Ricciardo: „Bahrein fekszik nekünk”

írta: M4Sport
2016. március 25. 14:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

A szezont egy 4. hellyel nyitó Daniel Ricciardo szerint a múltbeli teljesítményeik alapján a sok hosszú egyenes ellenére Bahreinben is jó versenyt futhatnak majd.

Az ausztrál versenyző és csapata is pozitív meglepetésként értékelte a Melbourne-ben megszerzett 4. helyet, amit ráadásul úgy értek el, hogy az RB12-es kódjelű modell az időmérőn a negyedik, a versenyen pedig a harmadik leggyorsabb kocsinak bizonyult a mezőnyben. Ricciardo egyáltalán nem tartja elképzelhetetlennek, hogy négy hosszú egyenest is felvonultató bahreini pályán is jól szerepeljenek.

„Ez a pálya tényleg fekszik a Red Bullnak” – kezdte a háromszoros futamgyőztes. „Az utóbbi pár évben elég jó eredményeket értünk itt el, úgyhogy remélem, hogy idén is folytatjuk a sort.”

Két évvel ezelőtt Ricciardo éppen csak hogy lecsúszott a dobogóról, és a bronzérmes Sergio Pérez nyakán ért célba, tavaly pedig annak ellenére is hatodik lett, hogy az utolsó kanyar kijáratánál látványos módon felrobbant alatta a Renault-motor. A vonalvezetés négy hosszú egyenese első ránézésre nem a Red Bullban idén „TAG Heuerre” keresztelt francia erőforrások kedvence, ám egyet leszámítva a többi annyira azért nem hosszú, hogy olyan vészesen kijöjjön rajta a Renault-k teljesítményhátránya – a kasztni remek kigyorsításai pedig mindegyik elején sokat hozhatnak.

„Van egy hosszú egyenes, ami tavaly a gyenge pontunk volt, de idén reméljük, hogy fejlődtünk egy kicsit, úgyhogy végül is elég versenyképesek lehetünk” – nyilatkozta Ricciardo csapattársa, az orosz Danyiil Kvjat is. „Nagyszerű lenne, ha sikerülne mindkét kocsival erős pontszerző helyen célba érni.”

Amik egyébként általánosságban is a szahíri pálya erősségei, azok Ricciardo szerint a kiváló előzési esélyek és a futam „éjszakai köntöse”.

„Szerintem ezen a pályán mindig is jó móka volt versenyezni. Úgy érzem, mintha mindig is jó eredményeim lettek volna rajta, és az előzési lehetőségek is jók – talán négy olyan pont is van a körön, ahol lehet előzni, ami elég jó. És az éjszakai futam is mindig nagy mulatság! Éjszaka olyan, mintha mindig egy kicsit gyorsabban mennénk. Ha minden verseny éjszakai futam lenne, akkor nem lenne meg ez az atmoszféra, úgyhogy teljesen jó, hogy így el vannak osztva a szezonban” – lelkesedett az ausztrál.

A pozitív meglepetés

Ricciardo szerint az RB12-es egyik legnagyobb erőssége az, hogy a beállításokkal való „szöszmötölés” nélkül is azonnal jónak tűnik, és hogy közelebb van a Mercedeshez, mint az elődje volt tavaly.

„Úgy nagy általánosságban a kocsi elég jó, amint legurul a kamionról. Ezt már a barcelonai teszteken is éreztem. Úgyhogy egyelőre ugyanaz a történet, mint tavaly: tudjuk, hogy egyelőre egy kicsit gyenge a motorunk, de amikor az feljavul, akkor az remélhetőleg megváltoztat pár dolgot. A lemaradásunk az kisebb – úgy értem, hogy kicsit közelebb vagyunk a Mercedeshez, mint tavaly ilyenkor voltunk. Mindenki összetorlódott egy kicsit, ami egyébként pontosan az, ami a sportnak kell. Úgyhogy ez jó.”

„A kisebb csapatok, a Force India és a Toro Rosso, normális esetben nem javulnak annyit év közben, és valószínűleg itt hagyhatjuk majd le őket. A Force India tavaly javult, de akkor nagyon hátulról indultak. Az, hogy többé-kevésbé ott vagyunk, ahol vagyunk, az nem olyan rossz. Az ember mindig többet akar, de relatíve jók vagyunk” – fejezte be.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

12016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához