Rettegjetek, ellenfelek: Hamilton apja szerint még tíz évig csúcsformában lehet

írta: M4Sport
2016. február 08. 13:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton édesapja figyelmeztetett: fia akár tíz éven át is uralhatja a királykategóriát. Alighanem ehhez azért a riválisoknak is lesz egy-két szavuk…

A brit versenyzőnek 2015-ben sikerült az, ami korábban még sosem: megvédte világbajnoki címét. Idén pedig ismételne. Háromszoros bajnokként, az elmúlt két esztendő legdominánsabb versenyzőjeként 2016-nak is favoritként vág neki, ám sokan bíznak abban, hogy csapattársa, Nico Rosberg vagy akár a Ferrari jobban megnehezíti majd a dolgát.

Anthony Hamilton azonban amondó, fia akkora fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben, hogy egyszerűen megállíthatatlan. „Egyre csak jobb és jobb, erősebb és erősebb lesz” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Még van vagy hét-tíz éve ebben a sportágban, és rendkívül versenyképes. Még mindig fiatal, sok minden áll még előtte.”

Lewis Hamilton korábban több alkalommal is beszélt arról, hogy legfeljebb még egyszer tervezi meghosszabbítani szerződését a Mercedesszel, és 40 évesen már nem képes elképzelni magát a Forma–1-ben. Ráadásul már tervezget is az F1 utáni időkre: igyekszik emelni márkaneve értékét, tudatosan növeli népszerűségét az Egyesült Államokban és érdekli a zeneipar is. Apja szerint azonban ez nem csökkenti az F1-es motivációját. „Soha ne mondd, hogy soha, de én nem hinném, hogy így lenne. Lewis egy versengő lélek, imádja a motorsportot, és imád nyerni is. Ameddig így lesz, az F1-ben marad. Szerintem legalább hét éve lesz még ebben a sportágban. És ez mindenki számára rossz hír” – riogatta az ellenfeleket.

Ők ugyanakkor aligha hagyják majd, hogy a brit zavartalanul uralkodjon éveken át. Idősebb Hamilton szerint azonban ez még jót is tehet fiának, aki szeretné, ha nehezebb feladat elé állítanák a riválisok. „Nagyszerű lenne, ha mindegyikük azonos szintű autóban ülhetne. Lewis nem akarja csak körözgetve megnyerni a versenyeket, miközben a többi autó nem elég jó, a csapatok pedig csak szenvednek. Ő szeretné, ha mindenki azonos szinten lenne, és ki akarja érdemelni a győzelmet. Méltán vált győztessé, mert a legjobb csapatban van, a legjobban ők dolgoztak, de szeretné, ha a többiek is beleszólnának, és megdolgoztatnák őt a futamgyőzelmekért” – zárta gondolatát az édesapa.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

BP05
#5 BP05 2016. február 08. 21:23  

Az ellenfeleknek nem attól kell rettegniük hogy még hány évig lesz csúcsformában hanem hogy még hány évig lesz alatta egy mezőnyverő kocsi. Mert bár az nem kérdés hogy Hamilton a mezőny egyik legjobbja, de azért ő sem legyőzhetetlen mégha a kedves papa ezt is hiszi róla.

Addig szeretné hogy közel kerüljenek hozzájuk amíg meg nem történik, mert aztán már neki se tetszik annyira.

cybergyerek
#4 cybergyerek 2016. február 08. 19:00  

úgy legyen! :D
de nyilvánvaló hogy ez barokkos túlzás.

trialboj
#3 trialboj 2016. február 08. 18:50  

A többiek a nőzők és szurkolókkal együtt csak attól retteghetnek,hogy még 10 évig nem lesz csapat amely reális eséllyel száll harcba a VB-ért.
Szerintem nem sokan vitatják a szuper tehetségét, de mégis könnyebben elfogadná mindenki ha éveken keresztül úgy nyerne, hogy kb az év végéig harcban lenne vele egy a csapattársától eltérő versenyző.

albutr
#2 albutr 2016. február 08. 17:23  

erre meg mi szükség volt?engem nem zavar ha kijár a futamokra és drukkol a fiának.de az amit Anthony csinál nagyon irrítáló.

Utoljára módosítva: 2016. február 08. 18:01

kimi-sebfan
#1 kimi-sebfan 2016. február 08. 16:09  

Nagyszerű lenne, ha mindegyikük azonos szintű autóban ülhetne. Lewis nem akarja csak körözgetve megnyerni a versenyeket, miközben a többi autó nem elég jó, a csapatok pedig csak szenvednek.
Ha-Ha!!!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kevin Magnussen és Jolyon Palmer

22016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt

22016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája