Ricciardo: Itt egy könnyű kanyar sincs!

írta: M4Sport
2016. június 17. 17:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

A sors furcsa fintoraként az a Daniel Ricciardo törte össze először – és eddig egyedüliként – autóját Azerbajdzsánban, aki már tegnap megjegyezte, valaki egészen biztosan „falazni” fog ezen a pályán. Az edzésnap végén az incidensről és a Red Bull esélyeiről is beszélt.

Az ausztrál a 15-ös kanyarban csapta oda autóját a Tecpro-falhoz, miután túlságosan agresszív volt a kigyorsításon. Ő maga szerencsére nem, autója viszont alaposan megsérült a balesetben: kitört a jobb hátsó kereke valamint összetört a hátsó vezetőszárnya. A második edzés után (melyen ő is részt vehetett, miután a Red Bull szerelői gyorsan összerakták autóját) természetesen először erről az incidensről kérdezték – megemlítve tegnapi kijelentését.

„Nyilvánvaló, hogy nem túl jó érzés” – kezdte beszámolóját. „Már elnézést kértem a srácoktól. A belső kamerás felvételt még nem láttam, de nem hiszem, hogy a fékezéssel volt gond. Túl gyorsan mentem be a kanyarba, és elveszítettem az autó hátulját. Pozitív, hogy a második edzésen már ott lehettem, a tempónk azonban nem olyan jó, mint szeretnénk, és erre mindenképpen vetnünk kell egy pillantást az éjszaka. Nehéz megtalálni a jó beállításokat, mert a pálya bonyolult és alacsony a tapadási szint. Ma nem sikerült, de ha holnap rendben leszünk, sokat javulhatunk” – folytatta.

A versenyzők ma hajtottak először pályára Bakuban, nem meglepő tehát, hogy Ricciardótól is azonnal megkérdezték, milyennek érzi a pályát és milyen eltéréseket tapasztalt a valóságban és a szimulátorban teljesített körök között. „Ugyanolyan szűk, mint amilyennek tűnik” – jegyezte meg nevetve, majd komolyabbra fordította a szót. „Komoly kihívásokat tartogat és ez jó. A 13-as kanyartól a célegyenesig egészen őrült, és nem a könnyű értelemben. Ez a rész eléggé érdekes lesz a gumik szempontjából, amikor teli tankkal megyünk majd” – magyarázta.

„A gyors kanyarokban folyamatosan a határon vagyunk. A hosszú egyenesben van egy kis időnk a pihenésre, de ezt leszámítva eléggé elfoglaltak vagyunk. Ha éppen nincsenek falak, akkor egy kicsit buckás a pálya, vagy alacsony a tapadása, szóval eléggé nehéz pálya ez. Azt hiszem, egyetlenegy könnyű kanyar sincs rajta, ami mindenképpen jó tesz a kihívásoknak, legalábbis szerintem” – dicsérte az aszfaltcsíkot, majd a Red Bull esélyeiről is szólt. „Ha végre működnek a gumik, akkor jók leszünk. Ha az éjszaka megtaláljuk a megoldást, akkor sokkal közelebb lehetünk a köridők tekintetében. Persze, a Mercedes-motoros autók roppant erősnek tűnnek” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa