja az ostoba tömeget. Szerintem le is veszem a liket róluk, egyszerűen semmi értelme foglalkozni velük, színvonaltalan semmi az egész. Amúgy melyik az a jó nemzetközi oldal, ahol gyorsan kikerülnek a hírek és rendes mélyelemzések meg ilyenek? Sajnos a magyar f1 sajtó egy rakás...

motorsport, f1fanatic, planetf1, az f1 hivatalos fb oldala, esetleg a skyf1

cyberpunk999
#7 cyberpunk999 2016. június 20. 11:10  
Timad:
Mintha itt olyan magasan lenne ’szint’..

NIncs magasan, de még így is nagyon durván veri az ottani szintet.
Látszik, hogy a facebookon már mindenki jelen van, és a boxutca remekül kiszolgálja az ostoba tömeget.

Szerintem le is veszem a liket róluk, egyszerűen semmi értelme foglalkozni velük, színvonaltalan semmi az egész.

Amúgy melyik az a jó nemzetközi oldal, ahol gyorsan kikerülnek a hírek és rendes mélyelemzések meg ilyenek? Sajnos a magyar f1 sajtó egy rakás...

Timad
#6 Timad 2016. június 20. 11:05  
cyberpunk999:
Beleolvastam a cikk alatti kommentekbe a boxutca facebooko falán és csak szörnyülködök. Ott komolyan feltétel a kommenteléshez a 80 alatti iq és a maximális megengedett iskolai végzettség az érettségi.

Mintha itt olyan magasan lenne ’szint’..

cyberpunk999
#5 cyberpunk999 2016. június 20. 10:59  

Beleolvastam a cikk alatti kommentekbe a boxutca facebooko falán és csak szörnyülködök.

Ott komolyan feltétel a kommenteléshez a 80 alatti iq és a maximális megengedett iskolai végzettség az érettségi.

Zasalamel
#4 Zasalamel 2016. június 20. 10:51  

Sztem is is, az se jó ha a mérnök alapján lövi be pilóta az autót, ugyanakkor az se jó ha a pilótának kellene agyalnia ezen verseny közben.

Inkább könnyíteni kellene ezeket a túlbonyolított autókat, az se normális h lassan 100 kapcsoló van a kormányon.

ernike
#3 ernike 2016. június 20. 10:36  

Én már a szabály bevezetésénél mondtam hogy idiótaság. A pilótának a vezetésre kellene figyelnie az autót figyeljék a mérnökök. Megértem Hamilton csalódottságát.

claydavis
#2 claydavis 2016. június 20. 10:34  

Akkora pofája lett Hamiltonnak, hogy kifejezetten örülök, hogy lekoccolta vele a falat.

cyberpunk999
#1 cyberpunk999 2016. június 20. 10:19  

Tehát a jó módban volt, ami viszont szarul volt kalibrálva.
Jó kérdés, hogy ezt fel kellett-e ismernie...
Meg miért csak sok idő után jelentkezett a gond.

Nico meg másik módban volt és odaváltva azonnal kijött és tudta, hogy csak vissza kell kapcsolnia.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához