Renault: Nekünk Hülkenbergre volt szükségünk

írta: M4Sport
2016. október 17. 17:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault csapatvezetője, Frédéric Vasseur komoly dicsérettel illette az istállóhoz jövőre csatlakozó Nico Hülkenberget, aki elmondása szerint „igazi vezére” lehet az alakulatnak és a következő években folyamatosan motiválhatja annak dolgozóit.

Jó ideig úgy tűnt, 2017-ben is változatlan marad a Force India pilótapárosa, a Renault azonban megkavarta a kártyákat, amikor „bejelentkezett” német pilótájukért, aki végül el is fogadta ajánlatát. Bár váratlan volt, lépése érthető, a Renault ugyanis minden szükséges támogatást megkap az anyacégtől, hosszabb távon tehát jobbak lehetnek az esélyei, mint az indiai „privátcsapatnak”.

Most viszont elmaradnak attól, és a mezőny első felétől is, ám töretlenül hisznek abban, hogy évek kemény munkájával visszatérhetnek az élmezőnybe. Csapatvezetőjük úgy érzi, ebben az időszakban Hülkenberg lesz a „megfelelő ember” arra a feladatra, hogy vezesse az istállót. „Nico egyike azoknak a versenyzőknek, akik tényleg letették már a névjegyüket. A GP2-ben újoncként szerzett bajnoki címet. Ezt eddig csak hárman tették meg: ő, Nico Rosberg és Lewis Hamilton” – kezdte Vasseur.

„Pályafutása során eddig mindenhol sikeres volt; beleértve Le Mans-t is. Ő egy igazi vezéregyéniség, aki képes a csapat motiválására, és arra, hogy maga mellé állítsa a dolgozókat. Nagyon sok tapasztalattal bír, és roppant gyors, ami különösen fontos számunkra a fejlődés ezen szakaszában. Technikai szempontból egy tapasztalt és lelkiismeretes versenyző értékes visszajelzéseket adhat a csapatnak, hiszen nagyon jól tudja, mit akar az autótól. Mindez lehetővé teszi, hogy a csapat gyorsabban és hatékonyabban dolgozzon. Nagyon örülünk, hogy itt lesz velünk” – tette hozzá.

Nyilatkozatából természetesen kiérezhető az ilyenkor megszokott diplomatikus optimizmus, Vasseur azonban nem a levegőbe beszél, hiszen nagyon jól ismeri a német pilótát, aki Forma–1-es debütálása előtt az ő juniorcsapatában (az ART kötelékében) versenyzett. Ebben az időszakban több szép sikert is jegyeztek, 2008-ban ugyanis Hülkenberg hódította el a Forma­–3-as Euroszéria bajnoki címét, egy évvel később pedig a legerősebb nevelőszériának tartott GP2-ben ért fel a csúcsra.

Hülkenberg szerződtetése óta a Renault egy másik magas beosztású vezetője, Cyril Abiteboul is hasonlóan nyilatkozott. Szerinte a német „a lehető legjobbkor” érkezik majd meg az istállóhoz, ami egy igazán kemény szezonon van túl. „Nico már tapasztalt, de még mindig éhes a sikerre, szóval tökéletesen illeszkedik a terveinkhez” – mondta. „Természetesen már izgatottan várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele a 2017-es évben, és azon túl. Ez a mostani egy roppant izgalmas időszak a csapatunk háza táján” – tette hozzá.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Fiszi
#3 Fiszi 2016. október 18. 12:12  
trialboj:
Szánom bánom nem olvastam a cikket, viszont egy másikat meg igen, ahol azt fejtegették hogy nem első számú versenyzőnek szerződtetik. Most valamit ők sem értenek, mert az egyik nyilatkozat nem valós.

Pedig elég egyértelmű. Megdicsérik, hogy igazi vezér, és felteszik a kérdést, miért ne lehetne kettő vezére a csapatnak? :)

trialboj
#2 trialboj 2016. október 18. 11:50  

Szánom bánom nem olvastam a cikket, viszont egy másikat meg igen, ahol azt fejtegették hogy nem első számú versenyzőnek szerződtetik. Most valamit ők sem értenek, mert az egyik nyilatkozat nem valós.

csaby_massa
#1 csaby_massa 2016. október 18. 08:40  

bocsi ha lemaradtam valamiről, de mikor is mutatta meg Hulki, hogy ő egy igazi vezér? nekem ez kimaradt.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin - rajtrács

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

02016.10.23. 14:38

Hamilton Rosberg-módszerre váltott: elemzett és órákon át gyakorolt

Két órán keresztül finomította rajttechnikáját a szimulátorban

02016.10.23. 13:43

Motorja helyett a mérnöke agyvize forrt fel...

Mókás párbeszéd után hepiend