Ricciardo már az utcai pályákat várja

írta: M4Sport
2016. március 03. 18:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault megtette a várt előrelépéseket 2016-os hajtóegységével – jelentette ki Daniel Ricciardo. Az ausztrál elégedett az eddigi teszteredményekkel, sőt az eredetileg átmenetinek szánt szezont sem akarja teljesen leírni; úgy érzi, az utcai pályákon még győzelmi esélyeik is lehetnek.

A három futamgyőzelmet hozó 2014-es év után Ricciardo bajnoki reményekkel vágott neki 2015-nek, terveit azonban hamar módosítania kellett, a Red Bull és a Renault éve ugyanis a műszaki hibákról és a teljesítménybeli hiányosságokról szólt. Ezek miatt a csapat és a motorgyártó kapcsolata is megromlott; idén például a bikások már nem használják a francia cég nevét, és előzetesen komoly előrelépést sem vártak tőlük. Sokszor elmondták, átmeneti évre készülnek.

Ezúttal Ricciardo is szerényebb célokat fogalmazott meg, az eddig látottakkal azonban elégedett, és nemcsak magával a versenyautóval, hanem a Renault munkájával is. Például akkor is magabiztosabban válaszolt, amikor arról kérdezték, megtette-e a gyár a várt lépéseket a helyes irányba. „Azt hiszem, most igen” – kezdte. „Egy kicsivel többet hozhattunk ki belőle, és több beállítást is kipróbálhattunk. Nem várunk sokat az első futamoktól, de később előreléphetünk. Most is jobb helyzetben vagyunk, de remélhetőleg az európai futamokon még többet hozhatunk ki a helyzetből.”

Az ausztrál azért is bízik a folyamatos fejlődésben, mert miközben a csapat új alkatrészeket vethet be, a Renault javíthat teljesítményén. „Már jobban megértjük a motorokat és több tapasztalatunk is van velük. Az egész csapat reméli, hogy a folytatásban még nagyobb előrelépést tehetünk velük. Azt mondták, konzervatívak maradnak az első futamokon, addig, amíg vissza nem térünk Spanyolországba és Monacóba, ahol közelebb kerülhetünk a nagyfiúkhoz. A helyes úton vagyunk, és ez a teszt sokkal jobb volt a csapat számára, mint az előző kettő. És ez mindenképp pozitív.”

Noha semmit sem szeretne elkiabálni, Ricciardo szerint a Red Bullnak a városi pályákon néhány jó eredmény is összejöhet. „Nyerhetünk-e? Ezt nehéz megmondani, mert még mindig nem tudjuk pontosan, ki hol áll az erősorrendben. Még mindig a Mercedes áll az élen, de azt nem tudom megmondani, hogy fél másodperc vagy két másodperc az előnyük. De akárcsak tavaly, most is lesznek lehetőségeink, főleg az utcai pályákon, és akkor, ha esik az eső. Az biztos, hogy a Mercedes és a Ferrari a két legjobb csapat. Ők közel vannak egymáshoz. Többé-kevésbé mi is ott vagyunk, és a Williams is. És ki tudja, hol tartanak a többiek, például a Toro Rosso. Ők is jók lehetnek. Eléggé szoros lehet a küzdelem a Mercedes és a Ferrari mögött” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#6 guide 2016. március 03. 19:57  
F1890:
poén lenne ha jövőre összeállna ez a rönó motor és tag néven nyernének vb címet ismét 0 marketinggel xdd

Az RB-t soha nem szabad leírni!
Ha a renault motor hátránya 0,5s,azt már előzőleg is visszatudták hozni aeroval.Tavaly nem csak a motorral volt gond,hanem azzal is,hogy a megváltozott szabályok miatt nem tudták alkalmazni egy régi trükkjüket,amivel a kocsi padlólemeze nagyon közel került az úttesthez..Sokak szerint ez volt a kulcs a sikereikhez.Ha erre megtalálták a megoldást,akkor nem lesznek messze az élcsapatoktól.

guide
#5 guide 2016. március 03. 19:46  
Enveblo:
mert matt, sose értettem, miért kell fényesre, hányingerem van tőle sokszor, szép mattba kell nekem minden :D

A mattot nehezebb lemosni:D

Balrog
#4 Balrog 2016. március 03. 19:06  
Enveblo:
mert matt, sose értettem, miért kell fényesre, hányingerem van tőle sokszor, szép mattba kell nekem minden :D

egyébként ahogy olvastam többekben felmerült, hogy ez is egy Newey-trükk, amit a vitorlázásból lesett el és valami légellenállás-csökkentő anyaggal van bevonva a kocsi, azért van ilyen matt hatása, de a magukat szakértőnek vallók szerint ebben nincs ráció, mert levegőben elenyésző mértékben lenne haszna a vízhez képest :D

Enveblo
#3 Enveblo 2016. március 03. 18:59  
guide:
Nagyon jól mutat ez az új festés a pályán.

mert matt, sose értettem, miért kell fényesre, hányingerem van tőle sokszor, szép mattba kell nekem minden :D

guide
#2 guide 2016. március 03. 18:56  

Nagyon jól mutat ez az új festés a pályán.

F1890
#1 F1890 2016. március 03. 18:54  

poén lenne ha jövőre összeállna ez a rönó motor és tag néven nyernének vb címet ismét 0 marketinggel xdd

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”