Ricciardo hiányolja az „igazi” autóbemutatókat

írta: M4Sport
2016. február 18. 19:18
FOTÓ: ©Red Bull

Túlságosan mesterségesek azok az autóbemutatók, melyeket csak az interneten keresztül lehet figyelemmel követni – jelentette ki Daniel Ricciardo, kinek véleménye szerint a csapatoknak közvetlenebb eseményekkel kellene szórakoztatniuk a közönséget.

A Red Bull egy londoni rendezvény keretén belül mutatta be 2016-os festését (a leleplezéshez egy tavalyi autót használtak, lévén az új néhány órával korábban még a töréstesztek egyikét teljesítette), a Renault pedig egy hasonló eseményen ismertette gyári alakulatát; igaz, új autójuk helyett ők is egy „bemutatógéppel” álltak elő. A riválisok közül idén más nem tart hasonló bemutatót.

A Ferrari 2016-os autójának leleplezését az interneten keresztül lehet figyelemmel követni, akárcsak a McLaren-Honda debütálását. A Haas a tervek szerint a barcelonai teszt helyszínén fedi fel új autóját, néhány perccel a gyakorlás kezdete előtt, míg a többi gép vagy egy filmes napon mutatkozik be, vagy komolyabb felhajtás nélkül gurul pályára az első tesztnapon. Ez éles váltás a korábbi évekhez képest, amikor a csapatok többsége nagyszabású autóbemutatókat tartott.

Volt, hogy a McLaren leleplezésén a Spice Girls is tiszteletét tette, míg a Jordan egyszer Moszkvában, a Vörös téren prezentálta autóját. Ricciardónak hiányzanak ezek az események. „Az internetes bemutatók kissé mesterségesek” – mondta az Autosportnak. „A 2016-os autó a töréstesztet teljesítette, de az is menő, hogy bemutathattuk a festést. Hosszú az előszezon és kevés az esemény. Legalább adtunk valamit a szurkolóknak, és jó volt várni erre a bemutatóra. Persze drágább, mintha feltöltesz a képet, de nem hiszem, hogy abból bármit is kihozhatsz” – tette hozzá.

Ricciardo a biztonság növelése értekében bevezetni kívánt glóriáról (az alkatrész a pilóták fejt védené) is beszélt; szerinte a Forma–1-nek szüksége van erre a lépésre, maga az elem pedig nem fogja zavarni a versenyzőket. „Jelenleg a fej az egyetlen igazán érzékeny pont, az elmúlt két évben pedig két tragikus balesetet is láthattunk, szóval, ha ez segít, akkor mindenképpen egy jó dologról beszélünk. Ez semmit sem vesz el; ugyanolyan bátornak kell lennünk, hiszen mindez csak egy kis segítség. Senki sem akar halálos baleseteket látni, szóval, ha csökkenthetjük a kockázatot, akkor miért ne tegyük meg?” – tette fel a minden valószínűség szerint költőinek szánt kérdést.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

SANI{Ó
#3 SANI{Ó 2016. február 19. 09:14  

hát ja..ellenben óccsó...

Jocke
#2 Jocke 2016. február 19. 09:14  

"Ez éles váltás a korábbi évekhez képest..." - milyen "korábbi" évekről beszél a cikk? Az nagyon, de nagyon rég volt, amikor még igazi showműsort kerítettek a bemutatók köré. A Spice Girls ’97-ben asszisztált a McLarennek, a Jordan 2005-ben parádézott Moszkvában. A cikkből az jön le, mintha tegnap szűnt volna meg a buli... :\

ZAKspeed
#1 ZAKspeed 2016. február 18. 23:46  

A legkreatívabb szerintem eddig az volt, amikor a McLarent darabonként rakták össze az utcán, és az alkatrészeket úgy hordták oda dolgozók vagy rajongók.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Austin

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

52016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

12016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”