Renault: Miféle káosz?

írta: M4Sport
2016. október 17. 12:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Tagadja a Renault csapatfőnöke, hogy káosz lett volna úrrá az istálló vezetőségén. Fréderic Vasseur szerint megfelelő és átlátható a csapat struktúrája.

Korábban a jövőjének tisztázására váró Kevin Magnussen, később pedig a Renault sportigazgatója, Cyril Abiteboul is utalást tett arra, hogy van némi zavar a túlságosan sokfejű Renault vezetőségi szintjén. A dán szerint olyan sok a főnök a csapatnál, hogy valójában azt sem tudták még eldönteni, kinek is kellene döntést hoznia a 2017-es versenyzőfelállásról; a francia pedig elismerte, valóban voltak szerepzavarok az idén.

A paddockban azt beszélik, ez nemcsak az új versenyzők megtalálásában, de a technikai csapat erősítésében is hátráltatja a francia csapatot. James Allison nemrég állítólag vissza is utasította őket, miután felkérték, térjen vissza hozzájuk technikai igazgatónak. Az ok éppen az volt, hogy nem tisztázottak a szerepkörök Enstone-ban.

Fréderic Vasseur csapatfőnök szerint távolról sem ennyire drámai a helyzet. „Nem hinném, hogy több vezetőnk lenne, mint a Mercedesnek, ahol ott van Toto Wolff és Niki Lauda, vagy a Red Bullnak, ahol Christian Horner Helmut Markóval dolgozik” – nyilatkozta az Autosportnak. „Ha föléjük tesszük Dietrich Mateschitzet, nagyon hasonló a Red Bull és a mi szervezetünk. Itt van nálunk Jérome Stoll, Cyril Abiteboul és én.”

„Van két részlegünk (karosszéria és motor), és azt is figyelembe kell venni, hogy még csak most kezdtük az építkezést, azaz sok az elintéznivaló. Három vezető nem hiszem, hogy sok lenne. A szervezetünket elég átláthatónak tartom, én is és Cyril is, és ez a legfontosabb. Én a pályán zajló munkáért felelek, a csapat teljesítményéért, Cyril a cégért. Teljesen más tapasztalatokkal rendelkezünk. Én a versenyzés, Cyril a cégvezetés világából érkezett. Kiegészítjük egymást. Ez az elejétől fogva világos. Talán kívülről nem annyira, de belülről nézve tökéletesen működik.”

Feltételezések szerint ez a bonyolult struktúra sem segített, amikor a Renault Sergio Pérezzel folytatott tárgyalásokat 2017-ről. Vasseur azonban cáfolta, hogy a mexikói e bizonytalanság miatt mondott volna nemet nekik. „Nem a vezetőség volt az oka, teljesen másról volt szó. A helyzetünk nagyon egyszerű, nincs gond vele. Pérez helyzete más történet, de én nem foglalkozom Pérezzel” – fogalmazott.

Vasseur azt elismeri, hogy az idei évük a vártnál is nagyobb nehézségek elé állította őket – autói mindössze háromszor értek célba pontszerző helyen. Ettől függetlenül hiszi, hogy hamarosan felfelé vezet az útjuk. „Most nagyobb nyomás nehezedik ránk, mert mindenki eredményeket akar. Mindenki nyomást gyakorol ránk, de mi egységesek maradunk. Élvezem a mérnökökkel, a szerelőkkel, a versenyzőkkel való munkát. Mindannyian elszántak, és ez a legfontosabb. Közös a célunk, és amíg így van, biztosra veszem, hogy képesek leszünk elérni azt” – fogalmazott.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét

72016.10.27. 12:30

Ecclestone: Falakat a kanyarok mellé!

A balesetveszély növelésével tenné izgalmasabbá a sportot

22016.10.27. 10:59

A McLaren „rejtegette” a 2017-es autót Button elől

Hamarosan visszatér a szimulátorba