„Ricciardo nagyon gyors, javulnom kell”

írta: M4Sport
2016. július 08. 10:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen tudja, javítania kell időmérős teljesítményén – már csak azért is, mert csapattársa, Daniel Ricciardo ezen a területen egyelőre erősebbnek bizonyul és keményebb kihívás elé állítja, mint korábbi márkatársa, Carlos Sainz.

A fiatal hollandnak debütáló szezonjában is eltartott egy ideig, míg felvette az időmérők ritmusát, a 2015-ös szezon második felében viszont felvette a csapattárs ritmusát, és mérlegén is folyamatosan javítani tudott. Az idei év elején 3-1-es előnyre tett szert, az Orosz Nagydíj után azonban átkerült a bikások első számú alakulatához, ahol ellenfelet kapott – ezzel a „számláló” is lenullázódott.

A kezdés itt is hasonló volt – bár Verstappen meggyőzően teljesít a futamokon, az időmérőkön még nem kapta el a fonalat, eddig ugyanis egyszer sem győzte le Ricciardót. Nem meglepő tehát, hogy elsősorban ezen szeretne javítani. „Egyértelmű. Az első két versenyhétvégén rengeteget kellett tanulnom” – kezdte nyilatkozatát. „Az előző két-három hétvégén egy kis balszerencsém is volt. Bakuban például a piros zászlóval, ami miatt nem fejezhettem be az egyébéként jó körömet.”

„Ausztriában szintén jó volt a kezdés, de a Q2-ban valami furcsa dolog történt a feltöltő üzemmódban, szóval az egyenesben kevesebb energia állt a rendelkezésemre és veszítettem egy kis időt. Most már egészen jól ment, de az időmérő eredményein ez nem mutatkozott meg. Viszont javultam, és ne feledjük, hogy egy olyan srác mellett vezetek, aki nagyon gyors. Szóval más megközelítésre van szükségem, és emelnem kellett a téten ahhoz képest, ahol korábban voltam, mert nagyon gyors” – dicsérte ausztrál csapattársát.

Végül kiemelte, bár szeretne javítani az időmérőkön, a futamon nyújtott teljesítményt (ebben a tekintetben sokkal szorosabb a márkatárssal vívott küzdelem, sőt közös versenyeinek Verstappen héttel több pontot gyűjtött) azonban még mindig fontosabbnak tartja. „Igen, ez egy kicsivel fontosabb, de szeretnék tanulni. Viszont ez az egész éves hozzáállásunkra jellemző, nagyon sokat akarok tanulni a következő szezon előtt” – magyarázta.

„Való igaz, ő a csúcson van ebben a tekintetben” – utalt Ricciardo kiugró szombati eredményeire. „Az előző versenyhétvégéken sikerült zárkóznom, még ha az eredmények nem is mutatták, mire vagyok képes az időmérőkön. Tehát annyira azért nem aggódom. Végtére is, összerakhatunk egy nagyszerű időmérős kört, a pontokat azonban még mindig a futamokon osztják, és ebben a tekintetben eddig egészen jók voltunk. Szóval, nem szeretnék túl sokat panaszkodni, mert ebben a pillanatban nagyon boldog vagyok” – zárta gondolatát a 18 éves tehetség.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.