Ricciardo: A rádión még azt mondták, Vettel rontott

írta: M4Sport
2016. május 05. 15:18
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull Oroszországban, a rajt utáni balesetet követően még nem közölte Daniel Ricciardóval, hogy a történtekért a csapattárs, Danyiil Kvjat felel; akkor azt mondták neki, Sebastian Vettel lökte meg autóját, ő azonban érezte, hogy nem a németé a felelősség.

Már a vasárnapi futam után sejthettük, komoly következményei lesznek az orosz versenyző hibájának, ami nemcsak Sebastian Vettel futamának vetett véget, hanem a márkatársat és a testvércsapatnál versenyző Carlos Sainzot is nehéz helyzetbe hozta. Arra azonban senki sem számított, hogy a Red Bull már a Spanyol Nagydíj előtt lecseréli őt Max Verstappenre.

Az, hogy Kvjat a csapattárs esélyeit is lenullázta, fontos érv lehetett a döntéshozás során, azt pedig, hogy a történtekért ő volt a felelős, kezdetben még nem akarták Ricciardo tudtára adni. „Az autón sok kár keletkezett, szóval nem derült ki, milyen lett volna a valós tempónk. A belső íven Sebastian volt, a külsőn pedig Sergio (Pérez). Láttam, hogy Sebastian jött nekem, de nem gondoltam, hogy ő rontott, mert az, ahogy nekem ütközött nem volt természetes” – nyilatkozta még a helyszínen.

„Tudtam, hogy valaki nekiment hátulról. Megkérdeztem a csapatot a rádión, ki hibázott, és ők azt mondták, hogy Sebastian, csak hogy megőrizzék a nyugalmamat, a biztonsági autós fázis alatt azonban láttam az ismétlést a kivetítőkön, és azt is láttam, hogy Danyiil volt az” – folytatta, majd hozzátette, nem érti, csapattársa mire gondolt a manőver előtt.

„Sebastian belül volt, én középen, Sergio pedig kívül, szóval ez a három autó jóformán elfoglalta az egész pályát, amikor a kanyar bejáratánál voltunk. És akkor Danyiil meglökte Sebastiant – én nem tudom, hová akart menni. Belül már nem volt hely, hiszen – amennyire én emlékszem – mi hárman blokkoltuk a pályát. Nem tudom mit akart. Ki szerette volna fékezni, vagy talán védekezett valaki ellen; nem tudom. Abból, amit én láttam, a pályán már nem volt hely. Itt követnie kellett volna az előtte lévőt” – zárta gondolatát a háromszoros futamgyőztes.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

jtfan
#2 jtfan 2016. május 05. 18:58  

Miért ha Vettel hibázott volna akkor mi lett volna? Tök mindegy ki ment neki, a versenyének annyi volt.
-Kvyat ment neked.
-Micsoda?! Az a szemét orosz!
-Ja mégsem Vettel volt az.
-Na azért! Így minden okés.

f1m12
#1 f1m12 2016. május 05. 16:19  

biztos rögtön nyugodtabb lett, amint közölték vele, h Vettel bénázott.
szemfüles, hogy nézegette a kivetítőt

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást