Renault: Már a Williams szintjén voltunk

írta: M4Sport
2016. október 13. 11:00
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault visszaverekedte magát a középmezőnybe, sőt Japánban már a Williams szintjén volt a versenytempó tekintetében – véli Jolyon Palmer és a csapatvezető, Frédéric Vasseur. A „gond” csak az, hogy a mezőny közepe roppant szoros, így apróságok döntenek a pontszerzésről.

A franciák nem számítottak komolyabb eredményekre gyári szintű visszatérésük évében, ám a 2016-os szezon a vártnál is gyengébben indult számukra, az első tizennégy futamon ugyanis csak egyszer tudtak pontot szerezni. Az év utolsó harmadában viszont megcsillant a fény az alagút végén: Szingapúrban és Malajziában is bekerültek a legjobb 10 közé, és Japánban is biztatóan teljesítettek.

Bár ott nem jött össze a pontszerzés, Palmer tartotta a Williams pilótáinak tempóját, akik végül a pontszerzők között zártak. „Olyan volt a tempónk, mint (Felipe) Massáé és (Valtteri) Bottasé, csak meggyűlt a bajom a forgalommal és emiatt elég sok időt veszítettem” – mondta a fiatal brit pilóta az Autosportnak. „Ezt leszámítva minden más rendben volt. Jó volt a tempó és stratégia is, valamint megfelelően kezeltük a gumikat. Ebben fejlődtünk az előző két hétvége során” – tette hozzá.

„Ezzel fel is ugrottunk a középmezőnybe. A McLarennek legutóbb volt egy gyenge hétvégéje, ami nyilván kedvezett nekünk. A Toro Rosso is visszaesett – Szingapúrban volt egy kiugró, ám egyszeri versenyük –, szóval most elég sokan vagyunk a mezőny közepén. A Williamsszel harcoltunk, igaz, ők egy kicsit gyorsabbak voltak az időmérőn. A 12. helyezés jó, hiszen ha folyamatosan hozod ezt a formát, akkor előbb-utóbb pontot fogsz szerezni, hiszen hátracsúszhat néhány autó a mezőny első feléből, vagy problémáik is adódhatnak az előtted lévőknek” – magyarázta.

A versenytempó már a csapatvezető, Frédéric Vasseur szerint is rendben van a Renault-nál (főleg ahhoz képest, hogy jó ideje inkább a 2017-es évre összpontosítanak, tehát nem vetettek be komolyabb újításokat idei autójukon), az időmérőkön azonban mindenképpen jobban kellene teljesíteniük, szombatonként ugyanis rendre elmaradnak ellenfeleiktől.

„A harmadik szabadedzésen jó volt a tempónk, a futamon pedig a Williamsszel harcoltunk” – kezdte nyilatkozatát. „Meg kell értenünk, egészen pontosan mi történik az időmérőkön. Javítanunk kell az egykörös tempónkon. Tisztában vagyunk azzal, hogy még szükségünk van némi leszorítóerőre és azt is tudjuk, hogy nem állunk a helyzet magaslatán az időmérő edzéseken. Ha megnézzük a harmadik edzést és a kvalifikációt, látni fogjuk, hogy nagyon kicsi volt a különbség a 8. és a 20. között. Szóval, ha jó formában vagy ott lehetsz az elején, de ha rontasz, rögtön hátraesel” – folytatta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#1 f1m12 2016. október 13. 14:20  

szerintem meg a Williamsnek lett olyan a tempója, mint a Renaultnak. vagyis mintha ők csúsznának lefele, mégpedig látványosan. év végére egy tökéletesen átlagos csapat lesznek a közepmezőnyből. utolsó két pontszerző hely volt az övék

Utoljára módosítva: 2016. október 13. 14:23

HairHungary