Ricciardo: Ne hagyjuk becsapni magunkat!

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. december 02. 10:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sokan reménykednek abban, hogy a 2017-es év felborítja az erősorrendet, Daniel Ricciardo szerint azonban az új szabályok sem fogják elgáncsolni a Mercedest, azaz továbbra is a címvédő csapat marad a viszonyítási pont az ellenfelek számára.

Jövőre ismét átalakul a királykategória, a jelentősebb szabályváltozások pedig rendre átrendezik az erőviszonyokat: 2017 előtt többen abban bíznak, hogy véget ér a Mercedes dominanciája, vagy legalább az egyik rivális fel tud nőni a stuttgartiak mellé és kétcsapatos küzdelem alakul ki a bajnoki címért. Legnagyobb esélyesként, és elsőszámú kihívóként a Red Bullt tartják számon.

A bikások már idén is komoly előrelépést tettek, köszönhetően annak, hogy a Renault javított erőforrásán, az új aerodinamikai szabályok pedig papíron nekik kedveznek majd, hiszen ismét nagyobb szerepe lesz ennek a területnek, ami hagyományosan a Red Bull egyik legfőbb erősségének számít. Nemrég tanácsadójuk, Helmut Marko is úgy fogalmazott, újra „nyerő formában vannak” jövőre pedig a bajnoki cím megszerzése lesz a cél.

A csapat ausztrál versenyzője azonban óvatosságra int: Ricciardo szerint kár volna „becsapni magunkat”, vagyis azt gondolni, hogy a Mercedes ereje csak a motorban rejlik, és az aerodinamika szerepének a növelés megtörheti sikersorozatukat. Szerinte az ezüstnyilak nemcsak erőforrásuk miatt uralták a kategóriát, a csapat mérnökei pedig „ütős aerodinamikai” megoldásokkal állnak majd elő.

„Azt érzem, hogy sokan kissé izgatottá váltak a Red Bull 2017-es esélyei miatt” – nyilatkozta nemrég a Motorsport GP Gazette című internetes magazinjának. „Én most inkább óvatos lennék ezzel kapcsolatban. Lehet nagyszerű az aerodinamikai csomagunk, de ezáltal egy kis időt is veszíthetünk az egyenesekben. A Mercedes pedig… ne csapjuk be magunkat, biztos, hogy nagyszerű az erőforrásuk, de az autójuk is remek” – tette hozzá a négyszeres futamgyőztes.

„Majd meglátjuk. Szingapúrban még mindig előnyben voltak hozzánk képest. Rosberg fél másodperccel gyorsabb volt nálunk az időmérőn, szóval nagyon jó autóval rendelkeznek. Szerintem továbbra is ők lesznek a célpont, úgy fognak pályára gurulni Melbourne-ben, mint a csapat, akit le kell győzni. Remélem, közel leszünk, és minden összeáll majd” – magyarázta.

A Red Bull szezonját Ricciardo és Max Verstappen párharca miatt is várják, ami sokkal kiélezettebb lehet, ha a csapat valóban harcba tud szállni a bajnoki cím megszerzéséért. „Ha ez történik, akkor természetes, hogy a küzdelem intenzívebb lesz. Ha becsületesek leszünk, és továbbra is tiszteljük egymást, szerintem nem durvul el a helyzet. Persze nagyobb lesz a nyomás, de ha tisztességesen versenyzünk és egymást is motiváljuk… idén nagyon jó volt. Amikor dobogós voltam, mindig gratulált, és én is mondtam, hogy jól vezetett Malajziában. Néha őszintén el kell mondani, hogy a másik volt a jobb. Nem egyszerű, de így fenntarthatjuk ezt a jó szintet” – mondta a téma kapcsán.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél