Ricciardo: A Mercedes akár négy kettős győzelemmel is kezdheti az évet

írta: M4Sport
2016. március 01. 11:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardo szerint sima Mercedes-kettőssikerekkel rajtolhat a 2016-os szezon. A Red Bull versenyzőjét meggyőzte a németek eddigi formája – csakúgy mint 1996 világbajnokát.

Több mint 3000 kilométert teljesített az első négy tesztnap alatt a bajnoki címvédő istálló Barcelonában, és bár a köridők tekintetében nem villogtak, mégis egyre több résztvevő érzi úgy, hogy óriási a fölényük. A múlt héten Fernando Alonso és Felipe Massa is vészjóslónak tartotta, hogy ennyire megbízható új autójuk, s ennyire sok kilométert teljesítettek vele – most pedig Daniel Ricciardo is csatlakozott véleményükhöz.

„Tavaly is ezt csinálták, a megbízhatóságuk nagyon jó volt, és kicsit olyan ez, mint ha azt mondanák: »nagyon erősek vagyunk, csak a köröket számoljuk, mert megtehetjük!« Jó formában vannak, és erre számítani is lehetett. Egy kicsit sem lennék meglepve, ha kettős győzelmeket aratnának – nemcsak Melbourne-ben, de az első négy futamon” – nyilatkozta az ausztrál az ESPN-nek.

Damon Hill is úgy látja, hogy a Mercedes egyelőre igyekezett minél jobban megbújni a mezőnyben. „Szárazon tartották a lőporukat, még nem mutatták meg, mire képesek. És nincs is szükségük erre. Szerintem csak látni akarják, hol tart mindenki más. A téli teszt egyfajta álháború. Ha előnyöd van, miért is mutatnád meg azt mindenki másnak?” – nyilatkozta 1996 bajnoka a Sky televíziónak.

Bár sokan remélik, hogy a Ferrari ezúttal jobban megnehezíti a németek dolgát a bajnokságban, Hill szerint a címvédő nem a védekezésre rendezkedett be, ők továbbra is dominálni szeretnének. „Szerintem a Mercedes elégedett lehet a dolgok eddigi alakulásával, hogy ennyire megbízhatóak. Nehéz lehet most a Ferrarinak és a többieknek látni, mire képesek. Nem hiszem, hogy a mostani még dominánsabb év lesz a Mercedes számára, mint az előző, de ha így is lesz, még mindig lesz két versenyző a csapaton belül, akik közel vannak egymáshoz, és akik között némi feszültség lehet.”

Ricciardo szerint a németek előnye a szezon későbbi felére azért csökkenhet. Azzal kapcsolatban azonban nem mert állást foglalni, a Renault-tól komoly javulást váró Red Bull fölveheti-e velük a versenyt. „Nyilván jobb lenne, ha az ellenfelek szenvednének inkább, jó lenne közelebb lenni hozzájuk, de amit látok, abból az következik, hogy jó formában vannak, és nem is számítok arra, hogy mi az ő szintjükön leszünk az első futamokon. Emiatt nem is nézzük, mit csinálnak. Remélem viszont, hogy a szezon előrehaladtával már figyelhetünk rájuk.”

„Jelenleg a Mercedes és a Ferrari áll a célkeresztben. Ők adják az első négy helyezettet, aztán a Williams jön az ötödik-hatodik helyen. Mi pedig közel vagyunk hozzájuk. De sok az ismeretlen tényező: a Force India jónak tűnik, a Toro Rosso papíron szintén erős lesz. Nem szeretném azt mondani, hogy tizedikek leszünk az első versenyen, mert szeretném hinni, hogy jobbak leszünk ennél. De a legjobb hét a cél számunkra” – jelentette ki a háromszoros futamgyőztes.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

hammertime
#1 hammertime 2016. március 01. 13:56  

Ej már, mindig ez az álmodozás.:)

HairHungary