Ricciardo: A cápáktól és a kígyóktól félek, Verstappentől nem

írta: M4Sport
2016. július 21. 18:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardo szerint a csapattárs, Max Verstappen ráijeszthet néhány versenyzőre, ha olyan ugyanolyan gyorsan fejlődik a folytatásban, mint az előző másfél évben – bár legutóbb már az időmérőn is kikapott tőle, ő még nem aggódik a fiatal holland tündöklése miatt.

Noha kezdetben aggódtak kora és tapasztalatlansága miatt, Verstappen már első F1-es szezonjában meggyőzte a kritikusokat, hiszen több kiugró eredményt is elért a Toro Rosso versenyzőjeként. A 2016-os szezonban aztán hirtelen előléptették a Red Bullhoz, ahol az első győzelmet is megszerezte (ráadásul első nekifutásra) és két második helyezést is jegyzett már.

A fiatal holland csapattársával, Daniel Ricciardóval is kemény küzdelmet vív, noha az ausztrál jóval tapasztaltabb nála. Ez a téma a Magyar Nagydíj sajtónapján is szóba került, amikor Ricciardótól megkérdezték, nem tartja-e félelmetesnek, hogy a csapattárs már a 30. hétvégéjére készül, miközben még mindig csak 18 éves. „Ez elég érdekes. Ha ugyanolyan gyorsan fejlődik, mint eddig és a következő 5-10 évben egyre jobb és jobb lesz, akkor elég sok emberre ráijeszthet” – jegyezte meg.

„Csak a cápáktól és a kígyóktól félek, szóval részemről rendben van a dolog” – tette hozzá nevetve, majd amikor szóba került, hogy Silverstone-ban már az időmérőn is kikapott a hollandtól (eddig ezen a téren Ricciardo sokkal erősebbnek tűnt), komolyabbra fordította a szót és kiemelte, egyelőre tényleg nem aggódik csapattársa miatt. „Tudom, hogy nagyon jó, ez nyilvánvaló. Futamgyőzelmet is szerzett és dobogós helyezései is vannak” – magyarázta.

„Nem szeretek visszanézni, de legalább egy győzelmem nekem is lehetne. Versenyképes volt, és itt nem arról van szó, hogy nekem csak balszerencsém lett volna, neki pedig csak szerencséje. Nagyon gyors, és mindig odatette magát. Nem fogok mentegetőzni, ha tiszta küzdelemben kapok ki tőle. Nagyon jó a tempója, és azt hiszem, eddig több pontot szerezett nálam, de van még néhány versenyem, hogy utolérjem” – jelezte.

Például a hétvégéi magyar futam, amitől a Red Bull és Ricciardo is sokat vár a pálya ugyanis feküdhet az autónak, az ausztrál pedig már nyert versenyt a Hungaroringen. Idén „legalább” egy dobogós helyezésre vágyik. „A mi helyzetünkben három futamra figyelsz igazán a naptárban: Monacóra, erre és a szingapúrira. Ezek a legjobb esélyeink arra, hogy legalább egy dobogós helyezést szerezzünk. Remélhetőleg jó magasan leszünk azon a dobogón. Szerintem, ha reálisan nézzük a dolgokat, most akkor közel lehetünk a Mercedeshez és a Ferrarihoz” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Horizont
#4 Horizont 2016. július 22. 01:01  
albutr:
amíg nem vb címért mennek.

Már eddig is sokkal kevesebbet vicsorog, de ha év végéig tovább fejlődik az ovis, és verni fogja kvalikon is, akkor még idén lekonyul az a mosoly.

SANI{Ó
#3 SANI{Ó 2016. július 22. 01:00  

helyében csendesebbre venném az arcoskodást...már eddig is pirospozsgás lett a "tudtam, hogy én nyerek az időmérőn" dumás....(persze csak utólag ment a gizdázás, biztos ami biztos)

albutr
#2 albutr 2016. július 21. 21:29  
vacsad:
Vajon mikor fagy rá végleg a mosoly az arcára? Még idén vagy csak jövőre?

amíg nem vb címért mennek.

vacsad
#1 vacsad 2016. július 21. 21:23  

Vajon mikor fagy rá végleg a mosoly az arcára? Még idén vagy csak jövőre?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája

62016.10.25. 14:05

Besegített az F1-nek Taylor Swift

Ugrásszerű növekedés az austini futam látogatottságában

82016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják