Rendhagyó meccsen kaptak ki a pilóták (képekkel)

írta: M4Sport
2016. szeptember 02. 10:34
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár Monza tekint vissza a legkomolyabb hagyományokra az F1-es pályák közül, ilyet még a hűséges olasz szurkolók sem láttak: a szervezők a célegyenesben húztak fel egy futballpályát, ahol öt pilóta mérte össze tudását néhány legendás labdarúgóval egy jótékonysági mérkőzésen.

A „kispályás” meccset a Forma-1 és a monzai futam új szponzora, a Heineken szervezte, célja pedig nemcsak a közönség szórakoztatása (a holland cég már korábban megígérte, különböző eseményekkel próbálja színesíteni a hétvégéket), hanem az olaszországi földrengés károsultjainak megsegítése volt. Nekik minden gól után 1000 eurót ajánlottak fel.

Összesen 32 ezer eurót sikerült gyűjteni, a mérkőzésen tehát – értelemszeren – 32 gól esett. Ebből huszonkettőt a Bajnokok Ligája legendái (David Trezeguet, Robert Pires, Christian Karembeau, Michel Salgado és Dida alkotta az ötfős csapatot) szereztek. A tíz találatig jutó Forma–1-es pilótákat Fernando Alonso, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Sergio Pérez és Jolyon Palmer képviselte.

A BL legendái egyébként hamar megszerezték a vezetést a jó hangulatú mérkőzésen (a félidőben 10-2-re vezettek), Alonso azonban a lefújás után mókásan megjegyezte: „Nagyon büszke vagyok a csapatomra, egy kicsivel azonban többet érdemeltünk, mert jobban játszottunk, nekik viszont szerencséjük volt, így lőttek pár plusz gólt!”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.21. 20:23

Amerikai Nagydíj – második szabadedzés

Beszámoló az eseményről

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak

02016.10.21. 19:33

Gyorsan reagált az FIA a lefulladó autók problémájára

Kifejlesztettek egy automatikus rendszert