Ricciardo: Nagyobb a Ferrari előnye, mint vártuk

írta: M4Sport
2016. szeptember 02. 16:46
FOTÓ: ©xpbimages.com

Monzában véget vethet a Ferrari a Red Bull dobogós sorozatának – véli Daniel Ricciardo. Kissé aggasztja az olaszok vártnál nagyobb előnye.

A Red Bull a legutóbbi négy versenyen egyaránt elorozta a maradék dobogós helyeket a Ferraritól, a vörös autók rendszeres legyőzésével pedig meg is előzte őket a konstruktőri bajnokságban. Daniel Ricciardo a legutóbbi három versenyen rendre dobogón ünnepelhetett – most azonban jó esélyt lát arra, hogy e sorozat Monzában megszakadjon.

Az ausztrál csapattársa mögött, a 6. pozícióban zárta az Olasz Nagydíj második szabadedzését – ráadásul tekintélyes, 0,7 másodperces hátránnyal. „Számítottam rá, hogy a Ferrari Olaszországban a második erő lesz a Mercedes mögött, de azt nem gondoltam, hogy ennyire nagy lesz a különbség” – lepődött meg kissé a háromszoros futamgyőztes. Arra azért fölhívta a figyelmet, hogy szuperlágyas gyorskörén nem tudta kihozni a maximumot autójából. „Ez a differencia nem mérvadó még. A lágy gumikon nem vagyunk messze a Ferraritól, a szuperlágyon viszont nem sikerült tiszta kört futnom. Ha többet kihozok belőlük, akkor a Ferrari szélárnyékában leszünk! A gumikat kell tökéletesen használni – szombaton az utolsó edzésen ez lesz a legnagyobb feladatunk. Ha sikerül, akkor mindkét autónk a harmadik rajtsorban lehet.”

„Tudtuk, mi vár ránk ezen a hétvégén, de nem akarunk pesszimisták lenni. Jó esélyünk lehet a dobogóra, továbbra is ott vagyunk. Nem lehetetlenség ez, csak kicsit kevésbé valószínű. De fel akarunk állni rá. Még mindig lőtávolon belül vagyunk. A Ferrarinak van egy kis előnye velünk szemben. Lesz dolgunk este, a szuperlágyakból szerintem többet fogunk majd kihozni, de a hosszú etapokon egész jók voltunk. A mai különbség jelentős volt, de még pont akkora, hogy a Ferrari pár hibával máris legyőzhető legyen. Nem lesz könnyű, mindent tökéletesen kell csinálnunk, és megpróbálunk majd nyomást gyakorolni rájuk. Jelenleg több tized az előnyük velünk szemben” – értékelt Ricciardo.

Végül azt is előrebocsátotta, mai tapasztalataik alapján jó esély van rá, hogy a mezőny többsége egyetlen kerékcserével teljesítse a versenyt – ami a stratégiai lehetőségeket is csökkenti. „Minden jel arra utal, hogy egy kiállásunk lesz vasárnap. Ma kiderült, hogy a szuperlágy gumik tovább bírják, mint egy hete Belgiumban. Még ha melegszik is az idő Monzában, akkor sem veszi úgy igénybe a gumikat. Kevesebb a kanyar, a kör is rövidebb, ráadásul más a pálya felülete is. Ma nem volt betervezve nálam a szuperlágyon futott hosszú etap, ez Max feladata volt, de egész sokáig ment velük. Ha kihozzuk a gumikból azt, ami szerintem bennük van, akkor sikerülhet az egykiállásos verseny” – vélekedett.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Felipe Massa

02016.10.26. 09:46

Közel a Dennis-korszak vége a McLarennél – Whitmarsh is az utódjelöltek között?

Egyre erősebb a távozásáról szóló pletyka

22016.10.26. 08:44

Tanulj, öcskös! – Marko kritizálja Verstappent

„Így sem versenyeket, sem világbajnokságokat nem lehet nyerni”

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban