Renault kontra McLaren: Magnussen ítélete

írta: M4Sport
2016. február 25. 15:16
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az idei Renault több dologban is felülmúlja a 2015-ös McLarent – jelentette ki Kevin Magnussen. Az utolsó pillanatban lehetőséghez jutó pilóta az első kollektív teszt helyszínén megfogadta, a második Forma–1-es lehetőséget sokkal jobban ki fogja élvezni.

2014-ben szép reményekkel mutatkozott be a királykategóriában, az év végén azonban a kispadra kényszerült, 12 hónappal később pedig el kellett hagynia nevelőalakulatát. Ekkor úgy tűnt, a Forma–1-es kaland véget ér a fiatal dán számára, a Renault azonban bizalmat szavazott neki, miután menesztették Pastor Maldonadót. Magnussen első tesztnapja után mondhatni menetrendszerűen érkezett a kérdés: az új Renault jobb a tavalyi McLarennél?

„Vannak dolgok, amiben jobb” – kezdte óvatosan az összehasonlítást. „Az autó alapjai, egyensúlya és az egyensúly karaktere nagyon jó, legalábbis passzol a vezetési stílusomhoz. Az autó könnyen vezethető, eléggé kiszámítható, ez pedig nagyon jó alapot ad a folytatáshoz. Persze, mindig szükség van egy kicsivel több leszorítóerőre és néhány lóerőre; szóval bízom abban, hogy ez – az autó kiszámíthatósága – a későbbiekben is megmarad” – magyarázta.

Magnussen már tavaly kijelentette, 2016-ban mindenképpen versenyezni akar, legyen szó a királykategóriáról, vagy egy másik géposztályról, hiszen a tartalékpilótaként töltött év (melyben egyszer ugyan lehetőséget kapott, a McLaren-Honda meghibásodása miatt azonban nem vehetett részt az ausztrál futamon) során kiesett a ritmusból. Éppen ezért izgatott volt szerdai visszatérése előtt. „Eléggé ideges voltam. Folyamatosan a versenyzésre és a vezetésre gondoltam. Részben már el is felejtettem, milyen érzést nyújt, és újra bele kellett szoknom” – mondta.

A fiatal pilóta nem tagadja, a mellőzöttség és az, hogy kis híján kettétört Forma–1-es pályafutása, megváltoztatta hozzáállását, a második esélyt pedig igyekszik jobban kiélvezni. „Igen, így lesz, mégpedig azért, mert az sohasem tudja, mikor ér véget ez az egész. Jobban fogom élvezni a Forma–1-es szereplést; néha akkor jössz rá, mennyire sokat jelentenek bizonyos dolgok – és most teljesen mindegy, miről van szó –, amikor elveszítetted őket. Ráadásul, ha boldog vagy, és évezed, amit csinálsz, akkor a teljesítményed is jobb lehet” – elmélkedett.

Hangulatára pedig egyelőre nem lehet panasz, a 2016-os év ugyanis nagyon jól indult számára, hiszen gyorsan be tudott illeszkedni új csapatába. „Eddig minden nagyon jól alakul. A légkör remek Enstone-ban. Az emberek örülnek, hogy a Renault beállt a csapat mögé és tényleg hisznek a projektben. Két évig küszködtek, viszont nem adták fel, folyamatosan összetartottak. Most, a megfelelő támogatással itt a nagy lehetőség. Ez nagy lökést adott a srácoknak. Ez az igazi motorsport, az igazi Forma–1. Ha ellátogatsz Enstonbe-ba, ott minden a sporttal kapcsolatos. Mindenki csak erre koncentrál; én pedig imádom ezt” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.20. 22:23

Hülkenberg hat éve erre vár

Egy gyári szerződés volt az álma

22016.10.20. 21:05

Hamilton és a lábsérülés: Jól érzem magam

Elárulta, miért kellett lemondania a barcelonai tesztet