Ricciardo: Hogy érzem magam? Mint akin áthajtott egy 18 kerekű kamion

írta: M4Sport
2016. május 29. 20:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardo úgy érzi, csapata cserben hagyta. Az ausztrál nehezen emészti meg, hogy sorozatban másodszor fosztja meg egy, a Red Bull által elkövetett hiba a győzelemtől.

Ha Daniel Ricciardo arcáról eltűnik a mosoly, akkor ott bizony komoly baj van. Az általában még a nehéz helyzetekben is optimista, a kudarcok után is viccelni képes ausztrált márpedig olyan komornak még nemigen láthattuk, mint a monacói díjátadón. Hasonlóan dühös arccal révedt a semmibe, mint egy éve Lewis Hamilton – őt is csapata hibája fosztotta meg a biztosnak tűnő győzelemtől…

A mostani csalódásnak ráadásul előzménye is van. Két hete Barcelonában egy megkérdőjelezhető (és ezt például az ellenfelek stratégiái állítják) taktikai húzás után lett úgy negyedik, hogy sokáig az élen állt, s úgy tűnt, képes lehet legyőzni a Ferrarit. Mindeközben ráadásul még azt is le kellett nyelnie, hogy az „ő győzelmét” Max Verstappen szerzi meg. Monacóba érkezve elárulta, a csapattal való megbeszélés után már rendben van a lelke, s szokásos optimizmusával készül a monacói hétvégére – és a győzelemre.

Merthogy kezdettől fogva nyerni készült a hercegségben.

„Hogyan érzem magam most? Mint akin áthajtott egy tizennyolckerekű kamion. És ez most már sorozatban a második hétvége. Barcelonát szerintem olyan jól kezeltem, amennyire csak lehetett. De ezek után ideállni és pozitívnak maradni már nem tudok. Alapvetően utálok ilyen lenni, utálom a gyászos hangulatot, ráadásul itt vagyok a dobogón, ennek örülnöm kéne, hálásnak kéne lennem, de erre képtelen vagyok. Két győzelem ment el két hét alatt” – mondta kissé kiégetten a továbbra is háromszoros futamgyőztes.

„Reggel esőre ébredtem, és úgy éreztem, ez egy új kihívás, egy új esély arra, hogy bizonyíthassak magamnak. És így is lett, hiszen gyors voltam, elhúztam az elején. Fogalmam sincs, mit mondhatnék a stratégiáról. Nem tudom, miért kellett várnom a gumikra. Nem az én hirtelen döntésem volt, a csapat hívott be, így készen kellett volna állniuk. Nem is volt hirtelen döntés.”

Ricciardo nem titkolta, legszívesebben kerülné most csapatát. „A futam után megmondtam nekik, hogy nem mondhatnak semmit, amitől jobb lehetne. Azt gondoltam, uraljuk a helyzetet. Bízom a csapatban és a stratégiában, nem tudom, most mit kéne tennem, hová kéne mennem. Ezt a győzelmet már sosem fogom visszakapni, és ez nagyon fáj.”

Az még inkább fájó lehet számára, hogy Monacóról már a szezonkezdés előtt azt nyilatkozták, a legnagyobb esélyt kínáló verseny lehet számukra 2016-ban. Azóta persze kiderült, a Renault új motorja komoly előrelépés, a Red Bull karosszériája pedig talán még mindig a legjobb a mezőnyben. Vajon lesz még esélye nyerni idén a bajnoki pontverseny új harmadik helyezettjének? „Kanada érdekes lesz. Az is egy utcai pálya, de hosszú egyenesek vannak rajta, és kicsit jobban számít a lóerő. Ha ott gyorsak tudunk lenni, akkor az év hátralévő részében is azok lehetünk. Ha Kanadában esélyünk lesz a dobogóra, akkor mindenütt lehet. Tudtuk, hogy az itteni futam egy esély lesz számunkra a győzelemre, és talán két hét múlva már többet tudunk arról, mennyire vagyunk versenyképesek – nemcsak ezen a pályán, az összes pályatípuson” – tekintett előre a Red Bull tehetsége.

Oszd meg!

37 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#37 f1m12 2016. május 30. 21:10  
guide:
Én Webberről beszéltem! Utáltam,hogy ott tett keresztbe Vettelnek,ahol csak tudott.Számomra felüdülés az elmúlt másfél év Kimivel békében,egyetértésben,vádaskodások nélkül!Nem szeretnék egy angolok kedvence csapattársat mellé a jövőben,akinek a szemében a gerendát sem veszik észre,míg Sebében a szálkát is. Ricsi eddig nem panaszkodott,de nem is volt rá semmi oka.Verstappen érkezése óta azért ez mintha egy kicsit megváltozott volna.Sajnálom és megértem,hogy frusztrált.Több versenye is szerencsétlenül alakult,de nem ő az első és nem is az utolsó,aki egy rossz kerékcsere miatt bukja az első helyet.

egyre jobban látom azt, h Vettel ahhoz képest nyugodtan, szinte méltósággal viselte 2014-et. szerintem ennek az az oka, h ha ugyan a cím nem jogosít fel semmi plusszra, de zsebben van, amit nem lehet elvenni. ettől nyugodtabb lesz a pilóta mert tudja, h ő már volt a világ legjobbja. míg ezaz érzés 3 futamgyőzelem esetén rövidebb ideig tart, cím után végleges

guide
#36 guide 2016. május 30. 15:39  
McLarenHonda:
Te miről beszélsz? Ricci mint nyafogós, panaszkodós? Előnyöket kiharcolni? Ez most komoly? Vicces, hogy szerinted az RB őt támogatta Sebbel szemben, akkor Webber mit szóljon? Ilyet tőled nem vártam.

Én Webberről beszéltem! Utáltam,hogy ott tett keresztbe Vettelnek,ahol csak tudott.Számomra felüdülés az elmúlt másfél év Kimivel békében,egyetértésben,vádaskodások nélkül!Nem szeretnék egy angolok kedvence csapattársat mellé a jövőben,akinek a szemében a gerendát sem veszik észre,míg Sebében a szálkát is.

Ricsi eddig nem panaszkodott,de nem is volt rá semmi oka.Verstappen érkezése óta azért ez mintha egy kicsit megváltozott volna.Sajnálom és megértem,hogy frusztrált.Több versenye is szerencsétlenül alakult,de nem ő az első és nem is az utolsó,aki egy rossz kerékcsere miatt bukja az első helyet.

McLarenHonda
#35 McLarenHonda 2016. május 30. 14:21  
guide:
2014 óta az RB-nél minden Ricsi körül forgott. Már az első,bemutatkozó versenyén hajlandó volt a Red bull az átfolyásmérővel szórakozni,hogy Ric minél jobb eredményt érjen el.Az övé volt az egyetlen Renault motoros autó,ahol nem volt szükség plusz egységre.A teszteken is őt részesítették előnyben,Ricsi kapott lehetőséget a négyszeres bajnokukkal szemben.Amit a spanyol versenyen eljátszottak vele,azt Vettellel többször is megtették 2014-ben.Érdekes módon,azzal nem volt problémája.:D A Kvyatos évről ne is beszéljünk.Az RB-nek az orosz futamon is az fájt igazán,hogy Ricsi versenyét gallyra vágta. Az RB-nek kell Ricsi,mert mint láttuk Max még tapasztalatlan és ő is jobban járna,ha maradna,de ha telesírja a sajtót,panaszkodik a csapatára,akkor szerintem mennie kell.Az RB-nek nincs szüksége még egy olyan időszakra,ahol állandóan őket áztatják,mint annak idején Webbernél. A magam részéről nagyon remélem,hogy Vettelnek nem lesz újra egy nyafogós,panaszkodós csapattársa,aki így akar előnyöket kiharcolni magának!

Te miről beszélsz? Ricci mint nyafogós, panaszkodós? Előnyöket kiharcolni? Ez most komoly? Vicces, hogy szerinted az RB őt támogatta Sebbel szemben, akkor Webber mit szóljon?
Ilyet tőled nem vártam.

guide
#34 guide 2016. május 30. 13:28  
Go.Michael:
Kicsit szélsőséges a példa Ricsi részéről, de nézzünk a dolgok mögé. Az eddig alul teljesítő Kvjat helyett megkapta a tini sztárt, mindenki róla beszél, és mellette pokoli gyors is. Ha most behúzta volna ezt a két futamot, lélektanilag adott volna erőt neki, hiába a fiatal srác, szoknia kell a légkört és minden mást. Verstappen pedig egyből ott volt, nem kellett beleszoknia. Barcelonában a taktikán elment a győzelem, Ferrarinak rendre ezen megy el mostanában a jó szereplés, ez benne van a pakliban, de én a Verstappen jelenség miatt aggódnék a helyébe és szerintem ő is miatta aggódik. A holland így se volt rossz és még meg se kapta az új motort, első versenyén pedig rögtön győzni tudott. Hosszú távon én kizártnak tartom, hogy Ricsi legyen az no.1 ebben a csapatban, a redbull pedig sosem tudta igazságosan kezelni ezeket a kérdéseket, emlékezzünk Webberre. Ha a holland lesz a gyorsabb, hezitálás nélkül mögé fog állni a csapat, és akkor ott van az életkora és a marketing értéke. Nekem az a megérzésem, hogy Ricsi nem ebben a RedBullban fogja a sikereit elérni, függetlenül a mostani elbaltázott kerékcserén kívül. Egy biztos, hosszú távon ez a két győzelem kellett volna a csapaton belüli megítélésének.

2014 óta az RB-nél minden Ricsi körül forgott.
Már az első,bemutatkozó versenyén hajlandó volt a Red bull az átfolyásmérővel szórakozni,hogy Ric minél jobb eredményt érjen el.Az övé volt az egyetlen Renault motoros autó,ahol nem volt szükség plusz egységre.A teszteken is őt részesítették előnyben,Ricsi kapott lehetőséget a négyszeres bajnokukkal szemben.Amit a spanyol versenyen eljátszottak vele,azt Vettellel többször is megtették 2014-ben.Érdekes módon,azzal nem volt problémája.:D A Kvyatos évről ne is beszéljünk.Az RB-nek az orosz futamon is az fájt igazán,hogy Ricsi versenyét gallyra vágta.
Az RB-nek kell Ricsi,mert mint láttuk Max még tapasztalatlan és ő is jobban járna,ha maradna,de ha telesírja a sajtót,panaszkodik a csapatára,akkor szerintem mennie kell.Az RB-nek nincs szüksége még egy olyan időszakra,ahol állandóan őket áztatják,mint annak idején Webbernél.
A magam részéről nagyon remélem,hogy Vettelnek nem lesz újra egy nyafogós,panaszkodós csapattársa,aki így akar előnyöket kiharcolni magának!

f1m12
#33 f1m12 2016. május 30. 13:21  
Go.Michael:
Kicsit szélsőséges a példa Ricsi részéről, de nézzünk a dolgok mögé. Az eddig alul teljesítő Kvjat helyett megkapta a tini sztárt, mindenki róla beszél, és mellette pokoli gyors is. Ha most behúzta volna ezt a két futamot, lélektanilag adott volna erőt neki, hiába a fiatal srác, szoknia kell a légkört és minden mást. Verstappen pedig egyből ott volt, nem kellett beleszoknia. Barcelonában a taktikán elment a győzelem, Ferrarinak rendre ezen megy el mostanában a jó szereplés, ez benne van a pakliban, de én a Verstappen jelenség miatt aggódnék a helyébe és szerintem ő is miatta aggódik. A holland így se volt rossz és még meg se kapta az új motort, első versenyén pedig rögtön győzni tudott. Hosszú távon én kizártnak tartom, hogy Ricsi legyen az no.1 ebben a csapatban, a redbull pedig sosem tudta igazságosan kezelni ezeket a kérdéseket, emlékezzünk Webberre. Ha a holland lesz a gyorsabb, hezitálás nélkül mögé fog állni a csapat, és akkor ott van az életkora és a marketing értéke. Nekem az a megérzésem, hogy Ricsi nem ebben a RedBullban fogja a sikereit elérni, függetlenül a mostani elbaltázott kerékcserén kívül. Egy biztos, hosszú távon ez a két győzelem kellett volna a csapaton belüli megítélésének.

én is ezt mondom, Ricsit a múltkori miatt sajnálom inkább. most a RB bamba volt a boxban, ilyen megesik máskor is mással is. a múltkor viszont úgy bukta a győzelmet, h a csapattárs nyert. ezt nehezebb megemészteni
amúgy meg mondj egy olyan csapatot, ahol annyira tökéletesen kiszolgálják mindkét pilótájukat, h a gyanú sosem merül fel az ellenkezőjéről

Go.Michael
#32 Go.Michael 2016. május 30. 09:17  

Kicsit szélsőséges a példa Ricsi részéről, de nézzünk a dolgok mögé. Az eddig alul teljesítő Kvjat helyett megkapta a tini sztárt, mindenki róla beszél, és mellette pokoli gyors is. Ha most behúzta volna ezt a két futamot, lélektanilag adott volna erőt neki, hiába a fiatal srác, szoknia kell a légkört és minden mást. Verstappen pedig egyből ott volt, nem kellett beleszoknia. Barcelonában a taktikán elment a győzelem, Ferrarinak rendre ezen megy el mostanában a jó szereplés, ez benne van a pakliban, de én a Verstappen jelenség miatt aggódnék a helyébe és szerintem ő is miatta aggódik. A holland így se volt rossz és még meg se kapta az új motort, első versenyén pedig rögtön győzni tudott. Hosszú távon én kizártnak tartom, hogy Ricsi legyen az no.1 ebben a csapatban, a redbull pedig sosem tudta igazságosan kezelni ezeket a kérdéseket, emlékezzünk Webberre. Ha a holland lesz a gyorsabb, hezitálás nélkül mögé fog állni a csapat, és akkor ott van az életkora és a marketing értéke.
Nekem az a megérzésem, hogy Ricsi nem ebben a RedBullban fogja a sikereit elérni, függetlenül a mostani elbaltázott kerékcserén kívül. Egy biztos, hosszú távon ez a két győzelem kellett volna a csapaton belüli megítélésének.

Utoljára módosítva: 2016. május 30. 09:20

NanoKutya
#31 NanoKutya 2016. május 30. 07:31  

Mekkora primadonna már...

Enveblo
#30 Enveblo 2016. május 30. 03:10  
guide:
Ja. Az is nagyon szimpatikus volt tőle,hogy úgy mutogatta a középső úját Kiminek egy egyszerű,semmi szabadedzésen,mint annak idején,2010-ben Alonso Petrovnak.Melléje még " cunt of a bloke"-ozott is.Mintha akkora jelentősége lenne egy rosszul sikerült körnek. Ricsi se szent,távolról sem.Ő is szép lassan elkezdi kijátszani a Webber által már bevált "szegény elnyomott " ausztrál kártyát.

azért webbernél valamilyen szinten jogos volt

Utoljára módosítva: 2016. május 30. 03:10

guide
#29 guide 2016. május 29. 22:36  
lolobar:
Szerintem most ő a leginkább szimpatikus arc a forma 1-ben, még Kiminél is jobban csípem. A gyanúm az, hogy a beteg osztrákok ki akarják csinálni Verstappen miatt, ahogy Webbert is elsüllyesztették Vettel miatt.

Ja.
Az is nagyon szimpatikus volt tőle,hogy úgy mutogatta a középső úját Kiminek egy egyszerű,semmi szabadedzésen,mint annak idején,2010-ben Alonso Petrovnak.Melléje még " cunt of a bloke"-ozott is.Mintha akkora jelentősége lenne egy rosszul sikerült körnek.

Ricsi se szent,távolról sem.Ő is szép lassan elkezdi kijátszani a Webber által már bevált "szegény elnyomott " ausztrál kártyát.

Utoljára módosítva: 2016. május 29. 22:54

guide
#28 guide 2016. május 29. 22:21  

Ugyan már! Senki nem gondolhatja komolyan,hogy direkt szúrták el a boxkiállását.Mi lenne emögött a hátsó szándék?

Utoljára módosítva: 2016. május 29. 22:21

No.1
#27 No.1 2016. május 29. 22:19  
Lewisthebest:
Webbert nem süllyesztette el senki csak simán lassú volt. Miután átment a WEC-be és lenyugodott már ő is elismerte, hogy nem volt Vettel szintjén és nem teregetett ki semmi piszkos dolgot mint ahogy azt a sok ellendrukker várta volna.

Jah nem csak a Red-Bull szárnyakat ad vagyis vett el. :D

szabotor
#26 szabotor 2016. május 29. 21:54  
Lombardo:
Lehet, h az életben nem lesz többet esélye nyerni Monacoban.Fél órával a futam utan ertheto, h nincs magánál, h Barcelona utan Monacoban is elúszott a győzelme.Mégis mit liheg túl?

azt, hogy a csapat inkább bevállalta, hogy a super gumikon engedi ki, ahelyett, hogy ultrán kergetik ki a következő 46 körre, vagy mégegy kerékcserével felültetik az alonso vonatra. a rb szerintem jól döntött, lewisék meg nem, de ezúttal szerencséjük volt. ha 2 körrel a vége előtt defektet kap alonso, vajon akkor is szidná a csapatát? én nem hiszem...

Utoljára módosítva: 2016. május 29. 21:55

Zasalamel
#25 Zasalamel 2016. május 29. 21:52  

23,
Fejlődött a renault, de még mindig fényévekre vannak a merci teljesítményétől, ez egy spéci pálya volt ,közel sem a valós erősorrendet mutatja, abban 80% biztos vagyok h a ferrarival egy szinten lehetnek, sőt az se kizárt h már előttük vannak. Nagyon hatákonyan fejlődik a RB, de a merci hatalmas előnyét ilyen korlátozások mellett kb lehetetlen behozni.

24
Nagyon nehéz időszak ez, mikro már közel vannak bizonyos pályákon a győzelemhez, de türelmesnek kell lenni, jövőre visszajön az aero jelentősége és olyankor a RB tudja optimalizálni a motorból származó hátrányukat. Sztem jövőre a RB top1 lesz és nagyobb esélyük lesz vb-t nyerni. Idén arra elsz jó h tanuljanak hibáikból.

Lombardo
#24 Lombardo 2016. május 29. 21:47  
Zasalamel:
Sztem ezt most egy kicsit túllihegi Ricci, értem én h mindenáron nyerni akar és azt is megértem h ez már a második eset amikor kicseszik vele a csapat, de a hosszútávon kell gondolkodnia, idén esélytelenek a mercikkel szemben, viszont jövőre RB lehet az egyik főesélyes és olyankor kell belecsapni. Inkább most jöjjenek elő ezek a hibák mint amikor vb címért harcol.

Lehet, h az életben nem lesz többet esélye nyerni Monacoban.Fél órával a futam utan ertheto, h nincs magánál, h Barcelona utan Monacoban is elúszott a győzelme.Mégis mit liheg túl?

aw123
#23 aw123 2016. május 29. 21:45  
Zasalamel:
Sztem ezt most egy kicsit túllihegi Ricci, értem én h mindenáron nyerni akar és azt is megértem h ez már a második eset amikor kicseszik vele a csapat, de a hosszútávon kell gondolkodnia, idén esélytelenek a mercikkel szemben, viszont jövőre RB lehet az egyik főesélyes és olyankor kell belecsapni. Inkább most jöjjenek elő ezek a hibák mint amikor vb címért harcol.

Azert varjuk ki a veget mi lesz kanadaban, mivan ha innentol potencialis ellenfelei lesznek a mercinek. Ne irjuk le ilyen konnyen ezt a vb cim lehetoseget, nagyon hosszu meg ez a szezon.

f1m12
#22 f1m12 2016. május 29. 21:44  

akik most annyira sajnálják Ricciardot remélem emlékeznek rá, mi volt tavaly. Hamiltont is amatőr módon kitaktikázták, pedig címért ment. értem én, h a győzelem mindig győzelem, de elképzelhető, mennyire volt szar neki is
Ricsit érdekes módon jobban sajnáltam 2 hete. ott konkrétan learatta helyette a győzelmet a friss csapattárs. és lám: a zseni RB csapat is tud ilyen bakit

Raikkönen
#21 Raikkönen 2016. május 29. 21:43  
Lewisthebest:
Na ne már :D Még Barcelonában is marhaság volt az összeesküvéses elmélet, de itt? Biztos majd direkt odadobnak egy győzelmet csak azért, hogy Ricciardot fejben kicsinálják illetve a potenciális pontkülönbséget csökkentsék Max és az Ausztrál között.. :D

Mondom, még én sem jelentem ki, csak ha majd megsokszorozódnak az ehhez hasonló amatőr hibák :)

Lewisthebest
#20 Lewisthebest 2016. május 29. 21:41  
Raikkönen:
Nekem is van ilyen gyanúm, de nem jelenteném még ki.Ha eltelik még 6-8 futam, és azokon is "megmagyarázhatatlan" hibák fognak jönni (és eközben mondjuk Max újabb győzelme(ke)t húz be), akkor ezekből majd következtethetünk...lehet hogy Kimi évvégén szögre akasztja a bukót és megy Ricsi a Ferrariba?

Na ne már :D Még Barcelonában is marhaság volt az összeesküvéses elmélet, de itt? Biztos majd direkt odadobnak egy győzelmet csak azért, hogy Ricciardot fejben kicsinálják illetve a potenciális pontkülönbséget csökkentsék Max és az Ausztrál között.. :D

F1890
#19 F1890 2016. május 29. 21:40  

vettel ausztráliát bukta. vmint ha normálisan csinálják a taktikát valszeg spanyolban is nyert volna. ez ilyen. egyszer mákkal nyersz egyszer mákkal buksz. hosszabbtávon kiegyenlíti a sors ezt.

Lewisthebest
#18 Lewisthebest 2016. május 29. 21:39  
lolobar:
Szerintem most ő a leginkább szimpatikus arc a forma 1-ben, még Kiminél is jobban csípem. A gyanúm az, hogy a beteg osztrákok ki akarják csinálni Verstappen miatt, ahogy Webbert is elsüllyesztették Vettel miatt.

Webbert nem süllyesztette el senki csak simán lassú volt. Miután átment a WEC-be és lenyugodott már ő is elismerte, hogy nem volt Vettel szintjén és nem teregetett ki semmi piszkos dolgot mint ahogy azt a sok ellendrukker várta volna.

Zasalamel
#17 Zasalamel 2016. május 29. 21:37  

Sztem ezt most egy kicsit túllihegi Ricci, értem én h mindenáron nyerni akar és azt is megértem h ez már a második eset amikor kicseszik vele a csapat, de a hosszútávon kell gondolkodnia, idén esélytelenek a mercikkel szemben, viszont jövőre RB lehet az egyik főesélyes és olyankor kell belecsapni. Inkább most jöjjenek elő ezek a hibák mint amikor vb címért harcol.

Mr. Répatorta balneológus
#16 Mr. Répatorta balneológus 2016. május 29. 21:36  
lolobar:
Szerintem most ő a leginkább szimpatikus arc a forma 1-ben, még Kiminél is jobban csípem. A gyanúm az, hogy a beteg osztrákok ki akarják csinálni Verstappen miatt, ahogy Webbert is elsüllyesztették Vettel miatt.

Neked elég erős üldözési mániád van. Ami meg a legszimpatikusabb jelzőt illeti, messze van tőle.

Lewisthebest
#15 Lewisthebest 2016. május 29. 21:36  
szabotor:
megkülönböztetném a csapat szándékát és a végül megvalósult futam eredménye közötti különbséget. a csapat jól döntött, hogy interre behívta, biztos győzelemre utaztak, nem akartak kockáztatni. a 2. kerékcserénél is jót akartak, a korábban elképzelt ultrák helyett egy superlágyat kapott némi időkéséssel. nekik is eszükbe jutott, hogy egy kerékcserével is le lehet tudni a futamot, de arra (nem véletlenül) nem tartották alkalmasnak az ultralágyat 46 körre. a döntés megkésett, de jó volt. igazából még ez sem tűnt akkora rizikónak, csak a végén esett le nekik, hogy lewis megpróbál végigmenni, szerintem bőven defektveszélyes volt már a szitu, egyáltalán nem lepődtem volna meg egy defekten. a helyzet az, hogy amíg a merci 2* is kockáztatott, addig az rb 2* is a legjobbnak látszó döntést hozta meg. azt kell ilyenkor mondani, hogy tiszta lelkiismerettel, az akkor rendelkezésünkre álló információkból a legjobb döntést hoztuk meg. ebbe senki bele nem köthet. a merci reszkírozott duplán is, és malaca volt. annó alonso kapta az ívet, hogy így volt szerncséje, mert kiesett előle valaki, meg úgy, valójában ez volt a szerencse, ami ma történt...

Hát Barcelonaban én még azt mondtam, hogy az rendben volt ott tényleg nem lehetett tudni, hogy melyik a nyerő taktika és egy olyan gumigyilkos pályán jóval inkább defektveszélyes volt Max és Kimi stratégiája mint most Lewisé. Itt viszont elvárható lett volna szerintem, hogy eldöntsék, hogy mit akarnak mielőtt behívják a versenyzőt. Ez amatőr hiba volt ami most a győzelembe került.

Raikkönen
#14 Raikkönen 2016. május 29. 21:35  
lolobar:
Szerintem most ő a leginkább szimpatikus arc a forma 1-ben, még Kiminél is jobban csípem. A gyanúm az, hogy a beteg osztrákok ki akarják csinálni Verstappen miatt, ahogy Webbert is elsüllyesztették Vettel miatt.

Nekem is van ilyen gyanúm, de nem jelenteném még ki.Ha eltelik még 6-8 futam, és azokon is "megmagyarázhatatlan" hibák fognak jönni (és eközben mondjuk Max újabb győzelme(ke)t húz be), akkor ezekből majd következtethetünk...lehet hogy Kimi évvégén szögre akasztja a bukót és megy Ricsi a Ferrariba?

Mr. Répatorta balneológus
#13 Mr. Répatorta balneológus 2016. május 29. 21:35  

Ezt rendesen elqrták Vigyorinak. De most valahogy kevesebbszer vetődött be Hamiltonnak, mint múlt alkalommal Vettelnek. Úgy tűnik Hamiltontól félt, hogy az nem veszi el a gázt, mint Seba.

lolobar
#12 lolobar 2016. május 29. 21:32  

Remélem talál majd csapatot.

lolobar
#11 lolobar 2016. május 29. 21:32  

Szerintem most ő a leginkább szimpatikus arc a forma 1-ben, még Kiminél is jobban csípem. A gyanúm az, hogy a beteg osztrákok ki akarják csinálni Verstappen miatt, ahogy Webbert is elsüllyesztették Vettel miatt.

continental
#10 continental 2016. május 29. 21:32  
Lewisthebest:
Ne legyél álszent a helyében ugyanezt csinálnád :D Kezében volt a győzelem és ismét önhibáján kívül kellett beérnie kevesebbel. Az meg nyilván nem vigasztalja, hogy a múltban kellett a szerencse is a győzelmeihez. Egyrészt ennyi erővel a Mercedes versenyzői is tekinthetőek szerencsésnek mert ilyen autójuk van szóval nézőpont kérdése másrészt akkor meg is köszönte a csapatnak. Jó munkáért jár a dicséret a sz*rért meg a leb*szás ez ilyen egyszerű.

Én ezzel tisztában vagyok,"szegény" Ricci fiú játsza a hattyú halálát. :)

szabotor
#9 szabotor 2016. május 29. 21:29  
Lewisthebest:
Ne legyél álszent a helyében ugyanezt csinálnád :D Kezében volt a győzelem és ismét önhibáján kívül kellett beérnie kevesebbel. Az meg nyilván nem vigasztalja, hogy a múltban kellett a szerencse is a győzelmeihez. Egyrészt ennyi erővel a Mercedes versenyzői is tekinthetőek szerencsésnek mert ilyen autójuk van szóval nézőpont kérdése másrészt akkor meg is köszönte a csapatnak. Jó munkáért jár a dicséret a sz*rért meg a leb*szás ez ilyen egyszerű.

megkülönböztetném a csapat szándékát és a végül megvalósult futam eredménye közötti különbséget. a csapat jól döntött, hogy interre behívta, biztos győzelemre utaztak, nem akartak kockáztatni. a 2. kerékcserénél is jót akartak, a korábban elképzelt ultrák helyett egy superlágyat kapott némi időkéséssel.

nekik is eszükbe jutott, hogy egy kerékcserével is le lehet tudni a futamot, de arra (nem véletlenül) nem tartották alkalmasnak az ultralágyat 46 körre. a döntés megkésett, de jó volt. igazából még ez sem tűnt akkora rizikónak, csak a végén esett le nekik, hogy lewis megpróbál végigmenni, szerintem bőven defektveszélyes volt már a szitu, egyáltalán nem lepődtem volna meg egy defekten.

a helyzet az, hogy amíg a merci 2* is kockáztatott, addig az rb 2* is a legjobbnak látszó döntést hozta meg. azt kell ilyenkor mondani, hogy tiszta lelkiismerettel, az akkor rendelkezésünkre álló információkból a legjobb döntést hoztuk meg. ebbe senki bele nem köthet. a merci reszkírozott duplán is, és malaca volt. annó alonso kapta az ívet, hogy így volt szerncséje, mert kiesett előle valaki, meg úgy, valójában ez volt a szerencse, ami ma történt...

Utoljára módosítva: 2016. május 29. 21:32

daviid
#8 daviid 2016. május 29. 21:29  

86 pont helyett, csak 66 pont áll a neve mellett, ami a világbajnoki címért való küzdelem miatt is bosszantó lehet, hogy önhibáján kívül két futamgyőzelemtől is megfosztotta csapata. Lehetne szépíteni, de itt a Red Bull vett el tőle két győzelmet, és emiatt joggal lehet elégedetlen csapatára, akikben megbomlott a bizalma - nyilatkozatok alapján. Nekem van olyan érzésem, hogyha a Red Bull nem próbál meg mindent megtenni versenyzőjük kielégítésére, akkor jövőre a Ferrarinál fog kikötni, ahol ugyan lesz egy erős riválisa Vettel révén (Verstappen is jó versenyző, de neki még fejlődnie kell), viszont legalább van esély arra, hogy a mostani futamokon elvesztett önbizalmát visszaszerezze.

Az utcai pályákon a Red Bull első számú esélyessé nőtte ki magát, így Bakuban, Szingapúrban mindenképpen lehet még esélye a futamgyőzelemre, de abban az esetben, ha Montrealban is gyorsak lesznek (ami szintén utcai pálya), akkor én megkockáztatom azt, hogy a Red Bull megérkezett a bajnoki címért való küzdelemben. Úgy, hogy az év elején még azt számolgattuk, hogy az első futamokon még a Toro Rosso mögött lesznek...
Ricciardonak az tenne jót, ha most túllépne az elmúlt két futamon, és teljes mértékben a következő versenyre koncentrálna. Az RB12 nagyon jó konstrukció, így minden esély megvan rá, hogy még pár futam győzelmet szerezzen a szezonban.

Utoljára módosítva: 2016. május 29. 21:56

No.1
#7 No.1 2016. május 29. 21:19  
continental:
Megint sírni fog egész héten? :D 14-ben kapott 3-at,most a f@sz másik oldalán van,kész,be kell nyelni.

Szerintem te is a másik oldalán vagy azért vagy ilyen, nyeld le te is. :D

Jadeite
#6 Jadeite 2016. május 29. 21:13  
continental:
Megint sírni fog egész héten? :D 14-ben kapott 3-at,most a f@sz másik oldalán van,kész,be kell nyelni.

Te meg még 2016ban is 14 miatt vinnyogsz.
Egyébként miután 2 hét alatt a csapata töketlenkedése 2 győzelmet vett el tőle, miközben még csak a legjobb autó sincs alatta, felettébb meglepő lenne, ha jóképet vágna hozzá.

f1m12
#5 f1m12 2016. május 29. 21:10  
velorex:
Gondolom te csendben maradnál , ha Vettel-nek csesznék el így a két egymást követő futamon az első helyét a Ferrarinál!;-}

Vettel szívott eleget 2014-ben és nem is maradtunk csendben. egyáltalán nem ))))

velorex
#4 velorex 2016. május 29. 21:02  
continental:
Megint sírni fog egész héten? :D 14-ben kapott 3-at,most a f@sz másik oldalán van,kész,be kell nyelni.

Gondolom te csendben maradnál , ha Vettel-nek csesznék el így a két egymást követő futamon az első helyét a Ferrarinál!;-}

aw123
#3 aw123 2016. május 29. 20:49  
continental:
Megint sírni fog egész héten? :D 14-ben kapott 3-at,most a f@sz másik oldalán van,kész,be kell nyelni.

Remelem nem mert akkor te meg itt fogsz vinnyogni, meg belegondolni is rossz :)

Utoljára módosítva: 2016. május 29. 20:50

Lewisthebest
#2 Lewisthebest 2016. május 29. 20:47  
continental:
Megint sírni fog egész héten? :D 14-ben kapott 3-at,most a f@sz másik oldalán van,kész,be kell nyelni.

Ne legyél álszent a helyében ugyanezt csinálnád :D Kezében volt a győzelem és ismét önhibáján kívül kellett beérnie kevesebbel. Az meg nyilván nem vigasztalja, hogy a múltban kellett a szerencse is a győzelmeihez. Egyrészt ennyi erővel a Mercedes versenyzői is tekinthetőek szerencsésnek mert ilyen autójuk van szóval nézőpont kérdése másrészt akkor meg is köszönte a csapatnak. Jó munkáért jár a dicséret a sz*rért meg a leb*szás ez ilyen egyszerű.

Utoljára módosítva: 2016. május 29. 20:48

continental
#1 continental 2016. május 29. 20:41  

Megint sírni fog egész héten? :D
14-ben kapott 3-at,most a f@sz másik oldalán van,kész,be kell nyelni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ