„Ricciardo és Verstappen kettőse lehet a legerősebb az F1-ben”

írta: M4Sport
2016. május 12. 20:02
FOTÓ: ©Red Bull

A csapatvezető, Christian Horner úgy érzi, Max Verstappen érkezésével a Red Bull pilótapárosa lehet a legerősebb a Forma–1-ben. Bár a szakember elismerte, mások is érdeklődtek a fiatal holland iránt, leszögezte, nem emiatt léptették elő azonnal védencüket.

Verstappenre sokan már debütálása előtt a jövő egyik legnagyobb reménységeként hivatkoztak, újoncévével pedig addigi kritikusait is elhallgattatta, akik hamar belátták, van valami különleges a fiatal hollandban. Csapattársa, Daniel Ricciardo 2014-ben robbant be a köztudatba, mégpedig Sebastian Vettel legyőzésével, azóta pedig az egyik legtöbbre tartott F1-es versenyzővé vált. Hogy nem véletlenül, azt a 2016 elején mutatott remek formával is bizonyította.

„Mindig a lehető legjobb pilótapárost szeretnénk összeállítani, és én úgy gondolom, hogy a Ricciardo-Verstappen lehet a következő évek egyik, ha nem a legjobb párosa” – vetítette előre a Red Bull csapatvezetője, amikor a Spanyol Nagydíj helyszínén az új felállásról kérdezték a szokottnál is komolyabb érdeklődést generáló sajtótájékoztatóján. „Persze ez attól függ, hogyan alakulnak a dolgok, mi lesz a jövőre érkező szabálymódosításokkal, de reméljük, az erőforrások teljesítményének kiegyenlítése remek lehetőségeket terem a csapat számára” – tette hozzá.

Tavaly sokan aggódtak Verstappen kora (mindössze 17 éves volt, amikor teljesítette első F1-es futamát) és tapasztalansága miatt, a téma pedig Spanyolországban is előkerült, Hornertől ugyanis megkérdezték, nem tartja-e túlságosan fiatalnak a holland versenyzőt ahhoz, hogy bemutatkozzon a Red Bull első számú csapatánál. „Akkor is ezt mondták, amikor leszerződtettük, de azt hiszem bizonyította, hogy jelenleg ő az egyik legizgalmasabb dolog a Forma–1-ben, hogy egy természetes tehetségnek, akinek minden képessége megvan az előzéshez, a versenyzéshez. Sokat kell még tanulnia, de nagyon érett, az eddigi fejlődése pedig engem is meggyőzött.”

Daniel RicciardoMár a debütáló szezon után felmerült, hogy Verstappen iránt több ellenfél (például a Ferrari és a Mercedes) is érdeklődik, egyes vélemények szerint pedig ez is közrejátszott abban, hogy a Red Bull azonnali hatállyal előléptette védencét, hiszen így több évre magához láncolhatta. Horner bár elismerte, hogy mások is figyelték a hollandot, azt nem, hogy csapata emiatt gyorsított a tempón, már amit az előléptetést illeti. „Nem volt rajtunk nyomás, egyáltalán nem. Őszintén mondom, ő sokkal jobban meglepődött, mint Danyiil Kvjat. Nem volt helyezkedés, vagy plusz nyomás Max részéről” – utalt a sajtóban megjelenő találgatásokra.

„Jelenleg Max az egyik legérdekesebb jelenség a Forma–1-ben, szóval teljesen természetes, hogy más csapatok is érdeklődnek iránta, egy olyan versenyző iránt, aki bizonyította a rátermettségét és a tehetségét. Azt hiszem ez a lépés egy időre kihúzza a Red Bull-versenyzőket a pilótapiacról” – magyarázta, majd megerősítette, hogy módosítottak Verstappen szerződésén, aki immáron hosszú évekig a Red Bull kötelékéhez tartozik. „Nem fogok a részletekről beszélni, de igen. Egyértelmű, hogy több évre elkötelezte magát a csapat mellett.”

Horner az előző futamon hibázó Kvjat menesztéséről is beszélt, aki elmondása szerint nemcsak az orosz versenyen történtek miatt veszítette el versenyzői ülését, és került vissza azonnali hatállyal a Toro Rossóhoz. „Arra a következtetésre jutottunk, hogy Danyiil küzd egy kicsit a formájával a csapattársához képest. Olyan különleges helyzetben vagyunk, hogy rendelkezünk négy versenyzői üléssel és volt lehetőségünk változtatni a sorrenden. Szóval, ahelyett hogy megvártuk volna az év végét, már az európai szezonnyitó előtt sort kerítettünk erre a cserére” – jelezte, mielőtt azt is elhintette, hogy az orosz adott esetében még visszatérhet az anyacsapathoz.

Christian Horner

Oszd meg!





3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Lewisthebest
#3 Lewisthebest 2016. május 12. 20:29  
trialboj:
"én úgy gondolom, hogy a Ricciardo-Verstappen lehet a következő évek egyik, ha nem a legjobb párosa" Ez így már megállja a helyét, de jelenleg egy Rózi-Ham, és Alo-But páros is ott van, akik megennék őket, bármilyen körülmények között. Viszont az is kérdéses, hogy Ricsi ott akar-e maradni akkor is ha tegyük fel az egyik Merci ülés megüresedik? Az ő szerződését nem újították meg...

Azt sose lehet tudni :D 2007-ben is mindenki arra számított, hogy Alonso majd megeszi reggelire Lewist aztán kb Hamilton az egész évadban vezette a pontversenyt és pont az utolsó futamon egyenlítődött ki a pontszámuk. Annyi biztos, hogy mindhárom páros nagyon erős. Egyébként Ricciardonak elvileg most van olyan bombabiztos szerződése amivel nem tudják kirobbantani se a Red Bulltól 2018-ig A hosszabbításról meg ráérnek tárgyalni és nyilván most az RB jó helyzetbe is hozhatná magát, ha pl jövőre övék lenne a legjobb autó akkor a fizetését még csökkenthetnék is vagy legalábbis nem kéne emelni mert ki az a hülye aki a legjobb csapatból elmegy? Persze ez visszafele is elsülhet, de vannak annyira egoisták ők is, hogy nem abban gondolkodnak, hogy sz*rok lesznek :D

Utoljára módosítva: 2016. május 12. 20:29

trialboj
#2 trialboj 2016. május 12. 20:19  

"én úgy gondolom, hogy a Ricciardo-Verstappen lehet a következő évek egyik, ha nem a legjobb párosa"

Ez így már megállja a helyét, de jelenleg egy Rózi-Ham, és Alo-But páros is ott van, akik megennék őket, bármilyen körülmények között.
Viszont az is kérdéses, hogy Ricsi ott akar-e maradni akkor is ha tegyük fel az egyik Merci ülés megüresedik? Az ő szerződését nem újították meg...

Tasi-r
#1 Tasi-r 2016. május 12. 20:17  

de :D

HairHungary

 



FORMA-1 HÍREK

koponya

32016.10.27. 19:16

Amiért Rosberg és Ecclestone nem lesznek cimborák…

Sok kérdés, egyféle válasz – "Miért beszélünk annyit mások véleményéről?"

142016.10.27. 17:28

Az újságíróknál Alonso az ász!

A rutinos tudósítók közül egy kivétellel valamennyien a spanyolt tartják a legjobbnak