Retteg az újabb hibától a Mercedes

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 23. 16:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

A sepangi motorhibára még mindig nincs meg a magyarázat, Lewis Hamiltont pedig az újabb hibák veszélye tartja bizonytalanságban – csoda-e, ha a Mercedes ezek után inkább túlzottan óvatos?

Austinban ki kellett kérnie a bajnokcsapatnak az egész évben rendelkezésére álló dzsókerének egyikét. A Mercedes pénteken a szabadedzések után lett figyelmes valami rendellenességre Lewis Hamilton üzemanyagrendszerében, s ezért inkább szétszerelték a motort. A munkálatok jócskán túlnyúltak a kijárási tilalom által előírt 23 órás határidőn, a szerelők az éjjelbe nyúlóan dolgoztak, s alig pár óra alvás jutott nekik.

Az istállónak azonban az újabb műszaki baki elkerülése most minden árat megér. „Láttunk pár adatot, amelyek alapján nem voltunk biztosak benne, hogy minden rendben van. A fő célunk, hogy megbízható autót biztosítsunk számukra, amellyel harcolhatnak egymással a pályán. Talán jelenleg túl óvatosak vagyunk. A szezon egészét tekintve volt több technikai probléma is, amelyen úrrá kell lennünk, és most próbáljuk biztosítani ezt” – nyilatkozta Toto Wolff.

Emberei szivárgás miatt látták jobbnak, hogy kicserélnek pár alkatrészt az üzemanyagrendszerben. Ezért ezúttal nem járt büntetés. „Igen, vannak bizonyos alkatrészek, melyek cseréje büntetést ér, ezért olyan döntéseket kell meghoznunk, melyekkel ez elkerülhető, a probléma viszont megoldható” – mondta erről a sportigazgató.

Csapata egyelőre jól egyensúlyoz a kötélen – merthogy a megbízhatóság terén Sepang óta kötéltáncot járnak. Ezért is keltett pillanatnyi riadalmat például az is, hogy Lewis Hamilton a szombati időmérő utolsó köre előtt azt jelezte a csapatrádión, hogy valami nem stimmel, amikor 7-es fokozatba kapcsol. Szerencséjére ez vaklármának bizonyult. „Azt mondták, nem volt probléma. Talán csak annak volt köszönhető, ahogyan csináltam” – mondta Hamilton.

Biztosak persze így sem lehetnek a dolgukban. Amikor Wolffot megkérdezték, van-e esély arra, hogy Hamilton idén még kap büntetést műszaki hiba miatt, csak egy bizonytalan „Nem tudom megmondani” volt a válasz. Elmondása szerint még a kellemetlen sepangi hibára sincs teljesen kielégítő magyarázatuk. „Még nem tudtuk teljes mértékben tisztázni” – ismerte el. „Még mindig zajlik a vizsgálat. Idén már láthattuk, hogy annyira bonyolult a csomagunk, hogy nehéz egy konkrét okot megnevezni.”

Ebben a helyzetben pedig valóban jobb félni, mint megijedni.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél