Ricciardo: Mondtam, hogy nyerünk még!

írta: M4Sport
2016. október 02. 12:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hol van már Monaco és a csalódott Daniel Ricciardo? Miután túllépett a történteken, az ausztrál töretlenül hitt abban, fog még versenyt nyerni 2016-ban, és most – két héttel azután, hogy ezt ismét lenyilatkozta – bejött a jóslata! Malajziában győztesként kortyolhatta a pezsgőt cipőjéből.

Bár a Red Bull tempója ismét meggyőző volt, Ricciardónak némi szerencsére is kellett a futamgyőzelemhez, Lewis Hamilton ugyanis kieséséig vezette a versenyt, és nagyon úgy tűnt, újabb serleggel gyarapítja gyűjteményét. A leintés után azonban az ausztrál örülhetett, feledtetve ezzel a rossz barcelonai taktika és a monacói kerékcserés baki minden keserűségét…

„Egy kicsit sajnálom őt” – kezdte nyilatkozatát Ricciardo utalva a győzelmet egy motorhiba miatt elbukó Hamiltonra. „De micsoda nap volt! Két héttel ezelőtt azt mondtam, fogunk még idén versenyt nyerni, és tessék. Megnyertük a következőt! Monaco után sikerült visszanyernem a hitet, és végig bíztam abban, hogy nyerni fogunk. Nem akarok hazudni, nagyon érzelmes pillanat ez számomra. Csak úgy kavarognak bennem az érzések. Nagyon hálás vagyok” – tette hozzá.

Amikor megkérdezték, a csapat most „adta-e” vissza a korábban elveszített győzelmet (Ricciardónak nem kellett elengedni a szemre jobb taktikán lévő Max Verstappent), az ausztrál határozottan válaszolt. „Nem. Tudtam, hogy ki kell használni a lehetőséget. Monacóban és Barcelonában is úgy éreztem, mindent megtettünk érte, de elúszott. Ma kaptam egy újabb lehetőséget, és mindent megtettem, hogy ezt most ne veszítsem el. A Verstappennel vívott csata kemény volt, de tiszta. Ez volt a futam legjobb része. Szórakoztató volt. Szerintem ő is élvezte. Tudom, hogy szeretne a helyemben lenni, de ő is őszinte volt és tisztességes” – magyarázta.

Noha az év elején még úgy tűnt, a Ferrari lehet a Mercedes legnagyobb kihívója, a címvédő idei második komolyabb botlásából is a Red Bull profitált, ez pedig Ricciardo szerint jól bizonyítja, mekkora előrelépést tettek 2015 és az idei szezon eleje óta. „Nagyszerű év ez a fejlődést figyelembe véve. Nagyon sokat javultunk az év első harmadában, és azóta is egyre jobbak és jobbak leszünk. Remek érzés itt nyerni, most pedig Szuzuka következik, ahol szintén erősek lehetünk. Hálával tartozom a Red Bullnak. Monaco óta erősebbek lettünk csapatként is, és én is erősebb lettem emberként.”

„A szüleimnek is szeretnék köszönetet mondani, ma ugyan nem lehettek itt, de mégis itt voltak velem. Mindig támogattak engem és csodálatos érzés volt így felnőni. A testvéremet is szeretném megemlíteni, neki is hálával tartozom. És ezt a győzelmet Julesnek (Bianchi) szeretném ajánlani. Már vártam, hogy nyerjek egyet, és neki ajánlhassam. Az egész életem megváltozott a balesete óta. Teljesen. Maximálisan hálás vagyok azért, amim van, amit kaptam és értékelem is. Szóval igen, ezt most neki szeretném ajánlani” – zárta el-elcsukó hangon a négyszeres futamgyőztes.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

andrea1
#1 andrea1 2016. október 02. 13:03  

Ezt a győzelmet Julesnek (Bianchi) szeretném ajánlani. Már vártam, hogy nyerjek egyet, és neki ajánlhassam. - Szép gesztus. :)

Örülök neki, megédemelt egy győzelmet ebben a szezonban, már Monaco miatt és úgy ámblokk, jól végzi a munkáját az utóbbi időben.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”