Renault: újabb lépés a visszatérés felé

írta: M4Sport
2016. január 20. 19:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault új gyári alakulata (vagyis a Lotus) is teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) töréstesztjét, megtéve ezzel egy komoly lépést a visszatérés és az első teszt felé. A csapat közösségi oldalán közölte a jó hírt.

Először az idén debütáló Haas-istálló, majd az újjáalakuló Manor tudatta a nyilvánossággal, hogy 2016-os versenyautójuk karosszériája teljesítette a hivatalos törésteszteket, most pedig a Lotus/Renault is hasonló bejelentéssel állt elő. A csapat ezzel újabb lépést tett az első teszt felé, azon ugyanis csak azok az istállók vehetnek részt, melyek átmennek a szövetség tesztjein és megkapják az autó futtatásához szükséges homologizációs papírokat.

A tesztidőszak kezdete előtt egy másik fontos esemény is vár a Renault-ra: a franciák február harmadikán mutatkoznak be hivatalosan a nyilvánosságnak, mégpedig egy Párizsban rendezendő médiaesemény keretein belül. A csapat itt ismerteti elnevezését, pilótapárosát (noha ezzel kapcsolatban már tettek bejelentést, egyes sajtóhírek szerint Pastor Maldonado sorsa a napokban bizonytalanná vált) valamint szerkezeti összetételét, de feltehetően itt debütál majd az új autó fényezése is; az, hogy a 2016-os versenygép is bemutatásra kerül, egyelőre valószínűtlennek tűnik.

A Sky Sports szerdán még egy fontos, a csapattal kapcsolatos információt közölt; információk szerint Frederic Vasseur nemrég Enstone-ban (itt található az istálló főhadiszállása) járt. A hír azért fontos, mert több forrás is úgy tudja, az ART GP2-es csapatát irányító francia szakember lesz a gyári Renault csapatfőnöke. Vasseur érkezésére utalhat az a tény is, mely szerint az ART GP2-es csapatának legutóbbi hivatalos közleményében (ami Szergej Szirotkin szerződtetésével volt kapcsolatos) már nem ő, hanem Sébastien Philippe, csapatmenedzser nyilatkozott az alakulat képviseletében.

Noha egyelőre több kérdés is nyitott a Renault gyári alakulatával kapcsolatban, a közvéleményt az új autók fényezése izgatja legjobban. Nemrég az F1 Racing magazinban jelentenek meg fantáziaképek a versenygépek festéséről, tegnap pedig a csapat kérte meg követőit, küldjék be saját elképzeléseiket a 2016-os színvilágról. Reggel már meg is osztottak egy pályaművet, amin – akárcsak a brit lapban megjelent rajzokon – a klasszikus sárga-fekete színvilág köszönt vissza.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”

22016.10.27. 20:52

Verstappen: A rádióban arrogánsnak tűnhetek…

"Szerintem ki fogom venni a rádió gombot!"