Ricciardo a Red Bull fejvédőjét dicséri

írta: M4Sport
2016. március 16. 15:30
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapat ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo már kipróbálta a Red Bull saját fejvédőjét, ami mögül elmondása szerint „elég jól” ki lehet látni, ezért ő inkább ezt támogatja a barcelonai teszten bemutatott megoldással szemben.

A Motorsport tegnap közölte az első grafikát a Red Bull szélvédős megoldásáról, ami a csapatvezető elmondása szerint nemcsak „elegánsabban néz ki” a Mercedes glóriájánál, hanem jobb kilátást is biztosít a pilótáknak és biztonságosabb is, mint a riválisé. Bár élesben egy áprilisi bemutató alkalmával próbálják ki, Ricciardónak már van némi tapasztalata a fejvédőről.

Az ausztrál pilóta a csapat főhadiszállásán próbált ki egy mintadarabot, ami azonnal elnyerte a tetszését (ő egyébként is nagy támogatója a fejvédő eszközöknek, a tesztek alatt például alaposan kiosztotta az azokat kritizáló Nico Hülkenberget is). Elmondása szerint a próba alkalmával nem volt gond a kilátással, sőt ő az alkatrész kinézetét is jobbnak tartja, mint az eddig látottakét.

„Eléggé jónak tűnt ez a megoldás” – mondta a Motorsportnak. „A Red Bull fejvédője mögül – amit kipróbáltam – nagyon jó volt a kilátás. Tudom, hogy most mindenki odavan ezekért a glóriás eszközökért. Biztosra veszem, hogy a folytatásban nem fogom ennyire vonzónak találni, mint most, de a sport számára ez egy jó dolog” – folytatta a háromszoros futamgyőztes.

A Red Bull megoldását egyébként a Williams-istálló helyettes csapatvezetője, Claire Williams is izgalmasnak találta, sőt kijelentette, inkább ezt támogatja, mint a Mercedes megoldását (a Barcelonában kipróbált elem is az ő elképzelésükön alapult), de megjegyezte, aggódik a víz és a páralecsapódás miatt, a fejlesztés során tehát ezekre a jelenségekre is gondolni kell majd.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Balrog
#3 Balrog 2016. március 16. 23:13  
szaki:
Azért arra kiváncsi lennék hogy hol próbálta ki. Szimulátorban vagy valós körülmények közt. Szimulátorban nincs szunyog, légy, madárszar, eső (lehet eső van)... Ha valós körülmények közt akkor meg hol és hogyan teszt tilalom alatt?

(Egyébként van :D lassan tíz éve annak, hogy megjelent a Race 07, ahol még a visor/szélvédő folyamatos koszolódása is szimulálva volt, formaautókkal tépkedni kellett a fóliákat)

szaki
#2 szaki 2016. március 16. 21:45  

Azért arra kiváncsi lennék hogy hol próbálta ki. Szimulátorban vagy valós körülmények közt. Szimulátorban nincs szunyog, légy, madárszar, eső (lehet eső van)... Ha valós körülmények közt akkor meg hol és hogyan teszt tilalom alatt?

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. március 16. 18:31  

akkor már ez sokkal jobb:
http://www.trf1.net/wp-content/uploads/kapal%C4%B1-kokpit-halo.jpgFORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája