Renault: Miért ne lehetne két vezérünk?

írta: M4Sport
2016. október 17. 09:34
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nico Hülkenberg és a Renault pénteki bejelentésével tisztul a kép a versenyzőpiacon – ám még mindig sok ülés vár gazdára. A francia csapat potenciális jelöltjeiről nyilatkozott, Pascal Wehrlein pedig megerősítette, Hülkenberg helyére pályázik.

Hosszú vajúdás után végre megszületett az egyik döntés: a Renault Nico Hülkenberg személyében rátalált az egyik versenyzőre, akivel hosszú távon számolhat épülő gyári csapatában. A kérdés már csak az, ki lesz a hírek szerint három évre aláíró német csapattársa 2017-ben.

Miközben Kevin Magnussen és Jolyon Palmer esélyei egyre halványabbnak mutatkoznak, Fréderic Vasseur, a sárgák csapatfőnöke máris jelezte: szó sincs arról, hogy Hülkenberget vezérnek szerződtették volna, aki mellé már csak egy B-versenyzőt akarnának. „Miért ne lehetne két vezérünk?” – kérdezett vissza a francia a L’Equipe fölvetésére. „A Mercedesnél is tökéletesen működik! Nem tetszik az az ötlet, hogy legyen egy élversenyzőnk, mellette pedig valaki az árnyékában. A teljesítményt a versengés javítja. Elég csak megnézni a Mercedest: a párharcuk a csapatot is előre viszi. Tehát az alapelképzelés, hogy két azonosan tehetséges versenyzőt akarunk.”

Az egyik jelöltjük Valtteri Bottas, a másik Esteban Ocon. Utóbbi versenyzőt jól ismeri már a Renault, hiszen manoros szereplése ellenére továbbra is a tesztversenyzőjüknek számít. „Ő is rajta van a listán, ez nem titok” – erősítette meg Vasseur. „Még adunk magunknak pár versenyt arra, hogy megvizsgáljuk valamennyi jelöltünk teljesítményét, aztán meghozzuk a döntést. Minden egyes futammal értékes információkhoz jutunk. Ocon szuzukai teljesítménye nagyon biztató volt a csapattársához viszonyítva. Kiválóan sikerült a Japán Nagydíja” – utalt arra, hogy a francia sorozatban másodszor is felülmúlta Pascal Wehrleint az időmérő edzésen, vasárnap pedig előtte ért célba.

Ami Bottast illeti, a csapatfőnök az ő megszerzésére kisebb esélyt lát. „Jól ismerem őt, sokra is tartom, figyelemmel követem, amit csinál. Ő is azon versenyzők egyike, aki érdekel minket, de Valtterit szerződés köti a Williamshez. És ha egy versenyzőnek szerződése van egy csapattal, amely nem akarja őt elengedni, az nagyon nehéz helyzetet teremt.”

Valtteri Bottas

Wehrlein már tárgyal a Force Indiával

A Hülkenberg távozásával megüresedett hely betöltésére a Force India a hírek szerint szintén Esteban Ocont tekinti az egyik jelöltjének, rajta kívül pedig a Mercedes másik tehetsége, Pascal Wehrlein az esélyes. Hogy melyikük szerződik az indiaiakhoz, az vélhetően a Mercedestől is függ.

Wehrlein mindenesetre a DTM hétvégi futamán megerősítette, hogy kapcsolatban áll a Force Indiával. „Most van náluk egy üres ülés, és természetes, hogy folynak ilyen tárgyalások. De meglátjuk, hogy alakul” – fogalmazott. „Jelenleg szerződés köt a Manorhoz, arra koncentrálok, hogy az utolsó versenyeken is magunk mögött tartsuk a Saubert. Nem lesz könnyű, ez most a fő feladat, mással nem foglalkozom. Minden mást csak a pályán nyújtott teljesítményemmel tudok befolyásolni.”

Wehrlein azon kicsit sem lepődött meg, hogy nyílt előtte egy lehetőség a Force Indiánál. „Nem volt nagy meglepetés azok után, hogy már jó ideje pletykáltak Nico, valamint Sergio Pérez távozásáról is. Az ilyen pletykáknak általában van alapja” – nyilatkozta.

Pascal Wehrlein

A csapatok eddig ismert 2017-es felállása:

Mercedes – Lewis Hamilton, Nico Rosberg

Ferrari – Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen

Red Bull – Daniel Ricciardo, Max Verstappen

Williams – megerősítésre vár (Valtteri Bottas, Lance Stroll?)

Force India – Sergio Pérez, megerősítésre vár

Renault – Nico Hülkenberg, megerősítésre vár

Toro Rosso – Carlos Sainz, megerősítésre vár

Sauber – megerősítésre vár

McLaren – Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne

Manor – megerősítésre vár

Haas – Romain Grosjean, megerősítésre vár

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

cybergyerek
#7 cybergyerek 2016. október 17. 19:36  
vacsad:
Giovinazzi szeptember óta Ferrari junior.

én úgy tudom, hogy csak gyakorolhatott a ferrari szimulátorán, de olyat nem hallottam hogy juniornak föl lett véve. egyelőre csak kacérkodnak a gondolattal legfeljebb.

Utoljára módosítva: 2016. október 17. 19:37

albutr
#6 albutr 2016. október 17. 19:34  
vacsad:
Giovinazzi szeptember óta Ferrari junior.

lehet hogy ez lesz a veszte.

vacsad
#5 vacsad 2016. október 17. 17:57  
Balrog:
Igazából az FI nagyvonalúságának valódi oka, hogy hónapokkal el vannak maradva Hülkenberg bérének kifizetésével, tehát eleve szabadon távozhatott. :) Csak így jobban hangzott. Ebben a helyzetben pedig egyedül azon múlik a dolog, hogy Nasr szponzorai képesek-e többet kicsengetni, mint amennyivel Wolff csökkentené a Merci motorok árát. :D Pedig én is Wehrleint látnám ott szívesen. Gio meg nem RB junior, de szerintem ez nem is releváns, ő Gaslyval ellentétben újonc ezen a szinten, szóval Markot ismerve érthető a gondolatmenet, hogy az ő teljesítményét használja mércének.

Giovinazzi szeptember óta Ferrari junior.

Toti
#4 Toti 2016. október 17. 12:31  
Balrog:
Igazából az FI nagyvonalúságának valódi oka, hogy hónapokkal el vannak maradva Hülkenberg bérének kifizetésével, tehát eleve szabadon távozhatott. :) Csak így jobban hangzott. Ebben a helyzetben pedig egyedül azon múlik a dolog, hogy Nasr szponzorai képesek-e többet kicsengetni, mint amennyivel Wolff csökkentené a Merci motorok árát. :D Pedig én is Wehrleint látnám ott szívesen. Gio meg nem RB junior, de szerintem ez nem is releváns, ő Gaslyval ellentétben újonc ezen a szinten, szóval Markot ismerve érthető a gondolatmenet, hogy az ő teljesítményét használja mércének.

Mondjuk a pénz az nagy úr, remélem, hogy Wehrlein lesz ott a befutó. Vagy Bottas :D

Az RB juniorprogram azért elég kegyetlen tud lenni. Nem hiszem, hogy a Ricciardo-Verstappen páros felbomlana a következő években, de Sainz nem mehet máshova... A Mercedesé szerintem barátságosabb valamivel. Bár az is igaz, mindkettő jobb, mint a Ferrarié.

Balrog
#3 Balrog 2016. október 17. 11:40  
Toti:
Giovinazzi a RB-kötelékeibe tartozik? Nasr nem hiszem, hogy a Force Indiánál komoly opció, sokkal inkább Wehrlein. Mondjuk ha Ocon meg a Renault-hoz megy, akkor a Manornál lesz két szabad hely. Az egyik talán Haryanto, elvileg van már pénze, de a másik lehet, hogy jobb ülés, mint a Sauber.

Igazából az FI nagyvonalúságának valódi oka, hogy hónapokkal el vannak maradva Hülkenberg bérének kifizetésével, tehát eleve szabadon távozhatott. :) Csak így jobban hangzott. Ebben a helyzetben pedig egyedül azon múlik a dolog, hogy Nasr szponzorai képesek-e többet kicsengetni, mint amennyivel Wolff csökkentené a Merci motorok árát. :D Pedig én is Wehrleint látnám ott szívesen.

Gio meg nem RB junior, de szerintem ez nem is releváns, ő Gaslyval ellentétben újonc ezen a szinten, szóval Markot ismerve érthető a gondolatmenet, hogy az ő teljesítményét használja mércének.

Toti
#2 Toti 2016. október 17. 11:08  
Balrog:
még ezeket láttam a hétvégén: - a Williamsnél a Martini miatt meg kell várniuk a bejelentéssel, amíg Stroll betölti a 18-at (október 29.) :D Bottas marad - Nasr lépni szeretne a Saubertől, ezért az FI és a Haas nála is szóba jöhet - Gutierrez nyilatkozta, hogy a jövő évi szerződése "nehéz ügy", tehát nem biztos a maradása - Marko állítólag ultimátumot adott Gaslynak, ha elveszíti a finálét Giovinazzival szemben, akkor menesztik

Giovinazzi a RB-kötelékeibe tartozik?
Nasr nem hiszem, hogy a Force Indiánál komoly opció, sokkal inkább Wehrlein. Mondjuk ha Ocon meg a Renault-hoz megy, akkor a Manornál lesz két szabad hely. Az egyik talán Haryanto, elvileg van már pénze, de a másik lehet, hogy jobb ülés, mint a Sauber.

Balrog
#1 Balrog 2016. október 17. 10:40  

még ezeket láttam a hétvégén:
- a Williamsnél a Martini miatt meg kell várniuk a bejelentéssel, amíg Stroll betölti a 18-at (október 29.) :D Bottas marad
- Nasr lépni szeretne a Saubertől, ezért az FI és a Haas nála is szóba jöhet
- Gutierrez nyilatkozta, hogy a jövő évi szerződése "nehéz ügy", tehát nem biztos a maradása
- Marko állítólag ultimátumot adott Gaslynak, ha elveszíti a finálét Giovinazzival szemben, akkor menesztik

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat

02016.10.23. 12:52

Generációk háborúja: a "Verstappen-szabály" a rutin részsikere

"Tíz éve vagyok az F1-ben, és volt egy szabály, amihez a versenyzők tartották magukat. Aztán jöttek a fiatalok..."

02016.10.23. 01:07

Amerikai Nagydíj: végsebességek az időmérőn

A Manor visszatért a lista élére