Ricciardo: 27 leszek, és még közöm sem volt a bajnoki címhez

írta: M4Sport
2016. május 31. 17:45
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardo nemcsak az elszalasztott futamgyőzelem miatt bosszús, hanem amiatt is, hogy ötödik Forma–1-es szezonjában továbbra sem mondhatja el magáról, hogy harcban volt a bajnoki győzelemért, az idő pedig egyre fogy – hamarosan „már 27 éves” lesz…

Két futam, két csalódást keltő eredmény a Red Bull ausztrálja számára: Spanyolországban egy – mint később kiderült – rossz taktikai húzás, Monacóban pedig a sokat emlegetett boxutcai baki fosztotta meg a győzelemtől, pontosabban annak lehetőségétől. Értető tehát, hogy az ausztrál csalódott, de nemcsak az elszalasztott esélyek miatt, hanem, ahogyan azt a monacói hétvége után elárulta, amiatt is, hogy eddig még csak harcban sem lehetett a bajnoki győzelemért.

Pedig az elmúlt években kiharcolta, hogy a mezőny legjobbjai között tartsák számon, 2014 óta pedig többször teljesített kiugróan, ő azonban úgy érzi, erőfeszítései jobb eredményeket érdemeltek volna lassan öt éves F1-es pályafutása során. „Eléggé bosszantó ez, mert régóta hiszek már – igazából, nem is akarom ezt mondani, mert eléggé arrogánsan hangzik – a képességeimben. Mondjuk így. Jobb eredményekkel kellene rendelkeznem” – nyilatkozta a Sky Sportsnak, amikor teljesítményéről és az eredményeiről kérdezték.

Noha sokan még mindig a jövő egyik legnagyobb sztárjaként tekintenek rá, Ricciardo egyre közelebb kerül 100. Forma–1-es futamához, sőt ő maga – bár továbbra sem tartozik az idősebb pilóták közé – már életkora miatt „aggódik”, főleg annak ismeretében, hogy egyre több fiatal ér el kiugró eredményeket. „Hamarosan 27 éves leszek, és még a közelében sem voltam a világbajnoki címnek. Nagyon, de nagyon hamar változtatnom kellene már ezen. Két hét alatt két futamgyőzelmet is szerezhettem volna, de nem jött össze. Az idő pedig elég gyorsan telik” – magyarázta.

Hogy az ausztrált rosszul érintette a monacói baki, azt nem lehet nem észrevenni, de az sem szorul különösebb magyarázatra, miért bosszankodott annyit a napokban, csapata ugyanis, bár közelebb került a Mercedeshez, azt továbbra sem mondhatja el magáról – és ezt Ricciardo is kiemelte a monacói sajtószobában – hogy folyamatosan fel tudná venni a harcot a címvédővel. Erre „csak” bizonyos pályákon lehet esélyük, Monacóban pedig talán a legjobb lehetőséget szalasztották el, hiszen itt számít legkevesebbet a motorerő, amiben továbbra is elmaradnak.

Persze ez a csalódottság is hamar elmúlik majd (a barcelonai futam után is jelezte, bár bosszankodott egy sort, néhány nap alatt túllépett a történteken), ebben pedig a mai „teszt” is segítségére lehet. Franciaországban, a Paul Ricard versenypályán ugyanis pályára vihette többek között honfitársa, Alan Jones (ő Ausztrália legutóbbi világbajnoka a királykategóriában) korábbi versenyautóját, a Williams FW07-est, ennek hatására pedig – a közösségi oldalakon megjelenő fényképek tanúsága szerint – máris visszatért arcára a jól ismert Ricciardo-mosoly.

Oszd meg!

103 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

cybergyerek
#103 cybergyerek 2016. június 02. 23:35  
Nigel:
OFF : 1-2 éve volt itt olvasható egy cikk, miszerint Hamilton lehet a legjelentőségteljesebb sportoló a világon. Most tettek közzé egy listát, amely fontossági sorrendbe állítja a sportolókat fizetés, a közösségi médiában betöltött szerepük, valamint a google keresések alapján. Nos, CR7, Lebron James és Messi foglalja el az első három helyet. A korábban esélyesnek tartott Hamilton mindössze az 59. ezen a listán. Itt a rangsor (egyetlen F1-es sem szerepel a Top 50-ben) : http://espn.go.com/espn/feature/story/_/id/15685581/espn-world-fame-100?ex_cid=espntw

soha nem volt olyanról szó, hogy a legjelentősebbé válhat bármikor, ez nem is nagyon lenne lehetséges, mert alapból vannak népszerűbb, jelentősebb sportok az F1-nél. de az igaz hogy egy komoly brandet akarnak (és akar saját maga is) köré építeni.

guide
#102 guide 2016. június 02. 20:44  
G0007:
leírtam már, de nem Vettel itt a főszereplő, hát szarok én Vettelre de komolyan :D jófej, szimpi srác, közös volt a hobbink gyerekként (néztük Schumachert) ami plusz pont szóval kutya bajom vele. nem őt akartam én bántani hanem a cikk témájához szóltam hozzá Ricciardoval kapcsolatban, csak mivel amiről beszéltem ahhoz hozzá tartozott a redbull múltja aminek épp vettel volt az egyik tagja így ő is szóba kjerült, de ő csak mellékszereplő. ha annyira akarod vettelről írjak akkor tessék: Vettelt soha nem tartottam valami eszeveszett zsugának. megjött beült a tutiba ami már elő volt készítve több év munkája után (thx DC és Newey) legyőzött egy hozzá képest kb nyugdíjast (az elején azt is elég érdekesen szerintem ....), rekordokat döntögető éveket hozott annyira jó autót kreált alá Newey ő meg ezt kihasználta és ennyi. Aztán mikor elfogyott a lendület jött Ricciardo és kapásból leverte. Le is lépett. most meg trottyos Kimi is partiban van vele aki a mezőny legidősebbje és akit úgy vert le Alonso mint vak a poharat. tessék most írtam sebről ha annyira róla akartál beszélni. Biztos ügyes srác , világbajnok kategória meg minden , de nem olyan szinten mint ahogy azt a címei után sejteni lehetne. ez van , engem versenyzőként nem fogott meg azona szinten ami felkelti az érdeklődésem de sokakat biztos igen, nincs ezzel semmi baj, csak ez tényleg nem róla szól , nem is az ő fikázása a szándékom, hanem a redbullé. őket láttam anno is sz*rháziaknak nem Sebet ....na szóval blablbla hagyjuk már Vettelt a fenébe:D és akkor most leírom újra ami a lényege volt mondandómnak. Redbullt nem tartom korrekt csapatnak abban a tekintetben ahogy a versenyzőiket kezelik . Túl sok háttérben zajló dolog történik ott ami miatt versenyzők jönnek mennek náluk, kiborulnak, feszültség van . A múltban én azt láttam tőlük, hogy ha az érdekeik úgy kívánják akkor kb szarba vesznek valakit, lehordják a sajtóban, nem biztosítanak olyan feltételket neki mint a másiknak stb ami oda vezet hogy a kigáncsolt versenyzőjük viselkedése, nyilatkozatai mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Jelen esetben pedig mivel sok hasonlóságot látok, nem tartom kizártnak, hogy ismét bekövetkezik az amire már volt példa tőlük ilyen téren röviden ennyi. de mint mondtam ez majd idővel kiderül én sem vagyok 100%ig biztos benne, de ha választani kell aközött hogy valami történik ott már megint a háttérben ami ezt váltja ki ricciardóból és ilyen esmeényekhez vezet akkor inkább arra haljok mintsem hogy ja a 6 éve itt lévő 30hoz közelítő futamokat nyerő dobogókat szerző ricciardo tuti csak éretlen és azért van így kiakadva mert a csuda vigye 2. lett amit képtelen elviselni profi sportoló és csapatjátékos módjára

Én nem szarok Vettelre.A Ricciardós eset alkalmat ad sokaknak arra,hogy előjöjjenek egy csomó eltúlzott összeesküvés elmélettel.

A Red Bull győzni jött az f1-be,ezért szerezték meg maguknak Neweyt és költöttek,költenek el hatalmas összegeket.Szerinted kockára tennék a sikert azért,hogy egy pilótát jó színben tüntessenek fel,amikor a nagy múltú,rivális csapatoknál Alonso és Hamilton az ellenfelük?

Miért akarnák Ricsit elmarni maguktól,mikor Max még csak egy tanuló?Lehet,hogy nem is válik be.Most is falnak ment.Én ebben semmilyen logikát nem találok.
Azt eltudom képzelni,hogy Ricsi akar magának rangidősként több fizetést és nagyobb odafigyelést.Biztos vannak ajánlatai más csapatoktól.

G0007
#101 G0007 2016. június 02. 18:38  
guide:
Ha pár verseny múlva Max komolyan elkezdi verni Ricsit és beindul újra az évekkel ezelőtti műsor,én behányok.:/

leírtam már, de nem Vettel itt a főszereplő, hát szarok én Vettelre de komolyan :D jófej, szimpi srác, közös volt a hobbink gyerekként (néztük Schumachert) ami plusz pont szóval kutya bajom vele. nem őt akartam én bántani hanem a cikk témájához szóltam hozzá Ricciardoval kapcsolatban, csak mivel amiről beszéltem ahhoz hozzá tartozott a redbull múltja aminek épp vettel volt az egyik tagja így ő is szóba kjerült, de ő csak mellékszereplő. ha annyira akarod vettelről írjak akkor tessék: Vettelt soha nem tartottam valami eszeveszett zsugának. megjött beült a tutiba ami már elő volt készítve több év munkája után (thx DC és Newey) legyőzött egy hozzá képest kb nyugdíjast (az elején azt is elég érdekesen szerintem ....), rekordokat döntögető éveket hozott annyira jó autót kreált alá Newey ő meg ezt kihasználta és ennyi. Aztán mikor elfogyott a lendület jött Ricciardo és kapásból leverte. Le is lépett. most meg trottyos Kimi is partiban van vele aki a mezőny legidősebbje és akit úgy vert le Alonso mint vak a poharat. tessék most írtam sebről ha annyira róla akartál beszélni. Biztos ügyes srác , világbajnok kategória meg minden , de nem olyan szinten mint ahogy azt a címei után sejteni lehetne. ez van , engem versenyzőként nem fogott meg azona szinten ami felkelti az érdeklődésem de sokakat biztos igen, nincs ezzel semmi baj, csak ez tényleg nem róla szól , nem is az ő fikázása a szándékom, hanem a redbullé. őket láttam anno is sz*rháziaknak nem Sebet ....na szóval blablbla hagyjuk már Vettelt a fenébe:D

és akkor most leírom újra ami a lényege volt mondandómnak.

Redbullt nem tartom korrekt csapatnak abban a tekintetben ahogy a versenyzőiket kezelik . Túl sok háttérben zajló dolog történik ott ami miatt versenyzők jönnek mennek náluk, kiborulnak, feszültség van . A múltban én azt láttam tőlük, hogy ha az érdekeik úgy kívánják akkor kb szarba vesznek valakit, lehordják a sajtóban, nem biztosítanak olyan feltételket neki mint a másiknak stb ami oda vezet hogy a kigáncsolt versenyzőjük viselkedése, nyilatkozatai mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Jelen esetben pedig mivel sok hasonlóságot látok, nem tartom kizártnak, hogy ismét bekövetkezik az amire már volt példa tőlük ilyen téren

röviden ennyi. de mint mondtam ez majd idővel kiderül én sem vagyok 100%ig biztos benne, de ha választani kell aközött hogy valami történik ott már megint a háttérben ami ezt váltja ki ricciardóból és ilyen esmeényekhez vezet akkor inkább arra haljok mintsem hogy ja a 6 éve itt lévő 30hoz közelítő futamokat nyerő dobogókat szerző ricciardo tuti csak éretlen és azért van így kiakadva mert a csuda vigye 2. lett amit képtelen elviselni profi sportoló és csapatjátékos módjára

Utoljára módosítva: 2016. június 02. 18:43

guide
#100 guide 2016. június 02. 15:11  
Benhower:
Nem egyertelmu? Szabotaljak nehogy tul sok ponttal ellepjen Maxtol, hiszen vilagos hogy elnyomjak mint sarki qr*a a csikket, es tolni kell a tinit hogy azert csak megverje ev vegen. Lefogadom legalabb 2 szamjegyu ember gondolja itt ezt :D

Ha pár verseny múlva Max komolyan elkezdi verni Ricsit és beindul újra az évekkel ezelőtti műsor,én behányok.:/

Benhower
#99 Benhower 2016. június 02. 14:35  
guide:
Akkor ebben a konkrét esetben mi volt az ok? Látom megsértődtél,nekem nem válaszolsz.Azért leírom,amit gondolok. Nem tudom mit tanítanak az újságíró iskolában,de én azoknak a cikkeit,munkásságát értékelem,akik félreteszik a személyes szimpátiájukat és minden oldalról,alaposan körüljárnak egy témát.Sajnos nagyon kevesen vannak.A kaptafánál maradva az f1-el kapcsolatban például Farkas Péter. A nyitó hozzászólásod elég provokatív volt.A Vettel szurkolók közül sokan nem is állták meg szó nélkül.Én sok mindent hajlandó vagyok elfogadni,de azt,hogy Webber jobb volt és Vettel csak azért nyert,mert az RB szemét módon beavatkozott a csatájukba,azt nem. A kis szaros 2007 közepén ült be az autójukba,amivel azelőtt semmi figyelemre méltó eredményt nem értek el.Ha egy kicsit több szerencséje van,már az 5. közös futamukon dobogóra állhatott volna,de azért a következőn sikerült a 4. helyen befutni. 2008-ban már összejött a győzelem is.Összesen 35 pontot gyűjtött.Összehasonlításként Webber a Red Bullal 21 pont,Coulthard 8 pont.Bourdhais a másik Toroban 4 pont. Szerintem nem rossz teljesítmény egyedül több pontot gyűjteni,mint a három másik együttvéve! Nem tudom mit kellett volna még csinálnia.Nem tudom miért baj az,ha az RB nem akarta elveszíteni azzal,hogy beállítják Webber mögé 2010-ben. Alonso kivételes bánásmódban részesült a Renaultnál és a Ferrarinál is,mint ahogy Schumi is,az teljesen normális dolog!De ha Vettelt kezelték úgy,mint akire alapozni lehet,az már disznóság. 2010-ben Seb a pontversenyben lévő hátrányát nagyrészt a csapat hibáinak köszönhette és nem saját magának.Igazságtalan lett volna az RB-től,ha a saját hibáik miatt büntetik tovább azzal,hogy kiveszik a bajnoki címért folytatott küzdelemből.Ráadásul Webber egyetlen évadot sem volt képes végig kiegyensúlyozottan teljesíteni.Két szék között a pad alá eshettek volna. Ez az árnyalt kép,ezt egyszerűsíted le te a gonosz Red Bull változatra.Szerintem egy médiában dolgozónak körültekintőbb módon kellene véleményt alkotnia.

Nem egyertelmu? Szabotaljak nehogy tul sok ponttal ellepjen Maxtol, hiszen vilagos hogy elnyomjak mint sarki qr*a a csikket, es tolni kell a tinit hogy azert csak megverje ev vegen.
Lefogadom legalabb 2 szamjegyu ember gondolja itt ezt :D

Utoljára módosítva: 2016. június 02. 14:36

guide
#98 guide 2016. június 02. 13:16  
G0007:
ok értem , de én nem az éretlenségét gondolom oknak

Akkor ebben a konkrét esetben mi volt az ok?

Látom megsértődtél,nekem nem válaszolsz.Azért leírom,amit gondolok.

Nem tudom mit tanítanak az újságíró iskolában,de én azoknak a cikkeit,munkásságát értékelem,akik félreteszik a személyes szimpátiájukat és minden oldalról,alaposan körüljárnak egy témát.Sajnos nagyon kevesen vannak.A kaptafánál maradva az f1-el kapcsolatban például Farkas Péter.
A nyitó hozzászólásod elég provokatív volt.A Vettel szurkolók közül sokan nem is állták meg szó nélkül.Én sok mindent hajlandó vagyok elfogadni,de azt,hogy Webber jobb volt és Vettel csak azért nyert,mert az RB szemét módon beavatkozott a csatájukba,azt nem.

A kis szaros 2007 közepén ült be az autójukba,amivel azelőtt semmi figyelemre méltó eredményt nem értek el.Ha egy kicsit több szerencséje van,már az 5. közös futamukon dobogóra állhatott volna,de azért a következőn sikerült a 4. helyen befutni.
2008-ban már összejött a győzelem is.Összesen 35 pontot gyűjtött.Összehasonlításként Webber a Red Bullal 21 pont,Coulthard 8 pont.Bourdhais a másik Toroban 4 pont. Szerintem nem rossz teljesítmény egyedül több pontot gyűjteni,mint a három másik együttvéve!

Nem tudom mit kellett volna még csinálnia.Nem tudom miért baj az,ha az RB nem akarta elveszíteni azzal,hogy beállítják Webber mögé 2010-ben.
Alonso kivételes bánásmódban részesült a Renaultnál és a Ferrarinál is,mint ahogy Schumi is,az teljesen normális dolog!De ha Vettelt kezelték úgy,mint akire alapozni lehet,az már disznóság.
2010-ben Seb a pontversenyben lévő hátrányát nagyrészt a csapat hibáinak köszönhette és nem saját magának.Igazságtalan lett volna az RB-től,ha a saját hibáik miatt büntetik tovább azzal,hogy kiveszik a bajnoki címért folytatott küzdelemből.Ráadásul Webber egyetlen évadot sem volt képes végig kiegyensúlyozottan teljesíteni.Két szék között a pad alá eshettek volna.

Ez az árnyalt kép,ezt egyszerűsíted le te a gonosz Red Bull változatra.Szerintem egy médiában dolgozónak körültekintőbb módon kellene véleményt alkotnia.

Utoljára módosítva: 2016. június 02. 15:08

G0007
#97 G0007 2016. június 02. 12:38  
F1890:
mondom ha majd igy bukja el a vbt wgyszer akkor te akkor is azt varnad h mosolyogjon? mikor nyerte a kvalit kurva boldog volt. utana meg minek vigyorogjon ha elbukott egy futamot. mondjuk sztem ez a kirohanasa viszont tulzas es ez azert van tobbek koott.mert meg nem kapott igazan nagy pofont ertsd.h nem bukott ugy futamot.h o mindent jol csinalt

ok értem , de én nem az éretlenségét gondolom oknak

F1890
#96 F1890 2016. június 02. 11:43  

mondom ha majd igy bukja el a vbt wgyszer akkor te akkor is azt varnad h mosolyogjon?
mikor nyerte a kvalit kurva boldog volt. utana meg minek vigyorogjon ha elbukott egy futamot. mondjuk sztem ez a kirohanasa viszont tulzas es ez azert van tobbek koott.mert meg nem kapott igazan nagy pofont ertsd.h nem bukott ugy futamot.h o mindent jol csinalt

F1890
#95 F1890 2016. június 02. 11:43  

mondom ha majd igy bukja el a vbt wgyszer akkor te akkor is azt varnad h mosolyogjon?
mikor nyerte a kvalit kurva boldog volt. utana meg minek vigyorogjon ha elbukott egy futamot. mondjuk sztem ez a kirohanasa viszont tulzas es ez azert van tobbek koott.mert meg nem kapott igazan nagy pofont ertsd.h nem bukott ugy futamot.h o mindent jol csinalt

G0007
#94 G0007 2016. június 02. 10:38  
Nigel:
OFF : 1-2 éve volt itt olvasható egy cikk, miszerint Hamilton lehet a legjelentőségteljesebb sportoló a világon. Most tettek közzé egy listát, amely fontossági sorrendbe állítja a sportolókat fizetés, a közösségi médiában betöltött szerepük, valamint a google keresések alapján. Nos, CR7, Lebron James és Messi foglalja el az első három helyet. A korábban esélyesnek tartott Hamilton mindössze az 59. ezen a listán. Itt a rangsor (egyetlen F1-es sem szerepel a Top 50-ben) : http://espn.go.com/espn/feature/story/_/id/15685581/espn-world-fame-100?ex_cid=espntw

belőle már évek óta nyíltan Beckham 2-őt akarnaj kreálni. egyszer csak összejön . nem véletlen mutatkozik ilyen Justin Bieberlake-ekkel és társaival és viselkedik, öltözik úgy ahogy. más kérdés hogy ez tőle inkább nagyképűen és pózerségként jön át míg Beckhamtől aki metrosexuális valahogy természetesnek hatott a tetkó, belőtt séró, kivarrt test, menő verda, sztár haverok légkör . nem tudom, talán azért mert ő közben a földön járt és szerény maradt?

Utoljára módosítva: 2016. június 02. 10:41

G0007
#93 G0007 2016. június 02. 10:32  
F1890:
vazz tw mit vartal? elbukja a vbt es akkoris vicsorogni fog vagy megis mit? most eloszor fordult elo h a csapata miatt elbukott egy gyozelmet.ergo vesztes szituban meg sohasem lathattuk a viselkedeset. te meg ezt egy kontwoval magyarazod ahelyett h belatnad h meg sohasem volt ilEn szituban h gyozelmet vukjon el nem lathattuk tole h h viselkedik

elbukja a vb-t? nincs is esélye a vb-re idén, ez csak egy győzelem volt ami kicsúszott a kezéből és úgy csinál mint akit tökön lőttek. én eleve abból indulok ki, hogy aki már közel 6 éve van az f1-ben, nyert futamokat, szerzett dobogókat, profi tapasztalt autóversenyző , aki egy top csapatnál van és mindig vidám pozitív, közvetlen figura az nehogy már ennyitől így viselkedjen anélkül hogy más is lenne amiről ő tud vagy sejti és igazából az borította így ki. szembetűnő a hasonlóság eközött a kiborulás és a volt honfitársa közti kiborulások között, hasonló a szitu is amibe vannak, és a csapat is ugyanaz. de ez idővel ki fog derülni, nem mondom 100%ig így van ahogy gondolom de én inkább ebbe az irányba hajlok mintsem azt mondjam ez egy p*cs akiből soha nem lesz vb ha így kiborul , így nyilvánul meg a csapatáról a sajtóban egy árva futam miatt és tesz úgy mintha fordítva nem történt volna még ilyen hogy a csapat hibátlan volt de ő cseszett el valamit.

Utoljára módosítva: 2016. június 02. 10:40

Brundle
#92 Brundle 2016. június 02. 08:32  
G0007:
redbull korábbi ténykedésére nem reagálok, leírtam már a véleményem. Ricciardo meg aki egy pozitív vidám mosolygós figura nehezen tudom elképzelni sportemberként, csapatjátékosként ekkora nulla legyen hogy nyíltan, ilyen negatívan álljon hozzá a történtek után a csapatához. többek között emiatt gondolom, hogy valami oka kell hogy legyen .....de ha mégsem akkor keressen más szakmát mert így sok jövője nincs, de ez majd kiderül mi is van a háttérben

A Red Bull azt a hozzáállást kapja vissza Ricciardotól, amit ö tanúsít a pilótái felé. Ha teljesítménykényszer van, akkor azt nem csak a pilótának kell egyoldalúan viselnie. Mit várt az RB és Marko, ebben szocializálták a nevelteket, vérrel itatják őket, folyamatosan a kirúgással fenyegetik őket, ha hibáznak. Nem csoda, hogy a farkaskölykök az ő torkuknak is neki esnek, ha az ő saruk a betli. Szavuk nem lehet.

F1890
#91 F1890 2016. június 02. 08:24  
Nigel:
OFF : 1-2 éve volt itt olvasható egy cikk, miszerint Hamilton lehet a legjelentőségteljesebb sportoló a világon. Most tettek közzé egy listát, amely fontossági sorrendbe állítja a sportolókat fizetés, a közösségi médiában betöltött szerepük, valamint a google keresések alapján. Nos, CR7, Lebron James és Messi foglalja el az első három helyet. A korábban esélyesnek tartott Hamilton mindössze az 59. ezen a listán. Itt a rangsor (egyetlen F1-es sem szerepel a Top 50-ben) : http://espn.go.com/espn/feature/story/_/id/15685581/espn-world-fame-100?ex_cid=espntw

oszinten? engem hidegenhagynak ezek a baronsagok.potsmeregetesnek jo semmi masnak

F1890
#90 F1890 2016. június 02. 08:22  
G0007:
redbull korábbi ténykedésére nem reagálok, leírtam már a véleményem. Ricciardo meg aki egy pozitív vidám mosolygós figura nehezen tudom elképzelni sportemberként, csapatjátékosként ekkora nulla legyen hogy nyíltan, ilyen negatívan álljon hozzá a történtek után a csapatához. többek között emiatt gondolom, hogy valami oka kell hogy legyen .....de ha mégsem akkor keressen más szakmát mert így sok jövője nincs, de ez majd kiderül mi is van a háttérben

vazz tw mit vartal? elbukja a vbt es akkoris vicsorogni fog vagy megis mit?
most eloszor fordult elo h a csapata miatt elbukott egy gyozelmet.ergo vesztes szituban meg sohasem lathattuk a viselkedeset. te meg ezt egy kontwoval magyarazod ahelyett h belatnad h meg sohasem volt ilEn szituban h gyozelmet vukjon el nem lathattuk tole h h viselkedik

Benhower
#89 Benhower 2016. június 02. 00:11  
guide:
Úgy néz ki,a probléma gyökere az ausztrál csapattárs!:D Rendesen megy a hiszti a külföldi oldalakon is.

Nagyon remélem Ricci nem fog ahhoz a fegyverhez nyúlni mint Webbo, mert akkor nem fogom kedvelni az tuti. Kíváncsi leszek a kettejük párharcára, de azért remélem Max év végén legyűri :)

Utoljára módosítva: 2016. június 02. 00:34

Nigel
#88 Nigel 2016. június 02. 00:11  

OFF : 1-2 éve volt itt olvasható egy cikk, miszerint Hamilton lehet a legjelentőségteljesebb sportoló a világon. Most tettek közzé egy listát, amely fontossági sorrendbe állítja a sportolókat fizetés, a közösségi médiában betöltött szerepük, valamint a google keresések alapján.

Nos, CR7, Lebron James és Messi foglalja el az első három helyet. A korábban esélyesnek tartott Hamilton mindössze az 59. ezen a listán. Itt a rangsor (egyetlen F1-es sem szerepel a Top 50-ben) : http://espn.go.com/espn/feature/story/_/id/15685581/espn-world-fame-100?ex_cid=espntw

Utoljára módosítva: 2016. június 02. 00:17

guide
#87 guide 2016. június 02. 00:04  
Benhower:
Úgy néz ki akit elkezdek kedvelni, esetleg szurkolni neki, annak azután nagyon komoly ellentábora lesz :D Anno Sebet is mennyien kedvelték 2009ben, majd 2010re ő lett a sátán földi helytartója :D Remélem azért Max nem jár úgy.

Úgy néz ki,a probléma gyökere az ausztrál csapattárs!:D
Rendesen megy a hiszti a külföldi oldalakon is.

Benhower
#86 Benhower 2016. június 01. 23:58  
guide:
A múltkor írtad,hogy ugyanaz a vádaskodás kezdődik Verstappen és Ricsi között,mint Vettel és Webber között volt annak idején.Lehet,hogy igazad lesz. Elképesztő,hogy képesek egyesek azt gondolni,hogy direkt rontották el a kerékcseréjét.:/

Úgy néz ki akit elkezdek kedvelni, esetleg szurkolni neki, annak azután nagyon komoly ellentábora lesz :D Anno Sebet is mennyien kedvelték 2009ben, majd 2010re ő lett a sátán földi helytartója :D Remélem azért Max nem jár úgy.

guide
#85 guide 2016. június 01. 23:48  
G0007:
redbull korábbi ténykedésére nem reagálok, leírtam már a véleményem. Ricciardo meg aki egy pozitív vidám mosolygós figura nehezen tudom elképzelni sportemberként, csapatjátékosként ekkora nulla legyen hogy nyíltan, ilyen negatívan álljon hozzá a történtek után a csapatához. többek között emiatt gondolom, hogy valami oka kell hogy legyen .....de ha mégsem akkor keressen más szakmát mert így sok jövője nincs, de ez majd kiderül mi is van a háttérben

Oké,ha így beletapostak a lelkébe,akkor menjen el a Ferrarihoz.Vettel meg húzzon vissza az RB-be!:D

G0007
#84 G0007 2016. június 01. 23:45  
F1890:
sztem te totál tévedésben vagy. a rb technikailag mindig is egyformán szolgálta ki a csapatát. egyedül 2010 silverstoneban nem, de amit nem ver nagydobra webber az az h nem is tetszett neki az első szárny csakhát ugye ha elveszik tőle akkor már hisztizik. szóval minden adott volt webber számára is h nyerjen vagy vb legyen. 2010-ben sját kezében volt a sorsa, de nem élt vele. többi évben meg vettel lazán lezúzta. ricsi meg nem azért morci mert a rb mellé vette verstappent hanem mert bukott 2-őt inháb kívül,. viszont ha így áll ehhez akkor szétfog esni fejben mert egy vb-ben sokkalta nagyobb a nyomás és sokkal jobban fájnak az önhibán kívüli kiesések . érdekes h vettel mikor kanadában a szar taktika miatt nem nyert, hanem ricsi mákolta be a futamot, nem hepciáskodott hanem gratulált az újdonsült győztesnek. igaz ő már nyeyrt akkor 39-et. szóval ricsinek jót tesznek ezek a pofonok mert kicsit elszállt szerintem

redbull korábbi ténykedésére nem reagálok, leírtam már a véleményem.

Ricciardo meg aki egy pozitív vidám mosolygós figura nehezen tudom elképzelni sportemberként, csapatjátékosként ekkora nulla legyen hogy nyíltan, ilyen negatívan álljon hozzá a történtek után a csapatához. többek között emiatt gondolom, hogy valami oka kell hogy legyen .....de ha mégsem akkor keressen más szakmát mert így sok jövője nincs, de ez majd kiderül mi is van a háttérben

F1890
#83 F1890 2016. június 01. 23:30  
guide:
Kimi nekimegy a falnak Monacoban.Szerinted mi az a zaj az ütközés előtt? http://www.formula1.com/content/fom-website/en/latest/features/2016/6/f1-best-monaco-onboards-2016.html

na ez jó kérdés. nemtudom. megakadt a váltó? pasz

guide
#82 guide 2016. június 01. 23:13  
F1890:
az h gond volt e valójában vagy sem azt senki nem tudja. de az tény h hamarabb váltott le, tehát úgy vezetett mint akinek gondja van.

Kimi nekimegy a falnak Monacoban.Szerinted mi az a zaj az ütközés előtt?

http://www.formula1.com/content/fom-website/en/latest/features/2016/6/f1-best-monaco-onboards-2016.html

F1890
#81 F1890 2016. június 01. 23:10  
f1m12:
igen? elnézést kérek, lemaradtam. amikor erről olvastam, nem olyan egyértelmű volt, vagy csak én nem olvastam rendesen

az h gond volt e valójában vagy sem azt senki nem tudja. de az tény h hamarabb váltott le, tehát úgy vezetett mint akinek gondja van.

f1m12
#80 f1m12 2016. június 01. 22:50  
F1890:
a váltóval volt a gond. és úgy is vezetett h gond van, hamarabb váltott el

igen? elnézést kérek, lemaradtam. amikor erről olvastam, nem olyan egyértelmű volt, vagy csak én nem olvastam rendesen

guide
#79 guide 2016. június 01. 22:42  
Benhower:
Mert olvassa a nyilatkozatokat, és azokból egyértelmű kit tolnak és ki versenyzik ellenszélben. :D

A múltkor írtad,hogy ugyanaz a vádaskodás kezdődik Verstappen és Ricsi között,mint Vettel és Webber között volt annak idején.Lehet,hogy igazad lesz.
Elképesztő,hogy képesek egyesek azt gondolni,hogy direkt rontották el a kerékcseréjét.:/

F1890
#78 F1890 2016. június 01. 22:31  
f1m12:
később is kérdezték erről a futamról Vettelt, de nem mondott semmit az ég világon. még csak nem is célzott. mármár túl tiszta volt :D csupán a hadoválása elárulta arról, h nem is igazán tudta megmagyarázni, mi volt a gond az autóval

a váltóval volt a gond. és úgy is vezetett h gond van, hamarabb váltott el

f1m12
#77 f1m12 2016. június 01. 22:14  
guide:
Persze.Így hozták fel Webbert az összetettben a harmadik helyre.Átadta neki a győzelmet.Ha cinikus akarok lenni,akkor azt mondom,hogy évvel később meg is hálálta.

később is kérdezték erről a futamról Vettelt, de nem mondott semmit az ég világon. még csak nem is célzott. mármár túl tiszta volt :D
csupán a hadoválása elárulta arról, h nem is igazán tudta megmagyarázni, mi volt a gond az autóval

guide
#76 guide 2016. június 01. 21:26  
f1m12:
2011-ben Webber csak egy futamot nyert, véletlenül pont akkor is Vettel vezetett, de valami hirtelen nem működött úgy az autójában, aztán megjavult.....és Vollá, Webber nyert

Persze.Így hozták fel Webbert az összetettben a harmadik helyre.Átadta neki a győzelmet.Ha cinikus akarok lenni,akkor azt mondom,hogy évvel később meg is hálálta.

f1m12
#75 f1m12 2016. június 01. 21:09  
continental:
+1 Ezt már el is felejtettem,h a hungaroringi gyözelmet azért bukta,mert a RB kérte h jobban maradjon le(ezt Helmut később megerősítette)Webbert segítvén. Persze,mindezt Vettel tolásának érdekében.. :D

2011-ben Webber csak egy futamot nyert, véletlenül pont akkor is Vettel vezetett, de valami hirtelen nem működött úgy az autójában, aztán megjavult.....és Vollá, Webber nyert

F1890
#74 F1890 2016. június 01. 21:02  
G0007:
amit akartam leírtam , elmagyaráztam miért gondolom úgy ahogy. ez a cikk Ricciardoról szól én pedig róla és a Redbull kapcsolatáról írtam csak felhoztam példának azt ami a múltban történt. attól, hogy te egy érzékeny lelkű Vettel fan vagy az a te dolgod. nem is őt támadtam hanem a redbull módszereit amik szerintem undorítóak. de igazából engem hidegen hagy ő is, a RedBull is és Ricciárdo sorsa is csak leírtam a véleményem hogy szerintem mi volt, mi lehet most és hogy ezeket látva várhatóan mi lesz. ennél konkrétabbnak szerintem nem kell lenni , gondolj amit szeretnél engem nem zavar, csak ha csőlátásod van és nem veszed észre mi zajlik vagy még annak az esélyét is kizárod, hogy ezekre is van esély amit én gondolok, hogy történik akkor nincs is miről beszélnünk. az ausztrálok vélhetően idegbajosak lesznek ha egy fiatalabb helmut által odahozott fickó kerül a csapathoz és valami különös oknál fogva attól kezdve valahogy nem megy nekik a szekér ők meg ok nélkül viselkednek úgy a kamerák előtt mint akiknek a hátába vágtak egy kést. ez is lehet, fene tudja, nem voltam még ausztráliában lehet ez tényleg csak egy népi hagyomány és elfogadom ha te ezt gondolod . viszont ha felhúz hogy valaki nem így látja akkor inkább tekerj tovább és kész. a 61-esben leírtakat pedig tartom mert szerintem ez lesz elnézve hogy hova tart a dolog ismét a redbullnál. majd kiderül idővel

sztem te totál tévedésben vagy. a rb technikailag mindig is egyformán szolgálta ki a csapatát. egyedül 2010 silverstoneban nem, de amit nem ver nagydobra webber az az h nem is tetszett neki az első szárny csakhát ugye ha elveszik tőle akkor már hisztizik.
szóval minden adott volt webber számára is h nyerjen vagy vb legyen. 2010-ben sját kezében volt a sorsa, de nem élt vele. többi évben meg vettel lazán lezúzta.

ricsi meg nem azért morci mert a rb mellé vette verstappent hanem mert bukott 2-őt inháb kívül,. viszont ha így áll ehhez akkor szétfog esni fejben mert egy vb-ben sokkalta nagyobb a nyomás és sokkal jobban fájnak az önhibán kívüli kiesések . érdekes h vettel mikor kanadában a szar taktika miatt nem nyert, hanem ricsi mákolta be a futamot, nem hepciáskodott hanem gratulált az újdonsült győztesnek. igaz ő már nyeyrt akkor 39-et.

szóval ricsinek jót tesznek ezek a pofonok mert kicsit elszállt szerintem

G0007
#73 G0007 2016. június 01. 20:16  
Benhower:
Mert olvassa a nyilatkozatokat, és azokból egyértelmű kit tolnak és ki versenyzik ellenszélben. :D

igen általában teljesen egyértelmű mivel sz*r színészek

Utoljára módosítva: 2016. június 01. 20:33

G0007
#72 G0007 2016. június 01. 20:16  
continental:
Tényleg nem volt jobb,csak épp mint írtam,kb. 50 eldobott pont ellenére is előtte végzett,hogy hogy lehetséges ez.. :D Azt légyszi még áruld már el,h miért kapott akk 09-ben TO-t Vettelt,h ne támadja Webbert,ha őt tolták? Vagy épp 13-ban? Vagy miért nem baszták ki Webbót mondjuk 2011 után,mikor egyértelművé tette,h semmi szín alatt nem engedelmeskedik a TO-nak? Miért nem rakták be pl. Buemit,aki úgy örült volna,mint majom a farkának,ha dobogóért küzdhet? Egyszerűen még logika sincs abban amit állítasz. Egyébként nem rég Vettel azt nyilatkozta,h 2010-ben megkérte a RB h segítse Webbót,de persze ő hallani sem akart róla. Mondjuk biztos hazudik. :D Az érvek nem melletted szólnak,továbbra is a csapatutasításokkal jössz,miközben azt Vettel is kapott bőven. Szóval hihetsz,amit akarsz,elvégre a mai napig sokan vannak,akik hiszik h a föld lapos. :) A bónusz kérdésem pedig az lenne,h miért Ric kapta az új motort,ha most meg Maxt tolják? :D

amit akartam leírtam , elmagyaráztam miért gondolom úgy ahogy. ez a cikk Ricciardoról szól én pedig róla és a Redbull kapcsolatáról írtam csak felhoztam példának azt ami a múltban történt. attól, hogy te egy érzékeny lelkű Vettel fan vagy az a te dolgod. nem is őt támadtam hanem a redbull módszereit amik szerintem undorítóak. de igazából engem hidegen hagy ő is, a RedBull is és Ricciárdo sorsa is csak leírtam a véleményem hogy szerintem mi volt, mi lehet most és hogy ezeket látva várhatóan mi lesz. ennél konkrétabbnak szerintem nem kell lenni , gondolj amit szeretnél engem nem zavar, csak ha csőlátásod van és nem veszed észre mi zajlik vagy még annak az esélyét is kizárod, hogy ezekre is van esély amit én gondolok, hogy történik akkor nincs is miről beszélnünk. az ausztrálok vélhetően idegbajosak lesznek ha egy fiatalabb helmut által odahozott fickó kerül a csapathoz és valami különös oknál fogva attól kezdve valahogy nem megy nekik a szekér ők meg ok nélkül viselkednek úgy a kamerák előtt mint akiknek a hátába vágtak egy kést. ez is lehet, fene tudja, nem voltam még ausztráliában lehet ez tényleg csak egy népi hagyomány és elfogadom ha te ezt gondolod . viszont ha felhúz hogy valaki nem így látja akkor inkább tekerj tovább és kész.

a 61-esben leírtakat pedig tartom mert szerintem ez lesz elnézve hogy hova tart a dolog ismét a redbullnál. majd kiderül idővel

Utoljára módosítva: 2016. június 01. 20:25

Benhower
#71 Benhower 2016. június 01. 19:05  
continental:
Tényleg nem volt jobb,csak épp mint írtam,kb. 50 eldobott pont ellenére is előtte végzett,hogy hogy lehetséges ez.. :D Azt légyszi még áruld már el,h miért kapott akk 09-ben TO-t Vettelt,h ne támadja Webbert,ha őt tolták? Vagy épp 13-ban? Vagy miért nem baszták ki Webbót mondjuk 2011 után,mikor egyértelművé tette,h semmi szín alatt nem engedelmeskedik a TO-nak? Miért nem rakták be pl. Buemit,aki úgy örült volna,mint majom a farkának,ha dobogóért küzdhet? Egyszerűen még logika sincs abban amit állítasz. Egyébként nem rég Vettel azt nyilatkozta,h 2010-ben megkérte a RB h segítse Webbót,de persze ő hallani sem akart róla. Mondjuk biztos hazudik. :D Az érvek nem melletted szólnak,továbbra is a csapatutasításokkal jössz,miközben azt Vettel is kapott bőven. Szóval hihetsz,amit akarsz,elvégre a mai napig sokan vannak,akik hiszik h a föld lapos. :) A bónusz kérdésem pedig az lenne,h miért Ric kapta az új motort,ha most meg Maxt tolják? :D

Mert olvassa a nyilatkozatokat, és azokból egyértelmű kit tolnak és ki versenyzik ellenszélben. :D

continental
#70 continental 2016. június 01. 17:33  
guide:
2010-ben Vettel rengeteg pontot bukott műszaki gondok és egyéb szerencsétlenségek miatt.Ha jól emlékszem háromszor esett ki az élről motorhiba miatt.A hungaroringen nagy előnnyel vezetett,amikor az SC mögött túlságosan lemaradt azért,hogy Webbernek segítsen.Megbüntették és Webber lett a győztes,ő meg csak a harmadik.Minden nyavaja utolérte abban az évben,de tény hogy volt pár bakija is és Webber valóban jól ment. A hisztik nagy része Briatore agyából pattant ki,hogy a közvélemény támogatását megszerezzék maguknak.Azt szerették volna elérni,hogy a csapat álljon be Webber mögé és Vettel őt segítse. A Ricsis résznél azt nem értem,hogy miért állna érdekükben direkt elrontani a kerékcseréjét? Max a 9. helyen volt akkor,úgysem végzett volna előtte.A Red Bull élvezi,hogy gyötörheti Ricsit vagy így akarnak tőle megszabadulni?Nem egyszerűbb,ha elküldik?Különben is,miért jó az az RB-nek,ha az angol média megint rájuk száll,mert az biztos,hogy Ricsi az egyik kedvencük.

+1
Ezt már el is felejtettem,h a hungaroringi gyözelmet azért bukta,mert a RB kérte h jobban maradjon le(ezt Helmut később megerősítette)Webbert segítvén.
Persze,mindezt Vettel tolásának érdekében.. :D

Utoljára módosítva: 2016. június 01. 17:34

continental
#69 continental 2016. június 01. 17:28  
G0007:
2010-ben sem volt jobb nála, hanem Seb volt bénább mint Mark . sok amatőr hibát vétett , és cinkes lett volna ha Webber húzza be a vb-t mivel arra Sebet hozták oda, az öreg tapasztalt meg azért volt ott hogy a csapatot segítse. Biztos jók voltak a visszajelzései hiszen már a pályafutása végén járt, míg Vettel az elején, a tapasztalat Mark mellett volt. Más kérdés, hogy Webber képességei összességében gyengébbek mint Vettelé és végül nem tudott élni a lehetőséggel, de abban az évben majdnem behúzta a vb-t ami nem volt benne a redbull számításaiban és amire a redbull úgy reagált aminek a következménye az lett amiket láttunk tőlük aztán a közös éveikben. pohárcsapkodás, fikázó interjúk, felháborodott viselkedés sajtótájékoztatókon, feszült légkör, fejlesztési kivételezések , csapatutasítások stb. Helmut pedig nem csak h nem nagyon bírta hanem ott savazta ahol tudta, és a szárnyas dolog csak egy a sok kiszivárgott dolog közül amik csapaton belül történhettek. egy több mint 10 éve ott versenyző tapasztalt versenyző , felnőtt ember ne mond nekem puszta pillanati érzelmi elragadtatásból viselkedett hisztis picsa módjára éveken át . nyilván betelt nála a pohár egy bizonyos szint után és utána már nem tudta visszafogni magát, hogy ez ne jöjjön ki rajta a kamerák előtt is . utána meg seb magabiztos lett a vb címtől, az űrautótól , tapasztaltabb lett futamról futamra, mentálisan és minden szempontból Webber fölé nőtt aki egyébként is fél lábbal már kint volt az f1ből mert öreg volt. nálam ennyi a történet. csak most hogy megint azt látom van egy fiatal srác akit odahoznak ez esetben már év közben is, minden reményük belefeccölik, a világ árgus szemekkel figyeli őket erre ez is hibázik , bóhócot csinál magából monacóban ahol mindenki azt várta villanjon, és valami csoda folytán a csapattársa úgy bukja el a győzelmet ismét hogy elég kérdéses. behívják és nincs ott a gumi ? ilyen nincs. majd szintén kikel magából, pont ő egy olyan fickó akinek a védjegye a jókedv ott valami kell h történjen a háttérben is.. ricciardó nem 34-35 de 9-10 évvel idősebb azért Maxnél, és már van elég tapasztalata is hogy ne dedósként viselkedjen, de valamiért mégis úgy viselkedik mint anno a honfitársa hasonló helyzetben. tények nem tények, látod vagy sem, de valami bűzlik a redbull háza táján úgy mint régen , mert ennyi véletlen, hasonlóság, egybeesés, egyezés a viselkedésekben valahogy nálam nem áll össze, és mind azt sejteti hogy az történik ami néhány éve csak most Max van Vettel szerepében , Ricciardo Webberében és bár 9-10 évvel idősebb ő is (mint ahogy anno mark sebhez képest) , de csak 27 és van benne kraft ami Markban már nem igen volt , így nehezebb szituban vannak ez alkalommal. én erre következtetek és nem hiszek a véletlenekben , főleg nem ennyi egybeesésben. szerintem a redbull Maxet akarja győztessé tenni és Ricciardo most kezdi csak ezt érezni, sejteni ami ledöbbentette. azért reagált így a futam után mert ezt gondolja ő is, különben annyit mondott volna hogy basszák meg hát ezért kár volt, vagy ha képes profi maradni akkor annyit hogy majd megbeszélik a történteket , vagy van ilyen ő is hibázott már előfordul , de hogy tényleg olyna szinten ki volt akadva mint anno Mark, és azt mondta nem is kiváncsi a magyarázatra meg semmi ott valami nagyobb gebasz kell hogy legyen a háttérben vagy menjen el egy idegorvoshoz mert idegbeteg.

Tényleg nem volt jobb,csak épp mint írtam,kb. 50 eldobott pont ellenére is előtte végzett,hogy hogy lehetséges ez.. :D
Azt légyszi még áruld már el,h miért kapott akk 09-ben TO-t Vettelt,h ne támadja Webbert,ha őt tolták?
Vagy épp 13-ban?
Vagy miért nem baszták ki Webbót mondjuk 2011 után,mikor egyértelművé tette,h semmi szín alatt nem engedelmeskedik a TO-nak?
Miért nem rakták be pl. Buemit,aki úgy örült volna,mint majom a farkának,ha dobogóért küzdhet?
Egyszerűen még logika sincs abban amit állítasz.
Egyébként nem rég Vettel azt nyilatkozta,h 2010-ben megkérte a RB h segítse Webbót,de persze ő hallani sem akart róla.
Mondjuk biztos hazudik. :D
Az érvek nem melletted szólnak,továbbra is a csapatutasításokkal jössz,miközben azt Vettel is kapott bőven.
Szóval hihetsz,amit akarsz,elvégre a mai napig sokan vannak,akik hiszik h a föld lapos. :)
A bónusz kérdésem pedig az lenne,h miért Ric kapta az új motort,ha most meg Maxt tolják? :D

Utoljára módosítva: 2016. június 01. 17:37

Nigel
#68 Nigel 2016. június 01. 16:57  
f1m12:
hát pont azért, mert látja a célt, könnyebb motiválni, érzi, h fejlődtek nem lehet azt mondani, h többet sosem lesz lehetősége. hát a 2. legjobb csapatban ül. akkor most az, akinek csak a mély van mit kell hogy műveljen, ha ezt teszi az, aki érezhetően fejlődik???


Nem azt mondom, hogy többször nincs esélye, de Monaco kiszámíthatatlan, sokszor kaotikus. Nem mindig a legjobb győz, jelentős szerepe van a szerencsének is. A legendás Jim Clark például soha nem tudott győzni ezen a pályán, pedig nem rajta múlt. Ez egy óriási lehetőség volt Ric előtt, nem biztos, hogy lesz még hasonló.

A Ferrari idén semmi különöset nem produkált eddig. A 2. legjobb csapatként tartották őket számon, ennek megfelelően is szerepeltek, nem jobban. Most viszont úgy tűnik, hogy visszacsúsztak még a RB mögé is. Nagyon nehéz dolga van Vettelnek és a csapatának.

Ha eluralkodik rajtuk a szokásos letargia, a kilátástalanság, akkor nem sok jóra számíthatnak. Náluk lehetőséget kapni óriási kihívás, és hatalmas felelősség. Nagyok az elvárások. Sok híres versenyző vallott már kudarcot a Ferrarinál.

Utoljára módosítva: 2016. június 01. 17:15

f1m12
#67 f1m12 2016. június 01. 16:26  
Nigel:
Amiért különösen frusztráló a számára, hogy ott volt élete nagy lehetősége előtt, erre a saját csapata fosztja meg a győzelemtől. Igaz, ez benne van a pakliban, viszont nagyon nehéz feldolgozni, és túllépni rajta. Lehet, hogy soha többé nem lesz hasonló esélye. Ham nyert már Monacóban, többszörös világbajnok, ezért neki nem lehet akkora hiányérzete hasonló szituban, mint most Ric-nek. A RB-t illetően : Náluk (a vörösökkel ellentétben) legalább vannak hullámhegyek. Mennyivel könnyebb úgy motiválni a csapatot, ha már látják a célt és érzik, hogy nem küzdenek hiábavalóan, hogy eredménye van a gyakran éjszakába nyúló, intenzív, kitartó munkának. Ha pedig egyszer elkapják a fonalat, akkor jaj annak, akit le akarnak győzni. Nagyon profi alakulat, ennek már többször bizonyságát adták az elmúlt években. Futball nyelven szólva "nem ismernek elveszett labdát".

hát pont azért, mert látja a célt, könnyebb motiválni, érzi, h fejlődtek nem lehet azt mondani, h többet sosem lesz lehetősége. hát a 2. legjobb csapatban ül.
akkor most az, akinek csak a mély van mit kell hogy műveljen, ha ezt teszi az, aki érezhetően fejlődik???

guide
#66 guide 2016. június 01. 16:05  
G0007:
2010-ben sem volt jobb nála, hanem Seb volt bénább mint Mark . sok amatőr hibát vétett , és cinkes lett volna ha Webber húzza be a vb-t mivel arra Sebet hozták oda, az öreg tapasztalt meg azért volt ott hogy a csapatot segítse. Biztos jók voltak a visszajelzései hiszen már a pályafutása végén járt, míg Vettel az elején, a tapasztalat Mark mellett volt. Más kérdés, hogy Webber képességei összességében gyengébbek mint Vettelé és végül nem tudott élni a lehetőséggel, de abban az évben majdnem behúzta a vb-t ami nem volt benne a redbull számításaiban és amire a redbull úgy reagált aminek a következménye az lett amiket láttunk tőlük aztán a közös éveikben. pohárcsapkodás, fikázó interjúk, felháborodott viselkedés sajtótájékoztatókon, feszült légkör, fejlesztési kivételezések , csapatutasítások stb. Helmut pedig nem csak h nem nagyon bírta hanem ott savazta ahol tudta, és a szárnyas dolog csak egy a sok kiszivárgott dolog közül amik csapaton belül történhettek. egy több mint 10 éve ott versenyző tapasztalt versenyző , felnőtt ember ne mond nekem puszta pillanati érzelmi elragadtatásból viselkedett hisztis picsa módjára éveken át . nyilván betelt nála a pohár egy bizonyos szint után és utána már nem tudta visszafogni magát, hogy ez ne jöjjön ki rajta a kamerák előtt is . utána meg seb magabiztos lett a vb címtől, az űrautótól , tapasztaltabb lett futamról futamra, mentálisan és minden szempontból Webber fölé nőtt aki egyébként is fél lábbal már kint volt az f1ből mert öreg volt. nálam ennyi a történet. csak most hogy megint azt látom van egy fiatal srác akit odahoznak ez esetben már év közben is, minden reményük belefeccölik, a világ árgus szemekkel figyeli őket erre ez is hibázik , bóhócot csinál magából monacóban ahol mindenki azt várta villanjon, és valami csoda folytán a csapattársa úgy bukja el a győzelmet ismét hogy elég kérdéses. behívják és nincs ott a gumi ? ilyen nincs. majd szintén kikel magából, pont ő egy olyan fickó akinek a védjegye a jókedv ott valami kell h történjen a háttérben is.. ricciardó nem 34-35 de 9-10 évvel idősebb azért Maxnél, és már van elég tapasztalata is hogy ne dedósként viselkedjen, de valamiért mégis úgy viselkedik mint anno a honfitársa hasonló helyzetben. tények nem tények, látod vagy sem, de valami bűzlik a redbull háza táján úgy mint régen , mert ennyi véletlen, hasonlóság, egybeesés, egyezés a viselkedésekben valahogy nálam nem áll össze, és mind azt sejteti hogy az történik ami néhány éve csak most Max van Vettel szerepében , Ricciardo Webberében és bár 9-10 évvel idősebb ő is (mint ahogy anno mark sebhez képest) , de csak 27 és van benne kraft ami Markban már nem igen volt , így nehezebb szituban vannak ez alkalommal. én erre következtetek és nem hiszek a véletlenekben , főleg nem ennyi egybeesésben. szerintem a redbull Maxet akarja győztessé tenni és Ricciardo most kezdi csak ezt érezni, sejteni ami ledöbbentette. azért reagált így a futam után mert ezt gondolja ő is, különben annyit mondott volna hogy basszák meg hát ezért kár volt, vagy ha képes profi maradni akkor annyit hogy majd megbeszélik a történteket , vagy van ilyen ő is hibázott már előfordul , de hogy tényleg olyna szinten ki volt akadva mint anno Mark, és azt mondta nem is kiváncsi a magyarázatra meg semmi ott valami nagyobb gebasz kell hogy legyen a háttérben vagy menjen el egy idegorvoshoz mert idegbeteg.

2010-ben Vettel rengeteg pontot bukott műszaki gondok és egyéb szerencsétlenségek miatt.Ha jól emlékszem háromszor esett ki az élről motorhiba miatt.A hungaroringen nagy előnnyel vezetett,amikor az SC mögött túlságosan lemaradt azért,hogy Webbernek segítsen.Megbüntették és Webber lett a győztes,ő meg csak a harmadik.Minden nyavaja utolérte abban az évben,de tény hogy volt pár bakija is és Webber valóban jól ment.
A hisztik nagy része Briatore agyából pattant ki,hogy a közvélemény támogatását megszerezzék maguknak.Azt szerették volna elérni,hogy a csapat álljon be Webber mögé és Vettel őt segítse.

A Ricsis résznél azt nem értem,hogy miért állna érdekükben direkt elrontani a kerékcseréjét? Max a 9. helyen volt akkor,úgysem végzett volna előtte.A Red Bull élvezi,hogy gyötörheti Ricsit vagy így akarnak tőle megszabadulni?Nem egyszerűbb,ha elküldik?Különben is,miért jó az az RB-nek,ha az angol média megint rájuk száll,mert az biztos,hogy Ricsi az egyik kedvencük.

Utoljára módosítva: 2016. június 01. 16:11

Nigel
#65 Nigel 2016. június 01. 16:04  
f1m12:
ja, amúgy én is meg tudom érteni az elkeseredését, mert történtek hasonló dolgok itt már mással is. nem egyedi eset. megértem, de nincs mit tenni. Kvjat csak kapálózik, kissrác tör-zúz, és még mindig van a 4. pilótájuk, aki a nagy lehetőségre várva versenyez mindig, és szerintem áltatja magát. kívülről nézve a RB megzavarta a 4 pilótát, s a csapat sincsen a toppon. hullámhegyek, hullámvölgyek kéthetente


Amiért különösen frusztráló a számára, hogy ott volt élete nagy lehetősége előtt, erre a saját csapata fosztja meg a győzelemtől. Igaz, ez benne van a pakliban, viszont nagyon nehéz feldolgozni, és túllépni rajta. Lehet, hogy soha többé nem lesz hasonló esélye.

Ham nyert már Monacóban, többszörös világbajnok, ezért neki nem lehet akkora hiányérzete hasonló szituban, mint most Ric-nek.

A RB-t illetően : Náluk (a vörösökkel ellentétben) legalább vannak hullámhegyek. Mennyivel könnyebb úgy motiválni a csapatot, ha már látják a célt és érzik, hogy nem küzdenek hiábavalóan, hogy eredménye van a gyakran éjszakába nyúló, intenzív, kitartó munkának.

Ha pedig egyszer elkapják a fonalat, akkor jaj annak, akit le akarnak győzni. Nagyon profi alakulat, ennek már többször bizonyságát adták az elmúlt években. Futball nyelven szólva "nem ismernek elveszett labdát".

Utoljára módosítva: 2016. június 01. 16:22

f1m12
#64 f1m12 2016. június 01. 15:53  

ja, amúgy én is meg tudom érteni az elkeseredését, mert történtek hasonló dolgok itt már mással is. nem egyedi eset. megértem, de nincs mit tenni. Kvjat csak kapálózik, kissrác tör-zúz, és még mindig van a 4. pilótájuk, aki a nagy lehetőségre várva versenyez mindig, és szerintem áltatja magát. kívülről nézve a RB megzavarta a 4 pilótát, s a csapat sincsen a toppon. hullámhegyek, hullámvölgyek kéthetente

f1m12
#63 f1m12 2016. június 01. 15:50  
Nigel:
Meg tudom érteni Ricciardo elkeseredését. A világbajnoki cím után a monacói győzelem ér a legtöbbet. Hajszálra volt tőle, hogy valóra váltsa minden pilóta álmát, uralta a versenyt, remek tempót ment, minden kedvezően alakult a számára, erre jött az az elrontott kerékcsere, amely még kezdő csapatok számára is elég égő, nemhogy a többszörös bajnok RB-nak. Nem véletlen, hogy elszakadt nála a cérna. Egyébként tök normális srác, nincsenek sztárallűrjei, vicces, de ugyanakkor véresen komolyan veszi a munkáját, sikeres akar lenni, minden idegszálával erre törekszik. Az egyik legnormálisabb, legkedvelhetőbb pilóta a mezőnyben, meg lehet neki bocsátani, hogy ki(f)akadt egy ilyen extrém futam után. Amikor versenyképes volt alatta a vas, akkor megcsillogtatta, hogy mire is képes valójában. 2014-ben bravúr volt tőle az a három győzelem, Seb csak szenvedett ugyanazzal a kocsival. Ez jól mutatja annak a három győzelemnek a valódi értékét. Az elmúlt két évben csak Rosberg és Hamilton lehetett világbajnok, a többieknek esélyük sem volt beleszólni kettejük küzdelmébe, akkora volt a Merci-fölény. Most viszont váratlanul, szinte a semmiből támadt fel a RB, ismét izgalmat csempészve a világbajnokságba. Bár még korai lenne állást foglalni az esélyeiket illetően, mégis mindannyian szurkolunk nekik, hogy haladjanak tovább a megkezdett úton, és legyenek komoly kihívói a Mercinek hosszú távon is. Ha az sikerül, és képesek lesznek harcba szállni a vb-elsőségért, akkor annak mi, nézők leszünk a legnagyobb haszonélvezői. Úgyhogy (ha már a Ferrarira nem számíthatunk) hajrá RB !! Tegyétek ismét nézhetővé az F1-et.

szerencsének köszönhető csak legalább kettő a három győzelméből. csak annyira van értéke, m másoknál azoknak a győzelmeknek, amiket szerencsével nyertek meg

valahogy akkor mindig ő kapta meg a kedvezményezett szerepet. csak úgy finoman. uralta az autót, ilyen jóban még előtte nem ült, de Vettel volt, h félre lett állítva előle. Vettelnek nincs oka panaszra, mindent jól viselt. most neki is itt az ideje, h tűrjön. nem azt mondtam, h szivassák állandóan, de ha már megtörtént ilyesmi, nem kellene rágódni rajta. máshol is megesik. tavaly Hamilton is győzelmet bukott, és vb-ért ment. mégis mit szólna, ha kiélezett vb küzdelemben időmérő után közölnék vele, h bocs, de nem maradt elég üzemanyagod a mintához, választhatsz, h a boxutcából v a rajtrács végéről rajtolsz? vagy mondjuk ugyanebben a kiélezett szituban a csapat rosszul reagál, és beragadna mondjuk egy Renault mögé, és ugrott a vb?

Nigel
#62 Nigel 2016. június 01. 15:34  

Meg tudom érteni Ricciardo elkeseredését. A világbajnoki cím után a monacói győzelem ér a legtöbbet. Hajszálra volt tőle, hogy valóra váltsa minden pilóta álmát, uralta a versenyt, remek tempót ment, minden kedvezően alakult a számára, erre jött az az elrontott kerékcsere, amely még kezdő csapatok számára is elég égő, nemhogy a többszörös bajnok RB-nak. Nem véletlen, hogy elszakadt nála a cérna.

Egyébként tök normális srác, nincsenek sztárallűrjei, vicces, de ugyanakkor véresen komolyan veszi a munkáját, sikeres akar lenni, minden idegszálával erre törekszik. Az egyik legnormálisabb, legkedvelhetőbb pilóta a mezőnyben, meg lehet neki bocsátani, hogy ki(f)akadt egy ilyen extrém futam után.

Amikor versenyképes volt alatta a vas, akkor megcsillogtatta, hogy mire is képes valójában. 2014-ben bravúr volt tőle az a három győzelem, Seb csak szenvedett ugyanazzal a kocsival. Ez jól mutatja annak a három győzelemnek a valódi értékét. Az elmúlt két évben csak Rosberg és Hamilton lehetett világbajnok, a többieknek esélyük sem volt beleszólni kettejük küzdelmébe, akkora volt a Merci-fölény. Most viszont váratlanul, szinte a semmiből támadt fel a RB, ismét izgalmat csempészve a világbajnokságba.

Bár még korai lenne állást foglalni az esélyeiket illetően, mégis mindannyian szurkolunk nekik, hogy haladjanak tovább a megkezdett úton, és legyenek komoly kihívói a Mercinek hosszú távon is. Ha az sikerül, és képesek lesznek harcba szállni a vb-elsőségért, akkor annak mi, nézők leszünk a legnagyobb haszonélvezői. Úgyhogy (ha már a Ferrarira nem számíthatunk) hajrá RB !! Tegyétek ismét nézhetővé az F1-et.

Utoljára módosítva: 2016. június 01. 15:55

G0007
#61 G0007 2016. június 01. 15:25  
continental:
Igen,valószínű 2011-re lett jobb Webbernél. :D Igaz,h már 09-ben is verte(sőt,ugye 08-ban a fiókcsapattal is)2010-ben meg kb. cirka 50-60 pontot dobott el,és így is verte,de gondolom ez mind a tolásnak köszönhető.:D Miért h viselkedett vele a RB? Ok,Helmut nem nagyon bírta,de pl. rendszeresen Matesitch birtokán nyaralt,Hornerrel közös alsóbb szériás csapatuk volt,Newey pedig rendszeresen kiemelte milyen jó visszajelzéseket ad aero téren,de biztos rühellték. :D Persze gondolhatsz amit akarsz,de a tények nagyon nem a te véleményedet támasztják alá.

de tudod mit? Ha Ricciardo 2018-at is a Redbull színeiben kezdi meg azt mondom igazad volt és csak egy éretlen p*cs . De mivel szerintem ez csak a buli kezdete és nem fogja tudni elviselni hosszútávon úgy mint Mark ami a csapaton belül zajlik, és mivel még aránylag fiatal nem marad náluk körözgetni aztán majd visszavonulni, ezért időben reagál és le fog lépni. szerintem maximum másfél évet marad még ott ha valóban úgy van mint ahogy sejteni látszik a szitu.

Utoljára módosítva: 2016. június 01. 15:31

G0007
#60 G0007 2016. június 01. 15:16  
continental:
Igen,valószínű 2011-re lett jobb Webbernél. :D Igaz,h már 09-ben is verte(sőt,ugye 08-ban a fiókcsapattal is)2010-ben meg kb. cirka 50-60 pontot dobott el,és így is verte,de gondolom ez mind a tolásnak köszönhető.:D Miért h viselkedett vele a RB? Ok,Helmut nem nagyon bírta,de pl. rendszeresen Matesitch birtokán nyaralt,Hornerrel közös alsóbb szériás csapatuk volt,Newey pedig rendszeresen kiemelte milyen jó visszajelzéseket ad aero téren,de biztos rühellték. :D Persze gondolhatsz amit akarsz,de a tények nagyon nem a te véleményedet támasztják alá.

2010-ben sem volt jobb nála, hanem Seb volt bénább mint Mark . sok amatőr hibát vétett , és cinkes lett volna ha Webber húzza be a vb-t mivel arra Sebet hozták oda, az öreg tapasztalt meg azért volt ott hogy a csapatot segítse. Biztos jók voltak a visszajelzései hiszen már a pályafutása végén járt, míg Vettel az elején, a tapasztalat Mark mellett volt. Más kérdés, hogy Webber képességei összességében gyengébbek mint Vettelé és végül nem tudott élni a lehetőséggel, de abban az évben majdnem behúzta a vb-t ami nem volt benne a redbull számításaiban és amire a redbull úgy reagált aminek a következménye az lett amiket láttunk tőlük aztán a közös éveikben. pohárcsapkodás, fikázó interjúk, felháborodott viselkedés sajtótájékoztatókon, feszült légkör, fejlesztési kivételezések , csapatutasítások stb. Helmut pedig nem csak h nem nagyon bírta hanem ott savazta ahol tudta, és a szárnyas dolog csak egy a sok kiszivárgott dolog közül amik csapaton belül történhettek. egy több mint 10 éve ott versenyző tapasztalt versenyző , felnőtt ember ne mond nekem puszta pillanati érzelmi elragadtatásból viselkedett hisztis picsa módjára éveken át . nyilván betelt nála a pohár egy bizonyos szint után és utána már nem tudta visszafogni magát, hogy ez ne jöjjön ki rajta a kamerák előtt is . utána meg seb magabiztos lett a vb címtől, az űrautótól , tapasztaltabb lett futamról futamra, mentálisan és minden szempontból Webber fölé nőtt aki egyébként is fél lábbal már kint volt az f1ből mert öreg volt. nálam ennyi a történet. csak most hogy megint azt látom van egy fiatal srác akit odahoznak ez esetben már év közben is, minden reményük belefeccölik, a világ árgus szemekkel figyeli őket erre ez is hibázik , bóhócot csinál magából monacóban ahol mindenki azt várta villanjon, és valami csoda folytán a csapattársa úgy bukja el a győzelmet ismét hogy elég kérdéses. behívják és nincs ott a gumi ? ilyen nincs. majd szintén kikel magából, pont ő egy olyan fickó akinek a védjegye a jókedv ott valami kell h történjen a háttérben is.. ricciardó nem 34-35 de 9-10 évvel idősebb azért Maxnél, és már van elég tapasztalata is hogy ne dedósként viselkedjen, de valamiért mégis úgy viselkedik mint anno a honfitársa hasonló helyzetben.

tények nem tények, látod vagy sem, de valami bűzlik a redbull háza táján úgy mint régen , mert ennyi véletlen, hasonlóság, egybeesés, egyezés a viselkedésekben valahogy nálam nem áll össze, és mind azt sejteti hogy az történik ami néhány éve csak most Max van Vettel szerepében , Ricciardo Webberében és bár 9-10 évvel idősebb ő is (mint ahogy anno mark sebhez képest) , de csak 27 és van benne kraft ami Markban már nem igen volt , így nehezebb szituban vannak ez alkalommal.

én erre következtetek és nem hiszek a véletlenekben , főleg nem ennyi egybeesésben. szerintem a redbull Maxet akarja győztessé tenni és Ricciardo most kezdi csak ezt érezni, sejteni ami ledöbbentette. azért reagált így a futam után mert ezt gondolja ő is, különben annyit mondott volna hogy basszák meg hát ezért kár volt, vagy ha képes profi maradni akkor annyit hogy majd megbeszélik a történteket , vagy van ilyen ő is hibázott már előfordul , de hogy tényleg olyna szinten ki volt akadva mint anno Mark, és azt mondta nem is kiváncsi a magyarázatra meg semmi ott valami nagyobb gebasz kell hogy legyen a háttérben vagy menjen el egy idegorvoshoz mert idegbeteg.

Utoljára módosítva: 2016. június 01. 15:20

guide
#59 guide 2016. június 01. 15:06  
Benhower:
Ez a nyilatkozatokból vontad le? Webber azért rinyált mert frusztrált volt, mert nem tudta megemészteni hogy jött ez a taknyos, 2 évig verte és mikor a vbért mennek akkor megint verné, mert az tisztán látszott hogy tempóban messze előtte járt, csak sok volt a tech hiba, meg bele is hibázott. Nyilvánvaló hogy Seb volt a kedvenc, és kevesebb lelki támogatást kapott mint ő, de sosem volt elnyomva. Még azután sem büntették meg hogy majdnem szabotálta Seb 12es VB címét az utolsó futamon, sőt neki adták volna malájt is utána... Ricci meg teljesen más miatt sír. Neki az fáj hogy egy űrhajó ellen kell mennie, és így is 2 győzelmet bukott, és nem nagyon látja hol lehetne javítani, mert talán (szerintem is) ezek lehettek az egyetlen győzelmi esélyei idén

Szerintem a Webber féle viselkedésnek pszichológiai okai vannak.Elhiteted magaddal és másokkal is,hogy nem te tehetsz arról,hogy nem sikerül legyőznöd a csapattársadat.Így már ott is a mentség és nem ő a hibás.Monacoban és Silverstone-ban mindig nagyon jól ment,mert azok a pályák feküdtek neki.Ott nem nyomták el.:)

Ricsinél új helyzet van és kíváncsi leszek hogyan folytatódik a történet.Vettelről ő is tudta,hogy menni fog.Senkit nem lepett meg a csapatnál,Kvyat nem volt számára igazi ellenfél,és most itt van Max.Lehet,hogy félti a vezérpilóta szerepét.
Azért érdekes,hogy a Red Bull pár héttel azelőtt szerződtette,hogy Seb bejelentette,hogy lelép.Akkor azt mondták,félnek,hogy a Merci elhalássza előlük,de nem biztos,hogy ez volt az igazi ok.Csak eszembe jutott.:)

Benhower
#58 Benhower 2016. június 01. 14:43  
G0007:
nem szoktam elolvasni a cikkeket csak a nyilatkozatokat olvasom el vagy hallgatom meg. abba meg nem igen lehet beleferdíteni főleg ha átolvasod angolul is. egyébként igen, komolyan gondolom hogy a redbull amit csinált a múltban azt lehet megcsinálja megint, legalábbis sok hasonlóság van a két szitu valamint ricciardo és webber viselkedése között is . ergo nem zárom ki, hogy valami már megint zajlik a háttérben ezért reagált úgy webber anno ahogy és ezért reagált így ricciardo most ahogy, meg szerintem még fog is mert ez csak a buli kezdete szerintem... legalábbis nem zárom ki ezt az opciót és inkább efelé hajlok mintsem hogy azt mondjam a redbullnál a múltban történt dolgok vagy akár a mostaniak mind puszta véletlen és ricciardo meg webber viselkedése is csak valami felháborodós picsogós kiakadós ausztrál jellegzetesség része ... szerintem van valami a háttérben ami ezt váltotta ki belőlük méghozzá az, hogy valószínűleg hasonlóan érezték mint én...

Ez a nyilatkozatokból vontad le? Webber azért rinyált mert frusztrált volt, mert nem tudta megemészteni hogy jött ez a taknyos, 2 évig verte és mikor a vbért mennek akkor megint verné, mert az tisztán látszott hogy tempóban messze előtte járt, csak sok volt a tech hiba, meg bele is hibázott. Nyilvánvaló hogy Seb volt a kedvenc, és kevesebb lelki támogatást kapott mint ő, de sosem volt elnyomva. Még azután sem büntették meg hogy majdnem szabotálta Seb 12es VB címét az utolsó futamon, sőt neki adták volna malájt is utána...
Ricci meg teljesen más miatt sír. Neki az fáj hogy egy űrhajó ellen kell mennie, és így is 2 győzelmet bukott, és nem nagyon látja hol lehetne javítani, mert talán (szerintem is) ezek lehettek az egyetlen győzelmi esélyei idén

continental
#57 continental 2016. június 01. 14:29  
G0007:
Ha látnál akkor tisztában lennél azzal, hogy a RedBull miért és milyen szinten tolta Sebet vagy nehezítette meg Mark dolgát és életét nem csak a pályán de nyilatkozataikban is. Vettel meg miután 2011-12 tájékára beérett, magabiztos lett persze hogy jobb lett nála, hisz Webbert hazavágta az elvesztett vb cím , ahogy a rebdull kezeli és mert mondjuk közelről sem egy korosztály voltak Sebbel így neki már kifelé állt a szénája az f1-ből mert érezhetően belassult régi önmagához képest és persze mert összességében Seb tehetségesebb de ez obvious. egyébként meg ez a cikk nem vettelről szól hanem ricciardoról. vettel csak azért lett említve mert látva az ő redbullos időszakában hogy vislekedett a csapat , simán lehet most ugyan azt játszák el Max érdekében, főleg hogy Helmut hozta oda és az ő érdeke hogy brillírozzon a kissrác úgy mint anno a kisVettel . Csapat szemszögéből nézve győzelem az győzelem mind1 ki szerzi de ez a Helmut bizonyította a múltban hogy mikre képes, milyen szinten tud egy oldalra húzni és mennyire le tudja húzni a másik versenyzőjét. az örök vidám Ricciardo futam utáni vislekedésére, nyilatkozatára sincs más magyarázat mint hogy van valami a háttérben amit ő is sejt, vagy tud ezért reagál így, különben miféle vislekedés lenne ez hogy így kifakad egy profi sportoló a csapatra ahelyett hogy privátban megbeszélné velük? nem 2 éves pisis már de valamiért mégis a kamerák elé állva hordta le a csapatot és kiemelte nem is akarja hallani mit mondanak csak minél előbb le akar lépni Monacóból . szerintem van oka annak hogy webber viselkedése anno és ricciardo vislekedése most eléggé hasonló, hiszen a szituációjuk is hasonló a véletlenekben pedig nem hiszek... én ennyit gondoltam megosztok a kommentben , a vetteli részét hogy szerinted mekkora zsuga én nagyívben leszarom , semmi bajom vele, nem is őt fikáztam hanem a redbullt. ennyit igazán tudhatnál ha nem csak nézel hanem látsz is. szóval lényeg a lényeg hogy enyhén fogalmazva is kicsit gyanús és dezsavű érzés fog el a mostani redbull körüli dolgokkal kapcsolatban......... u.i: nem kell egyetértened, lehetsz más véleményen, tiszteletben is tartom, az is lehet tévedek (én se vagyok biztos benne csak én erre is gondolok mert vannak erre utaló dolgok.)de megtagadni, hogy akár erre is van esély amit leírtam az nem épp arra utal, hogy látod is a versenyeket hanem csak nézed...

Igen,valószínű 2011-re lett jobb Webbernél. :D
Igaz,h már 09-ben is verte(sőt,ugye 08-ban a fiókcsapattal is)2010-ben meg kb. cirka 50-60 pontot dobott el,és így is verte,de gondolom ez mind a tolásnak köszönhető.:D
Miért h viselkedett vele a RB?
Ok,Helmut nem nagyon bírta,de pl. rendszeresen Matesitch birtokán nyaralt,Hornerrel közös alsóbb szériás csapatuk volt,Newey pedig rendszeresen kiemelte milyen jó visszajelzéseket ad aero téren,de biztos rühellték. :D
Persze gondolhatsz amit akarsz,de a tények nagyon nem a te véleményedet támasztják alá.

G0007
#56 G0007 2016. június 01. 14:19  
F1890:
birom az ilyeneket ezt meg azt toltak. ha ugyanolyan technikat kapnak akkor nehez tolni vkit. az erzelmek masok h jobban orulbek xy gyozelmenek. webber meg mar jol kijon vettellel anno meg basztatta es rinyalt. 1-2 eve mondta h nem volt a szintjen es frusztraltta valt emiatt .tobbek koott ezert is rinyalt. ricci meg nem verstappen miatt hanem a kihagyott lehetoseg miatt ideges. plusz szten most kapta meg az elso igazan nagy pofont h ha te mindent jol csinalsz meg nem biztos h nyersz. jo kis tanulo lecke ez neki. de egy vbben ha ezen nem tudja tultenni magat akkor befogja szopni

csakhogy ilyen szitukban nem kapnak ugyan olyan technikát sok esetben, egyik előbb kap meg fejlezstéseket mint a másik, máshogy is viszonyulnak hozzájuk csapaton belül az érzelmek meg elárulják azt hogy kit akarnak a pódium tetején látni.

am ja sztem is befogja szopni itt, úgyhogy nem lepődnék meg ha lelépne pár éven belül és menne pl a ferkába kimi helyére

Utoljára módosítva: 2016. június 01. 14:30

F1890
#55 F1890 2016. június 01. 14:10  

birom az ilyeneket ezt meg azt toltak. ha ugyanolyan technikat kapnak akkor nehez tolni vkit. az erzelmek masok h jobban orulbek xy gyozelmenek.

webber meg mar jol kijon vettellel anno meg basztatta es rinyalt. 1-2 eve mondta h nem volt a szintjen es frusztraltta valt emiatt .tobbek koott ezert is rinyalt. ricci meg nem verstappen miatt hanem a kihagyott lehetoseg miatt ideges. plusz szten most kapta meg az elso igazan nagy pofont h ha te mindent jol csinalsz meg nem biztos h nyersz. jo kis tanulo lecke ez neki. de egy vbben ha ezen nem tudja tultenni magat akkor befogja szopni

G0007
#54 G0007 2016. június 01. 13:55  
Benhower:
Te komolyan is gondolod amit Sebről írsz? Ha igen akkor elég vicces hogy mindent benyalsz a médiából.

nem szoktam elolvasni a cikkeket csak a nyilatkozatokat olvasom el vagy hallgatom meg. abba meg nem igen lehet beleferdíteni főleg ha átolvasod angolul is.

egyébként igen, komolyan gondolom hogy a redbull amit csinált a múltban azt lehet megcsinálja megint, legalábbis sok hasonlóság van a két szitu valamint ricciardo és webber viselkedése között is . ergo nem zárom ki, hogy valami már megint zajlik a háttérben ezért reagált úgy webber anno ahogy és ezért reagált így ricciardo most ahogy, meg szerintem még fog is mert ez csak a buli kezdete szerintem... legalábbis nem zárom ki ezt az opciót és inkább efelé hajlok mintsem hogy azt mondjam a redbullnál a múltban történt dolgok vagy akár a mostaniak mind puszta véletlen és ricciardo meg webber viselkedése is csak valami felháborodós picsogós kiakadós ausztrál jellegzetesség része ... szerintem van valami a háttérben ami ezt váltotta ki belőlük méghozzá az, hogy valószínűleg hasonlóan érezték mint én...

Utoljára módosítva: 2016. június 01. 14:08

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa